¨

Torsdag och pannkakor :P

Ja det e ju det man ska äta på torsdagar, och ärtsoppa om jag inte minns fel. hehe, a ne det blev det inte för min del iallafal, jag åt en vegitarisk rätt pappa gjorde til mig, sen lite kyckling och spagetti som man gjorde för ett tag sen. . .

Och nu händer inte så mkt merför idag, piggnade till lite efter att jag diskat men nu blev jag trött igen, tänkte följa med mamma ut om hon ska men nu får jag se om jag kommer orka, ja denna dag har blivit en riktigt sovdag, har legat inne hela dagen och sovit, har verkligen inte haft någon lust till nåt idag och irriterad har jag med varit men vet inte varför , det kanske har att göra med att jag gjort lite för mkt på en ch samma gång, ja jag lär nog aldrig lära mig när jag väl får en ide då ska det gå undan och så byger jag på och på och på utan att ta lite andrum. . . E nåt som jag kanske ska börja tänka lite mer över. . .

Ja och i helgen blir det fullt hus, mamma e ju redan här och imorn kommer tessan och dem ska stanna tills på söndag sen på lördag kväll kommer madde och julia och nattar över. men nästa vecka ja då ska jag ta det riktigt lugnt plugga och vila upp mig och ha lite ensam tid så att säga, de ända jag ska göra det e att ta en lunch med jenny på hytta, vi får jue pengar på måndag, och det har blivit vår nya grej att när pengarna kommer tar vi en mat bit där :D. . .

ja och imorn blir det att slutna ögonen och inte tänka så mkt och ta och hitta på nåt, jag och mamma ska gå en sväng på stan , hon ska handla lite på hm samma för mig fick ju ett presentkort av annso där så tänkte att imorn blir det av att spendera det :) ska bli kul att köpa sig nåt fint, det e nu mmed även min nya grej istället för att supa eller ta en pubrunda här och där, jag shopar nu istället, i lite farligt det med för ibland kan det bli lite för mkt och pengarna tar slut, men ska försöka hejda mig lite i den frågan med, kan ju inte skapa ett nytt beroende. . . Det leder jue ingen vart, men nåt måste man ju kuna hitta på som tillfredstäler mig lite, har med en lite tråkig nyhet, suget börjar komma tillbaka, och nu e det verkligen svårt och tufft igen, e nog med de som gör mig lite nere, för jag kan inte släppa tanken på att ta en flaska vin en kväll, hela kroppen bara längtar , längtar att få slappna av lite varva ner, bara få känna den härliga känsla i kroppen efter första klunken. . .

kram

Emelie L

Veckan började inte så bra :/

hej på er allesammans, blir ett lite mer vanligar inlägg denna gång hehe, :P

Ja veckan började inte så bra, dels va jag slut efter veckans bravder, med två turer till sthlm, parken zoo , bio och besök här hemma, jag klagar inte men det blev nog lite för mkt på en och samma gång, så denna vecka fokuserade jag bara på att få tillbaka energi och ork till att hitta tillbaka till vardagen igen, så det blev inte alls någe plugg, söndag, måndag, och tisdag eller ja igår gick jag och mamma igenom lite glosor på kvällskanten, kanske inte räknas så väldans mkt, men idag har jag iallafall nu suttit två timmar och pluggat glosor rep lite på grammatiken. . . och ikväll lovade mamma att förhöra mig :). . . Hoppas nåt har sätt sig kvar i huvuder. . .

Ja jo mamma kom igår, va hade det ovanlgit trevligt, mysigt, vi satt och pratade om en hel del om allt eller inget flera timmar , sen la vi oss i sängen med varsin kopp tea och såg på en halv bra film på kanal 9. . . sen somnade vi ganska fort efter den. . . Men imorse va jag somvanligt grinig och trött , det e det värsta med besök speciellt av mamma som ska babbla om allt möjligt och ingenting, just på morgon kanten, vill ha de lugnt och inte svara på en massa frågor hehe, sån i jag :P

Annars så e det rätt så bra, förutom att jag varit vädigt trött och lite nere dem närmaste dagarna, fast idag så känns de lite bättre, ska snart iväg till vilsta och träffa mamma och en bakant ti henne, sen blir det hem och pappa ska hämta mig vi ska handla , sen ikväll ja det blir nog en lugn kväll med lite förhör och sen en titt på tv kanske om det kommer nåt bra.

