¨

En helt vanlig vardag, precis som jag vill ha det för jämnan.

Jag ska inte klaga fast det gick så trögt till en början av dagen, men sen gick dagen helt galant framåt ingen känsla av onte i huvudet, förvirring, för mkt tänkande osv osv.

Efter steget att inte direkt vara på topp till en början, fortsatte dagen som tänkt, jag pluggade, åt mat, diskade, handlade med pappa, följde med han hem, medans han åt och donade lite satt jag lite vid datorn och kollade runt, jag satt med han i köket och förde samtidigt en dialog, vi hade det riktigt trevligt och mysigt, efter att han ätit satte vi oss i vardagsrummet, vi såg lite nyheter, två och en halv män, idol och sen det bästa av allt OSKYLDIGT DÖMD :). Det va en riktigt bra start av serien :D Yaaaaaaaaaaaaaay.

Två dar kvar nu då, innan jag ska sumera veckan som gått och om jag ska se den som ett framsteg eller inte. . .

Mer om det kommer på fredag.

Fyyyyyyyyyy fan va bra Erik i idol va idag, han har alltid sen jag såg han varit en av favoriterna Han kommer nog ta hem allt om inte han så finns det en till tjej som ska sjunga imorn , hon e med en av favoriterna och henne tror jag på och håller tummarna för :) och det e Tove :D

Ha en god nat hehe !;) :P

Kram

Emelie L


Och idag då vände det :S

hej på er allesammans.

Ja mycke riktigt idag vände det igen, det kändes inge bra imorse och jag va väldigt trögstartad, det blev några vänder till sängen för att vila, men ingen ro i kroppen fanns det till det heller, för jag visste jue att det va fel av mig att köra på den stragedin.

Upp kom jag redan kl halv nio, sen blev det att se lite på nyhetsmorgon, äta frukost dricka kaffe och röka nån cigg. Efter det runt kvarti 10 gick jag till syd för att ta antabus, sen hem, titta lite på efter tio och våra bästa år.

Efter det la jag mig i sängen, efter en stund gick jag upp för att ta en cigg sen tillbaka till sängen, och någonstans runt halv 1 vaknade jag till liv, och då blev det raka vägen in i duschen, sen gjorde jag snabbt iordning mig och efter det satte jag mig (äntligen) framför matte boken och räknade på som en tok :P ;), gjorde faktiskt mer en jag trodde jag skulle orka, jag följde planeringen och gjorde dem tal och sidorna som va bestämt, Så nöjd idag e jag med dagen fast den va så tröfstartad.

Efter allt pluggandet så lagade jag mat, det blev något lätt, makaroner och köttbullar efter det med det att diska av och sen kom pappa och med detsamma gick jag med ut med sopporna sen handla med pappa, och nu sitter jag hos pappa, han donar lite med att lasta in mat i kylen, äta och lite sånt, så jag passade nu på att skriva några rader. . .

Mer om kvällen återkommer jag med ikväll :)

Ha de fint så länge.

Kram

Emelie L

Dagen blev en katastrof :(

Hej, idag är det sura miner här. Fast just nu har jag ett leende på läpparna pratade med jenny och som vanligt blev jag väldigt glad över att göra det, jag skämdes så för att jag avböjde vårat möte idag men hon lugnade mig med att hon förstår och att det e helt okey, alla har dåliga dar osv osv.

Och sen släppte vi det och hon berättade en masa kul om arbetet och att hennes kille med skulle få gå på arbets intervju imorn, så jag håller tummarna nu att han får en fot in i arbetslivet :).

Min dag förövrigt har inte så rolig ut, idag fanns det verkligen ingen lust, motivation eller ork till nåt annat en att ligga i sängen tänka, sova tänka och sova. jag försökte sätta mig ner och plugga och det gick bra en halv timme men sen så blev allt jag läst väldigt suddigt och oklart efter det gav jag upp, kände bara hur gärna inte ville ta in info , lära sig nåt , försöka igen osv osv.

Så denna dag va en liten nedgång men imorn, då jäääävlar, då ska de mesta bli av. . . hoppas jag

Nu ska jag se vem som får lämna idol, av tjejorna så va mina favoriter idag, clara och moa :) Håller på dem .

Det börjar nu, så ha de fint med er ikväll och sov så gott sen :)

Kram

Emelie L


Det började inge bra alls idag

Hej, jaha idag är det ingen vidare dag, jag försov mig, jag e fortfarande seg och trött och har ingen lust med något, men ska iallafall försöka tvinga mig in i mina sysslor.

Hur det går återkommer jag till senare, Ha en bra dag allesammans !

Kram

Emelie L


Kvällen slutade bra.

Efter att jag bloggat sista och tittat runt lite på facebook för en gångs skull :P, så gick jag och la mig för att vila, vilostunden utvecklade sig till sömn och jag sov väl till halv 7 -7. Sen kom jenny på besök :D, va jätte trevlig, vi babblade på som vanligt om allt, jag lagade mat och diskade med under stunden, sen blev av att se på idol, de va väl så där idag tycker jag, det va inte så mkt go i det på nåt sätt och inte direkt uppgjort heller, jag vet inte men  nåt va det som gjorde att det på nåt sätt faktiskt va rent utav tråkigt.

Sen efter det gick jenny redan :(, hon va tvungen att komma hem tidigt idag för att slå sig till ro innan natten för hon ska upp tidigt imorn och jobba. Jag e verkligen stolt över henne att hon orkar prestera så mkt som hon gör med den enorma förändringen hon står inför, det e verkligen tufft av henne :). . . Hennes kämparglöd smittar faktiskt av sig lite på mig och så glad man blir av hennes sällskap från att gå hemma bitter över småsaker, vara nere och ha tråkigt sen när hon kommer känner man sig som människa igen, man skiner upp som en sol nästan. Det e en otroligt skön känsla att få uppleva lite titt som tätt under veckan.

Efter att hon gått så va det dags att slå över till kanal 3 fr att se på hollywood fruarna, men efter första pausen så sappade jag runt lite och ett program som någon kanal gjort reklam för nån vecka sen började, jag trodde det va kanal 4 som skule hålla i det programmet men så va det inte utan det va på tv 1 som de programmet visades i så jag såg på de och sen sista halvtimmen på hollywood fruarna.

Det känns rätt bra inombord efter denna dag, så jag kommer nog att sova gott, vakna med ny energi och så kommer nog morgondagen bli bra den med (hoppas jag).

Det va nog allt för idag, hoppas jag givit er alla en trevlig läsning för denna dag ? :D.

Natti

Kram

Emelie L



Eftermiddagen, den har bara sussat förbi :)

Hej igen på er allesammans.

Ja mana blir lika glad när dagen bara försvinner iallafall jag :). För jag har inga tålamod till massa dö tid.

Och nu har med dagen försvunnit till något bra, jag kom nyss hem ifrån att ha varit på studiebesök på nuevo. Och det verkar vara ett riktigt bra ställe med en bra start för mig och min sitution jag lever i.

Det känns som om detta kommer leda till något nytt och glädjerikt, dels med att jag får chans och plugga och få behörig i det jag gör , dels få hjälp om det e något jag kör fast i, ha ett plats att gå till dagligen eller några dar i veckan, det va fri planering ihop med en coutch eller hur det nu stavas, vet inte ?.

Sen variera det med andra saker så som samtal, träning, föreläsningar, lära sig hitta en inre ro, lära känna sig själv och mkt mer.

Det e väldigt fritt och man planerar upp ett schema helt utav min sitution, mående osv. Det kändes väldigt bra att få chans att göra det ihop med en annan.

Så nu är min uppgift tills på torsdag att tänka över det här, ska kolla lite närmare på allt som har med nuevo att göra på deras hemsida, sen tänka över vad det e jag vill med detta, och om detta kan vara en väg framåt osv osv.

Har redan tänkt mkt öve detta men ska tänka till än en gång till så att jag inte förastar mig in i något sen göra en planering på hur ungefär jag tänker kring mig sitution och vad jag behöver för att komma i fokus igen.

Spännande , spännande, det känns som om det kör igång nu på RIKTIGT, förut har jag inte varit riktigt på hugget, förhastat mig in i saker och ting sen har det bara slutat med pannkaka allt ting.

Men nu känner jag mig taggad, lättad, motiverad till att förändra min värld. . . Och det kommer bli en lång och jobbig resa det vet jag för det e inte var dag man mår bra, känner lugn, ro i kroppen, peppad, motiverad m.m.

Men med detta projekt som nuevo, lite mer alvarligare samtal med psykologen, sen ta  antabus och medicin regelbundet under en liten tid framöver så kommer nog min grund upp till ytan så att jag kan fortsätta bygga mig uppåt i lagom takt.

Med allt detta bakom mig för dagen så ska jag ta mig en liten lugn stund nu, vila ett slag, laga mat, diska och duscha om det sedan finns lite tid och ork så blir det väl att plugga in stund innan alla serier sätts igång.

Hoppas ni alla får en bra kväll, mer av mig kommer säkerligen under kvällen någon gång, strax innan läggningsdags skulle jag tippa på.

Kram

Emelie L




Ny vecka och nya tag ? det återstår att se.

Hej, jaha då va den efterlängtade nya vecka här :)

Hittils har det gått bra, de som hittils har hänt e följande:

*Gått upp ungefär den tiden jag planerat att gå upp varje morgon under vardagen. kl 8 egentligen idag kom jag upp kvart överungefär så inte långt ifrån hehe ;).

*Ätit frukost gröt blev det idag och det kommer det bli några dar till framöver. Under frujosten såg jag på nyhetsmorgonen drack mitt morgon kaffe och tog ett par cigg, apro på de så har jag redan nu rökt alldeles för många, det blit nog några mer en sju rökte cgg idag, äch jag får jämna ut det imorn, jag ska nämligen gå på studiebesök på det nya stälet så det elite dö tid här nu innan det e dags att röra sig ditt, så det e därför det blivit lite för många cigg.

*Efter frukost och allt begavjag mig till syd för att ta antabus.

*Sen hem, såg lite på efter tio, våra bästa år.

*Efter våra bästa år gjorde jag snabbt iordningen mig, tog på mig lite mer exeptabla kläder sminka mig orkar jag inte.

*Och nu sitter jag här och försöker sysselsätta mig så att tiden går lite snabbar, funderar på att gå ner till stan och köpa lite strumpor och hämta ut min medicin innan jag ska vara där istället för att ta det eftråt, med det spar jag lite tid med så att jag påbörja pluggandet lite tidigare.

Kvar att göra:

*Köpa strumpor och hämta ut medicin.

*gå på studiebesök

*Hem, äta nåt sen plugga.

*Laga middag, diska och duscha.

*Se lite serier sen sova.

Återkomer senare under dagen om hur det gått med att genomföra allt planerat :) !

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Uttråkad eller vadå ?

Nu e jag här igen och tjohoar :P

Det e nu en timme till av dötid, sen börjar den sista delen av de svenska filmen.

Och vad ska man göra nu då, jag e så, så trött så jag funderar på att vila mig lite. Ja e med lite ur glädje, känner mig deppig, uttråkad, ensam, irriterad på grannen som håller på där upe och springer runt, hamrar osv osv.

Känns nu lite jobbigt att man ändå inte tog vara på helgen med att vila upp sig, sova tills man vaknar, äta frukost i sängen, göra saker som man inte hinner med på veckodagarna. nu vad de skulle vara, jag har ju inte direkt någe liv än, sitter bara här hemma och pluggar och sliter för en drömframtid, nu om den kommer gå i uppfyllese, ibland känns det inte som det, men jag vet samtidigt att jag inte ska tänka så mkt på att misslyckas.

Men just nu känns det som det åtminstonde kommer bli en misslyckad vecka, ingenting kommer nog gå vägen, hoppas känlan ändra sig efter en nattsömn.

Jag gillar längre att inte speculera, tänka och planering i förväg, bara väsentligen saker, för annars får jag ingen ro i kroppen, vissa saker känner jag mig bekväm med att planera och skriva upp så att jag inte glömmer bort dem och sen om jag har en idé om nåt så brukar jag vilja anteckna de direkt, göra en uträkning på det eller skissa upp. så som jag gjort här om natten förra veckan, då fick jag en idé om hur den framtida bloggen skulle se ut och låg nog och tänkte på det några timmar sen gav jag upp att försöka soman satte mig istället i sängen med block och penna och skissade upp bloggen, skrev teckensnitt, och färger som jag skulle kunna använda mig av.

Men att göra veckoplaneringar/månadsplaneringar, har jag gett upp, det funkar bara om man har en slags rutin på vardagen och verkligen har det som krävs för att hanskas med flera saker under dagen, just nu e jag inte i de stadiet, så jag har de väsentliga, de viktigaste i huvudet, sen lite tider som jag ska anpassa mig efter under dagen, tex, en speciell tid då jag ska gå upp, en speciell tid då jag ska äta frukost, lunch, middag diska, äta kvällsmål på, en speciell dag då jag handlar mat,  betala räkningar, gör en matlista för en månad fråmåt.
Jag försöker se till att jag duschar varje dag och det sker helst på kvällarna,  sen försöka hitta lte rutin på städning och tvättdagar, fast det går lite som det går me det hehe.fsat

Annars så tar jag dagen som den kommer och tvingar inte mig själv att hinna med att plugga ex antal sidor eller så, fast jag ser till att jag åtminstonde sitter mellan 3-4 timmar iallafall och kvällarna hittils har varit mer varierande en dem varit förut och det trivs jag med, numera ät jag antingen hos jenny eller pappa eller hos mig.

