¨

Kanoners

Trodde att det skulle hålla i sig längre men ikke, men bör vara mer vaksam, men ibland måste man ha lite roligt också men tyvärr så räcker inte min psykiska hälsa till det det blir att jobba och sen återhämta sig hur tråkigt det en är men i det vuxna livet så måste man ta dessa beslut visst att man kan ha kul nån helg hitt eller ditt men inte hela tiden vara i full rulle som jag har varit mycket denna senaste tiden, och inte bara att jag flängt runt hitt och ditt det har varit mycket drömmar och ideér om framtiden som man har tänkt på och även fatta ett beslut om att förflytta mig bara de att tänka på att man snart ska flytta kan stressa upp mig och sådana stora beslut för mig måste jag smältas och bygger man på med stress på detta så blir det ett rejält bakslag tillslut. . .

Och detta vet jag så mycket väl men jag skiter i det och så går allt åt pipsvängen ett tag men nu varade det inte ett tag utan en dag, en dag i sorg ledsamhet och ja jag va helt för störd igår men med lite medicin och tolv timmars sömn så va jag på bena igen på fysiskt och psykiskt.

Idag har dagen innehållit jobb och lite nuevo och lite dittan och dattan hemma. . .

Och snart är det dags å sova igen, ska upp imorn och jobba, imorn blir det storstäd så kommer få ihop bra timmar denna vecka fast det inte va räknat så men det e bara bra, glad som fan att få jobba. . .

Det e min grej jobba, göra nytta och utvecklas det är väldigt speciellt och betydelsefullt i mina ögon, speciellt att utvecklas, våga flyga ur sitt bo våga förflytta sig, ändra sin vardag inte leva efter samma vederingar och rutiner livet ut , fi fan va tråkigt säger jag, att utvecklas i lagom takt är bra nyttigt och väldigt värdefullt, jag kommer nog ligga väldigt nöjd i min dödsbädd , jag kommer nog inte tänka varför gjorde jag inte så och varför gjorde jag inte det, jag kommer vara en väldigt nöjd kvinna den dagen. . .

Det va allt för lilla mig idag.

Ha en bra kväll.

Emelie L


Har jag styrkan. . .

Ja det har jag men det kommer bli en jobbig och lite ledsam period för mig för att ställa mig om och tänka ett liv utanför drömmar och förhoppningar. . .

Jag ska sluta drömma och hoppas på ett liv som man verkligen vill ha som jag vill ha med denna person, men denna person kan inte tänka sig ett annan liv en vad denna person är van vid. . .

Så då får jag helt enkelt släppa mina drömmar om det framtida livet för det är inget jag kan påverka känner jag just nu ska jag ge upp allt med barn giftemål och nu vad ett förhållande kan leda till.

Ska konsentrera mig på det jag kan påverka istället och det är min karriär. . .

Det är svårt att ändra tankebanor och förhoppningar vad jag anser att ett förhållande ska se ut men ja det kan se ut precis hur som helst. . . Men jag kommer klara av det tids nog fast det känns förjävligt nu men det går väl över tids nog man kan inte få allt här i livet och det är jag så van vid så detta kommer nog bli en kort period av lite nedstämdhet.

Det va väl lite av det dålig från denna helg, annat bra som har hänt och som jag är jätte stolt över det är att jag tog min styrka och pratade med min arbetsgivare att jag tog nog ett för snabbt beslut om att välja att sluta, och frågade då om det nu finns möjlighet att få en chans tid vill jag verkligen göra det, och det gick bra, min psykolog och projektledare på nuevo ska ha ett stort tack för det va dem som gjorde att jag tog det beslutet. . .

Även om det inte är mitt livs drömyrke så är detta en väldigt bra start för mig deltid /halvtid jobbar inte hela dagar ibland ledig ibland har jag sovmorgonen vilket gör att jag kan studiera det lilla jag har kvar, och när studierna sen är klar så kan jag börja planera flytt ner till gbg samt börja söka jobb där sen ja så har jag detta tills flytten till gbg blir verklig. . .

