¨

Förberedelse inför morgon dagen.

Föreläsningen om ledarskap va succé , fick väldigt mkt utav det, plus att jag antecknade ner allt. . .

Tänkte lägga upp det senare ikväll, för er som är intresseade.

Efter det så gick jag upp till framsteget, det blev inte att vara kvar där, kände att jag ville landa lite efter föreläsningen + äta, så jag skrev upp bara att jag varit på nuevo på förmiddagen. . .

Väl hemma, så har jag vilat ett slag ätit mina sommar mackor + drack ett glas yoggie, melon och halon, väldigt gott.

Ska snart diska upp , sen förbereda mig inför morgondagen, ska gå igenom matrialet i eng samt planera upp pluggandet för detta.

Efter det blir det en promenad och på vägen handla lite . . .

Sen hem och göra en skriftlig redovisning om föreläsningen :) som jag sen lägger upp här . . .

Det va allt så länge

Kram

Emelie L


Grå och trist dag. . .

Fast det gör inte mig någe, för ska vara på nuevo/framsteget fram tills tre, men dumma jag glömde ta med mig plånboken, så det blir ingen lunch för min del, så det blir ev fram tills 14, e jag allt för hungrig så går jag hem till tolv, få se. . .

Va riktigt trött imorse, har varit det varenda dag nu denna vecka, men det e nog för kroppen inte riktigt e van, har ju slöat till det runt två månader nu, så nu blir man helt färdig efter varje dag och väldigt trött. . .

Men snälla daniel han tänker på mig och ringer mig, blir väldigt peppad av att gå upp då faktiskt :) tack min underbara älskling . . .

Sitter nu på nuevo och väntar på att vi ska köra igång, idag ska vi prata om ledarskap, väldigt intressant ska det bli, ska ju nån gång i livet bli ledare över mitt egna företag, så jag ska anteckna under föreläsning , för det enågot jag kommer kunna använda mig av senare i livet :)

Efter det blir det att gå upp till framsteget och plugga matte, sen får vi se hur hungrig jage , blir det så att jag går hem så ska jag ändå plugga eng fram 13 till 15 :) det blir mer att gå igenom allt, kolla vad cd har att erbjuda som jag fick med, och sen planera upp lite plugg tid för eng, det blir nog det idag. . .

Det va allt så länge.

Återkommer senare.

Kram

Emelie L

Varma härliga dag :)

Nyss hemkommen, har tvättat av mig och bytt om, har varit i skolan, sen till vilsta och solat ett slag och nu hemma pratar lite med daniel i tel. . .

Ska snart iväg och vibba, sen blir det hem laga mat, diska och duscha, sen kommer jag nog vara helt slut och slockna som en gris tidigt. :)

Återkommer senare.

Kram

Emelie L

Sol och varmt idag :)

Idag är det riktigt solar väder. skönt som fan.

Ska nu sitta på framsteget till 12 sen hem byta om äta lite, sen iväg till vilsta och sooooola :) efter det blir det att dra iväg och vibba.

Det kommer bl ien skön dag känner jag på mig, vill bara att tiden ska gå snabbt nu så man kan lägga sig ner och steka sig i solen. . .

Mer en så händer inte idag, kommer hålla igång hela dagen, känns härligt :)

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Trött som fan . . .

E jag, skönt som fan också :). . .

Har hållit igång hela dagen, inte vilat, inte sovit, vart på nuevo, hämtat min medicin, gått en promenad, hyrt film, sett på film, samtalat med jenny ute på gården. . . diskat ochn se lit ätit och duschat samt pratat med daniel i telen mellanåt.

Och snart e det dags att sova, ska prata lite till med daniel om en stund se lite på tv sen sova. . .

Det va min dag det lite kortfattat :)

Ha en bra kväll allesammans.

kram

Emelie L


En rätt så behaglig dag. . .

Har det varit idag. . . Fast den inte alls blev som jag ville, det va ju inte så fint väder vid lunchtiden, så jag beslutade att gå å hyra film, efter jag gjort det, självklart ska det blossa upp på himmlen.

Och nu kokar jag av värmeböljan . . .

Hoppas vädret håller i sig till imorn, så att man kan steka sig på stranden en stund innan det e dags att vibba :)

Det blev att se på har du hört ryktet om morgans. den va inte alls så bra. . .

Gick sen en promenad samt lämnade tillbaka filmen. Det va så varmt så det blev en liten runda idag. . .

Det jobbigaste denna dag e magvärk och illamåeende. Det blir nog inte heller att äta nån middag, e för varmt, tar lite yoggie sen.

Ja mer händer det inte denna kväll, ska duscha snart. ska låta det bli lite lite svalare i lägenheten innan bara. sen blir det att se på tv och sen sova och så e det snart en ny dag :)

Det va allt så länge. . .

Återkommer ev senare. . .

Kram

Emelie L

Ja, man kan inte lite på väderleken. . .

Det skulle jue vara stårlande sol idag jue och 25-30 grader varmt, varmt det kanske det e men va fan e solen. . .

Bara dim sol som jag kallar det. . . Detta föstörde hela min dag, eller planerna för dagen. . . Dels så blev det inge plugg demma förmiddag, gick först till nuevo och satt där och lyssnade på handledare, e behagligt att sitta och lyssna på henne tycker jag :) sen fick jag meddelande om att komma och ta medicin kl 11 så då satt jag en extra halv timme på nuevo sen upp och meddela dem på framsteg. . .

Väl hemma nu, och alla sysslor för denna dag e gjorda , funderar nu på att ev hyra en film. . . ev plugga lite senare ikväll. . .

Få se vad som händer.

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Solig söndags kväll här i . . .

E.tuna, jag har nyss sett på fars men den va inge höjdare, den va inte alls bra faktiskt. . . Lite små mysig i mellan åt . . . men inge mer, den va inte alls så rolig som jag trodde den skulle vara. . .

Och ryktet om morgan finns fortfarande inte tillgänglig att hyra, får ta den imorn. på väg hem från stranden. . .

för det blir en visit där imorn med efter skolan, går bara till tolv, så ska sola imorn, på tisdag och på fredag, sen ev sola med daniel i gbg på lördag, få se men sen efter nästa helg blir det nog mkt mindre  sola för min del, men innan dess har jag nog fått tillräckligt med färg för att vara nöjd :)

Jag tror det kommer gå någon krim på 4:an ikväll så det blir väl ev att se på det :) fram till 22 sen kommer jag slockana som en sock känns det som e väldigt trött redan nu. . .

Och läget med mig, det e fortfarande bra, har varit lite si så där ett tag under dagen, men för det mesta så har det varit bra idag. känns skönt att få känns lite glädje inom sig.

Ja det finns inte så mtk mer för mig att säga om denna dag, mer en att den har varit bra , lite neråt, sen upåt och glada miner stort sätt igenom hela dagen .

Ha en bra kväll. . .

Kram

Emelie L


Söndag och en ny början. . .

Ja då va det dags för min  hundra elfte börja om fas. . . Hoppas det går bättre denna gång, och då menar jag att det ska gå bättre och bättre för var dag som går, att inte halka tillbaka, tänka en massa konstiga tankar, få deprissioner osv osv. . .

Visst kommer nog inte ungdå dem helt, men jag kanske blir bättre på att hantera dem. . .

Få se, tiden får visa, och nu ska jag leva i realtive. . .

Idag har det gått upp och ner, men mår bra just nu, ska snart äta så jag får bli kort här. sen se på film, farsan blir det och lite gotti gott till det :)

Har solat och pratat med Daniel min i tel, va skönt att prata med honom idag om allt eller inget. Känns som en nytändning skett under dagen :)

Återkommer senare ikväll.

Ha det gött.

Kram

Emelie L

Sola dags igen :)

Och så försvann allt igen som jag skrev, e så jobbigt, det händer rätt så ofta. . .

Natten har varit jobbigt, eller en del av den, fick riktigt panik och en rejäl ångest attack i natt, men det e över nu, och den varade inte alls så länge. . .

Känns som det va det sista på denna nedstämdheten. . . För känner mig mkt lugnare nu med allt. . .

Tankarna och oron fr framtiden den finns kvar, men jag har väl kommit till instikt att det finns inte så mkt jag kan göra just nu åt det , får ha tålamod tills jag och min handledare ska ta ett snack om framtiden senare i veckan. . .

´Tills dess ska jag försöka hålla modet uppe , bara vara för en stund, göra det som redan e planerat. Måste lära mig att ta ett steg i taget, har väldigt svårt för det. allt ska ske och lösas på en gång, det e min svaghet, därför jag får dessa nedstämdhetes perioderna , tror jag iallafall, jag e som sagt ingen expert på hur kroppen och känslor allt och allt som har med psyket , hur det fungerar. . .

Men jag har mina aningar och dem brukar oftast stämma överens med vad experterna säger.

Ska från och med idag, försöka ta en dag i sänder. ha kontroll på nuet och inte framtiden. . .

Prestera i det jag ska göra nu och inte det som väntar en. . . 
 
Måååååste verkligen lära mig detta. för jag gör samma misstag om och om igen. . . Och jag lär mig aldrig, för en stund gör jag det, och så gör man om skjusteringar och så håller det i sig en månad eller två och så mår jag så bra i det så jag tar bara på mig mer och mer hela tiden, sen efter 4 månader e jag helt utbränd.

Balans, det e det som fattas i mitt liv, det e det jag ska jobba mest med. Och idag känns det som en bra början att börja om igen. . .

Denna dag blir det att koppla av i solen i vilsta, ska ta med mig ett läsvärt häfte från nuevo och läsa det dem vändor jag sola ryggen :)

Sen hem och duscha och äta mat, ev hyra lite film. . . Sen bara ta det lugnt , och imorn kämpar jag vidare med studierna. Min plan dessa två dagar ny plan imorn kväll. . .