Jag känner mig nöjd med mitt uppläg men inte med min atityd ibland till saker och ting så som nu "deppar" jag över ja, vad engetligen ?. det finns inget att deppa över. visst det e tufft att gå vidare, börja anpassa sig till saker man vant sig bort vid, man måste skapa ett helt nytt tankesätt osv osv.

Och jag kan ju mer en annat inte säga att det hittils har gått helt åt helvete allt. Jag har ju ändå sköt mig rätt bra, jag har kommit upp fler dar den tiden som jag ska än dagar jag inte gjort det, jag äter både frukost, lunch och middag, jag säter tom med en slant extra för lite mer näringsrik mat och lite viration på maten.
Jag somnar mer i hyfsat tid en inte, sover bra gör jag väl fortfarande inte helt, men det kommer nog med tiden, ju mer säkrare och tryggar jag blir med mig själv så kommer nog den biten med ev att läsa sig.

Jag e mer ute och rör mig mellan jenny, pappa och mitt hem, jag tar antabusen regelbundet.
Så jag borde vara mer nöjd och glad, och bara ta vara på lite vila framför tv.

Det jag tror kan spöka i min oro e nog att jag kanske e lite rädd hur veckan ska gå. . .

Det återstår och se, och om det inte kommer mer av mig ikväll så hörs vi sannerligen imorn :)

Kram

Emelie L

Kvällen slutade inte som jag hade tänkt mig :(

Hej igen,

Har tråkigt så jag skriver några rader här , men om vad vet jag inte .
Har nu ätit, diskat och duschat, har ju tänkt bee mig till jenny strax men hon fick ett akut erbjudande att jobba ikväll :( så den mysiga kvällen hemma hos henne blir inte av.

Men jag har ju lite gott att mysa med framför tv här hemma iallafall :). Så det e de jag sitter och väntar på nu att klockan ska bli 18.00 så att kvällen kan dra igång. . .

Det är så tråkigt när dessa dö tider faller in. . . det e mkt skönar och bekvämare när dagen flyter på med sak efter den andre.

Det e ju de jag säger dessa långa och utdragna söndagar, varfr sa dem jämt gå så tröggt fram hehe. Jag e nog ensam om att längta tills en ny vecka sätts igång :).

Ne nu har jag verkligen inge mer att skriva. . . Det står still i huvudet just nu. det får nog bli en liten vila innan programen börjar.

Tjing.

Emelie L



Trevliga söndagar.

Hej hej på er allesammans, jaha då va det söndag igen då, och lika trevliga och utdragna somvanligt.

Många andra kanske tar helgdagarna lugna och med att sova ut, ja men det hade inte jag ro till denna helg, igår va jag uppe med "tuppen" samma idag.

Och igår pluggade jag "hårt" :P och denna dag har det blivivt att stöda hela lägenheten. Så nu är det rent och frisk i alla vrå och kanter, nästa iallafall, skule ha tagit köket
(en rejäl städning med att tvätta alla skåp både invändigt och utvändigt ta lite bakom spisen osv osv).
Men jag hade inte riktigt med städgrejor till det så det får bli nästa söndags syssla + tvätt och rensning av garderoben. . . Yaay jag har mkt "kul" att se fram emot :P !

Om jag ska sumera hela dagen så blir det följande:

*Gått upp runt kl 9, ätit frukost, sett på nyhetsmorgon och som vanligt tagit mig en kopp kaffe+ett par cigg.

*Städat

*Handlat.

Det som är kvar nu e:

* Äta middag

*Duscha

*Be ge mig till jenny, där ska vi se på serier + den svenska serie filmen på kanal 4.

*Efter filmen, hem och sova, kanske blogga en snabbis ;).

Det va nog allt hittils, e lite bortom tankarna nu så det kommer inte fram några ideér om vad ska ta och skriva om :/.

Hoppas ni alla läsare får en mysig kväll framför tv som jag :D.

Kram

Emelie L





Och slutligen kvällen

Och då va det kväller igen då, och jag e så, så trött just nu, så det kommer inte bli många rader här. Kvällen har gått som väntat, med lite god middag, film på tv och lite gott till det ett plus denna kväll va att mamma och syster kom förbi på besök efter att dem varit och firat sabine.

dem skjusade även mig till joursen så att ja kunde ta min antabus och hämta min medicin, så med det ordnade det sig iallafall.

Filmen jag såg va inte direkt någon höjdare men spännande på ett sätt hehe. orkar inte mer gå in på ditaljer av va den handlade om .

Ne vad trött jag är jag tror jag avslutar här, det va nog ett onödigt litet inlägg det här hehe :P

Natti på er alla.

Kram

Emelie L


Hittils del 2 :P

Från de senaste inlägget, så har dagen rullat på under önskad planering, jag har pluggat, eller ja pluggat och pluggat jag har skrivit ner repititions blad för de näst sista kapitlet ur matteboken, sen har jag skrivit ner lite stödord på de som ytterligare är kvar att göra i matten. . .

Jag har ätit en bit mat, inget märkvärdigt blev det, det spar jag till ikväll :P, sen efter maten så har jag diskat, duschat och tagit mig en promenad.

Under dagen har jag även kommit på ett projekt som jag ska börja hålla på med under nästa helg om det inte blir så att jag ska till sthlm och hälsa på peter, om jag ska de så spar jag projektet till helgen där på.
Jag kan säga på ett ungefär vad det e för projekt, en "låstas artikel" hehe.

Sen kom jag med på nästa nydligen under tiden jag satt och rökte en till sak, ett förslag som jag ska framföra till en god vän (annso) Men måste göra lite uträkningar på det och se om vi tjänar på det osv. mer om de annso kommer antingen nästa helg eller helgen därpå :D.

Med detta så nästan kortaste inlägget nånsin från min sida så har jag nog inte så mkt att tillägga, återkommer senare ikväll om min så kallad lyckad dag :)

Och GLÖM :P inte att kommenterar, e nyfiken på att läsa lite andra bloggar en dem jag har :D.

Kram 

Emelie L

 

Hittils !

Hittils så har jag kommit upp i tid, sett lite på nyhetsmorgon, betalat räkningar, gjort en matlista som ska täcka 26 dar, 1200 ungefär, jag brukar räkna med 200-300 kr mer en vad det egentligen kostar just med att det ibland blir lite impulsköp, så som godis, chips och dricka, frukt, nån hyrfilm eller nåt liknande. . .

Min syster ska idag fira sin födelsedag, känns surt att inte kunna komma, just med att jag dels måste plugga igen lite sånt som inte har blivit gjort denna vecka, dels att jag känner mig lite obekväm med att åka och vara bland en rätt så stor folkmängd med massa nya ansikten, på den fronten känner man sig lite handikappad, inte ordagrant men ni fattar nog va jag menar.

Hittils har det ju gått bra och det känns som dagen kommer sluta som "planerat". Mer om det återkommer jag till ikväll.

Ha de gött idag med er alla läsare.

Ja just det, en vän till mig skrev ett inlägg med att hon va nyfiken på alla som läste hennes blogg, det e jag med men har inte riktigt tänk över det och för att hon ville ha reda på vilka som läste hennes blogg bad hon alla som läste den skriva en kort kommentar just för att få reda på vilka som läser hennes blogg, så jag tänkte faktiskt med be alla som läser min blogg att göra det, hoppas ni är villiga till det, för jag skulle dels villa kunna läsa andras bloggar speciellt några nya utöver dem jag har, för att hitta andra intressanta bloggar att läsa har inte riktigt varit min grej till att leta reda på någon för det finns så, så himla många att välja mellan. Så att få läsa om dem bloggare som läser min skulle vara kul och intresannt faktiskt.

Hoppas ni alla gör mig den tjänsten :)

Kram

Emelie L


Processen fortsätter inge vidare bra, framåt.

Ja, både igår och idag sov jag dels över till ja strax efter 10. Jag blir så sur och jag är så, så trött just nu. Det e nog medicinen som börjar värka, jag vet inte och hyn börjar göra sitt finnar lite här och var börjar ploppa upp, och jag som nästan aldrig brukar få så här mkt och medicinen tvivlar jag på att det är den som gör att jag får det, eftersom dem andra ggr jag påbörjat medicinen så har det aldrig skett, men som sagt jag vet inte, eller så är det väl kanske all choklad som jag vräkit i mig troligt vis det, men jag brukar inte ha några problem med det heller och det känns inte som om jag ätit så mkt mer normalt mkt som jag brukar, men ja med de så kanske det runnit iväg med chokladen och blivit mer en man kanske kommer ihåg.

Ja, jag ska inte dra några förhastade slutsatser, för jag har ju fram tills nästa fredag på mig att bättra mig. Men det känns surt att inte ha kommit upp itid och fått saker och ting gjorda, det känns surt att vara trött och nästa obrydd om att jag e det, de här bestämda beteende börjar rinna ut i sanden känns det som, för idag har ingenting blivit gjort inte ett endaste plugg fyyyyyyyyyyyyyy fan, inte ens antabus gick jag och tog, dels för att jag försov mig sen efter våra bästa år la jag mig i sängen och gav upp allt, jag sket i allt sen på de somnade jag till en stund, vaknade lagom till att pappa skulle hämta upp mig.

Jag och pappa åkte och handlade ett par skor till mig, även jenny hakade på och vi blev rätt nöjda över våra köp. Hon hakade även på hem ti mig, då visade hon även fler härliga köp hon hade gjort tidigare under dagen, sen blev det dags för käk, tråkiga tv:e- program skratt och babbel, och sen bänkrade vi med chips och dipp framör idol och för en stund sen gick hon hem tills sin man ;)

Så det e vad som har hänt denna dag, en riktigt slapp oegengerad dag, men shysst av slut på kvällen med en rolig vän.

Jag skäms så mkt över mitt beteende, när ska jag slå näven i bordet och göra en föränmdring och verkligen kämpa med det, jag går ju hela , hela tiden tillbaka till de slappa oengengerade bettende hela , hela tiden. Jag bryter ju aldrig mönstret, det går en vecka sen e jag tillbaka igen, Hoppas det verkligen blir en förändring från och med imorn.

Ne det står still i huvudet just nu och inga ord kommer fram, hade ne del på lager att skriva om det bara försvann.

Ha de gött i helgen

Kram

Emelie L

Självisk eller inte självisk ?

Det jag ville komma till när jag helt plötsligt tog upp de själviska beteende vet jag inte riktigt en men ska försöka avsluta det på bästa möjliga sätt iallafall.

Jag kom väl in på det eftersom det är något jag har gått och gruvat över för jag ahr fått lite påstående kring vänners håll att dem tyckt att det hela tiden ska handla om mig.

Jag har inte fått några specefika exempel på när dem har känt att de mestadels hela tiden ska handla om mig.
Mer antydande, så det e klart att man gruvat lite på det och försökt tänkt tillbaka lite hur jag imellanåt betett mig.

Och ja, jag kan väl hålla med dem att vissa agerande faktiskt ha kunnat vart lite själviska men det har aldrig varit min mening att det ska se ut så eller verka så, det har bara blivit så utav mitt ge upp beteende.

Så som att gå och lägga mig och vila ett slag när jag är trött och uttråkad, detta har hänt en del ggr under besök av min syster, det har mkt varit utav en ren vana, men självklart så gör man jue inte så.

Att jag har planerat upp saker men sen när det väl ska utföras att då ställa in ja bara om jag inte känner för det, är deppig , nere osv. . . Det har jag vågat.

Att jag en gång valde att avstå att finnas där för en person med anledning av att jag dels va uppe i mitt, jag hade precis gått in i en fas just då, det va mitt i början av att sluta dricka fasen, i mångas ögon kanske det inte var en direkt början på att försöka avstå från drickandet eftersom jag då under ett års tid redan försökt med det. Men för mig va det början, en verklig början där jag hade som insikt att nu är jag tvungen att sluta, sluta helt kanske tom ha det som insikt åtminstonde, jag va heller inte långt i från att begått stora misstag. Så just då va det ett känslosamt ögonblick och jag kände inte alls för att faktiskt finnas där för andra inte i några direkta tunga ögonblick så jag valde att stå över de. . .

Och med det så tycker en idag att det inte va något fel av mig. MEN det va fel av mig att inte ens prata med denna person så att hon skulle förstå att jag inte gjorde de med avsikt att jag inte brydde mig utan att det inte va direkt något läge för mig själv att finnas där för någon annan.

Och utav över det här så kommer jag faktiskt inte på något annat som ska spegla min "själviskhet".

Om jag ska sumera detta över hela mitt liv så kan jag inte säga att jag är en självisk person, Men att jag kanske under den här mörka tiden för mig som jag kallar den , så kan jag mkt möjligt ha utvecklat en själviskhet, som jag bara faktiskt är nöjd över.

Utveckling av min själviskhet:

*Jag säger vad jag tycker, tänker och känner och främst av allt jag står fast vid det.