ja de va nog allt för idag, hoppas ni alla andra e ute och njuter av solen medans den tittar fram bland molen ;)

kram

Emelie L

Dålig uppdatering JA VET! :P Nu kommer en massa bilder och roligheter :D




Detta kollage e lite från våren och sen första strandbesök och för somliga första topp i vattnet, för min del blev det bara att sola av, men som ni ser tog jenny sitt första dopp, och en som heter rickard men har inte med han på bild när han badar. I fina sundbyholm var vi då på vårat första strandbesök för i år, sen bilderna på båtarna osv e tagna nån gång ivår, första riktiga fina vår vädret, passade perfekt att ta en gång tur runt i syndbyholm och sedan stannade vi på fiket och njöt av våran nästan första glass för året, för mig blev det som alltid 88:an.

Min första tripp med annso, denna gång blev det Sthlm, v började med en tur i stan och gamla stan, shopade lite smått, sen tog vi en paus på en lång brygga längs vattnet vid gamla stan, efter det tg vi en tur hem med våran packning till peter som bor på fridhemsplan, jätte fint bodde han, lägger dock inte upp några bilder hur han bodde med respekt att han kanske inte vill men på utsikten från balkongen kan jag nog allt lägga upp ett par bilder :) jättefin utsikt på grannskapet hehe :P, efter en tur hem ti han och lite vila där åkte vi tillbaka till stan och tog djurgårdsbåten ut till grönan, vi kom lagom till sommarkrysset, vi såg på de, filmade tog photon osv. efter det blev det att ta något och käka, efter käket va det tänkt att ta lite turer i karuseller men ingen av oss hade någon större lust eller ork efter den långa dagen att stå och köa minst 40min till varje karusell, så vi tänkte ta de dagen efter istället men så blev det inte heller, eftersom inte e så mkt ute och rör oss så räckte de illa för oss att bli helt utmattade, så vi låg större delen av dagen hemma oss peter och såg på film åt sen frukost och bara tog de lugnt, sen bar det hemåt, en resa att minnas, väldigt roligt och mysigt hade vi :)
Nu kommer lite bilder från resan , HÅLL I ER :P !










Bye bye Eskilstuna, Nu kommer lite bilder på tåget. . .









































Framme i Sthlm nu :D yaaaaay, vi hann inte ens vara där en halv timme innan jag hade spenderat 100 kr, först när vi kom ut från centralen köpte jag en tidning som såldes av en hemlös, 40 kr kostade den, sen en bit därifårn vid sergels torg stötte vi på en afrikan som sålde Bob Marley cd:s, det va lite roligt för han trodde vi va rika och ville därför sälja dem för 200, han sa dem rika får köpa för 200, dem fattiga för 150 och studenter för 80, efter lite prat med han så köpte vi en endast för 60, va inte dåligt prutat va ? :) hehe, därför tog vi dessa bilder, jag höll i tidning för den hemlösa men dem blev så suddiga så jag tog bort dem men här e annso på två bilder med cd i hand :) Tidningen som den hemlösa sålde va riktigt bra, det stod en massa intressant i den, så om ni stöter på en sådan i som vill sälje så är det iallafall inte bortkastade pengar om man tänker så.





Nu kommer det lite bilder från promenaden genom gatorna fram till Gamla stan :), Vi hittade en massa roliga rock butiker, dem ska vi spendera en massa nästa vår, vi ska ju då nästa sommar åka på hulsfreds festivalen då måste vi jue passa in :P ;). . .









Nu har vi traskat från centralen och genom halva gamla stan och kollat lite i butiker, stannat upp lite bland gatu uppträdanade osv. Längs gamla stan finns det en brygga en jätte lång där satte vi oss och tog det lugnt ett tag och bilderna här nedan e utsikten därifrån vi sitter :D(Mitt favorit ställe att sitta på, om jag någon gång i mitt liv flyttar upp ditt så kommer jag nog spendera många timmar och dagar på denna brygga, det e så mysigt och fridfullt att sitta där och känns havs blås genom håret och "frisk" luft, se alla båtar som glider omkring.