En dag eller två dagar i sänder till och börja med. . . Min insikt efter denna helg.

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Försöker så gott jag kan. . .

Men jag räcker inte tillräckligt  till känner jag. . .

Förösker vara social, få en fungerande varadg, vara en behaflig flickvän, och vän till mina vänner. . .

Men ju längre tiden går just nu, så känns det som jag försvinner mer och mer ifrån allt. . .

Och hur det kunde bli så har jag ingen aning om, så det e bara sluta fundera på det. . .

Till idag da. . . jag har legat i min säng större delen av dagen, tänkt och inte tänkt, slumrat till lite eller glott i taket, pringt ner två vända till tvättis , hängt tvätt.

För en stund sen gick jag ut på min vanlgia promenad som va evigheter sen jag gick. . . Det va riktigt skönt kände mig lite ångestfyllva  till en början, sen kom lusten bara svepande igenom mig, och posetiva tankar svepte igenom huvudet.

Känns rätt för mig själv att vara hemma två veckor, eller inte vara hemma, men att gå varannan dag och prestera, och varannan dag bara njuta av sol och bränna :) Känns behagligt att se fram emot det. Att det e det jag behöver just nu. . .

Och det e det har som jag blir stark av tror jag, att känna efter , känna att jag ev gör ett rätt val för mig själv.
 
Njuta va längesen jag gjorde, verkligen njuta och känna att njutningen sprider sig igenom hela kroppen från topp till tå, det känns som att det ev kan vara en liten lösning för att sträka mig själv och min tro och mitt hopp om mig själv. . .

Jag vet inte får väl se. . .

Nu e jag tillbaka hem igen, och dessa posetiva tankarna har redan försvunnit inte helt men lite. Känner mig nästan instängd.

Så mkt möjligt att sol och värme e en liten lösning trots allt.

Men nu ska jag njuta och luta tillbaka mig i sängen och vila lite . . .

Sen runt 17.00 ska jag se om dessa filmer jag vill se finns att hyra :)

Ha en bra dag allesamamns.

Emelie L

Sombi dag idag. . .

Det känns som om det kommer bli lite så denna dag, jag e inte riktigt med i huvudet idag, det känns som jag tänkt ihjäl mig så nu finns ingenting kvar i huvudet.

Och jag e riktigt trött så det blir att lura hela dagen lång, plus att springa ner till tvättstugan några vändor .

Annars så vet jag inte vad som händer att tänkt hyra lite film men kom på att dem ev har stängt men ska gå och kolla senare om dem ev har öppet.

Jag känner mig något lugnare med beslutet att inte åka till gbg i två veckor, känner att jag mår så  pass dåligt att jag inte vågar släppa taget om allt i två veckors tid, har tänkt att gå till nuevo varannan dag för at plugga, samtala, få stöttning och hjälp, hjälp framåt. . .

Så jag gör mig nog bara en tjänst att göra rätt för mig, även om jag känner mig väldigt dum mot daniel, vill jue med träffa han, umgås med han en längre tid osv. . .

Känner mig att sen varannan att bara gå till stranden och njuta i värmen och få färg, dem två ggr jag va i vilsta denna vecka har varit helt underbara, när man väl kommer ditt så släpper man taget om allt för en stund och bara njuter i solen, samt samtalar med moster om vad som helst. . . Jag mår bra av det, det e mina avkopplning denna sommarn.

Va längesen jag kände för att vara ute i solen och bara koppla bort allt , koppla av. . . Känns härligt att fått tillbaka den ron i kroppen att kunna göra det, har inte kunnat njuta av att vara ute på många år. . . Känns även som ett steg framåt. . .

Att ha hittat ett sätt att koppla av på. . .

Det känns som rätt beslut detta, koppla av med blandning av lite studier , samtal, ev hjälp på traven framåt. . .

För nu har jag gått många steg bakåt, nästan så många som jag gått framåt . . . Så det blir nu lite av att börja om. . .

Planera om, hitta ytterligare verktyg för bakslag. . . Jag har mkt att lära mig om mig själv, känns som tiden inte kommer räcka till . . . Det oroar mig väldigt mkt. Att jag ska prestera bli klar med alla studier men sen stå där och inte ha förändrads någoting. Då spelar det faktiskt inte så stor roll att jag lyckas med studierna, kanske i längden men kanske inte för tillfälligt.
För det e inte bara för mig att studiera och göra bra i från mig, måste hinna med att jobba med sig själv, så att jag e redo att stå på egna ben när jag e klar.

Det e lite de som e vitsen med nuevo och framsteget. Har faktiskt inte riktigt tänkt på det tidigare.

Och hur ska tiden räcka till, det e det som oroar mig så himla mkt, och kommer jag orka kommer jag kunna få mina nedgångar utan att backa flera steg i min process. . .

Dem tankarna spökar mkt, det e det jag med måste jobba stenhårt med, att bli stabil i mig själv. . . 
 
Ja som sagt jag kan tänka hit och ditt, det hjälper mig nog inte så himla mkt, utan jag måste börja satsa, satsa på att må bra i mig själv, bli stabil, det andra har jag ju redan, jag kommer upp på morgonen, går till nuevo och framsteget, jag har klarat av att få betyg i grundläggande eng och jag har repitera ma A . . .

Och jag kommer klara av nästa steg, OM jag ser till att jobba med mig själv med, för det spelar ingen roll hur höga betyg och hur mkt tid jag lägger ner på pluggandet, känner ju det nu när jag har klarat av detta som jag hållit på med det senaste halvåret.

Jag ser det inte ens. Jag känner inte ens av att jag påbörjat nåt och faktiskt avslutat nåt. . .

Det va ju det som va meningen från början att jag skulle ta det som ett steg, komma upp , gå ditt, prestera, påbörja nåt och avsluta nåt. . .

Inte e jag glad över det ens, inte för tillfälligt iallafall, jag ser det inte ens. . . Och det skrämer mig, väldigt mkt, för om det e så nu och jag inte gör en ändring i mitt måeende som kommer det jue alltid vara så här.

Lite utav minna tankar denna morgon, och rörigt e bara för namnet på mina tankar.

Emelie L


Riktigt bad är det nu.

Det e inte alls på topp just nu, massa konstiga tankar sveper igenom skallen just nu, och dem vill inte försvinna.

Röster som sig både det ena och de andra om mig . . .

Känns som jag börjar flippa ut helt totalt. Finner heller inga ord för det, mer en att jag e så ledsen och jag lyckades klämma ut några tårar men det kom inte många alls, efter det råkade jag ha sönder en spegel som stod på golvet, den har stått där den brukar hur länge som helst, och jag har aldrig kommit imot den, och nu lyckades jag givetvis göra det, men brydde inte mig så mkt om det, fortsatte bara mina otroligt starka tankar.

Förstår inte vart allt kommer ifrån, känns som det snart sker ett genombrott. . .

Vet inte vad jag ska säga e så trött på mig själv just nu bara. . .

Jag trodde aldrig det skulle vara så här tufft att ta sig tillbaka till ett normalt liv. Livet utanför mina dörrar, är så stressande, rörigt mkt prestation och tankar jag blir galen alltså. . . Och största räddslan just nu e kommer det vara så här livet livet ut.

Kommer jag bli bra någon gång? helt återställd?

Det finns inga mer ord just nu. . .

Emelie L

Då vad det midsommar här igen. . .

Och inga direkta planer har jag, det va längesen man gjorde nåt denna dag.

Det blir lugnt, middag med pappsen och film, sen såg jag att det går lite bra filmer på tv ikväll så det blir glass och film senare ikväll :)

Den dumma känsla sitter kvar en, det kommer den väl ifo göra länge så det e lika bra jag slutar älta det, men det jag ville säga e att den försvann för ett tag sen, la mig i sängen och mådde jätte dåligt, beslutade mig sen att gå upp göra mig lite fin för dagen, ner till affären och handlade och nu hem, och nu e den lite smått tillbaka igen. . .

Men vad ska man göra har ännu inga verktyg för att motarbeta den jag får lära mig att ha den udner en tid, tills jag kommer underfund hur jag ska kunna motarbeta eller bearbeta den. . .

Det e in tid kvar tills jag ska iväg, vet inte riktigt vad jag ska göra tills det e dags att gå utanför dörrn igen. . . funderar på lite vila, ev tänka lite på allt. . . Jag kan inte riktigt slå mig fri från tankarna och känslorna vill så gärna komma på någon realevant lösning/tankesätt.

Trevlig midsommar allesammans.

Kram

Emelie L

Känlsan inombords försvinner aldrig. . .

Jag vill inte vara tjatig, men min konstiga känsla om att jag aldrig kommer kunna lyckas helt försvinner aldrig. . .

Jag tror mitt liv kommer vara så här föralltid, jag kan verkligen inte se mig i ett normalt liv, som jobbar och sliter varje dag som för ut egen lön plus är en bra flickvän och mamma. . .

Förut så hade jag en dröm att sträva efter men breaket med att bli avskedad från mitt jobb som jag älskade förstörde allt, jag kastade allt i sjön , min livsglädje, min eviga kämpar instinkt, mina vänner och familj, mitt hopp om livet, min tron om mig själv. . .

Allt försvann i ett svep. Och jag vill inte verka tjatig, men allt känns så hopplöst just nu. . .

Det känns som jag aldrig kommer hitta balans i livet, för jag måste verkligen satsa på pluggandet om det ska bli några bra resultat och det e med fel i andras ögon man måste ha balans , prestera och må bra, men det finns inte tid åt både, det finns inte tid till att plugga , umgås med vänner och familj, pojkvän, träna, äta sunt och tillräckligt varje dad. . . Det finns säkert men jag har kan inte planera upp det så att det går hand i hand. Det blir alltid för mkt av nåt eller så¨lyckas jag planera in allt och så håller det en månad sen e jag utbränd . .