*Jag är mer öppen och ärlig av mitt mående, och jag vågar avboka av sanna själ.

*Jag vågar ta hjälp och stöttning.

*Mer och mer så börjar jag ta den kretik jag får som ett användbart material.

*Jag har börjat med att gå mitt liv framåt utifrån mig själv, min situation, mina känslor i både den privata delen och den icke privata delen.

*Jag har börjat hejda mig med att sätta för höga krav på mig själv, slutat med att planera upp orelevanta mål åtminstonde under korta perioder. Jag har mina mål kvar. men som sagt det gäller ju att dela upp dem, en del mål kanske man måste gå tillbaka och göra om. så just nu har jag mera kortsiktiga mål ett i taget ska jag ta. 

Jag vet inte om man ska dra slutsatsen av detta att jag är själviskt, alla är väl det på ett eller annat vis, en del mer, en del mindre, själv så skulle jag iallafall säga att jag hör till gruppen, en del mindre !

Det va nog min slutgilltiga ord om ämnet självisk, känner att jag har ytterligare mer att skriva om detta, men just nu får jag inte fram ord för de, så det kanske blir ett ytterligare inlägg om detta. och då kommer det väl generellt handla almänt om själviskhet. . .

Kvällen idag om vi ska avsluta med någe lite roligare hehe.

Den slutade bra, rolig, mysig, massa skratt ihop med pappa framför tv:en med en massa gott i knät att mumsa i sig :)

Med detta avslutar jag för idag.

Go natt & Sov så gott med er !

Kram

Emelie L


Jag lyckades jämna ut dagen någorlunda iallafall !

Hej på er allesammans,

Ja det e helt otroligt, jag vaknade mkt sent idag och kände mig så besviken och hopplös att jag inte ens vaknat av att klockan har ringt.

Jag vaknade runt 10.20, men traskade upp med mingiporna neråt. jag gjorde mitt kaffe, satte på våra bästa år, i första pausen tog jag mig en kopp kaffe och cigg, i andra pausen blev det två smögåsar som försenad frukost, efter våra bästa år tog jag mig en cigg till, sen la jag mig i sängen och vilade fram till halv 1 tror jag, sen vaknade jag till för dagen, gick upp tog en cigg, duschade, tog en cigg sen pluggade jag fram till halv 4, sen gjorde jag mig lite mat och diskade, fortsatte att plugga en stund efter maten och nu sitter jag här.

Så fast jag va lite trögstartad så har jag ändå gjort de viktigaste idag, och de e ju att plugg och fått i sig mat. Så rätt nöjd är jag över det, men fan, vill ju ha de som rutin att gå upp runt 8 tiden. hoppas jag lyckas med det imorn och till nästa vecka. Vill ju uppdatera min process med ett ytterligare framsteg :)

Om en stund, så bär det av hem till pappa, vi bestämde att trffas idag med och se på bla idol och lyxfällan.
Så en skön kväll kommer dagen att sluta med.

Det va nog allt hittils, det kanske kommer lite fler rader ikväll, funderar på att fortsätta de där om att vara "självisk"

Ha de gött så länge

Kram

Emelie L


E sådan dag som denna har jag försökt skapa i två veckor nu !

Och just idag lyckades jag bygga upp ett tempo ett skönt tempo har det verkligen varit idag, det har flytit på, jag har gjort de som varit planerat sen varierat det med en lugn, skön och mysig kväll med pappa framför tv:en.

E faktiskt kanon nöjd över hur bra igenom jag tagit mig dagen, ingenting har känt speciellt jobbigt, frustrerande, meningslöst, jag hoppas det fortsätter i denna takt . . .

Att äntligen ha uppnåt ett mål känns skönt, det känns skönt att jag tagit mig förbi den nästan värsta tiden i mitt liv , känslomässigt. att ta sig igenom den, komma framåt, att äntligen uppnå de jag för två veckor sen ville att de skulle ske på ögonblick har nu skett.

Det som gäller nu e att kämpa vidare med att hålla glöden vid liv, att inte ge upp, hålla linje rak och se framåt.
Det är lättare sagt en gjort för nedgångar kommer jag stöta på, det gäller nu mer kanske på att hitta ett sätt att hanskas med det så att det inte blir så destruktivt.

Men att prata om det, vara öppen och inte stänga in sig, ta hjälp, ringa ett för mkt samtal en inga alls, både till vänner, familj proffitionella så tror jag att om det kommer gå bra trots en svaka. Det gick ju bra nu sist, och två veckor att ha "repat" sig någorlunda e nog ett rekord, just med att en del framsteg har gjorts, det känns som det går framåt, istället för känsla att det står stilla och sviktar bakåt hela tiden.

Ni kanske inte kom ihåg men det va nog förra veckan jag började prata om att en grund först och främst måste byggas innan resten av "livet" byggs vidare uppåt.

Och jag tror att jag nu inte e så himla lång t ifrån min grund, om jag fortsätter så här, så kommer jag nog bli tryggare med mig själv, det jag lär mig, min vardag som jag stegvis försöker bygga upp, om rutinerna funkar, att jag känner mig trygg med dem och att dem känns relavanta och verkliga så har jag nog kommit en bit på vägen och min grund e nog då klar, Det visar sig och se till detta återkommer jag nån gång i slutet av nästa vecka, för jag vill inte säga nu att grund är klar, det e ju som sagt bara en dag som varit bra rakt igenom.

Ja mer för idag har jag nog inte att tillägga faktiskt.

Hoppas ni haft en trevlig lässtund och med det säger jag go natt och go kväll hehhe :P

Kram

Emelie L


Processen fortsätter allt i sin takt.

det ska inte gå för fort och inte för sakta, jag tycker jag iallafall försökt hållit de måttet med att gå en lagom och axeltabel takt framåt. med små, småsteg varje vecka.

denna vecka kanske inte började  så bra, men jämnade fort ut de idag, med att dels gå upp den tid som jag räknat med att det ska bli en av rutintiden att gå upp en vardag. så som kl 8, jag gick upp kl 08.10 om jag ska vara exakt.

det e väl ett av ett ytterligare framsteg denna vecka, eller ja om det håller i sig vill säga, så till mitten av nästa vecka så kan jag väl räkna det som ett framsteg om det hållit i sig med att gå upp varje vardag runt åtta taget.

dels så har det en så länge inte blivit någon vila denna dag mitt på dagen och det kommer nog heller inte bli det, för om ett tag kommer jag åka iväg och handla, sen ska jag hem till pappa och äta och så, sen blir det mys framför tv. så trött kommer jag nog sen vara till kvällen. . . Vilket då leder till att jag kanske har lättare att somna in tidigare en vanligt, och då blir det heller inte lika stor match att komma upp tidigt imorn.

Denna dagen har jag hittils sysselsatt mig med :
*Att ja gå upp tidigt, då blev det frukost, kaffe + cigg, nehetsmorgon, göra sig iordning för dagen.
*Gå och ta antabus.
*Hem, se lite på efter 10 och våra bästa år.
*Plugga, äta lunch göra en matlista, plugga lite till.
*Gå ner till stan med en present till min syster som fyller 18 år idag - Grattis till henne :)
*Tog en extra lång vända hem, så lite promenad har det med blivit av idag :)
*Hem, gjort lite redogörelse för var dag denna vecka.
*Nu, bloggar
*Snart, handlar.
*Senare, följa med pappa hem, vi ska äta middag ihop, se lite serier, bla: idol och efterlyst.

Efter denna dag så tror jag att jag kommer kunna vara rätt nöjd över sysslorna och framsteg för denna dag, så jag hoppas att glädjen över det håller i sig och att jag kan lägga mig utan förtvivlan och oro i kroppen.

Det här med självisk, tror jag att jag väntar  med att prata om tills ikväll om jag då orkar skriva nåt om det när jag kommit hem, annars så får det väntas med till imorn, om det inte kommer nåt imorn om det så kommer det förmodligen inge mer om det heller, vet inte riktigt om jag ska vara nöjd med det jag skrivit eller om det finns mer att skriva och uttrycka sig om. ska tänka lie över det.

Ja nu under tiden så kom jag ju på att jag har nog utvecklas lite mer, tankar kring framtiden börjar kunna tänkas i mer relevanta banor, dem känns mer klarare, riktiga , sannolika, verkliga, och jag känner att jag e nog inte så långt ifrån framtiden som det ibland kan kännas. Denna känslan och tankebanorna känns okey, det känns skönt att kunna tänka på framtiden under ett någolunda lugn faktiskt, och jag e med redo och börja planera upp en del hobby sysslor lite små projekt här och där så att mitt sinne för foto utvecklas och att mina helger fylls med något glädjerikt. 

En så länge så är det bara en tanke, men så fort jag känner att jag har lite mer kontroll över plugget och pluggtiderna osv, och lite mer kontroll över mig själv, så ska jag ta en dag och klura ut lite små projekt inom photo, blogg design osv. . .  

Jag har ju genom dem senaste åren haft många tankebanor kring de mesta, men ingenting har blivit gjort för att energin och orken inte har funnits där osv. denna gång är det väl lite utavsamma stuck av sitution, men denna gång så känner jag ändå att jag har övertaget, jag VILL verkligen förändras, utvecklas, mogna, och kämpa för en förändring så att jag kan vara kapabel till detta.

Och jag tror att jag vet varför det förr inte har skett någon förändring, dels så har jag väl inte riktigt velat släpp mitt förflutna, jag har väl inte riktigt velat inse alvaret till mitt beteende, och så tror jag med att alla ideér jag kommit på och planerat upp , så har jag bara kännt att jag måste genomföra detta utan några resultat mer en att jag måste fylla upp mina lediga stunder med något, så jag tror att den pressen att bara planera upp något utan något direkt mål har gjort att jag avikit, det kändes helt enkelt bara förvirrande.

Så med detta avslutar jag detta.

Hoppas ni alla lever som gudar där ute :P ;)

Kram

Emelie L




Så splittrad, rastlös, små irriterad, ja allt vad man kan komma på.

Hej, oj ja det blev en lång ruubrik.
Men så vilsen känner jag mig just nu, nåt inom mig händer men jag kan inte sätta ord på det, jag undrar om det kan ha och göra med mitt lilla små snedsteg idag, jag undrar om det fortfarande spökar inom mig. . . och det kommer nog förstöra min nattsömn :(. . .

Det är med dags att klura ut en sysselsättning till helgerna, nu har jag ju först och främst tagit steget till att göra vardagen till just en vardag, men helgerna har jag inte tänkt en tanke på faktiskt och alla tjatar så enormt mkt om att det e jätte viktigt att ta ut sin vila på helgerna, bryta vardagen lite osv osv, jag har inte riktigt förstått mig påde där, visst jag har väl förr för länge sen tagit helgerna till att bryta vardagen lite.

Men sen jag flyttade hemifrån och allt, så började jag jobba på helgerna, plugga om veckorna osv osv och sista tiden i skolan pluggade jag 3mån i sträck utan så kallade ledighet. sen började jag på båten och då jobbade jag med veckor och helger, sen visst jag va ledig sen 10 dar men dem tio dagarna så spelade det ju ingen direkt roll när jag tog ut min vila eller bröt vardagen med en helg, så blev det bara inte och  festande tog över, de mönsret bröt jag aldrig riktigt heller.

inte först nu efter 10 månader nästan utan alkhol vid två tillfällen har jag fallit tillbaka.

Så de där med helg/vila/bryta vardagen, e lite så kallade nytt för mig, jag ser dem inte som någon direkt hyllning till vila, eller annat kul, jag känner mest obehag, för det känns som hela välrden eller iallafall sverige, min stad stannar upp, och det där breaket gör mig spänd förrvirrad och det känns som dett break från pluggandet ska förstöra, det känns som när helgen kommer och dessa två dagars ledighet ska uttnyttjas väl så känner det mer som om jag skulle glömma bort allt jag läst och gått igenom, det känns som all lära kommer försvinna, jag känner mig otrygg med detta break jag vill hålla allt så färskt som möjligt ända fram till skriv delen.

Men efter denna helg utan plugg så har jag "lärt" mig att det försvinner ingen lärdom dessto bättre sätter det sig mer klarare.

Men det känns ändå inge kul att helgen närmar sig, för jag vill ändå utnyttja helgerna, dels har jag ju heller ingenting annat och göra, men det är väl kanske det som e lite mening med att man ska "ta" vara på helgen, se det som en ledighet, se till och utnyttja dem , dem träffar med vänner, familj osv de som du kanske inte hinner med under veckorna. . . och sen det här med hobby, så som min fotningen, design av blogg, måla som jag ska ta och börja med.

Men det känns heller inte så lockande att göra upp "sysselsättningar" speciellt inte när det gäller hobby av nåt slag, dels känns det rörigt att påbörja nåt för man vet inte om det räcker med helgen för att bli klar osv.

Det va lite utav det som rör runt i mitt huvud just nu, förståligt att jag oroar mig för att sova dåligt i natt eller att jag känner så som jag göra. så som en del frustation, irriterad osv?

Jag vet inte vem jag är, hur ska man ta reda på det, jag får liksom inte upp någon direkt bild om vem e jag. . .

Efter allt instängdhet så har jag tappat bort mig det ända jag har e någon slags drömmarfigur av mig själv.