Utsikt från peters balkong









Då va det slut med bilder för dagen, denna sista togs strax innan vi åkte vidare till grönan, tog en massa med mobilen på grönan och sommarkrysset men nu vill mitt minneskort inte fungera i telen längre så det blir att lägga upp lite bilder från grönan med annso senare + från min och martinas dag i sthlm och på grönan som va nu i helgen, i lördags. Vi hade det jätte kul, berättar mer längre ner nu kommer det lite bilder från parken zoo med madde, julia , jag och marcus Vi hade det oxå jätte mysigt och roligt, man va som ett ivrigt barn på nytt och vi va där i torsdags och i onsdags va vi, jag sabine och madde på bio det va jätte mysigt och kul att nästa vi alla syskon samlades och gjorde nåt, tessan fattades, hon kunde inte få skjus hit :(

Ja så sen förra fredagen hard et hänt en massvis, så himla kul har jag haft denna vecka, tack till er för ett otroligt rolig sällskap till er alla som varit med.

Så nu kommer det bilder från Parken Zoo, sen blir det att lägga sig, natti på er alla.











































Internett hängde sig så jaag överför mera bilder imorn. natti

emelie

Nu kommer det ännu fler bilder :) från Parken Zoo







































































Så, det tog fan en evighet att lägga upp bilderna, e så trött på de så nu blir det inte mkt bilder på et ttag :P hehe, och idag ja det har varit en skit dag, har varit as trött, lite ont i huvudet, grinig, inte alls på humör för nåt, så det har inte blivit någe pluggande :( FAAAAAAAAAN säger jag, Det va allt fr idag,
kram

Emelie L
























Freeeeeeeedag :)

God morgon på er allesammans, andra gång so mjag e upp med tuppen :P denna sommar hehe.

Idag gick jag upp tidigt för jag hade tid hos tandläkaren, och det gick bra, inga hål men jag hade några på gång i två tänder längst bak men det gick om man skötte dem som man ska "ta bort dem" och lite blödande tandkört hade jag som jag inte haft på år och hon va snäll att inte trappa upp mig på skala med dåliga tänder så jag ligger på första eller andra hands tänder :) sköönt så nu ska jag sträva efter att få ännu bättre tänder så jag ligger kvar där. . .

Och jag fick med i agu komma en riktigt rengöring ska bli skönt hehe fast det gör ont, men jag har ju inte så farligt dåligt tandkört osv så det kanske inte kommer göra allt för ont som det kan göra . . .

Och sen efter vägen blir det nåt att äta sen plugga fram till 3-4 , ska då sätta mig och kolla upp lite med tågtider och vissa bussar och allt man kan åka med till sthlm till dem platser jag och annso ska till...

Ja jag har ju inte berättat det blir jue ingen öland nu :( så vi tar en hel dag i sthlm alternativ att vi ev sover över hos peter till söndag och gör ytterligare ett litet äventyr till kaklestornet och ser på utsikten över sthlm och sedan tar en fika innan vi åker hem till e-tuna, vi får se vi får se, men tur till sthlm blir av imorn, vi ska gå en sväng på stan , gamla stan, ta tunelbanan till fridemsplan käka på en god pizzeria, sen om vädret e hyffsat köpa oss en varsin glass och gå till en mysig ö/park/ berg och sitta där och se ut över en del av staden och njuta av förhoppningsvis värmen :) sen vidare till grönan och åka lite karuseller se på sommar krysset sen hem eller till peter.

Ska bli så roooooooligt :) Det va längesen jag och annso gjorde nåt ihop. . . Fast med den tjejen spelar det egentligen ingen roll vad man gör med det e alltid lika roligt att vara med henne, oavsett om man ligger hemma och slöar eler om man e ute på äventyr, vi har alltid roligt :D. . .

Ja det va nog allt så länge, hej s

kramen

Emelie L

Torsdag, torsdag - Snart e det helg igen då :D

Hallå Hallå på er alla filurare. :P

Tar nu en paus från pluggandet, har nu nån timme suttit och repetera och försöka lär mig en alla Gramatiska grunder.