Så hur ska jag gå till väga. Det är ett litet stopp just nu i mitt liv.

Min tanke e att ev köra på med min studier och tider på framsteget och nuevo och vart efter som lägga in må bra saker. . . eller köra på känna efter ta bort eller lägga till, jag vet inte.

Det e precis detta som jag ej har kontroll över, och det e en stor del i att få en fungerande vardag med blans och må bra inombords.

Men just e det stopp, jag kommer inte så mkt längre en så här just nu, och så försöka att inte älta det, men det e kaos inombords rärigt, och gråten sitter i halsen men den vill inte komma längre, den vill inte komma ut. . .

Mitt problem e med att prata om det, beskriva hur jag mår för dem som förösker hjälpa mig, men det tar stopp, mitt skydda mig själv beteende kommer upp istället, mitt fejkade leende och allt e så bra så kommer bara ut ur min mun. . .

Jag känner mig som ett hopplöst fall. . . Och jag kan inte sluta tänka på hur jag ska gå tilväga, det finns i mitt huvud hela tiden, varje sekund, minut, timme och vaje dag. . .

Ja vilken midsommar jag kommer ha då :P. . . Ne jag bryr mig inte så mkt om midsommar ser ingen vits med att fira den, det va så länge sen jag ens gjorde det. . . Men film och käk med pappsen ska bli mysigt, då vet jag att tänkarna slutar för några timmar. . .

Det e heller inget höjdar väder så det blir ej av att sola idag. Hoppas lördag och söndag bjuder på lite sol. . .

Det e mitt sätt denna sommar att koma ut sola och bli lite brun, det håller mig tankefri ett tag iallafall.

Mer en så har jag itne att komma med för tillfälligt.

Ha en bra midsommar allesammans.

Kram

Emelie L

Sooova dags snart då.

Hej på er allesammans, e helt slut efter denna dag, känns skönt, har varit igång nu varje dag denna vecka, as härligt, men humöret har ännu inte blivit återställt men försöker inte tänka så mkt på det utan leva ut lite så kanske det blir bättre med tiden. . .

Känns som det inte spelar så stor roll vad jag gör just nu men i slutändan kanske det gör det. Är jag nu ute och roar mig, sköter skolan ev lite promenader och sånt kanske psyket blir bättre med tiden, ska försöka ha tålamod denna gång och låta allt ta sin lilla tid.

Ha myst framför tv:en denna kväll med glass och lejon choklad, och nu blir det att sova av. . .

Känns som jag kommer sova länge imorn. . . Hoppas att solen skinner lite under dagen så att man kan gå til vilsta och sola lite till :) ska dock gå själv men har ett hämte som jag fick av nuevo som jag tänkte ta med mig å läsa.

God natt på er alla.

Kram

Emelie L

Härliga sommardag :)

Hej, det blev en sovar ut dag plus en trip till vilsta för att steka sig med moster . . .

Det va jobbig att ta sig ditt men iväg kom jag, ut i det soliga fina varma vädret, till stranden och när jag väl va framme så va det så himla skönt att bara lägga sig och veta att man kommer ligga och njuta så här några timmar :)

Kom sen hem till halv 5 hade med fått pengar denna dag hade inte äknat med det så det blev en glad nyhet, så jag betalade in alla räkningar och sen den sista dras det pengar till lånet jag har. . . skönt att vara klar med det nu :)

Sen gick jag och köpte mig en kyckligrulle, cola, glass och lejon choklad som jag ska mumsa ikväll , förhoppningsvis till en film om det går nån på tv ska kolla det strax :)

Efter maten blev det att duscha sen diska och små städa upp lite, och nu e jag klar med allt för dagen , det känns jävigt gött, förutom att jag inte orkade upp till skolan, , , men det blir hård pluggning nästa vecka, ev ute i solen mån och tis, få se . . . ev täckte jag gå i skolan till tre varje dag, men få se men ska sköta dem ordinare timmarna iallafall. . .

E iallafall stolt över mig denna vecka fast det har varit väldigt surt allt så har jag varit i skolan, pluggat, gjort sista eng provet fått betyg i hela grundläggande eng. . . plus gjort lite annat . . .

Så jag e faktiskt nöjd över denna vecka, den har gått väldigt fort med . . .

Så denna dag plus helgdagarna ser jag som min egna lilla semester och jag hoppas att solen skinner varje dag så jag kan vara ute och njuta av solen och få färg sen e jag nöjd för denna sommaren :)

Ja ne det finns nog inte så mkt mer att skriva om denna dag för tillfälligt. . .

Återkommer senare ev.

Kram

Emelie L

Ut i solen idag med :)

Det blev en morgon jag inte räknat med, för jag gick och la mig runt halv tio och somnade på studs, och sov hela natten lång, men ändå kom jag inte upp imorse va kanon trött.

Så jag sov vidare till halv 11 va fortfarande trött men tvingade mig upp såg lite på våra bästa år och nu e man någorlunda pigg, men allt känns jobbigt, och slött idag, vill bara ut i solen och ligga och steka mig, inte tänka på nåt annat en att få njuta lite av solen, värmen , somrig lukt och trevlig sällskap. . .

Jag känner att jag behöver det. . . Det som känns jobbigt e tankarna framåt och dels så känns det som jag håller på att utvecklas så mkt på det personliga stadiet att jag längre inte känner igen mig själv, mina tankar och prestation. . .

Det e svår känsla att förklara, hur ska jag förklara, det känns nästa så här att man stor mellan det förflutna och framtiden, man stor mittemellan allt, och man försöker blanda lite , man e nästa lite rädd för hur allt ska gå för sig.

Vem kommer jag bli, vilka vederingar kommer jag ha, hur kommer jag jobba mig vidare uppåt, samtidigt så ser jag mig själv att jag kommer nog bara lyckas i omgångar, inte riktigt fullt ut och dagligen. . . Men ja jag ska försöka att inte tänka så mkt på det nu, nu ska det solas och njutas av värme, sol och trevlig sällskap :)

Ha det gött alla läsare och vänner !

Kram

Emelie L

Soliga kväller. . .

Det e en riktigt skön sommarkväll ikväll, och grannen sitter med en vän på hans balkong och lyssnar på musik, dem tar säkert en öl med. saknar den tiden då man gjorde det ofta :) va mysigt och kul. . .

A pro på öl så glömde mamma kvar två öl sist hon va hos mig, och idag blev jag så sugen att jag utan att riktigt tänkte mig för tog och öppna en hällde upp den i ett glas och drack tre klunkar men ikke mer, smakade inge gott och det kändes väldigt fel för mig. . . så jag hällde ut ölen och har itne tänkt så mkt mer på det, visst det va dumt och det va en väldigt risk, men jag klarade mig som tur e , det tyder med på att även om saknaden efter att dricka lite då och då finns där så vill inte kroppen ha de i sig. . . Så nu kommer jag nog inte alls prova dricka och säkert heller inte tänka så mkt mer på det även om suget kommer eller ej, för kroppen vill inte, och det e väldigt bra faktiskt och skönt att veta att jag kommit så långt. . .

Jag e rätt trött nu faktiskt. tror jag ska lägga mig och piggnar jag till så kan jag jue alltid sätta på tv:en. . .

Men säger godnatt och adjö för denna dag :)

Ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L


Soliga kväller. . .

Det e en riktigt skön sommarkväll ikväll, och grannen sitter med en vän på hans balkong och lyssnar på musik, dem tar säkert en öl med. saknar den tiden då man gjorde det ofta :) va mysigt och kul. . .

A pro på öl så glömde mamma kvar två öl sist hon va hos mig, och idag blev jag så sugen att jag utan att riktigt tänkte mig för tog och öppna en hällde upp den i ett glas och drack tre klunkar men ikke mer, smakade inge gott och det kändes väldigt fel för mig. . . så jag hällde ut ölen och har itne tänkt så mkt mer på det, visst det va dumt och det va en väldigt risk, men jag klarade mig som tur e , det tyder med på att även om saknaden efter att dricka lite då och då finns där så vill inte kroppen ha de i sig. . . Så nu kommer jag nog inte alls prova dricka och säkert heller inte tänka så mkt mer på det även om suget kommer eller ej, för kroppen vill inte, och det e väldigt bra faktiskt och skönt att veta att jag kommit så långt. . .

Jag e rätt trött nu faktiskt. tror jag ska lägga mig och piggnar jag till så kan jag jue alltid sätta på tv:en. . .

Men säger godnatt och adjö för denna dag :)

Ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L


Det blev solen :)

Efter många moment, så tog jag och rakade bena, tog på mig sommarlinné och jeansskjorts och drog iväg till vilsta och solade med moster, dessvärre så blev det mkt skugga efter en stund, typiskt men lite färg fick man iallafall, det blir mera sola av imorn med moster igen i vilsta :)

Och sen på fredag om man hittar någon att sola med :) :P

Och ev under helgen om vädret tillåter det, nu jävlar ska Emelie få färg, det har blivit väldigt lite att vara ute i solen dem senaste åren, tror jag verkligen va ute och knjöt av sol grill och bad sen jag va 18 ev lite när jag va 19 men sen efter det så började allt trubbel och man fick ångest och allt nu va det kunde vara som höll en inne, va liksom så less som man orkade verkligen inte njuta av sommar och sol, ev några tillfällen bara.

Men ska det bli ändring på det, även om jag inte riktigt kände för det idag så gjorde jag det och nu mår man så mkt bättre en innan man gick hemifrån. . .

Så himla härligt och vara ute, se folk, sol och trevlig moster att babbla med :) I like . . .

Och nu åter hemma igen, det blir lite käk och dusch ev tv-tittande om det går nå bra sen sooova.

Det va nog allt så länge.

Ha en fortsatt bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L

Sola eller inte sola ?