Inget verkligt att gå på, förutom allt snack om at allt ska händla om mig hela tiden osv.

Jag tror att insoleringen kanske gör en lite omedvetet självisk, eftersom när man stänger in sig så har man ju bara sig själv att tänka på, lyssna på, bollar tankar med, och när man sen kommer ut i den så kallade världen så kanske man har byggt upp ett så kallad självisk uttryck, för det kan jag ibland komma på mig själv, att jag lätt kan glida bort i andra tankar när någon pratar, ibland känns det förvirrande att ta in så mkt info av någon att jag kanske stänger av eller jag vet att jag göra det, och det märks nog på mitt ansiksuttryck eller mina svar.

Detta sker speciellt på möten, för på dem vet jag att jag e väldigt otålig på.

Men annars så tycker jag själv inte att jag är självisk, inte ordagrant och inte jämt, det är faktiskt något helt nytt för min del, det e något som blommat ut i kropp och själ, för jag har nästan aldrig varit de förut jag har ofta tänkt på andra en på mig själv, men på senare dar har jag mer tagit till mig av att åtminstonde pröva, pröva säga nej utifrån mina känslor, prata mer öppet om mitt mående och sedan våga planera upp utifrån mitt mående, jag har som regel ett att dels aldrig planera upp allt för långt fram och i nu läge så handar  för lång fram typ en. två veckor, eftersom mitt mående inte klarar av att blanensera. . . Och detta kanske tolkas som sjäviskt, jag vet inte, dessa runt om mig vet ju hur jag annars är och visst det har väl varit en liten förändring dessa svängningar, det e väl heller inget vi direkt pratat om men hoppas ni runt om mig ändå förstått så pass mkt att detta inte är något jag en så länge kan styra över.

Usch det är ett svårt ämne att tolka, skriva om, uttrycka sig på rätt sätt, det känns som jag har miljoner ord att sätta just på det här mig själviskhet, men det är nog allt för många ord så att nu kommer inga fram istället, eller ja. ne det tog stopp nu. och jag har sååå ont i magen, e lite trött och rök sugen.

Så jag fortsätter nog detta inlägg imorn. .  . För det är ett intressant ämne att sätta ord på för min del iallafall, hoppas ni andra håller med.

Kram

Emelie L





Några framsteg hittils ?

Njae, det kan jag väl inte påstå, inte mer en att jag kommer upp hyfsat i tid varje dag, jag äter frukost, och sen varierar det lite från adg till dag om jag äter både lunch och middag, men ja jag har inte hållit räkningen riktigt men jag har någ gjort det mer en hälften av dessa dagar sen jag började min så kallade "process".

Med plugget så gick det riktigt bra förra veckan, jag utförde verkligen varje dag en del av matteboken, kanske inte så mkt som jag hoppats på men så mkt jag klarat av och orkat, till en början kändes det inte alls som jag kom någon vart, men nu om jag tittar tillbaka och räknar ihop timmar som jag pluggat och hur mkt jag igentligen hunnit med så e jag rätt nöjd iallafall, och inte bara hunnit med det mesta sitter ganska bra, men det kommer jag jobba med nästa vecka för jag ska nu försöka hinna klart den sista delen av matteboken sen börja repitera matten + engelskan, läsa lite mer info om läs delen både för svenska och engelska, hoppas det nu kommer gå bra, det återstår och se.

Promenader och det sociala har heller inte gått så tokigt, jag har försökt så gott som att träffat vänner och familj. och promenader jag då allt tagit kanske inte en varje dag som jag egentligen borde men det har blivit några styckna iallafall.

Det känns som om det börjar gå lite nerför igen, denna dag har varit en sådan som allt känns så meninglöst och jobbigt. så det blev att sova större delen av dag, sen när jag vaknade igen så satt jag mig åtminstonde nån timme med matten, kanske inte helt suvuränt presterat av mig denna dag, men sådana dagar har väl alla och vissa är starkare en andra att motstå att "ge upp" för några timmar a i mitt fall nästan en hel dag, men sådana dagar måste jag räkna med, och inte bli helt förtvivlad när dessa kommer, utan se det som helt normalt sen att gå och lägga sig "gömma " sig under täcket, det mönsret måste jag kanske bryta . . .

Men hoppas det går bättre imorn, måste med ta mig i kragen nu och gå upp den tid som jag faktiskt numera måste göra till en vana, upp kl 8 åtta ska jag. . . Så imorn ger jag det ett nytt försök. Eftersom jag nu hela tiden sätter klockan på snoce (eller hur det stavas ? ) och går upp omkring en timme senare en räknat eller mkt senare en räknat så kom en kompis (martina) på att jag skulle kanske pröva sätta den på 7 eller nåt för då kan jag jue snoca en timme, utan att ha försovit mig, så de ska jag testa imorn. hehe :) Hoppas det går bättre så.

Inte nog med att jag både gick upp mkt senare en jag skulle, att allt kändes som skit denna dag så att inte mkt blev gjort , inte mer en massa sova, så har jag med glömt tagit min medicin denna dag. Det känns som det sakta börja gå nerför igen, måste bryta detta imorn och komma tillbaka på linjen igen. . . 

Jag bröt väl det lite med att iallafall sätta mig och plugga lite idag iallafall, sen har jag med ätit middag, diskat och duschat, och snart bär det av till jenny, vi ska se idol och andra avenyn, och eftersom jag sovit nu lite under dagen, så har jag lite små planer på att kanske ta igen lite plugg tid nu ikväll efter serierna, men som sagt det får jag vänta och se med om jag orkar eller ej. . . 

Så om jag gjort några mera framsteg hittils kan jag nog inte påstå men jag håller mig hyfsat bra på den raka linjen, det har väl gått lite, lite nerför men imorn är det dags att jämna ut det.

Hoppas ni alla har det bra idag och ikväll ? 

Kram 

Emelie L

 


Processen fortsätter, framåt marsh :P

Hej, då va det en ny vecka igen då, och det har gått hyfsat bra idag, jag gick nästan upp då jag skulle, en timme senare så ungefär 9 gick jag upp, eftersom jag bara nästa e hemma om dagarna så behöver jag inte göra iordning mig speciellt mkt, det blir ofta mysisar och någon kollegtröja till, så jag behöver inte speciellt långtid på mig på morgonen, tvättar av ansikte och kanske ibland under armarna om jag haft en jobbig natt . . .

Sen e jag typ klar för dagen, även om jag bara nästan tar på mig mysisar så har jag ändå en del att välja mellan så ibland kan det ta tid att göra det, vanligtvis brukar jag bara dra p¨å mig ett par och ibland om jag e på dåligt humör så kan jag vanligtvis inte ta på mig vad som helst, för e humöret nere så  brukar jag ändå vilja piffa till något, något som kanske gör mig på bättre humör tex: att klä sig lite "snyggt" för en gångs skull.

Idag va det lite utav en sådan dag fast det gällde inte så mkt om kläderna utan håret , det vart helt enkelt inte så som jag ville ha det, så som jag brukade, de sluttade med att jag hade ut släppt, det fick het enkelt hänga ooch dingla det va lite vågigt så så dumt och tråkigt såg det ändå inte ut, men jag har nog allt gått och stört mig lite på det hela dagen ändå.

Iallafall, efter jag tvättat ansiktet och piffat lite med håret så va det dags för kaffe+ cig+ en macka till frukost. det blev av att se lite av de sista från nyhetsmorgon, sen bar det av till syd och hämta antabus, sen hem, se lite på efter 10, våra bästa år, plugga, äta, promenera och nu siter jag här.

Kvällen blir lugn, snart ska jag äta, duscha, se lite serier så som sveriges fullaste hem, svenska hollywoodsfruar, jag gav det en chans förra avsnittet och det va inte så dumt faktiskt sen efter det en snutt av nyheter, sen blir det av att sova tidigt, för imorn ska jag försöka komma upp till åtta som bestämt.

Ha en fortsatt bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L

Avslappning denna helg :P

Som så många har tjatat på mig, både psykologen, pappa, mamma systrar och många andra att ta det lugnt nu Emelie denna helg, du behöver denna vila ochdenna paus, låt mån-fre vara dina plugg dagar se det som ett jobb, Mån-Fre så sköter du ditt så kallade "jobb", plugga, sköta dina möten, äta ordentligen, gå upp hysat tidigt, lägga dig normal tid, osv osv osv.

Det har väl inte riktigt gått in allt detta, inte först nu, det här är första helgen som jag tar det riktigt lugnt, det är första helgen på många år som jag sover ut, går upp och gör ingenting, det va väl frustrerande och täntke många gånger sätta mig med matten och läsa in lite och samtidigt kändes det på ett sätt väldigt lockande att inte göra nåt , eller nåt ville jag väl göra men inget som krävdes tänkande och konsentration, så jag ringde pappa och frågade om han ville komma lite tidigare till mig och se filmen män som hatar kvinnor han hade int esett den och skule ändå se den imorn så han kom över lite tidigare och så såg vi den, och ja, det va nu fjärde gången som jag såg den hehe, jag har nog aldrig sett en film på så kort tid så många gånger, men bra e den och ja jag kan väl säga att jag skulle nog ine se den så många ggr i ensamt sällskap, men det e roligt att se alla reaktion av filmen.

Sen under filmen blev jag riktigt hungrig så jag gjorde lite mat medan pappa såg den, sen åt vi, snackade lite, såg lite på tv, bla en debatt osv sen gick vi ner på bio och såg na beck :)

En riktigt bra film va det, det va med lite drag i den och persbrant lika bra somvanligt :) hehe. Längtar tills oskyldig dömd startar igen.

Ja och imorn ska jag det med bli en hyfsat lugn dag, inge plugg iallafall, ska väl sova till 10, se nehetsmorgon, städa sen kommer pappa förbi mig runt 14.00 och hämtar upp mig , vi tar tidiga bion imorn, skönt de med för då missar jag inte nån serie. . . eller ja en serie iallafall , one three hill.

Mer om dagen/ den så kallade "processen" återkommer jag mer om imorn kväll.

Ha en fortsatt bra helg. . . .

Natti

Emelie L

Fortsättning av "processen" Fre-Lör.

Hej på er allesammans.

Igår va det en sådan dag då allt kändes tungt och jobbigt, förvirrande och stressigt utav någon anledning.
Och trött som fan va jag med, men tog igenom mig dagen hyfsat bra så som att hämta antabus, se våra bästa år, äta frukost och plugga, två timmar pluggade jag sen släppte orken och energi till att sitta ytterligare en tid, jag kan inte sätta fingret riktigt på hur jag kände mig igår, men det kändes på nåt sätt tom inom mig, jag vet inte om jag kände mig rastlös men det kröp i benen och jag kände nästa att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. . .

Efter att suttit två timmar med plugget så gjorde jag nåt som jag egentligen inte borde ha gjort, jag gick och la mig, och sov runt 3 timmar , gjorde samma sak i torsdags, inge bra inge bra ska försöka vänja mig bort från det så gottj ag kan innan det blir en ond cirkel med att jag gör det varje dag.

kvällen slutade ganska lugn och skön, såg idol sen fanns det inte så mkt mer att se på, på tv:en, pappa ringde och vi bestämde att äta middag här hemma hos mig sen gå ner och se på beck som går på bio just nu. Ska bli jätte kul :)

Peter skickade med sms under samtalet med pappa så efter att jag pratat med pappa så ringde jag upp han, och vi bestämde ev att ses om två veckor :)

 ja jag hade lite beslutsångest igår innan jag gick och la mig, kunde inte riktigt bestämma mig om jag skulle gå upp tidigt och skriva klart reptition för de sista sidorna av ekvation, sen gå igenom alla repitioner och sen gå igenom lite övningar i högskoleprovet, jag beslutade mig för att lyssna på vad psykologen sagt många gånger och det e att ta vara på helgerna och vila upp dig det behövs. så jag lät bli att ställa klockan på ringning och sov tills jag vaknade, kändes väl både lite skönt men ändå lite ångest för att jag inte gått upp och pluggat istället, så har nu känt mig lte små späng och irriterad över att inte ha pluggat nu på morgonen.

När jag gick upp så kollade jag när filmen började och så reserverade jag biljetter ringde pappa och bestämde en tid när han skulle komma och äta mig mig, så runt 17.00 kommer han, sen blir det att nästan direkt efter vi ha ätit att gå ner till bion.

Till dess så ska jag nu ta mig en dusch, en promenad och om det finns lite tid över skriva ner dem sista repitionerna så jag e klar med det tills på måndag, så att jag kan påbörja de sista kapitlet.

Kram

Emelie L


Processen fortsätter till ett rikare liv !?

Hej på er allesammans, e väldigt trött just nu så får se om det blir så mkt att skriva, det visar väl sig, jag har ju en tedens att spinna på bra i mitt prat om de mesta. . .

Ja, processen fortsätter till ett rikare liv, ett rikare liv på många sett, rikare med de sociala, fobier, psykiskt må dåligt "beteende", en väg framåt. . .

Dörrarna öppnar sig ju mer man kämpar, försöker och har tålamod.