Del ett nu som jag läst på och han, handlade om obestämd- bestämd artikel, sen regelbunden och oregelbunden plural, personliga pronomen , possetiva pronomen, adjektiv och verb. . . Många som e i min ålder har nog allt väldigt inprejat i huvudet, men jag som sket i detta iskolan får ta igen det nu istället, men som mna säger, det e väl aldrig försent att lära sig hehe :P

Men nu kan jag det, det sitter nog inte stenhårt i huvudet, så jag kan det flytande men det gäller bara att repitera och repitera tillslut fastnar det väl , för hoppningsvis. . .

Och en mysig morgon fick jag med annso, hon gick upp tidigare en mig eller gick upp hon vet inte själv om hon sovit en stund eller ej, men iallafall så gick jag upp med henne kl halv tio ungefär , och jag tog somvanligt mitt kaffe mig några cigg, och annso sig en macka och så satt vi och snackade en massa och rökte osv sen såg  vi våra bästa år tisammans och sen gick hon och sussade och jag började diska och dona lite och sen satte jag mig ner och pluggade Och nu som sagt tar jag en liten paus, ska sedan sätta mig och plugga, has, have och had, was och were hehe, fast de kan jag ganska bra, men inte så bra att de sitter stenhårt liksom. vill ju att allt ska gå flytande fram med engelskan, det e iallafall de jag strävar efter. hehe

ja och sen runt 4 kommer pappa och hämtar mig och annso , vi ska handla sen blir det hem och packa upp allt och börja med maten. och sen hoppas jag på att det går någon bra film på 9an om inte så har vi pratat om att gå och hyra en isådanafall :)

ja det v a nog allt hittils kanske sicker in med några rader sen innan läggningsdags hehe :P

kram så länge

Emelie L

Tisdag och onsdag !

Hej allesammans, igår var det en riktigt trög dag, hade inte sovit så många timmar natten mellan måndag och tisdag.

Så att plugga efter våra bästa år blev inte av, hade verkligen ingen lust eller ork, Det e inte alls passande att få sådana dagar nu speciellt inte i veckan, det e en värdefull tid och jag behöver verkligen ta vara på den, men tar igen det i helgen om det inte blir öland.

Så jag låg och vred och vände mig i sängen för att försöka somna och få lite sömn va riktigt trött va jag men lyckades inte först efter jag ätiti och klockan var då runt tre tiden efter maten ja då slocknade jag och sov som en stock till halv sju då jenny ringde och väckte mig, jag gick då upp direkt och började städa , tog en snabbdusch och förberede för maten, sen gick jag och möte upp annso, det blev en tur hem med vikingline bussen ha ha ha, annso e livrädd för åskan så busschaförren va så snäll och körde nästan hem oss hela vägen.

När vi kom hem väntade jenny på oss , jag började steka lövbiffarna och potatis gratängen va klar stoppade in den innan jag gick, sen blev det och äta av , snacka en massa, massa roligheter och massa skratt, vi hade det jätte mysigt och sen runt halv 12 åkte jenny hem till sin kära och jag och annso tänkte då lägga oss men det blev att sitta upp ytterlligare några timmar och snacka, jag förstår inte det e nåt med oss och snacka, vi kan prata , prata prata om allt möjligt vi kan sitta timmar och nätter och bara prata, e jätte kul och mysigt. . .

Och nu till idag, har nu varit å tagit antabus, sett våra bästa år, diskat, och nu ska jag sätta mig ner och plugga, har egentligen ingen lust men ska sätta mig ändå, lusten kanske kommer när man väl börjat, och sen runt tre kommer pappa min och ska förnya virus programmet sen följer jag och annso med han hem, vi ska se på film arne, både ettan och tvåa sen blir det hem äta lite gott , det kommer bli bakad potatis och flskoklett muums hehe
sen blir det ng läggdags för min del iallafall, annso sover fortfarande så om hon inte vaknar upp snart så sitter ng hon öppe hela natten, aja de för vi väl se då hehe, men nu ska jag avsluta här plugget kallar :P

kram på er allesamman, ha en riktigt bra dag med er.

Emelie L

Måndag- Tillbaka till vardagen. . .

Hej på er allesammans.

Somliga har semester , somliga inte. . .