Så ja det va både posetivt och negativt från denna helg men det posetiva väger mer och när jag nu har skrivit av mig lite så känns det faktiskt lite lättare.
Av någon anledning så blir det mer soterat och klart i mitt huvud när jag fått skriva ner det som tynger en och det som gör en glad. . .

När man som jag har svårt att prata med andra om sådana saker så blir detta som en konversation med någon/några av er som läser detta och ibland får man svar och ibland inte men det huvudsakliga är att det delas med andra vilka vet jag och vilka vet jag inte men det delas iallafall med någon. . . Och då känns det genast lite lättare för mig, det är som att prata med någon man får ur sig sina tankar och det är väldigt skönt. . .

Det va nog allt för mig för tillfälligt. . .

Emelie L


Ska försöka att. . .

Inte halka efter med skrivandet. Har haft tid men ingen lust, dem senaste två veckorna har varit väldigt inrutat på fortsätta på jobbet eller ej. . .

Och nu är jag kommit fram till att det inte va rätt jobb för mig och sen slutade jag av lite andra orsaker men de håller jag för mig själv.

Men nu två dagar efter beslutet så ångrade jag mig lite, kan jag inte bättre en så här känner jag, kan jag inte bara stå ut och föröska se det positiva i det hela som väldigt mkt är om man ska räkna upp allt som inte har med själva arbete i sig och göra och det är arbetlivserfarenhet en lite slant så att man inte behöver ta så mkt från soc, hålla rutinerna igång, öka ansvarskänslan stå ut är värt guld för mig själv och i andras ögon, så ja men jag har lärt mig nåt iallafall att jag ska inte ta förhastade slutsater för snabbt utan stå ut göra ett bra jobb fast man inte trivs eller tycker det e kul bara det skulle öka mitt självförtroende kopiöst mycket.

Men det finns mer positivt en negativt iallafall, som jag ska tänka på och fokusera på, under sommaren så har allt flytit på väldigt bra när det gäller att komma upp på morgonen, sköta tider ta mitt ansvar att verkligen gå till jobbet fast det känns kämpigt och dessa saker har bara fallit på plats när det väl gällde och det har ökat min tro på mig själv väldigt mycket och det gör även det lättare att sätta sig och söka andra jobba redan nu, från och med igår började jag titta runt, och eftersom det inte finns några jobb här så välde jag att titta i västerås och i stockholm, i västerås sökte jag ett och i stockholm hittade jag mängder av jobb så jag satt och sparade alla ansökningar som intreserade mig kom nog upp i drygt 50 st och idag har jag skickat iväg fem stycken ska sitta hela helgen och kolla igenom alla jobb i stockgolm kanske inte riktigt alla men dem som ligger i stan vilket är  omkring 1800 st i hela stockholm finns det runt 8000 om jag inte minns fel.

Så jag har och göra denna helg, sen får vi hoppas på napp under denna månad så att jag slipper gå till soc i ocktober. . .

Det stör mig fortfrande att jag avslutade detta jobb i sin hast skulle väntat en månad till se om jag kom upp mig lite om inte så då avsluta det. men men jag i ett nötskal när det inte går som jag blir blir väldigt borta och fattar väldigt ofta fel beslut men har lärt mig något utav det nu iallafall så detta kommer aldrig mer att ske inte detta snabba beslut det e att väldigt leka med sin framtid om jag ska vara ärlig, jag trodde jag kunde bättre en så faktiskt har iallafall kunnat det men har väl tappat just det stinget under min tid som arbetslös.

Men jag ska inte se detta som ett hinder på min resa framåt, jag ska ligga i med jobbsökande, satsa på att bli klar med mina studier någon gång, ska försöka bli klar med sista uppgiften i eng a nästa vecka, eller försöka jag ska bli klar så heter det hehe. . .

Efter det så får  vi ser vad som händer och sker. . .

Men framåt ska jag hur mottigt, jobbigt det ev blir så ja det e bara att sätta sig och gråta ut allt, prata med någon sen går det över. . . Tror mig jag vet bara man får ur sig det som tynger en så mår man alltid tio ggt bättre efter några timmar eller en dag. . .

Så ja tiden framöver kommer handla om jobbsökningar, ev studier och kanske lite roligheter om det finns tid över åt sånt. . .