E nu hemkommen, det blev en liten stund på framsteget idag men det blev rätt mkt gjort, för att vara så långa uträkningar man va tvungen att göra.

Och det gick bra en stund sen flummade allt till i skallen lagom till lunchen så ska ev fortsätta lite ikväll eller så tar jag det imorn. . . .

och nu e det så fint väder så jag funderar på att sola lite, men vet inte om lusten finns, har sååån besluts ångest.

Borde egentligen inte ha det, va fan det e så vackert soligt, blå himmel och sommardoft ute, vem tvekar ens hehe.

Jo lilla jag somvanligt.

Ha en trevlig dag allesamamns.

Kram

Emelie L

Idag är det mesta tugnt.

Idag känner jag mig lite nedstämd, Men tog mig till framsteget efter det väldigt korta mötet med psykologen, det sas inte alls mkt, men ett avslut kom vi fram till att det ej ska bli av just nu, det blir att ses om en månad igen och då ska vi väl prata lite mer om den närmaste framtiden.

Mer en så sas det inte, så ja det känns väl lite så där nu efteråt, men ska försöka att inte tänka så mkt på det utan försöka landa lite som min handledare på nuevo sa igår. . . Så ska ta till mig det och försöka bara vara lite i min process och ligga lite lågt.

Det blir snart att köra igång med matten, men kör nog bara fram till lunch, känner ingen ork till emr denna dag, e med nu redan hungrig, så vill hem och äta. . .

Blir bättre sen när jag får lite pengar. . . till nästa vecka då kan jag iallafall gå ner på stan och äta lite :) !

Ne nu ska jag ta en rök sen sätta igång med ma B

Kram

Emelie L



Vilken härlig dag det blev :)

Allt har gått väldigt bra idag, fick lite instruktioner för Eng A sen skulle jag gå igenom en cd men det gör jag imorn, fortsatte med ma B det gick lite trögt till en början slött å sånt, ska med ta lite hjälp av matte läraren när han kommer om det. Men sen gick det väldigt bra, påbtörjade en anann typ av ekvations räkning, det va lätt och kul en så länge iallafall, det va knappt att jag kunde sluta räkna. . .

Men gjorde det allafall och  gick på lunch det blev två cigg rökta och lite vila innan jag och min handledare på nuevo tog och begav oss ut i det fina vädret. . .  Vi hade kanon mysig och mkt prat, skönt, och vi kom fram till bra lösningar på vissa frågetecken så det känns med skönt sen va det dags för vib va skönt och kul och det gick snabbt. Vi ska ev börja vibba 1-2 ggr / vecka. . . :)

En början på lite träning iallafall, jag som har så svårt med att komma igång med den. . .

Men det blir nog ändringar på det snart , nu  när jag och hon på nuevo kommit fram till vissa saker och en del om planeringar ska göras så känns det lättande, sen så behöver jag inte tänka mer på att ta studielån, och nu imorn ska jag och psykologen pratas vid om ev avslutning eller fortsättning på nåt nytt, och när vi äntligen har fått pratas vid så e jag beskymmerlös igen :)

Och då e steg 1 klart, steg två blir att sköta mig veckan ut med studierna, rutinerna och tiderna och veckan där på. och den vecka ska jag med få in minst tre promenader helst en varje dag, en eftermiddag ute i solen och få färg, sen äta ordentligt, samt hålla mig rökfri dem timmar jag e i skolan. . .

Så nästa vecka blir att göra. . . Tänker inte skjuta på nåt nu. . .

Och steg 2 e med att plugga 1h ma B och 1h eng a under mina två veckors ledighet. som e v.27-28. . .

Sen rullar allt på somvanligt v 29 och vecka 30 har jag satt upp som mål att göra ma-prov på första kap. . .

Det känns riiiiiiiiktigt bra detta. äntligen, deppigheten e borta, motivationen har kommit tillbaka och det e helt och hållet psykologens förtjänst, jag har samlat tankarna uträttat det jag ska denna vecka som har med studielån att göra och det blir inget med det, tankar kring fortsätt behandling eller ej har väckt hos mig och det kommer nog tillfördel för min psykolog . . .

och imorn så fattar hon och jag ett beslut och då e det problemet ur världen. så tankar, deprission , ilska m,m e borta från min värld ett tag fram över förhoppningsvis. . .

Denna kväll blir lugn ska ta mig en dusch sen bara softa framför tv.en eller datorn :)

Ha en bra kväll allesammans.

Återkommer ev med mera. . . .

Kram

Emelie L


Då va man på framsteget :)

Kände inte alls för att gå idag, men gjorde det iallafall, och nu e jag här, kom lagom till frukost rasten så passar på att sitta lite här tills vi börjar igen. . .

Det va en jobbig morgon, för ingenting dög att ha på sig, håret är inte alls i sin ordning idag, en massa sånt gjorde mig irriterad. . .

Men nu e jag här, och ska få info och struktioner inför eng A sen kör jag igång med matten fram till lunch, sätter mig då lite vid datorn sen ut och sitta i solen fram tills klockan blir ett, ska då gå upp till nuevo prata lite om min eventuella planer om jag ska köra på det eller fortsätta som vanligt.

Få se, meddelar er senare under dagen om detta.

Sen bär det av för att vibba, efter det så går jag eventellt hem, få se vad vi känenr för efter det. . .

Ja de va nog allt för denna morgon.

Ha en super fin dag ute i solen, här i e.tuna skinner den iallafall och varmt och somarigt e det ute, kanon dag som jag få smaka på lite iallafall under lunschen.

Kram

Emelie L

Uppe med tuppen idag :)

Vaknade runt halv 7 idag, har tagit mig en kopp kaffe och cigg och legat en extra stund i sänge. . .

Det e blå himmel , sol och väldigt varmt för att vara morgon, det har nu varit så kligt både morgon och kvällar men denna morgon va skön och behaglig. :)

Idag blir det att gå till framsteg, plugga ma fra mtill 12 eller 13 taget sen ner till nuevo , ja har min handledare ska gå vibba, ska bli riktigt kul sen får vi se vad vi hittar på mera. . . Eller så blir det att gå hem. . .

Hem och kolla igenom lite planeringar, ev planera upp  en ny planering för pluggandet. . .

Ja så det blir en dag utav dena dag med :) och kommer nog somna lika gott som jag gjorde igår, och det e så skönt att fått sova uuuuuuut, eller vad man ska säga, har sovit lugnt och harmoniskt, det känns i hela kroppen, sen mig ladda och energisk och motiverad och på G. . .

E nu på väg någonstans känner jag. . .

yaaay ! :D

Kramar

Emelie L

Trötter e previs vad jag e :) !

Idag e Emelie trött efter denna långa dag i skolan. . . känns väldigt skönt att vara trött av prestation och inte bara trött för depp och tråk typ . . .

Jag tror det kommer flyta på bra nu ett tag framöver det känns så :)

Det blir nog tidig i säng denna dag, ska softa lite till nio sen blir det att sova av. . .

Ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L

Gud så skönt det e att vara hemma :)

Kom hem för en stund , va i skolan från halv tio till halv tre :) pratat ut om en massa problem gjort engelska prov, men hann inte få tag på min psykolog :( men hon ringer nog tidigt imorn innan jag hinner komma iväg, hoppas så jag kan gå tankfri en dag. . .

Imorn börjar allvaret nummer två. . . E nu klar för nivå två i pluggandet, har redan börjat med ma b och imorn ska jag få all material som tillhör eng A :) Känns riktigt skönt att vara här där jag e nu. . .

Det e nu som jag ska ge järnet, och det ska jag, ska verkligen gå inför detta nu, , , Känner mig så tillräckligt stark för det, att jag känner att detta kommer bli bra betyg i både ma och eng. :)

Min lösning på att bli självständigt ekonomiskt verka kunna dröja, har fått tips och råd med att avstå denna ideé så ska prata med min psykolog om det + en på nuevo imorn om det sen en studievägledare. . . Sen efter det kommer jag ta ett beslut. . .Återkommer mer om detta senare. . .

Snart ska jag äta lite, sen duscha och sen bara ta det lugnt det har varit en tuff dag i de mentala. . . Men imorn känns det som en lite vändning i allt kommer ske :)

Ha de fint så länge alla kära läsare.

Kram

Emelie L

Måndag yaaay !

Ja morgonen började inge vidare, men det vände ganska så fort efter entré på nuevo, vi tog tdet lugnt drog lite kort pratade om de, sen va mina problem som bort glömda. men jag pratade ut om helgen, och hon sa exakt så som jag kände att det undermedvetna på nåt sätt försöker nå dig, och ditt förflutna börjar du kunna se mer tydligt, du har det som framför dig men du vet inte vad du ska göra med det just nu. . .

Tipset va att prata med psykologen hur jag kädne sen ligga lite långt sommaren ut, bli van vid den nya emelie som tänker, softa liksom, bara vara och vänja kroppen vid den emelie som håller på att växa fram. . .

Så jag ska göra det. . .

Sen planen att stå på egna ben gick inte som jag ville, eller egentligen , jag hade iof detta på känn. . . Så ska ner till nuevo och prata om det jag nyss tagit info om. . . Och se lite vad dem säger om saken.

Ja väntar nu tills klockan ska bli ett ska göra det slutgiltiga provet i eng, fast det känns inte som det kommer gå så himla bra, få se helt enkelt, för hoppningsvis gör det de.

Det va allt för denna eftermiddag.

Kram

Emelie L

Jag blir så irriterad.

Kan inte sluta tänka, det går i ett i mitt huvud.

Jag vet inte ens vad jag ska skriva. . . Vill skriva av mig men finner inga ord. . . 

Allt skit står mig upp i halsen, vill bara gråta , det känner jag. . . 

Hur mkt jag än försöker och planerar osv osv, så finns känsla av värdelöshet inom mig, den vill bara inte försvinna. . . 