Till en början känner jag iallafall att det känns ganska hopplös, det känns hopplös att gå upp på morgonen, sätta dagen i rörelse, våga se framåt , våga att verkligen se det man ser, just nu ser det mörkt ut, jag ser inte direkt något ljus, ingen framgång, ingen lycka, ingen karriär, ingen familj. Det känns tugnt att jobba sig uppåt under dessa tankar syn på framtiden. . .

Men som många andra så vet man väl någonstans långt inne att det e väl så här det ska vara, att tankarna kretsar väl runt det om det bara är det man upplevt dag ut och dag in hela sitt liv, utan någon direkt lycka, framgång, lyckandes, jag har väl på vägen till toppen lyckas, gått igenom en hel del, sedan även faktiskt kommit fram till toppen utan resultat.

Resultatet blev, bäste vän med flaskan, ett vilt,rörigt och omtumlande liv, deperition, ångest, självmordstankar och försök till självmord, ovänner och helt tillbaka från början igen.'

Så allt slit och bök, stress, prövningar med mer därtill ledde ingen vart, så varför ska det göra det denna gång !?.

Själv så har jag nästan svaret tror jag!?

Nu har man prövart sig fram och detta funkade inte, det vet jag så denna gång så kan jag göra allt på ett helt annorlunda sätt, Först och fräsmt , börja om, göra en ny grund att bygga på, göra en ny stabil och trygg grund att utgå ifrån, att bli mer säkrare på mig själv och på dem mål jag sätter upp, är dem relevanta för mig och min sitution ? Är det de här jag vill? Kan jag ta mig ditt jag vill? Hur ? Ska jag kanske ha en plan B ifall det visar sig att det här är inte de jag vill, det håller inte ?

Och för att bygga grunden, måste jag utgå från mig själv, jag måste jobba och tömma på känlor som sitter klastklistrade i kropp och själ, jag måste tömma på känslorna, gamla intryck, gamla ord som ibland sätter hinder för mig, jag måste rensa kroppen från de mesta, speciellt mina misstag, försöka förstå mig på dem på nåt vis, hitta en förklaring på nåt vis, åtminstonde bearbeta dem.

Så att jag kan fylla på med säkrare kort så att säga.

Ja, det kanske e en bra förklaring på ett god fortsättning vad vet jag, men det jag vet e att det inte är av de lättaste lagret, men jag tog mig igenom ett stark beroende och då tyckte jag inte alls att det va av det lättaste lagret, men mer förstårligt, det fanns mer att jobba utifrån, det fann mer förklaringar att ta till sig utav, det va lättare att bygga en grund till att jobba utifrån.

Med följ av psykisk störning, Det är först nu jag verkligen känner av det jag utsatt mig för, det e nu jag känner hur illa vid jag har tagit mig utav speciella händelser men det är aldrig något jag visat eller pratat om.

Varken gamla som färska händelser, ord och akter.

Nu går det inte ens en dag utan att jag tänker på det jag gjort, vad jag själv har utsatt mig för , verkligen hur ansvarslös jag varit mot mig själv, jag har verkligen inte ens tänkt en tanke, efter varje händelser så är det som bortblåst, jag känner ingenting, jag e helt tom inombords, inte det minsta berörd.

Men nu, då känner jag så himla mkt, så himla mkt att jag blir förvirrad på vem är denna person, vad har jag velat uppnå med att vara denna, vem e jag , vem e jag idag, vad kan jag, vad vill jag.

Nu är jag verkligen i de stadiet, jag står i min så kallade väg korsning och vet inte vilken väg jag ska gå, vilken väg är säkrast, vilken är rätt, jag vill inte gå igenom detta igen, jag vill så gärna bara spola tillbaka tiden och göra en sak annorlunda, för den saken va avgörande för hur mitt liv är idag, den dagen kommer jag aldrig glömma, och jag skulle göra vad som helst för att få sudda ut denna händelse och göra de rätta valet och de va att avstå från flaskan just denna dag.

Men nu kan jag inte göra det, och kommer aldrig kunna göra det.

Så vad kommer här näst, det e en bra fråga, grunden är ännu inte byggd så vilken väg jag ska gå nu vet jag inte. Jag vet ingenting först jag är stabil, trygg och har ett förstånd som kan bära mig.

Återgå till dagen då.

Den har inte varit någon utav mina topp dagar, ingenting har blivit gjort, jag sov dåligt, drömde konstigt, så utvilad va jag inte när jag vaknade fast jag sovit över med en och en halv timme, ingenting har gott för sig idag, inte ens att välja kläder, det brukar inte alls vara någe svårt för mig, inte då jag i prencip bara ska gå hemma, plugga och ha mig, det brukar ltt bli något lätt och bekvämt så som njukisbyxor och nån bekväm tröja, men det gick inte hem för mig, gick och bytte om och bytte om och bytte om, tills jag nästan började gråta av frustation att varför duger ingenting osv osv.

Tillslut va klockan så mkt att det va dags att gå iväg och träffa läkaren, va till en början irreterad, spänd och lite otålig, men efter några minuters prat och jag slappnade av och det flöt på väldigt bra och jag fick nog de mesta sagt om mina känslor och hur det är fr mig i under vardagarna osv.
Det hela handlade om jag skulle fortsätta med min gamla medicin eller påbörja någon annan och det blev att fortsätta på gamla medicinen, e så där lagom nöjd med det, men tänkte inte så mkt på det just då men när jag nu i efterhand tänker på det så hade jag nog velat börja på en annan, en som mer kanske kan jämna ut mina humörsgångar, för det är det som är mitt största problem att det svänger så häftigt mellan varven, men ska ta upp det imorn med min sjuksköterska, för jag fick inte riktigt fram att det va de som förstör mkt och som gör mig låg och omotiverad.

Efter läkarbesöket försökte jag plugga men det gick inte va VÄLDIGT okonsentrerad, kissnödig hela tiden, stressad på nå sätt nästan, jag försökte äta lite , trodde de först va de som va problemet, men inte ens mat i magen gjorde mig lugnare, så jag slog igen böckerna för dagen, hade ändå suttit lite över en timme så helt plugglös blev jag inte idag men det va heller inget som jag förstod mig på, ska försöka imorn igen.

Jag slog igen matte boken och gick och la mig istället och somnade på stört och sov väldigt väldigt djup och drömde en otrolig dröm som hade sin betydelse, med att jag har fysisk hälsa men saknar grund , en stabil och trygg grund för att fortsätta framåt. . . 

Det e så otroligt med drömmar, dem e verkligen sanna, jag har iallafall alltid drömt drömmar som haft en sann betydelse och som även på den vägen hjälpt mig framåt med att jag sett drömmen som ett hopp att lyckas.

Sen strax innan åtta så kom jenny på besök, vi hade bestämt att jag egentligen skulle kommit till henne för att umgås, se idol och våra bästa år, men idag va de en sån dag då jag helst av allt inte kände för att ta mig utanför dörren så hon va snäll och kom hit istället :). . . 

Kvällen , ja den slutade otroligt mysig med massa härligt snack och skratt, bra underhållning både fram idol och film :)

Måste bara säga en sak, jenny !, de känns så himla skönt att få komma närmare och närmare dig, jag har så otroligt roligt ihop med dig, det e verkligen en lättnad att träffa dig varje gång, allt e så lättsamt, roligt och glatt blandat med seriöst snack mellan varven , ja vad ska jag säga jag får verkligen ut allt jag känner ihop med dig,

Allt känns så SANT med att få vara med dig. Vi lever verkligen under sanningens tecken, vi e verkligen oss själva till 100% det e liksom aldrig några frågetecken, med vara man har dig, vad du egentligen tycker och tänker osv osv. Det är otroligt att få ha dig vid min sida efter allt.

Med det så avslutar jag detta inlägg.

Mer om mitt uppe&ner liv kommer imorn.

Natti på er alla och ha en bra dag imorn !

Kram

Emelie L


Andra steget mot rätt riktning !

Hej, a jag vet inte om rubriken passar så bra ihop med själva inlägget, men tänkte att det kanske är en bra fortsättning i min så kallade utvecklings process inlägg hehe, a det där lät ju men men. . .

Idag har det faktiskt varit en av dem bättre dagarna, det bärjade inte så bra men jag gav inte upp i första taget.

Jag började morgonen med att gå upp tidigt för jag hade tvätt-tid kl.07.00, men gick nog inte ner först halv ått med tvätten, det va lite svårt att komma upp ur den varma sköna sängen :)

Sen sattes dagen igång, i med tvätten, upp där kaffet var klart när jag kom upp, satte mig då och försöka njuta av ciggen de varma goda kaffet och lite av solskenat som ännu inte kommit fram bakom husen.

Det gick så där och njuta av morgonen, jag kände mig spänd, irreterad, förvirrad av någon konstigt anledning,
Satte mig sen framför tv:en och såg lite på nyheterna och på nyhetsmorgonen som njöd på lite lugn och skratt och avslappning mellan varven.

Efter att jag kollat en stund på de gick jag ner till stan för att hämta ut lite pengar, den sista hundringen :( men till cigg räcker det gott och väl tills nästa "bunt" med pengar kommer :P. hade med lte sparade, så köpte nu 4 paket cigg köper ett till strax innan pengarna kommer om dem jag inte nu har räcker tills desss men det tror jag inte så ja. . .

Efter att jag köpt cigg bar det av till syd, blev irreterad att jag inte hann hem först för att lämna ciggen, ta en cigg tom, sen tvätta ansiktet och borsta tänderna innan jag skulle ditt. . . Men gick ditt ändå för hem hade jag inte hunnit.

Efter besöket där var det nästan dags med våra bästa år, började lite innan våra bästa år med att tömma ut sommar garderoden.

Hann att rensa ut alla sommarkläder och lägga dem på sängen, sen va det dags att luta sig tillbaka i soffan och njuta lite av programmet, under programmets gång tog jag även mig lite frukost :) yaaay, + i kanten :P

efter programmet försatte jag med att vika ihop sommarkläderna lägga ner dem i min stora hm kartong som jag spart sen en gång då jag beställa ett lass med kläder, m de va längesen man kunde göra nåt sånt :(, saknar det ibland, att bara kolla igenom katalogen välja och vraka mellan allt man ville ha.

Nu kan man jue inte alls direkt göra så. brukar börja välja mellan allt jag vill ha, sen sortera ner det så att det blir att inhandla de nödvändigaste +  1-2 extra plagg som kanske egentligen inte behövs men men. . . Nåt ska man väl unna sig någon gång då och då. Tycker jag iallafall har varit ganska duktig på den fronten, att avböjas av lockelser, det finns lite mer nu i livet som jag prioriterar en bara att bära nåt fint och "elegant" för att visa upp mig, här e jag så "fin" och "glad" e jag idag. hehe ne inte ska jag längre dra till med det att gömma mig bakom nåt, ett leende, kläder, make up, frisyrer nu vad de kan vara, utan bara försöka vara så som jag är, inte göra mig till.

Det jag försöker säga e att många många många ggr har man gjort sig så till att det nästa är äckligt, så mkt man har köpt, köpt för att tänka på annat, fylla nåt slags tomrum med glädje, köpa massa så man har fullt upp dels med handlandet, ända sen första dagen tex: om man utgår från att köpa allt från en katalog som jag många många ggr hellre gjorde för jag inte kunde gå speciellt mkt i affärer under en tid.

Så sen första dagen katalogen kom, det va nästa som ett jobb, först vraka och välja, bara det skapade glädje, studera kläder fram och till baka, även kul och lärorik, emellan åt försöka tänka lite logiskt, välja bort nåt eller ibland blev det att lägga till nåt, sen beställa, sen att gå förväntansfull nån vecka, sen hämta ut paketet hem och pröva, nästan alltid passade allt perfekt, vissa kläder så   blev man lite besvikna på just när det här med färger att göra.

de va en av saker man hade för sig tre gånger om året, vår , höst och vinter. det blev en del pengar, usch ja.
Sen inte nog med kläder så hade man även flyttat hemifrån vilket då skapade ett nytt projekt att inhandla till hemmet, att äntligen få skapa en harmoniskt hem , med mkt färga, glatt, varmt osv. Det e fortfarande ett projekt som pågår hehe, aldrig blir man nöjd, inte har man heller pengar så det tar sin stund, men har iallafall kommit en bit på vägen.

Det jag vill komma till e att jag tycker självklart om kläder, utseende, inredning, konst osv osv, det e inte de jag säger utan att jag känner nånstans att det har varit min trygghet att gömma mig bakom på nåt eller annat vis, det har fyllt nåt, om inte en hög med lån som måste betalas :/, ne men jag försöker nu att inte göra det här till någon direkt grej "beroende" utan att, ja inhandla lite där lite här, när det faller in, handla de som lyfter fram mig så att säga, handla och klä mig på ett sätt som speglar min personlighet lite kanske, dels inreda lägeheten lite utifrån vem jag är.
Istället för att inhandla ytligt, typ för att visa andra, typ grejor som kostar, de som e mode, de som e inne, de som alla har eller vill ha , Det känns skönt att ha slagit sig fri från dessa "Måsten" det lockar inte längre, det ger mig inte nåt längre. Det är inte ett måste längre.