Det va allt för mig idag, ha en fortsatt trevlig kväll allesammans.

Emelie L


Helgens bravader :P

Ja rubriken säger väl mer en vad som egentligen har hänt, det har inte hänt som mkt här i helgen, har spelat poker och sen har jag inte gjort så mkt mer.

Och imorn börjar en ny vecka, veckan kommer innehålla, plugg, arbete och sen tänkte jag ta lite gjort på lägenheten och inköp som jag gjort den senaste månaden. . .

Ikväll ska jag kolla på när min älskling spelar en viktig tunering i pokern, ska bli spännande, men kommer inte kunna följa hela eftersom jag måste gå och lägga mig skapligt.

Idag vann jag 210 kr så det känns bra.

Ja ne det va nog allt som jag hade och komma med för tillfälligt.

Emelie L

Höst terminen. . .

Japp då va sommarn över idag fick man nog lite försmak vad hösten kommer erbjuda det kommer nog stå spön i backen hela hösten :P ;) hehe, ne enligt vädret så ska det vara varmt och fint in i oktober till och med.

Men det kan man inte räkna med det kan bli åt andra hållet också, men det jag menade med att att hösten / höst terminen är här, ja alla semestrar är i prencip slut, det märks väldigt tydligt på trafiken, rush både morgon och sen eftermiddag. . .

Och för min del är sommaren över, framsteget och nuevo har öppet somvanligt från och med nästa vecka, så plugg och jobb har jag på schemat under denna höst, och förhoppningsvis bara jobb, Engelskan är snart klarr men sen återstår matten och den ska jag inte ge upp men jag hoppas att jag bara behöver göra ett prov och sen är den över, vill verkligen inte gå om kursen, har inte riktigt tid med det, för vill med jobba, få en fast tjänst så jag får ihopp mina två års arbetslivserfarenhet.

Sen så vill jag med få matten avklararad snabbt för har lite andra planer att stå i som jag vill förverkla under sommaren, men det går jag in på senare om jag nu klarar det som fattas i matten.

Ja denna vecka så har man vart ledigt, har passat på att skriva klart en eng uppgift det har blivit en massa dö tid över med, så en del poker har jag hunnit med, funderar om jag ska fixa nåt poker spel som min älskling har gjort, just för att öva, just nu kostar det tyvärr att öva men vill inte ge upp vill så småning om kunna dra in en del pengar på det. . .

Men jag har en lång väg att gå för att nå det målet sen så preoriterar jag väl inte det mest på min lista.

Men ikväll har jag lite tid över, brukar vanligtvis se på verklighets paserade filmer som går på kanal 9 varje onsdag , det har gjort det hela sommaren, men denna som går ikväll har jag redan sett så det blir en sväng på pokerbordet.

Och imorn kallar jobbet, det va skönt att vara tillbaka på jobbet idag, skönt att göra nåt om dagarna :)

Ne jag avslutar nog där för idag, nån bild kommer som avslutning kommer somvanligt.

Natti med er . . .







Emelie L

Ibland så lockar det . . .

Hej på er alla, idag har det varit en mycket seg och tröttsam dag, hade väl en del och göra fram till 18.00 sen har tiden bara stått stilla. . .

Under dagen har jag vart på framsteget och pluggat lite, satt i en och en halv timma där sen orkade jag inte mer, så jag hann inte klart med skrivningen om boken jag har läst, jag blir väl klar med den någon gång nästa vecka ska försöka bli klar med det på tisdag.

Efter att ha varit på framsteget åka jag iväg till vilsta och solade , har nu hunnit med och sola tre ggr denna vecka, lite har det gett iallafall :)

Och solningen åkte jag hem och , hyrde en film och köpte lite gottigott, och nu sitter jag här i mitt nya vita och jätte härliga nattlinné som jag beställde för ett tag sen. . .

Samtidigt som det inte lockar så gör det de, själva grejen att sitta med ett gång och dricka lite vin, öl eller vad det nu kan vara och sen dra iväg ut röja på dansgolvet små flörta och sen hem och sova ruset av sig dagen efter det.