Jag kan inte se mig själv som jobbar varje dag, göra det en normal människa gör varje dag, gå upp tidigt varje dag sluta 4 varje dag, hem och göra hemma sysslor, ta han en ett eller ett par barn. . . 

Jag kan inte se det framför mig. Det känns som mitt liv e över. Känns som mitt liv e helt värdelöst. Det känns som om mitt liv inte har någon betydelse. . . 

Det e väldigt svårt att kämpa med den känslan och den tanken om mig själv. . . Det känns som allt jag gör bara e tillfälligt och inget som jag kommer kunna bygga på exakt så känns det, det känns som om det kommer vara så livet ut.

Allt detta gör mig så vilsen. . . Känns som jag är i en svart stor skog utan ändar så långt ögat kan nå. . . går fram och tillbaka höger och vänster men finner ingen utväg. . .

Allt bara går runt , runt , runt och runt.

Detta e något som sliter på en väldigt mkt. . . att inte kunna släppa taget om känslorna, tankarna och se den Emelie jag e idag. . .

Det går i perioder men kommer alltid tillbaka till detta, känslan om värdelöshet, inte kunna se mig själv lyckas bara för jag aldrig någonsin har gjort det tidigare. . .

Jag vet inte hur jag ska kunna undgå detta, jag vet inte hur man gör, jag har ännu inte hitta dem verktyden.
Och det gör ont i mig, för jag vet att jag skulle behöva dem, dem är värda guld. . .

Utan dem verktygen skulle jag nog aldrig kunna gå vidare riktigt helt. Jag skulle kunna göra det i omgångar för det har jag gjort sen ett år tillbaka. . .

Men jag lyckas alltid efter en del lyckande komma tillbaka till dessa känslor, är det kanske så att jag jobbar på i omgångar , trycker bort känslor och bara kör på och sen ligger jag där efter en del månaders prestation. . .

Jag vet inte, jag vet inte alls varför jag mår som jag mår , tänker som jag tänker, gör som jag gör. . .

Jag kan bara inte det, och det e det som e så jobbigt.

Vet inte vad jag mer ska säga.

Emelie L

Hur mkt kan man tänka egentligen ?

Det tar aldrig slut, tankarna kring allt snörrar hela tiden, hela denna dag har jag legat i sängen och tänkt. . .

Tänkt på allt, jag vet vad jag ska göra men tankarna snörrar iallafall. . . Jag känner mig fast besluten hur jag ska gå till väga med allt. . . Men innan allt e klart så kommer väl tankarna spöka. . .

Det jag mest tänker på e hur jag ska göra med min kontakt med psykologen. . . Det e väl det ända jag inte helt e besluten med. . .

Och det kommer väl snörrar som fan tills mötet med henne hålls, vilket e på onsdag.

Och hur det slutar det vet jag inte, men jag har en aning, tror hon kommer hålla med mig att avsluta kontakten med henne. . . Det känns så, det känns som om hon e väldigt otålig med mig och mina beskymmer som egentligen inte är några beskymmer, det e bara för mig att ta tag i allt och göra rätt för mig nu när jag kommit så långt med allt annat.

Och göra rätt för mig ska jag verkligen göra, efter att blivit väldigt dumförklarad av henne så att det gett mig väldigt mkt styrka till att ordna upp mitt liv på ett ärligt sätt. . .

Men sen har vi nummer problem nummer två, och det e egentligen det som jag bör göra något av. . .

För ett avslut med psykologen känns samtidigt som en flykt från mina väldigt begravda problem.

Men å andra sidan så känner jag att jag kan inte få ut ett ändaste ord om det. Det går verkligen inte. Det tar stopp så fort jag försöker få fram nåt av mitt förslutna. . .

Det ända som jag fått fram den sista månaden är tankar, skam och ånger och äcklighet av mig själv. . .

Det som hindrar mig, e vilken syn hon ska få på mig. Kommer hon tro på mig , att jag får den känlsa e för jag e så kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaall när det gäller det förflutna.

Jag känner liksom heller ingen mening med att uttala mig om det när jag under 10 års tid lyckas hålla allt sammans för mig själv. . .

Det känns för begravt för att prata om det. Jag vet heller inte om det ens påverkar mig. . . Kanske utan att jag tänker på det. . . I vissa fall vet jag att det ha påverkat mig en del . . . men jag har bara gjort ett snabbt slut på det och gått vidare utan att ens yttra mig om varför jag tog avstånd. . .

Det känns som det kommer bli så här, jag berättar om det sen typ aha , klart inge mer. . . Det känns som att det inte går att bearbeta på nåt sätt. . . Det känns som det e som det e och det e inget jag kan göra något åt nu. . .

Jag har får helt enkelt leva med dessa problem. . . Vet inte ens om jag ska kalla det problem för det e något jag valde i mina yngre år, något som jag verkligen inte är stolt över , men vem e alltid stolt över sin lösningar på vissa saker. . . E det ens värt att disskutera , jag vet fan inte. . . För jag vet hur jag e, jag säger sen inge mer, ingen djupare diskussion. . .

Som sagt så här snörrar det. några timmar till , tills det e dags att sova och ta mig igenom nästa dag, som är måndag :). . . Känns som om jag då får chansen att få ett avbrott på tankarna för en stund tills det väl gäller att ta upp detta med psykologen. . .

Om ett avslut eller inte !?

Emelie L


11 timmars sömn. . .

Fast känner jag inte riktigt så utvilad en då, men det e iallafall den första natten denna vecka som jag sovit ganska så lugnt, annars har det varit väldigt konstiga drömmar som jag vaknat upp av och kallsvettas.

Det blir en lugn dag idag, vet inte alls vad jag ska göra faktiskt. Ingen som helst aning.

Jag brukar iallafall ha nåt i hemet och göra. men denna dag finns det inte så mkt att göra som tar litetid, ev diska men det e inte så mkt, skulle kunna kolla om det finns tvätt tid, eftersom jag glömde bort tvätttiden förra veckan.

Skulle med kunna ta mig en promenad, men lusten är 50%.

Jag längtar bara tills imorn, att få köra igång , börja om från början, göra ett jätte klic i min personliga process, jag kommer lyckas, känner det. Och jag ser fram emot det väldigt mkt, Få nu bara hoppas att ledigheten inte sabbar , har rätt svårt med ledigheter i nu läget, känner mig inte alls redo för ledighet, känns som det kommer ev förstöra i mina rutiner som jag denna vecka kommer bygga upp. 

Men vill samtidigt, få lite tid med Daniel också. Svårt dilemma. . . 

Det va väl allt hittils för mig. 

Återkommer senare. 

Kram 

Emelie L 

Snart läggningsdags.

Då va denna dag och kväll över. . . Det blev en lugn kväll med snabb mat och ltie gottie till film och bröloppsfesten. . .

Sk se klart på de sen sova. . . Känslan att se trevligheterna i sthlm, får mig att drömma bort, vill så himla gärna bo där, älskar sthlm stad så in i helvete mkt, det e fint, nära vattnet, härliga människor och det finns så himla mkt att roligt att göra :)

Men den drömmen kommer inte bli sann ev om jag flyttar ditt nåt år för att jobba eller nåt sånt, men en livsboende kommer jag aldrig bli i denna underbara stad. . . Men vad e det mot att få leva med i str lycka med min älskling. . . Det e värt så himla mkt mer.

Allt kändes skönt efter alla planering och fått ha samlat tankarna lite, men nu känner jag mig helt slut och trött av det, det ska bli en skön vilo dag, sen är det dags att ta sig igenom och itu med livet.

Det va allt för idag.

Kramar

Emelie L


Tanknarna, ideér & planering i nu samlade. . .

Ja, igår va det en riktigt funderar dag, och idag, då har jag samlat tankarna, gjort upp en hållbar planering kring juni och juli månad. . . Känner mig lite mer samlad nu, på något bättre humör. . .

Nu börjar mitt liv på ett lite större allvar, ska bli självständig, stryka bort vissa saker, ligga i hårt kring studierna.

Nu är det slut med allt velande, nedgångar nu har jag levt en väldigt lätt liv ett tag framöver, det börjar bli dags att ta tag i saker och ting på riktigt nu, jag har jobbat mkt med mig själv, hållit mig nykter, blivit mer stabil och mogen, börjat tagit mer ansvar men inte tillräckligt, jag har byggt upp en fungerande vardag som jag har trivis med. Men det räcker inte med det längre, känner att det behövs läggas på mer nu, börja ta mer ansvar bli mer seriös med pluggandet, sköta mina dagar , tider och rutiner. . .

Det går inte bara att hålla på att prestera dagar man känner för det, det gäller allt, rökning, studierna, rutiner i vardagen, stödning, tvättning, diskning , äta mat och mkt mkt mer. . .

Och ja jag vet jag kan inte lösa allt med knapptryck, utan måste börja utrifrån vad jag är idag. . .

Mina alkoholproblem är lösta, det e inget jag oroar mig över längre, även om suget kommer så kan jag lita på mig själv att det inte kommer bli att ta till med flaskan igen. . .

Och när det nu är löst så behöver jag inte leva med rädslan av mina liv och död beteende.

Det kommer även dem stunder med att jag känner för att dö och ge upp, men det stannar som en tanke, jag har med verktyg för detta, när dessa känslor kommer så pratar om det, eller ringer en vän, oftast så blir det att prata med pojkvännen, kanske inte om problemet i sig , utan ringer för att prata och få mig själv på andra tankar.

Så den biten är äntligen över. . .

Ja vet att jag klarar av , bita ihop och prestera vissa väldigt tunga dagar, det e inte alltid att det går men oftast så brukar jag kunna klarar det. . .

Fast den senaste månaden har det ej gått, men nu i efterhand så har mitt måeende tankar, olust och o motivation lätt till något bra. . . Det kanske va det kroppen ville få fram. . .
Att en ny planering måste göras. . . mitt omedvetna kanske talar till mig just nu. . .