Jag e både arbetslös och har "semster" det beror på hur man ser det. Indirekt har jag det, men jag har byggt upp min egna vadag som innehåller "jobb" hehe, det där lät tokigt, mitt jobb e att plugga och se till att jag lär mig nåt, lär mig så att jag klarar av högskoleprovet det e mitt jobb så länge.

Så när måndagen börjar så återgår jag till vardagen, min vardag som innehåller hela dagar med plugg + en del vändor till syd för att ta medicin, gå på samtal, sen till vägen för att gå på samta

Men snaaaaaaaaart har jag semster, semster som jag själv satt upp, om det blir fint väder från torsdag till söndag så beger annso, jag och pappa oss till öland. Om inte så blir det lite små äventyr här hemma, som kanske en sväng till grönan, gå på bio, bowla eller nåt annat kul, och ev lite plugg därimellan. Men på tisdag nästa vecka blir det iallfall kryssning och sen en vistelse i sthlm hos en som heter peter så hela den veckan , nästa vecka vill säga kommer jag iallafall ha "semester oavsett väder hehe. . . Och sen veckan därpå återgår jag till de vanliga, plugg , plugg och plugg samt besök av syster tessan från v-rås. . . Sen blir det inge mer som händer denna sommarn iallafall inga större äventyr.

Och helgen, ja den blev bra, åkte redan i torsdags ikväg till syster madde i k-holm, pluggade på fredagen medans hon jobbade, runt 14-tiden åkte vi iväg till V-rås , där väntade mamma tessan marcus och en kompis ti han på oss, vi tog en lång tur i deras så kallade raggarbil osv osv,

Sen mot natten begav jag och madde os hemåt hit till e-tuna sen åkte hon tidigt på lördag morgon ti jobbet, sjävl sov jag som en gris ända fram til lsen eftermiddag och därefetr satte jag igång med pluggandet, även hela söndagen blev det av att plugga, eftersom jag inte pluggade måndag och tisdag så tog jag igen det lördag och söndag istället hade heller inget bättre för mig , man måste ju ta vara på all tid man har. :)

Och nu e det måndag och allt fortsätter på i lagom takt, har nu sen jag vaknade (runt halv tio) tagit antabus pluggat, det jag har pluggat idag, eller pluggat kan jag väl nte kalla det, jag har skrivit in dem sista orden (glosor) jag har i ett häfte där jag samlar alla nödvändiga (dem mest användbara) orden, sen har jag kollat igen allt matrial och planerat upp en inlärningsprocess.

Och nu tarjag lite paus med att uppdatera lite här det va jag några dar sen nu, sen tänkte jag kolla in vännernas bloggar, och sen blir det att äta lite försenad frukost, ska tillaga beacon, ägg och sen bre mig en macka som jag sedan ska lägga lite gurka , majonäs och droppa över lite citron på muuuums. e så hungrig hehe

så nu avslutar jag det hela.

Ha en väldans bra och rolig dag idag allesammans, speciellt du annso som fyller år idag vi ses imorn (läängtar så)

kram

Emelie L

torsdag- Öppe med tuppen idag :P

hej på er allesammans.

Idag gick man upp med tuppen klockan 07.15 vaknade jag till av att julia kom och kröp ner hos mig i soffan, efter en stund blev det att se lite på bolibompa , sen blev det kaffe och cigg för min del, sen frukost, sen kaffe och cigg igen sen gjorde vi alla , madde ,julia och jag iordning oss för dagen, dem för dagis och jobb hehe, sitter nu själv i detta stora hus :D hehe, snart blir det att se lite på våra bästa år sen blir det att plugga, ska nog redan nu snart sätta igång, det eju över en timme kvar till våra bästa år börjar...

Har inte så mkt kvar nu i engelskan, det gäller snart att bara öva , öva öva öva tills allt sitter, och sen ansso om du vill och orkar så får du gärna hjälpa mig med uttal på vissa engelska ord so mjag e lite osäker på :) hehe.

Ska nog med i slutet av månaden köpa en engelsk bok med övningar ,texter och uppgifter så man lär sig ännu mer, sen blir det att låna ett par engelska böcker medel lätta då da. . .