Grejen att dricka och bli full och glömma alla sina beskymmer det e inte de som lockar utan själv prencipen när fredagskvällen kommer då vill man kunna hantera detta. . . Det vore så jävla gött.

Men men, det va tider det, nu är det nya tider, nya måsten, nya ansvar, nya prövningen, nytt sätt att se livet på, nya sätt att leva sitt liv på.

Det är en jävla prossedur detta, innan man vänjer sig vid detta. . . Men någon gång kommer den dagen då man känner att man kan njuta till fullo av sitt liv, sina stunder, sin ensamhet, och mkt mer.

Det va allt för denna fredagskväll imorn bär det av till min systerdotter på kalas :)

Ha de gött !

Bilder på min outfit kommer nu :)








Emelie L


Denna vecka i sin helhet. . .

Hej, ja denna vecka har varit praktiskt lugn men ändå har jag varit helt slut av någon anledning.

Vet inte vad det vart med mig, slut , trött , seg i huvudet, inte riktigt med i svängarna, mått illa, haft väldigt svårt att äta som vanligt, jag kommer aldrig in i att äta åtminstonde frukost, lugn och middag. . .

Jag måste ta tag i detta igen för det är svårt att orka med både jobb och studier utan näring, samt så har jag slarvat med medicinen igen, den jag tar på morgonen, så det ska jag med se till att sköta nu, för utan näring och medicinen så blir jag bara mer och mer orkeslös.

Så att få in detta igen blir nästa veckas projekt. . .

Men mitt mående har inte hindrat mig denna vecka till att ta  mitt ansvar med att jobba och plugga, det blev två pass denna vecka övrig tid har jag pluggat, har läst ut en enelsk deckare och har ett stycke kvar att skriva sen är jag klar med den, sen har jag en till bok och läsa och skriva om. . . Sen blir förhoppningsvis nästa steg att skriva nationella provet i Engelska A

Förutom en massa måste så har jag varit i väg och sola, i söndags men det blev inte så mkt sol en halvtimme kanske sen mulnade det igen, i måndags efter jobbet och idag har jag med vart iväg och solat. . .

Hoppas det blev fint vädet på söndag för vill då ta en sväng till med att sola, för nästa vecka kommer jag jobba mera så då kommer jag inte hinna sola, det e väl på tisdagen i sådanafall tror jag va ledig då.

Och så störande det va i tisdags hämtade ut mina byxor som jag blev helt kära i när jag va inne på bubbleroom och kikade, och världens pris med så då slog jag till dem hade kostat över 3000:- och jag fick dem för 900:-

Sen när jag skulle pröva dem så ja dem satt helt perfekt, så skulle jag knäppa knappen och vips så va den borta det fick man för att dem va så billiga, sen så har dem ett så sjut system, vanligtvis brukar man ju kunna kryssa för att dem va trasiga och sen på samma sedel fylla i artikelnr för att få tillbaka nya, men ikke här då skulle man skriva en lapp och förklarar vad som hänt sen gå in på sidan igen och beställa nya, det känns som det bara kommer bli fel, så jag ska låna superlim av pappa och fixa det själv, det ska nog gå , går det därimot inte så får jag väl ta mig tid till denna omständiga proseduren helt enkelt.

I måndags så hade jag sovit med blött uppsatt hår så då va det väligt lockigt när jag steg upp hade inte så mkt tid att fixa det så det blev uppsatt något jag aldrig har inte uppsatt i en tofs utan mer en knut.

Så här kommer det lite bilder på mig med uppsatt tänkte med lägga in lite mer bilder, bland annat när jag va med syter madde och hennes unge julia i julita gård , vet inte riktigt när jag va där, det va nog någon månad sen.

Sen vet jag inte om jag har så mkt bilder från denna vår och sommar ska kika så det kommer ev lite mer bilder på vad jag har gjort. . . .

Här kommer en radda med bilder då :) Trevlig titt :P




På tåget till gbg :)'



Ösregn påväg hem från uppsala med Jenny




Tupp i bur på Julita gård





Systerdotter Julia fick en ansiksmålning av mig på Julita gård




Lekrum på Julita gård





Här har ni mig i uppsats , Fint eller va tycker ni ?




Vanlig dags outfit. . .

Emelie L