Så denna nedgång har faktiskt bara lätt till något bättre, för en gångs skull, det va väl det här mina tankar låg omedvetet. . .

Jag kanske omedvetet tryckte dem mot sidan och det krävs kraft och kraften till att bara avisa känslorna räckte inte denna gång, och tankarna snörrade till på nytt till något bättre

Har ingen erfarenhet om detta precis hur det kan gå till osv. . . Men känner att denna nedgång kan ha en förklaring eftersom den lätt med till ett mer realistiskt tänkande, med nya mål och planeringar osv. . .

Känner ett väldigt drivkraft i detta jag kommit fram till. . . Känns otroligt skönt. . .

Men behöver mig lite vila och ensamhet denna helg känner jag, få landa lite i mina planeringar och tankar och känslor. . .

Det känns som en ny vändning e på gång. . .

Det va allt så länge.

Återkommer senare.

Kramar

Emelie L

Ny dag och nya tag !

Känner mig helt borta idag, dag igår känns som den inte existerat, har drömt en massa konstiga drömmar, vaknade upp och visste knappt vart jag va, kändes jätte skumt, och tankarna på allt igår e som bortblåsta. . .

Ska ta en lugn morgon och se om jag kommer tillbaka till jag igen för nu känns allt väldigt skumt, förstår inte.

Men ska försöka vakna till och ta tag i vissa problem, bestämma mig för nåt och sen köra på. . .

Kan inte insolera mig mer nu känner jag, det e bara jag, skolan behandlingen och Daniel som finns i min värld just nu. . . . Det känns tomt på annat, fritid, vänner och familj. . .

Vill spola tillbaka tiden det va så jävla bra i mars månad, och nu känns allt röttet och tugnt. Men ska ta mig igenom detta. . . Men det krävs nu lite angemang eller hur det nu stavas från min sida, måste försöka tänka klart och på ett annat sätt just nu, e så insnöad i gamla mönster, jag mår så mkt bättre mentalt att det nu e dags att ta tag i saker och ting på riktigt, inte bara gå i gamla mönster, måste bli starkare och stå på egna ben, sluta må dåligt, sluta med att vara svag och gömma mig i mina problem, det e dags att en gång för alla ta modet och steget till för ändring, jag känner redan nu att jag mår bra av denna tanke, och jag tror det bara skulle hjälpa mig mera med lite press/tidspress för att komma upp mig. . .

Nu har jag under ett års tid jobbat med mig själv i nuvarande förhållanden, rutiner har jag, stöttning och hjälp har jag från massa olika håll, psyket e något stabilare. . . så nu upp till steg 3. . . Ska kämpa som fan med det nu. . . 
 
Men efter det, ska jag leva under dem prenciperna ett bra tag innan jag sätter ytterligare mer press på mig, för steg 3 är ett stort steg och det kommer krävas väldigt mkt förändring och styrka från mitt håll. . .

Jag e väldigt otydlig nu med vad det e som ska göras, det e för att jag inte e där en, jag e inte klar med planer och ideér så jag håller det för mig själv en stund, men slutet av veckan då har jag nog mer info vad som kommer ske dem närmaste månaderna. . .

Ja så mkt mer har jag för tillfället inte å skriva. . .

Återkommer senare under dagen.

Kram

Emelie L

Good evening.

Denna dag och kväll har varit en jobbigaste hittils detta år, dagen har väl varit okey men nu mot kvällen har tankarna satt snörr.

Har änkt, tänkt och tänkt på precis allt, har gråtit av frustation för att tankarna ej vill försvinna. . .

Har tänkt på allt som har hänt mig, vad jag har varit med om, och all skit jag gjort mig själv. . . och då menar jag allt, det som har hänt dem senaste 2 åren visst det e officellt men allt annat, det gömmer sig långt inne i någonstans i själen. . .

eftersom jag är väldigt nära mina tankar just nu, som jag inte alls har varit förut, jag har bara svalt och gått vidare, ingenting annat. . . Och det har fungerat väldrev igt bra fram tills nu, eller fram tills jag blev 20 då blev jag påmind igen om mit gamla dåliga äckliga förflutna, och det upp en massa sår + dem nuvarande problemen just då, och då blev alkoholen min sista utväg på allt . . . för at överleva så att säga. . .

Och överlevde det gjorde jag allt efter många försök att hitta ut till den ljusa tunneln bort från allt.

Och nu har jag fått en massa hjälp för att få en fungerande vardag, alla har varit underbara mot mig, stöttande ja allt man kan tänka sig när man hamnar snett. . .

Och nu e jag här, jag mår hyfsat bra psykiskt, jag har en fungerande vardag blandat med lite nedgång då och då.

Jag klarar mig utan alkohol fast sugen ibland e väldigt starka, jag klarar mig utan att skada mig själv även fast det lockar väldigt mkt ibland.

Jag har kommit långt i min personliga utveckling, jag kan hålla minen väldigt bra i vissa tillfällen, jag tvärnitar inte så fort ett problem kommer i vägen. . .

Jag ger inte upp, fast jag just nu känner att jag inte orkar mer. . .

Det som gör att jag känner så har mkt att göra med att jag vet inte om jag kommer komma så mkt längre en så här på det personliga stadiet. Jag vet inte om jag kommer kunna prata om mitt förflutna, det känns som att jag inte kommer kunna få fram ett endaste ord om det. . .

Så tankarna e väldigt många just nu, på det förslutna, vad jag ska göra åt det, ska jag fortfarande gå kvar oss psykologen och verkligen börja jobba på riktigt, eller ska jag stanna är, fortsätta somvanligt från de stadiet jag är i nu, kommer det ge några konsekvenser, kommer jag senare i livet falla tillbaka för att det förflutna kommer ikapp en, är det kanske så det e menat, jag har fått nu med att få ordning på mitt liv och en tid framöver och sen efter en tid som gått kanske flera , flera år, så ska jag falla tillbaka i mitt förflutna och då ta tag i det. . .

Korkat tänkt jag vet, men det e så mina tankar går, förösker bara ge er en liten bild på vad jag går igenom just nu. . .

Det jag har kommit framt till hittils e att prata med min psykolog om det på onsdag, om vad jag tänker. Ska jag avlsuta eller ej ? frågan e då inte till henne utan mig. . . ska motivera varför dessa tankar kommer givetvis. . .

Jag hoppas ett rätt beslut då kan tas.

Ja det e väl så här min helg kommer se ut, tänka, tänka och tänka, bli frusterad och ledsen , planera försöka komma fram till nåt. . . .

På sätt och vis känner jag att det e precis det här jag behöver, fast det e väldigt jobbigt, så känner jag att jag behöver denna tid att få reflektera, känna, gråta och vara arg p åsig själv, föröska hitta en bra lösning på allt. .  .

Förut har mkt bara känts meningslöst, men just nu så känner jag att jag är påväg någonstans jag ska fatta ett beslut, ett beslut mella två väldigt viktiga val i mitt liv som har rätt vägledning både två fast på lite olika sätt.

Det e därför det e så svårt. . .

Men de ena kan jag hålla med om att det e en rätt så "fly från problem lösning"  å andra kanske det e den ända lösningen just nu, jag kanske behöver en paus, få leva lite, och sen när man fått göra det föröska på nytt från rätt sida av problemet. . .

Nu kan jag känna att man börjat i nutida problems och sen sakta men säkert försöka klättra ner till kärnan till allt. Och nu när jag kommit så långt i mit nuvarande liv så kan det e en lösning med lite andrum , få fokusera på nuet och framtiden ett tag och sen när man fått levt lite efter dem prenciperna att då börja rota i det gamla. . .

Kanske bara blir starkare att bearbeta dem efter en tids livsnjutning. . .

Jag vet inte, som sagt båda har sina för och nackdelar på olika sätt. . . därför ska jag verkligen ta mig tid för detta denna helg. . .

Ha en fortsatt bra kväll allesamamns.

Kram

Emelie L


Känner mig kränkt.

Det största problemet e nu löst, summan för läkarintyget e inbetalt, och det skickas väl i dag eller på måndag, men innan veckans slut har nog länstyrelsen det och lagom tills jag kommer hem e nog ett beslut taget från länstyreldsen, dem vet med att det e på väg, pratade med dem idag om det. . .

Men jag känner mig kränkt, samtalet med psykologen va ingen höjdare idag, och gick bara därifrån med gråten i halsen, kände/känner mig värdelöst, kände mig dumförklarad av henne, hon va otrevlig och dryg i vissa meningar, det känns exakt som att dem sparkar på en som ligger redan.

Känns som dem skrattar bakom min rygg, känns som dem tycker att jag är en loser som inte har någon som helst vett eller koll, känns som dem pratar bakm min rygg, typ vem tror hon att hon är, en prinsessa som ska ha allt serverat på ett silverfat. . .

Det känns som om man inte får bli arg, förbanad eller besviken på dem. . .

Min tillit till dem e nu väldigt liten, och jag har bestämt mig , jag ska avsluta kontakten med psykologen. . .

Mkt annat har hänt som känns som en bättre lösningen och en bit på vägen, om detta tar jag upp senare för det e inte något som e klart med den lösningen, men jag känner verkligen för det, det känns som jag vuxit mkt på det senaste året, och jag har kommit väldigt långt, så långt att jag känner att jag sakta men säkert kan ta över ansvaret om mitt liv mera. . . Och går det som jag planerar igenom och en realistisk planering utifrån min situation så står jag snart på egna ben, denna lösningen skulle betyda enormt mkt för mig, för det känns som om det behövs för att ta mig upp till trappsteget 3 . . .

Så innan agusti så har jag mer koll på hur min närmaste framtid kommer att se ut. . .