Oj , oj , oj, detta va inte alls räknat att skriva om hehe. men det e väl oftast det som blir bra, när det bara kommer och flyter på, e lite roligt för detta som jag nyss skrivit om e inte alls något jag direkt gått och tänkt på det har väl legat och grott undermedvetet kanske, hm, ja. coolt hehe :P ;)

Efter jag har samlat ihop alla sommarkläder och lagt dem på hyllan så åt jag lite, gick ner och hämtade upp sista tvätten, vek den, la kläderna i lådorna, sen satte jag mig ner och pluggade, pluggade från 14.00-16.45 sen vilade jag ett slag, sen kom pappa och hämtade mig, vi åkte och handlade, det va nog den snabbaste handlingen för i år, jag handlade inte mkt, inte han heller tog väl omkring 20 min kanske hehhe.

Sen bar det av hemåt, jag lagade middag, det blev potatis, fiskpinnar, och kall fisk sås :).
Efter maten diskade jag , duschade, blev lagom klar till idol efter idol snackade jag med martina, så jag missade halva efterlyst, men såg sista halvan :)

Och nu sister jag här och kan knappt hålla upp ögonen, e så trött efter dagen. Och det känns skönt att kunna säga att det har varit en av dem bättre dagarna, sen depritionen sattes igång. det va lite tungt i morse med lite ångest, förvirring, lite många bollar i luften för min del dels så tidigt på morgonen. Men jag klarade mig igenom den, och lyckligvis vände dagen till ett lugn, rofylltd och mysig kväll med god mat.

Och nu ska jag avsluta kvällen med tee och en cigg.

Hoppas ni alla har haft en bra dag i den kyliga soliga och underbar dag som det faktiskt har varit, till en början iallafall.

Fortsätter den så kallade utvecklings process inläggen imorn.

Ha de Gött tills dess !

Natti på er alla

Kram

Emelie L





För en vecka sen . . .

Nu är det för en vecka sen jag gick och la mig på avd 15, det är en avd där man ligger inne för lite lättare deperition. . .

Det va en nära vän som följt mig lite här på bloggen, hon fick nog av läsa hur usel jag kände mig, så hon ringde upp mig och det hela slutade med att jag tog steget att lägga in mig, och jag kan säga att jag ångrade inte mig, fast hem ville man ju helst av allt när man väl lagt in sig, jag va inte alls kvar så länge och eftersom jag själv hade lagt in mig så va det i prencip fri väg att gå hem när jag ville.

Eftersom jag redan efter en dag fått besked att dem inte kunde göra så mkt utan att dem största ändringarna kunde bara ske utanför avd:s väggar, med annan terapi osv, och själv hade jag heller inte alls någon ro i kroppen att bara sitta där inne, jag blev väldigt beröd av hela situtionen och känslor runt många saker som har hänt mig kom upp till ytan, vilket i sig kanske är bra, jag kan ju säga att jag inte alls känt mig så himla beröd av mina snesteg jag gjort de senaste åren, varför vet jag inte, eller jo det handlar väl kanske lite om att blunda för sina misstag. . . 

Men nu har dessa känslor kommit upp till ytan så det e väl lite därför jag inte alls är på topp och inte känner någon direkt motivation till nåt, att jag känner mig usel och dum i huvudet osv osv.

Men på ett sätt är jag glad att dessa känslor kommit upp, har ofta tänkt och undrat varför jag inte känner nå speciellt inför en del jag utsatt mig för, Trodde helt ärligt att jag hade blivit så kall att jag kanske aldrig nånsin kommer kunna känna nå mer. . .

Men nu sitter och är mer känslosam en aldrig förr. . . Nästan så att det är jobbigt för konsentrationen störs väldgt av att behöva antingen gråta innnan jag ska plugga eller avbryta plugget för tårarna kommer, eller att behöva pressa sig att få i maten så att tårarna kommer, jag går nu förtiden väldigt spänd, har oro i kropp och själ, on i magen och känner mig i mellan åt förvirrad.

Men som sagt jag få ta den tiden och smälta allt och bara låta allt komma ut helt enkelt, och sen samtidigt plugga på så gott det går. . . Känns förjävligt ändå att allt detta ska komma just nu i denna sekund när det inte alls är långt kvar att skriva provet.

Och man är med irriterad att varför har inte dessa tårar och allt kommit i sekunden allt skedde ? varför har man själv tillåtit att dra ut på detta elände, varför slutade jag inte direkt med spriten ? så att dessa känslor kunde kommit snabbare, varför sped jag på med allt för att slippa tänka och känna ? varför , varför varför ?

Ja det kommer jag nog aldrig kunna få svar på, men är så arg att jag dragit ut på allt, varför tod jag inte vara på min "riktiga" sjukskrivning , då hade allt varit så mkt lättare nu, då hade det kanske varit ett slut, ett förslutet att lägga åt sida och gå vidare . . .

Tänkte bara skriva lite ytterligare info om vad som har hent osv, under den  senaste veckan, så att ni har nå lite hum om vad jag pratar om i dem "framtida" inläggen.

Iallafall, nu återgår jag till idag !

Denna dag började lite si så där, först och främst försov jag mig, vilket jag gruvade mig på ett tag, medan jag drack mitt kaffe, rökte och såg på våra bästa år.

Efter jag sett på det, så satte jag mig direkt ner och pluggade, det gick väl lite si så där, va inte riktigt vaken och hängde väl inte med helt och hållet vilket gjorde mig lite frustrerad att jag inte fattade , så jag tog en kort paus, hörde min sjuksköterska säga, ta paus , ta paus i huvudet, han brukade alltid antuda de när jag är där och säger att jag tex ska plugga om han frågar vad jag ska göra idag, så brukar han ja men GLÖM inte att ta paus hehe.

Så jag lyssnade på rösten i huvudet och tog en kort paus, sen återgick jag igen till att plugga och då gick det faktistk bättre, funderade där ett tag om jag skulle behöva ringa syster och fråga om hon skulle kunna komma över nån dag och hjälpa mig, men nu satte de sig och jag förstod hyfsat bra, nu gäller det bara att de sätter sig i huvudet. hehe. vilket kanske inte alls är det lättaste, de finns ju "bara" lite att komma ihåg när det gäller matten :P

Sen efter några timmars plugg så la jag mig i från boken och tog mig en promenad, samma som igår ikväll, dem kommer jag nog börja gå nu faktiskt, e så trött efter alla mina års promenader runt vilsta, och denna promenadssträckan piggar faktiskt upp mig mer, den e lite mer liv och rörelse i osv. ne jag gillar den så det blir nog att fortsätta med den sträckan ett tag.

Efter promenaden så blev det att tillaga lite mat, sen plugga en stund till.

Runt halv 5 så avslutade jag pluggandet för dagen, jag satte mig då ner och skrev en redogörelse frö dagen igår och sen lite för denna dag.

Efter det, så gick jag till pappa, vi åt, såg på nya Wallander, riktigt bra va den, den första av dem nya som det faktiskt händer lite i :). . . I like. . . Se den för ni som inte har sett den, se ALLA. dem e så bra hehe.

Ja efter filmen så blev jag så himla chokladsugen så jag gick och köpte mig en lite chokladkaka, muuums, ja den försvann fort ner i magen. till den goda chokladen så såg jag och pappa på idol, sen andra avenyn.

Vi har verkligen haft en mysig kväll, som på den gamla goda tiden, då vi såg en massa serier ihop. Vi hade de riktigt kul och mysigt, det lyfte verkligen upp min dag, så jag kommer nog somna gott ikväll kanske med ett leende på läpparna ?

Ja ne, nu är det dags att avrunda här. börjar bli trött och klockan börjar bli mkt, ska upp tidigt imorn med !

Den spännande historien fortsätter imorn :P ;) !

Natti på er alla.

Kram

Emelie L




Ett steg åt rätt riktning

Hej, ja nu va det exakt en vecka sen jag skrev, och läget då va väl inte så bra, läget är detsamma idag, fast tankarna på att dö spökar inte lika mkt, visst , jag känner att det vore den enklaste utvägen för att slippa gå igenom allt elände ?, hm ja elände kanske inte va det bästa ordet, alla känslor som kommer upp, alla känslor på hopplöshet, ingen motivition, ingen drivkraft, inget hopp om framtiden, tiden den står då allt stilla just nu . . .

Men trosts allt detta så försöker jag med tårar eller utan, jag ska försöka att inte ge upp igen, jag ska försöka att inte bli sängliggandes utan mat, promenader, det sociala, det är mitt största projekt just nu, att försöka driva mig framåt fast jag inte har någon drivkraft eller ork till nåt, det kanske inte låter så hemskt eller jobbigt som det är.

Hade jag läst detta själv för några år sen , så skulle jag aldrig tyckt det skulle vara någon match, men nu när jag sitter här själv och är i denna sitution så, ja vad ska man säga det e mer en att bara vakna upp en morgon och förändra allt. . .

Det sker jue inte direkt med ett trollspö , så e alla beskymmer veck och man lever vidare som en primadonna.

Det jag försöker säga e att allt löser sig inte bara på ett ögonblick, Det är regel nummer ett och det måste man ha i åtanke när allt känns så skit och när det aldrig känns som om man kommer framåt. Det e iallafall något som jag måste försöka ta till mig av, att skapa  ett tålamod till att allt tar sin tid, men ligger man i sängen så tar det bara mer och mer tid, även om man kanske inte gör allt för mkt så måste jag försöka ta "energi" från ditaljer jag gör, att det tex är bättre att plugga 3-4 sidor i matteboken en inga alls, sen om det är mindre en va man satte upp som mål så ska jag tex inte gräva ner mig för det och bli besviken, jag måste inse att varje liten ditalj jag gör är ett steg i rätt riktining iallafall, och ju mer van man blir dessto mer kanske man tillslut klarar av. . .

Men ja, det är lättare sagt en gjort men sängliggandes ska jag iallafall kämpa emot att bli, och mat ska jag med se till att jag får i mig, oavsett om det ska ta en timme att få i sig mat så ska den ner i lilla magen, för utan mat så orkar jag dessto mindre, så ja istället för att gå onda cirkeln ner ska jag sakta men säkert ta mig upp i den nya cirkeln upp, upp till de blå. . .

Och denna dag, ja den har varit både tung, känslosam, och lätt.

Jag började morgonen med att ta antabus, sen hem, se våra bästa år under pogrammet tog jag mig även en macka som frukost, sen pratade jag med tuna om nya projekt, och nu har det nästa fixat sig med det, mer info om det kommer under veckan.

Efter våra bästa år gick jag ner mig lite, grät och hade mig ett stund sen pustade jag ut och satte mig ner och försökte så gott som med matten och det gick bättre en förväntat, håller nu på mig ekvation och jag trodde jag skulle få jobba mer en vad jag behövde med den, det va väl lite små saker jag fastnade på men jag tror iallafall att jag klarade mig igenom dem galant, ja det ska bli skönt att snart ha ett ställe att plugga på och få hjälp och lättare förklaringar om man kör fast och inte riktigt förstår.

Ja, jag satt längre en tänkt med matten tiden bara rann iväg när man väl satte sig med den, sen skulle jag ta en liten vila på en halvtimme och sen försätta med matten , men den vilan blev en timme ungefär en och en halv ungefär så när jag vaknade va det lagom dags att se repriset av andra evenyn missade ju det förra veckan :(.

Så när jag vaknade till liv , så va jag inte alls villig att gå upp, men jag tvingade mig själv upp, och så gjorde jag ett par mackor, sen satte jag mig ner och såg andra anenyn, när det sen va slut så kom tårarna igen , grät en stund , sen påbörjade jag med maten, va egentligen inte alls nå sugen men som sagt mat är viktigt att få i sig och jag behöver verkligen börja äta igen, för mer ner i vikt vill jag heller inte gå.

Jag gjorde makaroner med fiskpinnar och remosås. Det tog sen lilla stund att få i mig maten, åt nästintill hela tiden under gråt under måltidens gång, men i mig den fick jag :), va faktiskt lättad själv att jag kunnat tvingat i mig den, det e ju inte det roligaste men efteråt kändes det skönt att jag tvingat mig så själv, e första gången faktiskt och det gick bättre en förväntat, det bästa va att jag iallafall inte gav upp först tallriken va ren.

Efter maten tog jag och diskade, efter diskningen gick jag en promenad, skulle ha gått kortare en räknat, men när jag väl kom ut va det så skönt, svalt och skönt och det började med skymma lite, så promenaden längre och kom sen tillslut upp i en promenad på 45 minuter, gillade även denna sträcka jag gick så det bli nog fler gånger jag kommer gå den :)

När jag kom hem kändes det bra i kropp och själv, dagen va över, och jag hade kämpat mkt, igenom den, och jag hade inte gett upp, det kändes skönt att tänka tillbaka på dagen, det kändes skönt att ha gjort det som va planerat, att jag hade fått i mig mat mer en vanligt, och att jag inte gett upp för några tåraras skull.

När jag kom hem så satte jag mig ner i soffa och tittade på tv, pratade med lite med syster sabine innan jag satte på tv:en.

Så jag har faktiskt legat i soffan och njutit av härliga serier, skrattat lite :), druckit te och ätit tunnbröd med massa smör på m sååå gott :). Efter en stund framför tv tog jag mig en dusch och nu sitter jag här och börjar bli trött, så det blir strax att gå och lägga sig.