Och snart e det med en bra ide att börja med matten med.

ja ikväll så blir det en trip till v-rås, ska på power meet med mamma, mammas kompisar , madde och jag :) sen blir det att åka hem ikväll eller imorn, eftersom det verkar kunna bli regn i helgen så vill jag satsa på att plugga. känner mig att jag behöver det för det blev inte så mkt plugg i veckan. . . :(

ja det va nog allt så länge

Kram på er alla

Emelie L

Slutt på denna onsdag

Onsdagen slutade bra, efter jag ätit så pluggade jag till halv 9, sen ringde jag upp pappa som hade ringt under tiden jag pluggat, han ville höra om han kunde ta med sig ann-katrin ti k-holm, ska bli kul. . . Och kul för han att dem träffas , jag hoppas på dem :)

Sen diskade jag och sen va det film dags igen, hehe, det går ju en varje dag kl 21  på kanal 9. . . Och riktigt bra filmer visar dem, två som jag sett på denna vecka , en igår och så nu en idag, filmer man faktiskt för ovanlighetens skull inte har sett.

Denna film fick mig att känna glädje, glädje att vår familj äntligen har fått vissa sår läkte, vi har i prencip gått vidare, vidare till ett liv fylld med lycka och ljus. det känns otroligt skönt och jag ska aldrig mer lämna min familj ryggen åt, det känns skönt att man känner glädje över att kämpa vidare , vidare mot ett ljus, jag tror våra familjehistoria kommer få ett lyckligt slut. . . .

Skulle ha pluggat de sista i del 2 i engelskan nu efter filmen , men jag spar det till imorn e riktigt trött och ska snart gå och lägga mig.

Hoppas jag somnar på direkten, behöver många timmars sömn för imorn kommer det bli en lång dag.
Ska först börja morgonen med frukost en rejäl sådan, det va riktigt längesen jag åt frukost och börjar länta efter det så jag kör på stort nu hehhe, stekt becon, stekt ägg /äggröra en macka med gurka, majonäs och lite citron och sen kaffe såklart. Muuums längtar redan tills imorn.

Sen blir det våra bästa år, tänkte med gå upp lite tidigare så jag hinner duscha , packa och göra mig klar inför dagen innan våra bästa år.
 
Efter våra bästa år sätter jag igång med pluggandet, sen ska jag med äta lunch imorn , sen runt 17-tiden kommer pappa och hämtar mig, det blir med en sväng ti donken innan vi drar vidare ti k-holm.

Och sen där jag då vet jag inte vad som händer det blir nog en lugn kväll med lite lek med julia och en film som avslut på kvällen skulle jag tänka mig , kan ju inte bryta tränden nu och inte se filmen som visas på kanal 9 :P ;)

Ja det va allt för idag,

Sov gott mer er som läser detta nu eller i natt eller godmorgon för er som läser det imorn och ha då med en väldans trevlig dag :)

kram

Emelie L


Onsdag- Det har varit både en trög och givande dag :) !

Hej på er allesammans.

Dagen började trögt, missade antabusen IGEN, äh tar den imorn iallafall om inte på morgonen under dagen iallafall innan jag åker till K-holm.

Men som sagt trögstartad va man allt idag, gick upp runt 10 snpret, tog kaffe, cig och sen såg jag på Våra bästa år. . .

Sen gick tiden dö sakta gjorde ingenting efter våra bästa år, försökte komma igång med att tvätta ansikte städa up lite osv, ja fter nån dryga timme så kom jag allt igång, och det gick jätte bra, Satt till ungefår halv 4,

Och runt 4 taget kom pappa och hämtade mig, vi handlade , när jag kom hem åt jag lite mat, potatis-sallad, tomater och flintastek :) muuuuuums, handlade hem massvis med kött, det va längesen jag gjorde blev så sugen på det igår när jag skulle skriva matlista.

Och nu har jag ätitt och är mätt och belåten, mådde illa för ett tag sen, slängde nog i mig maten för fort och dels på tom mage.

Och nu e det dags att stätta sig ner och plugga så mkt jag orkar fram till nio, då börjar en film på kanal 9 till filmen ska jag faktiskt med lägga in vitlöksbaguetter, istället för godis hehe, fast jag vet inte om det e så mkt nyttigare, för tänderna kanske heh.

Jag ska med nu ta och diska innan pluggandet.

Ja det va allt hittis, får väl se om jag har nåt skvaller att bjuda på lite senare hehe :P

Kram

Emelie L