Ja den här fredagen var ingen bra start på min helg, men denna helg blir en vilar helg, ska samla mog, kraft och energi, samt spona i mina ideér och planer lite för att själv få en tydlig bild som jag kan lägga fram för mig själv och för andra. . .

Och ser faktiskt framemot detta, även om mötet inte va någon succeé så gav hon mig en rejäl tankeställare.

Det va längesen fan fick en tydlig bild på sig själv att man glömt av lite hur jag fungerar, jag behöver kom jag just på hårda ord för att ta mig upp , jag behöver nog något som slår tillbaka på mig själv för att vakna för att ta mig ur gamla mönster.

Och även om det gör ont i mig just nu, så känner jag mig lite lite lättad , jag har fått känt skam, tårarna har runnit jag har visat min ilska, jag har tänkt kännt efter, känt att jag vill hämnas, göra någon illa, skrika och slås, supa mig full ta alla mina tabletter, göra mig illa på annat sätt. . .

Jag på nåt sätt sen igår fått ur mig mkt, tankarna och chocken över va jag gjort under mitt liv har fått kommit ikapp mig, jag har varit så iskall och inte velat sett, höra eller prata om det. . .

Men nu börjar det komma sprickor i denna vägg jag byggt upp, verkligheten som har varit börjar komma mig närmare och närmare. . .

Det e väl nu jag inte ska göra allt för att reparera dessa sprickor, det e väl nu jag kanske ska låta sprickorna bli större och större så att väggen för mitt förflutna rasar och blir en del av mitt liv som jag ska bearbeta. . .

Och ju mer jag nu skriver, så får jag mer och mer insikt, att ta förväl av hjälpen är nog verkligen inte lösningen för gör jag det så är det lika med att jag reparerar mina skador på väggen för det förfluten. . .

So let´s go. . . !

Ett steg närmare trappsteget 3.  .  .

Ha en härlig kväll allesammans.

Kram

Emelie L


Psykmottaningen syd i e.tuna är sjuuuuuuuuuuuuuka !

Jag är så jää och jääääääääävla förbanad, först och främst tar dem 1875:- för att skicka iväg ett jävla läkarintyg till länstyrelsen, och sen det som är det värsta, inte en fan har sagt det till mig att det kostar så mkt, jag har nu gått i ett år och tagit prover för att min doktor ska kunna skicka iväg ett läkarintyg på mitt nykterskap, och säger fan ingenting. det e sjuuuuuuuuuuuuuuuk, va fan tror dem, en föredetta alkis som går på soc kan trolla fram pengar. . .

Hade dem sagt för ett år sen hade man iallafall kunnat acceptera det med tiden och spara undan pengar. . .

Jag känner bara så jävla olust, har kämpat som fan för detta, och visst inte bara för den saken skull att få mitt körkort tillstånd utan för att var nykter och besvisa fan för alla att jag kan vara det, osv osv, orkar inte blabbla om det nu. . .

Ville bara få ut min ilska på nåt sätt.

Så nu vet ni det. . .

Hör av mig senare ev !

Kram

Emelie L

God natt allesammans.

Nu har ytterligen en dag på denna vecka gått, det har varit en lugn dag och imorn är det avslappning på nuevo sen plug på framsteg.

Ja det va väl allt fördenna dag, sitter i tel nu samtidigt så det får bli kort plus att jag e väldigt trött.

Kram

Emelie L

Host , host, host. . .

Ja idag e det något bättre , men har en förfärlig hosta, men det slutat rinna i näsan som det gjorde igår, och fick även lika värk i kroppen mot kvällen igår men idag känns det bättre, känner att jag har lite mer kraft i kroppen, så imorn blir det att traska till Nuevo / framsteg.

Ska försöka vara till 15.00 i skolan, få se tar en timme i taget. . .

Om det blir så att jag e kvar till 15 så blir det att göra det sista provet i eng. . . Har ännu inte gjort det, har inte haft någon lust, men vill så gärna nu bli klar med det innan jag åker ner till gbg :)

Ska börja dagen med avslappning på nuevo sen upp till framsteg och börja med matten sen om jag har kraft att
vara kvar över lunchen så blir det att skriva eng prov. . . 
 
Men idag blir det att vila så mkt som bara går. . . Blir väl en liten sväng ut och köpa toapapper och cigg sen blir det att ligga i sängen och vila. . .

Det va lite så länge.

Återkommer senare.

Kramar

Emelie L


Starkare nu !

hej, jag va ju lite orolig i kroppen innan, men nu har jag tänkt, gråtit och vilat, och nu känner jag att jag inte behöver vara orolig, jag ska kämpa med att inte vara det iallafall.

Tiden får avgöra, det som e grejen e att jag e så himla rädd att blir sårad.

Men sk ainte tänka så nu. . .

Det va allt så länge.

Kramar

Emelie L

Orolig i kroppen. . .

Och så försvann allt jag skrivit :( hatar när det händer. Kände mig bä:) ttre när jag vaknade idag, så har kört på nu med att diska , städa sett lite på tv (våra bästa år såklart )

Och det fanns ingen tvätttid idag, så det får bli på torsdag kl 16 :)

Och nu e jag helt slut, och orolig i kroppen, tänker inte gå in på varför och vem det gäller . . .

För vill vara stark i denna fråga, och inte tror en massa. . . Kan bara inte prata om det öppet så för att få ur mig min oro så skriver jag lite lite om det här. . .

Tänker egentligen inte göra nåt åt saken , bara hålla det för mig själv och sen hur det går med oron när det väl gäller och se hur det kommer att sluta. . .

Ska försöka vara lugn och tänka realistiskt. ifall min oro kommer stämma. . . Så innan jag vet det blir det att hålla god min och bara se vad som händer och sker. . . Tänker inte bygga upp några förväntningar inga mål ingenting, först jag vet att min tillit till denna person räcker. . .

Ne nu ska jag ta och vila mig lite till. . .

Ha en bra dag allesammans.

Kramar

Emelie L

Good morning allesammans.

Idag är det en ny solig och härlig dag som jag ej kan njuta av. . . E fortfarande tok förskyld, men smärtan i kroppen har gått över något, så imorn blir det nog att traska till skolan om det känns bättre senare ikväll.

Det blir att ligga i sängen hela dagen, ska med försöka orka med att diska och röja upp lite i köket och sen om det finns en tvätt tid så ska jag tvätta det sista som jag ej hann i söndags.

Det e bara en maskin så det e inte så farligt. ska med snart se på våra bästa år. . . Sen har jag en lång och tråkig dag framför mig. . . :(

Ja de finns nog inte så mkt mer att berätta faktiskt.

Återkommer senare under dagen.

Kram

Emelie L

Ont i precis varende led. . .

Kan knappt rör mig, det gör så ont i hela kroppen leder.

Det va sjukt länge sen jag va så här sjuk. . . Jag hatar detta så himla mkt, och jag ahr verkligen inte tid med detta. jag som hade tänkt köra på bra denna vecka ja nu kommer jag väl bara ligga i sängen och ha ont precis överallt.

Vill ha min älskling här, hade varit skönt att bli ompysslad, kramad och mys och pys.

Ja ne orkar inte skriva så mkt mera.

Ha de fint alla vänner och bekanta.

Kram

Emelie L

Sjuuuuuuuuuuuuuuuuk !

Faaaaaaaaaaaaan. . . Är genom förskyld. Har ingen som helst kraft i kroppen. Men kände att gå upp lite och prestera här på nätet :P . . . Men det blir att lägga sig snart igen, e helt sluuut.

Skönt att det e dåligt väder. Känns lättare att vara hemma.

Ja ne, jag orkar tyvärr inte skriva ¨så mkt mer.

Kramar

Emelie L

Halva dan har gått då . . .

Har pyssla en massa hemma nu, städat, diskat, tvättat, det blir att tvätta hela dagen och kvällen. . .

Och nu vet jag inte vad jag ska göra mellan tvättarna, mer en att hosta sönder halsen, har så ont, och det känns som en riktigt sommar förskylning är på gång och blomma ut :( just nu när jag ska ta tag i saker och ting, men ska inte låta den hindra mig , hur hängig och trött jag än e. . . det kanske inte blir att prestera på topp men några timmar per dag ska jag nog orka ta mig igenom . . .

Ska nu se om det går nå skoj på tv. . .

Återkommer senare.

Kramar

Emelie L

Då va helgen över.

Jag trodde ju först inte helgen skulle kunna bli så rolig. Men det va den faktiskt, trodde det skulle vara jobbigt att ha fullt hus oss mig och sen iväg till ett ytterligare fullt hus, men jag klarade det galant. . . Känns bra. . . va riktigt kul att ha familjen samlade denna helg. . . Va ett tag sen .

Det  ända tråkiga idag e att jag blivit sjuk har sjukt ont i halsen . . . Hoppas det inte kom jag på  det håller i sig en evighet :P

Idag blir det lugnt, ska städa upp lite, och nu kom jag på att jag hade tvätttid igår. ska ner och kolla om det finns en idag :) Så ja det blir lite hemma mys nu innan nästa vecka drar igång. . . 

Ha en bra dag allesammans. 

Kramar

Emelie L 

Testar från mobilen

Tänkte testa om du går bra att skriva från mobilen :) idag har det varit student fest för sabine :) man kan inte fatta att tiden går så fort. Min lilla sabine nu e hon stora damen :) ;) hoppas du haft en bra student min stora lilla syster som vi säger :) all lycka i framtiden. Pussar från mig. E helt slut nu och frusen det har ju inte varit någe sång väder direkt. Så det blir duschen nästa sen sova för e så trött. Gå en bra kväll alla studenter och alla andra. Kramar emelie l

Då va det kväller igen då :)

En ovanlig dag och kväller har det varit, men mysigt har det varit :) berättar mer senare, ville bara komma med ett litet inlägg. . .

Kramar

Emelie L

Fredag och helg. . .