Hoppas ni alla andra utanför mina väggar har haft en bra dag och hoppas ni med får en god sömn :)

Natti på er alla

Kram

Emelie L


Mitt mående just nu ! :(

Hej på er allesammans !

Just nu är det verkligen inte på topp, har nästintill varit sängliggandes, som om jag vore 90 år gammal, har inte haft kraft att rör en fena, om det inte varit för att gått på toa och tagit en cigg då och då, men det har heller inte varit något som lockat för att stiga upp så spart på ciggen har iallafal gjort, vet inte om man ska se det som lite posetivt i det hela ? :S

Det va en tung vecka om vi börjar därifrån, i måndags, Vändningen från att det kändes ganska okey allt de här med att gå till tuna och ev snart få börja med arbetsträning till att jag hellre sen i måndags en dag före mötet ville dö istället för att komma ut och arbetsträna.

Ända tanken just då, va åh NEJ, varför ska det alltid bli så här så fort jag ska göra nåt,  göra något för min del osv, osv.

Sen så jobbade jag på hårt med att prata om min känsla med både tuna och psykologen och en del närstående, Det kändes då lite lugnande och tryggt att fått sätta ord på känsla, och många andra bitar fall på plats så som att börja på ett nytt ställe ev då, det vet jag inte först imorn, men de nya stället heter iallafall framsteg där det mer siktar sig in på dem som vill plugga osv osv.

Och i både torsdag och i fredags mådde jag hyfsat bra, men sen i lördags tvär vände det, jag vaknade upp och kände att jag inte vill leva nå mer,

Jag låg sen en halv dag och tänkte om jag skulle ringa mobila teamet eller inte. efter många moment så gjorde jag det iallafall, fick inte direkt så hjälpt på sekunden utan fick en tid till en doktorn, men som jag sen på söndag avböjde att gå på , för modet fanns inte väl där när det gällde, och nu har jag med fått en tid på syd till en doktor.

Till slut efter att jag rignt mobila teamet så tog jag mig en snabb dusch, gick till lumpen danne, va där nån timma sen åkte vi vidare till sabine och robban, vi åt middag, såg på film , försökte hålla humöret upp så länge som möjligt men lyckas inte så värst bra. . .

När jag sen väl kom hem , la jag mig på direkten sen dess har jag legat i sängen till nu för en halv timme sen.

Ungefär så här har humöret växlat , vecka från vecka i över en månad.

Ju längre fram jag kommer , ju mer känner jag bara att allt är så meningslöst att kämpa för jag har heller inte mkt drivkraft att använda mig utav för att kämpa, driva mig vidare med. Jag har verkligen hållit ut till de sista just det här med att lägga mig ner och "dö" (lägga mig ner i sängen och bara glo i prencip)

Men i lördags gav jag helt och hållet upp med att kämpa förutom då när jag åkte iväg till sabine och robban, men efter det fall jag tillbaka till min "trygghet" (sängen)

Den sista tanken jag haft nu e. Jag får väl på nått sätt lära mig leva med dessa tankar, nu ibörjan får jag väl ta dessa två - tre dagar i veckan med att glo, sen kämpa vidare sen ligga i sängen ? Inte vet jag, vad jag ska göra?

Denna vecka har jag faktiskt inte planerat upp nåt, mer en att ta ett försök att sätta mig med matten imorn, och se om jag kommer nå framåt med den, sen får vi se hur veckan artar sig, antingen fortsätter den deppigt hela veckan eller så kanske det finns en glimt för lite vändning.

Emelie L



 


Slutligen !

Hej på er allesammans, Hoppas ni alla har en bra kväll ?

Själv så har min kväll bara fösvunnit, jag har sen senaste inlägget, ätit, duscha, pysslat lite här hemma, vilat ett slag, sen pluggat, har nu traglat mig igenom procenträkning med ekvationer, det e inte så svårt som jag trodde, det svåra e väl att komma ihåg alla olika uträkningar och det va en del, så det har jag sattit upp på min lista (Det här kan jag mindre) de och huvudräkning av procent.

Skulle ha gått in lite på ränta nu, och sen göra Nog-Delen, i matte boken, men efter en paus med lite tel-samtal och cigg så kände jag hur trött jag börjar bli så jag sätter stopp för idag och förstätter med alltsammans imorn.

Ska nu kolla om det finns någon bra film att se slutet på, till de ska jag ta med en kopp tea sen blir det att dricka det och ta en sista cigg för dagen, kommer nog somna gott ikväll , känns som det, jag känner mig lugn för en gångs skull, Jag har under denna vecka löst så många små problem som varit ett hinder för mig i pluggandet.

Men nu känner jag ganska mkt lugn och med lite duktigt som klarat med igenom denna tunga vecka plus att fått lite gjort i pluggandet :)

Natti på er alla

Emelie L

Många bitar har äntligen fallit på plats :)

Äntligen har dem flesta bitarna i den nuvarande situtionen fallit på plats och det kan jag först och främst tacka mig själv :) sen psykolgen, tuna, sabine, mamma och pappa jälpt mig på olika som har hjälpt mig på olika vis :)

Först och främst så har jag denna vecka gjort något som jag aldrig gjort förut, hade detta varit för knappt ett halvår sen så hade jag tagit till med en destruktiv handling, så som spriten ev självmordsförsök.

Men denna vecka gjorde jag en rejäl vändning i min mognasprocess och det va att öppna upp mig, förklara så gott som hur jag kände mig, vad jag hade för tankar och vad jag helst av allt ville göra istället för att fortsätta leva.

Jag fick på så vis mkt stöd och hjälpord, av mamma lite blandat, så som att det e bra att vända sig till någon äldre då den alltid e mkt erfarnen en sig själv och kan på så vis berätta hur du inte ska göra m,m.

Sen peppade hon mig med både de ena och de andra.

Sabine, lyssnade  så bra som hon alltid brukar göra, kom med en del förslag , hjälpte mig med att välja bland alternativen jag hade. :)

Pappa, lyssnade försökte peppa mig med goda ord , samt att en än gång säga att han finns här för att prata med, ta hjälp av osv osv. . .

Psykolgen, försökte lugna mig då jag va helt uppspelt över mina tankar, hon lyckades, att få mig att ändå gå ditt (till tuna) och att jag inte skulle ta ut det värsta i förskott . . . Samt så har jag bollat lite med mina ideér med henne och tagit del av det hon tycker verkar vara en bra lösning.

Tuna, ja jag sa som det va, Hon där på tuna har jobbat hårt med att få info av andra ställe som jag skulle kunna börja med , ett som hon hastigt under första mötet kom på, som hon även ringde , sen ett till som hon fick utav att ta info om det första stället.

Och jag bollade även tankarna med henne och tillslut kom vi fram till ett fast beslut som jag är väldigt nöjd med.

Allt detta fick jag ut igenom att säga som det va, hur läget va, hur jag kände mig osv osv. . .

Det sista alternativet hade jag faktiskt aldrig fått ut av att inte säga så som det va.

Hade jag inte sagt som det va så hade jag först och främst nog gjort en destruktiv handling som jag nu denna vecka hade fått lida av om det inte hade gått så illa att jag skulle ha lyckas, men det e minst troligt att jag hade.

Jag hade fått lida av det denna vecka och några veckor fram, och med det hade jag förlorat tid till att plugga, vilket skulle sluta med att jag ändå inte skulle skriva högskoleprovet, sen hur det vidare skulle arta sig det vill jag inte ens tänka på.

För nu har jag gjort det rätta för mig, jag har gjort mig själv en tjänst, att öppna upp mig och verkligen prata med någon i sekunden jag mådde dåligt, och nu har det löst sig med det mesta, jag har ev. en ny plats att komma till och arta mig på, jag har börjat utvecklas, en del av mig har vuxit, jag börjar sakta men säkert att jobba mig mina känslor och inte bara igenom mina tankar utan jag har nu börjat med att kunna sätta ord på dem. vilket jag bara nu framöver bara kommer ha nytta av.

Att bara en sån simpel grej att kunna sätta ord på tankar, hemska tankar, gör så mkt. Det hade jag aldrig kunnat ana.

Så nu har jag kommit så långt med mitt liv ett nytt liv, med nya insikter för saker och ting.

1.Att kunna sätta ord på hemska tankar om sig själv och på den vägen få den rätta hjälpen.

2. Att kunna vara ärlig och rak om vad man tycker tänker och känner inför någon nära så som släkting, familj eller vänner .

Dessa två saker har jag tagit mig till av och det har förändrat mkt i mitt liv, undra vad den trejde lilla ditaljen ska bli :), Återstår och se.

Idag, har det bara GO i lilla mig, först började jag dagen med att gå till psyklogen, det va ett lugnr och sannsat möte. Efter det tog jag antabus, sen gick jag ner till tuna, där beslöt vi oss för ett slutresultat.

Sen hem, då satte jag på tv:en såg på våra bästa år, sen började jag plugga matte, har nu suttit från 11.30-16.15
.Ska snart ta och göra mig lite mat, duscha sen plugga lite återigen, göra lite tester och se vad jag ligger på för nivå. Sen e jag klar för dagen.

Och jag måste säga att det har gått väldigt bra, jag KAN jue, det kändes skönt, många av talen gick fort att lösa vilket de med ska då när man väl skriver högskoleprovet, och inte bara forta att lösa jag fattade exakt vad jag höll på mig, jag förstod allt som jag gick igenom, det ända nu e att öva på huvudläkning när det gäller procent, det e jag kass på , men det ska jag ta med mig till det ny stället som jag snart förhoppningsvis får börja på , Framsteg heter det föresten. hehhe

Ja efter allt plugg så blir det kanske att slå på tv:en och se en film kanske, eller sitta här vid datorn och tra lala :P

Det va nog allt så länge.

Återkommer till kvällen med några rader :)

Hoppas ni alla "normala" får en kul fredag och helg, Då dem flesta nog ska ut och röja :P ;)?

Kram

Emelie L




Tiden bara rann iväg.

Sen jag skrev sist, så försvann bara tiden, shit allså hehe, jag har då hunnit med att duscha, äta , la mig en stund, sen började jag titta igenom matte -boken, för det kändes ändå inte bra att inte ha sån koll över hur jag skaplugga, så jag kollade först och främst upp dem viktigaste delarna som jag ska kunna inför högskoleprovet, så ska nu istället ta och plugga dem först, och kunde heller inte låta bli att börja lite med procentskalan, gick jätte bra, gjorde inte alla uppgifter mer på dem jag va lite osäkra på hur jag skulle gå till väga, sen resten räknade jag frt ut och kollade i facit om det va rätt tänkt, och det va det oftast.

Och imorn då ska jag mer gå in på hur man huvdräknar procent-tal osv, längtar skulle kunnat försatt lite till men jag vill inte gå på för hårt, då blir det bara pannkaka av allt sen.

så imorn så ska jag gå igenom hela kapitlet procent, tror jag nog inte orkar mer en så, sen på lördag ska jag gå igenom Ekvation, där kommer jag nog fastna lite, få se hur pass bra förklaringarna är, det är ett ganska stort avsnitt så det blir nog att jobba in lite med det på söndag, sen när det är klart så går jag igenom, kartor, diagram, tabeller, index, prisutveckling men det kanns inte så mkt om det i denna bok, va jag tror ska kolla upp det imorn, annars så blir det att ta den delen i högskoleprovet, tror det blir så att plugga in det mesta som har med diagram, tabeller, kartor osv i högskoleprovets bok.

Ja ne men jag har nog att göra, nu ska jag dricka upp teet , ta en cigg sen försöka sova lite.

Hoppas ni alla har en bra kväll ? Mysigt med regn ellerhur :)? hehe

Kram

Emelie L

300:e Inlägget :)- Firar det med en pluggdag :P

Hej på er allesammans, då va jag alltså upp i 300 inlägg med detta :), inte mer tänkte jag , känns som att det va en evighet sen jag va uppe i 200 inlägg, det va med en evighet sen, ja jo men har väl varit dålig på att uppdatera denna sommarn, men fortsätter jag i denna takt, med flera en ett per dag så nå jag nog snart 400 hehe :), inte för att det e en match men kul ändå att hålla koll på ett ungefär hur mkt man skrivet har ju nu haft bloggen 1 och ett halv år ungfär, så jag har ju definitivit inte skrivet ett om dagen iallafall. . . Men hur som helst det viktigaste e väl inte hur många man skriver utan vad man skriver om hehe.

Idag har jag äntligen satte igång med att plugga matte, och det har gått trögt framåt , det började bra, men sen blev det lite svårt och man fattade inte mkt utav dem sista talen jag gjorde, men tänkte att äsch jag fortsätter framåt, jag sätter ett stort frågetecken bland talen så att jag vet att detta fattade jag inte riktigt utav, och sen ta hjälp av någon istället. . .

Men avslutade där, ska fortsätta framåt imorn och det kanske tom med blir så att ju längre man kommer framåt så kanske man mer och mer förstår helheten, helheten av det man inte förstod från början. . . Få hoppas på det så man slipper gå och fundera på det.

Men fastna vid något / några tal har jag inte tid med. . . Utan fortsätter på så gott som och tar det jag inte fattat när jag e klar med boken. . .

Men det känns rätt bra, känns bra att ha kommit igång med detta nu till slut, men nu kommer dessto mer hamna lite ikläm då jag nu beslutat att sätta mig ner med matte både imorn, på lördag, söndag och måndag, sen se hur långt jag kommit och därefter göra någon slags fortsatt planering kring hela pluggandet, med alla delar, läsning, engelskan, och matten. . .

Det känns knivit, stressande, för nu har jag inte alls mkt tid kvar, så det kommer bli att ägna mkt tid åt detta, och väldigt lite fritid, :( men vi alla vänner, vi får ta igen det när eländet e över hehe. . .

Ja mer en så har jag inte gjort idag faktiskt, jag har pluggat matte sen halv 12- 17.30

Och nu ska jag ta mig en dusch, äta lite, diska undan, sen får jag se om jag ser lite tv eller om jag går och lägger mig tidigt. . .

Hoppas ni alla har haft en bra dag :) ?

Kram

Emelie L


På ett ögenblck så va denna kvällen ur världen !

Hej på er allesammans, ja, här snörrar tankarna för fulla muggar, men ska ta och lägga mig snart, hoppas jag får en fridfulld natt utan mardrömmar.. ..

fy fan va tiden går bra fort ibland, jag trodde det skulle bli en frustrerande långsam kväll, men ne har haft fullt upp å pratat i telefon, skrivit här, diskat, njutit av jenny fina djupa inlägg.

Har bla annat pratat en lång stund med peter och berättat allt som står med upp i halsen just nu, tänkte ringa mobila tematet och dela mina tankar med dem men han tyckte jag lika bra kunde göra det med han, så jag gjorde det, kändes skönt men hoppas han nu inte springer i från mig, vill ju främst av allt visa han en betydlig föändring, men han tyckte med att det nog hade ändras mkt med mig om han tittar tillbaka hur läget va förr, nu va jag mer öppen, ärlig, sa som det va förskönade ingenting, och dels fast jag har sådana tankar som jag att jag ändå driver fram mot, att jag inte fastnar och ger upp, så han tyckte en guld stjärna va jag nog allt värld, han e så gullig det där med guldstjärna e hans och min grej. . . vilket jag nog ska ta och genomföra, gör med ett par guldstjärnor och satte upp kylskåpet för varje framsteg, när jag gör nåt bra ifrån mig osv osv, och sen ta bort då jag ger upp och stannar upp och går och lägger mig i mitt lilla bo. . . osv

Sen etfer det så fick jag energin till att diska upp ett litet berg med  disk, duscha, sen gjorde jag mig en kopp te, ringde pappa och kollade hur läget va, han har ju förut sagt att han inte kunnat sovit när han vet vart mina tankar e osv, så ville med ringa så han fick höra att jag lever, mår hyfsat bra ändå, att jag ska gå och lägga mig snart osv, ska med nog ta mig en sväng till honom imorn. . .

Det tog ju sin lilla stund innan jag sa nåt till han men kände mig idag redo, och det kändes skönt, men vet att han med  blir väldigt orolig, så att inte bara säga som det är och skita i det, det kan jag inte, ska rå om han och få han att inse att även om dessa tankar finns så ska jag driva mig fram och igenom det, över hinder och gå upp och ner i djupa och höga dalar osv. en tänker jag inte ge upp. . . och när jag med har så många som verkligen bryr sig, finns här och med vill kunna finnas till hands så ska jag istälelt för att knffa bort dem dela med mig. sen med inte glömma bort att dem har ett liv så därför tänker jag med nu ta mer hjälp och stöttning från högre makter men ändå förmedla mitt mående till närstående.

Ja Som sagt man kan inte förutspå framtiden men man kan försöka styra upp ett liv, tänker göra det nu , och det får bära eller brista. . .

Hoppas ni alla har haft en bra kväll ?

Kram

Emelie L


Denna dag har haft lite blandade känslor !

hej allesammans, dagen började lite smått sådär, gick och tog min antabus, sen knallade jag till jenny, blev lite gladare av att komma hem till henne, då man släppte lite av tankarna och pratade om bebis hon visade vad hon hade köpt osv osv, va mysig stämning, vi drack te, såg våra bästa år, babblade lite om allt möjligt :)

Efter jag gått därifrån så skönk stämningen inom mig lite :( kände inte alls för att gå till vägen då jag vet att det kommer bli super jobbigt att dra upp allt som hent denna vecka.

Men jag gjorde det, sen gjorde vi ett litet test, om vart man låg på skalan för deprission, låg på medel svår, sen undrade han om jag hade mens, usch pinsam fråga men jag sa ja, för det har jag ju , och han sa att han alla gånger skulle tro att det är den som påvärkar mitt mående så hårt, så han tyckte att jag skulle ta upp det med min läkare oc hse om jag kan få medicin som gör att det lindrar mina känslor just under mensen, så ska funderar på det, han kan ju ha rätt, men jag har då aldrig haft så här varje gång jag ska få mens, det har nsta varit åt andra hållet att jag e gladare, efter en 2 gången mens, eller så brukar det oftast vara som normalt, men ja läget kan ju ändra sig iof

Ja vi diskuterade då lite om allt detta, och han tyckte slutligen att jag skulle ta en paus, och att jag inte alls verkar redo att komma ut och arbetsträna just nu.

Ja usch alla tycker så olika, regerar så olika, kommer med alika argument osv osv, jag vet inte vem jag ska lyssna på eller hur jag nu ska gå till väga med allt, men en sak som jag lärt mig sen tidigare, det spelar ingen roll att ta en paus hit eller ditt, av sluta saker och ting, det kommer bara störa mig mera i tankarna osv, ne jag vill nog köra på men inte för hårt, men se vad det nu finns för tänkbara alternativ utifrån de jag vill . . . och det e ju nu nummer ett att plugga...

men som sagt jag har lte och fundera på.

Funderingarna lyder: Att ändå kanske fortsätta med tuna, pröva mig fram och göra om min plugg planering utifrån alla möten, arbetsträning osv osv, det känn ändå som det lättaste alternativet just nu, även om jag hellre vil ldö en att ta mig utanför dörrn till ett arbete, så känns det mentalt lugnande ändå att , ta mig igenom denna svåra tid med dessa svåra känslorna, om det sen efter ett par månader inte bli bättre, ja då måste jag söka mig till dem andra alternativen.

Sen känns det väl att om jag har alternativ som kanske speglar mer det jag vill, och det e ju de här med pluggandet, Det känns som att varför hålla på att testa fram och tillbaka med arbetsträning om det inte känns någe bra för jag har ju andra alternativ som passar mer ihop med den situtonen jag just nu är i.
Så varför inte välja det ?

Ja jag tänker iallafall inte fatta några beslut först jag dels vet mera om dessa nya ställena, och sen vill jag bolla med tankarna med psykologen och hör vad hon säger.

Ja, usch blev trött igen av allt tänkande, tänka, tänka , tänka, tänka, det sätts fan aldrig stopp.

Och nu har jag för en stund sen kommit hem har varit iväg med pappa och handlat, köpte lite gotti till i ikväll plus så fick jag ltie mat från donken :)

Resten av kvällen vet jag inte vad jag ska göra, jag tror det blir att lägga sig tidigt, frö jag e dunder trött redan nu.

Hoppas ni ala haft en bra dag, och hoppas ni får en bra kväll :) !

Kram

Emelie L

Skönt med sällskap :)!

Hej, ja hade det inte varit för att sabine varit här så hade jag nog redan efetr middagen tröttnat på allt sammans, Vi hade det mysigt, lugnt och skönt, satt och små pratade lite, båda va väl lite trötta så det blev inte så mkt babbel som det brukar, sen va det väl lite utav en speciell sitution, jag visste nog inte riktigt vad jag skulle säga om allt sammans, det räckte nog med information från igår, men jag mådde lite lite lite bättre idag, det gick med rätt hyfsat på tuna, vilket lättnade lite inom mig, sen så va det allt skönt med sällskap idag av min goa syster, jag trodde aldrig det skulle kunna bli en sån stor skillnad av bara lite sällskap några timmar, men dessto tråkigare nu, nu känns allt genast tugnt och jobbigt, ledsamt och ensamt igen. . .

Ensamheten spelar nog en stor roll när man har sådana destruktiva tankar. som döden, att man är misslyckad, osv osv.

Och nu när man är själv igen så så kommer dem smygandes på en igen. . .

Men ska försöka sova iallafall, så gott som, ska nog med ta mig en varm dusch och en kopp te + en cigg innan läggningsdags,

Sen är det en lång dag imorn med, först ta antabus, ti jenny, ti vägen, hem, äta nåt litet, plugga 200 sidor i amtteboken, eller försöka komma upp i så många sidor, men plugga matte ska bli av iallafall.

Ja, det va nog de sista för idag.

Kram och ha en bra kväll.

Emelie L


det är omöjligt hur man ibland ska ta sina känslor och förnuft.

Hej, ja denna dag har jag fått lite uträtt iallafall, jag började dagen med att gå till tuna, det va väldigt tugnt till en början, och inte riktigt hade jag svart, eller jag har väl svar och det e att jag inte vill ut på arbetsträning, jag vill plugga om jag ska berätta den korta delen, sen så säger förnuftet att det vore en bra idé iallafall, dels har jag plikt från soc att genomföra detta, så ska jag ta den plikten, så vi planerade upp lite gring jobb iallafall och diskuterade det lite fram och tillbaka, sen så fick jag ett annat allternativ att tänka på. Så ja tills sist så kändes det lite lugnar inombord, men tanken på att inte leva mer finns kvar och det sätter stora hinder denna tanke. . .

Men istället för att dra till med en destruktiv handling och misslyckas, så tog jag kontakt med psykologen och pratade med, sen så berättade jag för mamma och sen pratade jag ytterligare med syster min, Vilken kanske inte känns som en hjälp nu direkt, men som så många andra säger så är det oftast de som är hjälpen slutligen, att vara uppen och ärlig, och det känns lite skönt ändå att vara det på punkt och prick

Ja efter tuna, så träffade jag sabine en snabbis och bytte några meningar med, sen vidare till bibblan, lämnade tillbaka boken Raskens, och lånade en ny, som jag nu inte mins namnet på men det e ialalfall en bok som speglar lite utav raskens, Sen gick jag till apoteket, hämtade min medicin, gick hem rökte en sväng diskade, pratade en lång stund med martina :), sen iväg ti syd lämnade medicinen, sen nu hem och snart kommer sabine så jag ska fatta mig kort.

Ja vi ska ta det lugn babbla en massa, äta , få se sen, det bli iallafall att lägga sig rätt tidigt idag, kommer nog somna som en stock fr jag har inte sovit många timmar i natt heller.

Ha en fortsatt bra dag allesammans !

Kram

Emelie L

Hur ska denna dag sluta?

Ja, upp kom jag som jag skulle iallafall, fast jag somnade väldigt sent igår, efter jag pratat med både mamma, sabine och sen skrivit bloggen, satt jag och pratade med annso, det va väldigt skönt ska jag alla säga, för hon vet exakt vilket helvete jag ibland kan gå igenom, eller hur svårt det vissa gånger kan kännas, Och jag skäms så för att jag inte varit ett bättre stöd för henne när hon gick igenom det, men jag fattade bara inte, men för det kunde jag allt ha lyssnat bättre. tycker jag nu så här i efterhand. . .

Men det e väldigt svårt när man har det knivit själv att ta del av andra människor, eller det har blivit svårt med tiden, då man förr sket i sig och brydde sig om allt och alla. . . Och nu när jag försöker göra de båda så går det inte als ihop inte just nu i nuläge iallafal, jag nog en del att rensa bort, det kommer ta sin tid. . .

Ja då va det snart dags att gå till tuna, känner inte alls för att göra det, men ska ta min plikt gentemot soc och traska ditt och planera i fulla muggar, sen får det gå som det gör.

På nåt vänster ska jag väl kunna få ihop det, men med döden som första tanke så e det att få ihop allt, förnuftet säger en sak och den har förbaskade tanken vill nåt helt annat med mig. . . dem krockar så destruktivt.

Ja det e bra att vänta och se hur detta möte slutar och hur det går. . . Efter det ska jag iallafall hem och försöka plugga matte, kommer nog inte komma upp i några 200 sid, för sabine kommer ett slag till mig efter skolan,

Och jag vet inte om jag gör fel, som tar hennes hjälp, stöd umgänge ? alltså, okey hon är ju inte så liten längre, och mkt klok och äldre för sin ålder i vissa avseende iallafall. Jag vill egentligen inte tynga någon med min distruktiva tankar, Gör jag fel när ja gör det ? Jag kanske ska ta tag i allt själv och låta äldre hjälpa mig, dem proffitionella.

Ja jag vet inte, vad jag ska ta mig till när det gäller att lätta på sitt hjärta eller ej. . .

Iallafall ska snart ta mig till tuna, sen låna mig en bok och lämna tillbaka den andre, hämta ut min medicin, gå med den till syd, sen hem, äta nåt, och sen försöka sätta mig ner och plugga, som sagt när det gäller mig ska svänger det häftigt, så man får väl se vad det blir utav denna dag.

Hoppas ni alla andra för en jätte bra dag !

Kram

Emelie L