Ja känner att jag inte e värd denna helg, har bara varit i skolan en dag denna vecka. . . Förjävligt!

Men men, sånt e livet ska försöka och inte gräva mig ner idag, ny e det nya tag och nya tag. Och denna helg kommer bli psykisk jobbig, för jag e så illa tvungen att hålla minen idag, tur att madde och julia med kommer och sover över (tessan och mamma ska med komma trots otrevligheterna igår. Men gör det enbart för sabines skull, så att hon har mamma och tessan på sin student imorn . . .

Hoppas denna helg går fort. . . Vill så gärna ha en ny vecka så jag kan påbörja att bygga upp en normal vardag igen. . . är rätt så taggad, känner fortfarande att psyket inte e med, men det kommer bli bättre ju mer jag tvingar mig själv och ger mig fan på att få tillbaka det glädjerika livet jag hade för en månad sen. . .

Men nu fokus på helgen, och at hålla minen, och att klara av att vara bland folk just för sabines skull, det e ju faktiskt hennes student och hennes dag, och den vill jag gärna vara med att fira. Bort med mig för ett tag, ska iallafall vara med en stund trots allt.

Det blir en lugn dag för mig, fram tills tre snoret då börjar familjen trappa in. . .

Tills dess ska jag se på våra bästa år, klä mig nogralunda, ner tills stan och uträtta lite ärende, hem städa och ha mig, sen i nog klockan så mkt att dem börjar trappa in i mitt lilla hus. . .

Det va nog allt hittils.

Kramar

Emelie L

Familjen e den viktig ?

Ibland undrar jag verkligen det, visst man har en bild på en stor lycklig familj ,men finns det verkligen, börjar tvivla på det. . .

Visst delar av familjen kan vara viktigt, men hela familjen, njae, inte min familj, Jag saknar verkligen en mamma, en stabil och lärorik mamma, visst min mamma har väl sina erfarenheter, men inte tillräckliga för att man ska känna sig trygg. . .

Det e svårt att beskriva henne, det känns ibland som jag är mamman i familjen, jag har ställt upp så himla mkt, med pengar , mat, städning , diskningen tvätt försökt få mamma och lyssna hur hon ev skulle kunna göra en bättre stämningen hemma, jag har lyssnat och stöttat henne i väldigt mkt, och inte bara henne utan dem två yngre systrarna när dem velat det. . .

Och det känns nu som om dem tar mig väldigt för givet främst mamam dåra. . .

Att jag ska finnas där så fort dem ber om det, om inte så blir det ett jävla liv (mamma menar jag i största allmänhet)

Och det ända jag gör är att ger och ge och ge och ge, och sen på det går jag och önskar och hoppas att det ska vända och bli bättre tider för oss alla, att man ska ta sig i kragen och börja leva som en mamma ska göra eller borde göra.

Och gång på gång så blir jag sååååå besviken på henne. och många ggr så har jag tappat lusten men tron e så stark så jag ramla tillbaka i alla fällor.

Men jag känner mer och mer att jag vill ta avständ, börja leva mitt liv, prestera för min egna del samt Daniels del.
Att börja leva för oss, och för en massa andra . . . Det funkar inte, det har jag ju bevis på, för om det hade funkat då hade jag haft kvar mitt jobb på cinderella. . .

Jag försöker verkligen hålla ihop familjen , men jag lyckas inte, jag klarar inte det. och jag orkar verkligen inte det längre jag gör det inte. . .

Alla sykon dem växer upp , vi växer ifrån varandra, dem har sin inställning och sin lära om familjen i sig, alla e vi olika, med olika väderingar, olika syn på saker och ting, olika uppväxter och lära om livet. . . Det e nog det vi alla e fruktansvärt olika så att det skär sig för mkt. . . och det blir tjurigheter. . .

Men det jag tror mest på det e att madde och jag har nog vuxit ihop. vi har på kort tid blivit nära vänner, bråkat och haft oss och ända e vi här tillsammans igen och det känns så bra, jag känner att man vet nu lite mer var vi har varandra. . . och det e mkt viktigt. . . tycker jag iallafall. . .

Det va lite om min dåraktiga familj :P. . .

Kram

Emelie L


Humöret nere.

Men jag tar mig tid till familjen iallafall, ska snart till v-rås till mamma och tessan, blir kvar tills imorn sen föjer dem med mig hem, och så ska jag hjälpa syrran min med hennes blogg, på lördag blir det student för sabine, ska gå men kommer nog inte vara kvar där så länge, känner att psyket just nu inte orkar det, men få se det kanske känns bättre då. . .

Det får bli som det blir med allt, ska iallafall föröka stå ut i helgen, det kommer bli jobbigt , men jag gör det iallafall istället för att stänga mig in och skita i allt. . . Och det e väl det posetiva i allt. . .

Har iallafall tömt kroppen på känslor, menas att jag gråtit ut hela morgonen, det kommer kom, men det känns skönt det med, sen har jag pratat med min handledare på nuevo, och kändes skönt att prata med henne, känns mer "okey" att dessa dagar kan komma. . . Man behöver höra det ibland, så att man inte helt och hållet sluter sig till sina tankar på hur värdelös man är, det kommer aldrig bli bra, problemen och ångesten och olusten kommer alltid komma ifatt mig på någor vis. . . Men ska inte sluta kämpa, ska göra allt vad jag kan för att bli starkare, mer posetiv, inte låta dessa stunder ta över livet osv osv.

Jag vet ju att jag kan med vilja att må bra igen, jag har ju mått bra för inte så länge sen. mådde verkligen bra, därför så känns allt så värdelöst just nu, att man låtit sig själv fall tillbaka i gropen.

Men ska sluta älta problem nu, ska vara stark och tvinga mig själv med att få en fungerande vardag igen.

Med detta säger jag adjö så länge få se om jag skriver nåt lite senare.

Kram

Emelie L

Bad , bad , bad och bad day. . .

Hej, ja denna dag e en riktigt bad day. och jag blir så trött på mig själv, har verkligen ingen kraft till nåt. . .

Jag måste verkligen skärpa mig. Hoppas allt går vägen nästa vecka och vecka därpå så att jag kan njuta av min semester. det kommer även bli lite extra plugg under den, för att komma ikapp lite , för har ju missat nu igen i min såkallade egna planering.

Den är tuff det vet jag, men jag känner att jag måste vara tuff för mig själv, för detta e ingenting emot ett vanlig jobbar liv, det krävs mkt mer ansvar och planering och tålamod.

Det som jag verkligen inte har, emellanåt ja visst men det räcker aldrig hela vägen ut, utan bara vissa stunder här och där. 

Och sen som Daniel sa igår och samma många andra med för den delen har sagt till mig , att tänk inte för mkt , gör inte saker större en vad dem är, det e lättare sagt en gjort, men dem alla har rätt, det e mitt problem, måste hålla igång i lagom takt hela tiden för att slippa dessa stunder med för mkt tänkande.

Det har ju gått det vet jag dem första månaderna av detta år har jag lyckas med det, hålla ett bra tempo sysselsätta mig dagligen, jag tänkte aldrig, inte ens innan jag somnade , jag bara somnade, gick upp och gjorde de som stod på planeringen, det fungerade så himla bra. . .

Så jag är väl heller inte rädd att mitt liv ska sluta här och nu, jag vet att jag kan komma tillbaka till det stadiet, men som sagt det kommer krävas mkt av mig, mkt kraft och tålamod, det som jag ej har inom mig just nu, men jag vet också att om jag tvingar mig till saker och ting under en tid så kommer allt gå vägen. . .

Denna vecka känns det meningslöst att påbörja nåt, ska på söndag att sätta mig ner med en realistisk planering utifrån mitt måeende för dem kommande veckorna.

Emelie ska komma tillbaka till det normala igen. . .

Läntar sååå !

Det va nog allt så länge.

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Upp&Ner Ner&Upp. . . .

Det tar aldrig slut, nu har det varit såhär den närmaste månaden och under denna månad har jag känt att det börjar gå ner för, och jag har mina vertyg för att styra upp det men så gör jag det inte, utan skjuter bara upp det och upp det hela tiden, och nu sitter jag här i skiten igen, inte så farligt men inte långt ifrån att det ska gå riktigt nerför. . . Jag får helt enkelt börja om från början igen, vad e det nu typ 111 gången eller nåt. . .

Att det ska vara så himla svårt att få disiplin på sitt liv igen, det går en stund sen dör typ orken och lusten ut. . .
Hur ska jag bli av med detta beteende, för det e ett måste annars kommer jag aldrig kunna jobba och det e verkligen inget jag vill. . .

Jag känner liksom ingen motivation men det e nog för jag vant mig in i detta möstret igen, det negativa spiralen neråt. . . Och jag vet hur svårt det e att ta sig ur den spiralen det kräv mkt talåmod och tvångsbeteendet måste fram, jag måste börja tvinga mig själv igen, och det e verkligen ett jobbigt kapitel, tvinga mig upp visst det har jag inte så stora problem med det gick rätt fort att stryka det på listan. . . För nu har jag förutom i måndags kommit upp vid halv åtta snåret.

Men nu krävs tålamodet att sitta kvar i skolan och prestera iallafall att bara vara där ett antal timmar, minst tre max 6 timmar. . . För lyckas jag en vecka med den planering jag har så tror jag att jag e inne på banan igen, men det är en tuff vecka att ta sig igenom och den lockar inte alls, eller på sätt och vis för jag vill ju inte fastna här och nu utan jag vill klättra mig upp för min stege till steg 3 innan sommarn e slut. . .

och nu har jag halkat ner i min egna lilla stege, till steg 1½ kan man säga, har tre halva steg upp till steg tre.

Och i dem stegen är det mkt som räknar in, först och främst att bli klar med grundläggande eng, påbörja eng a och göra två prov i ma B samt sluta röka , börja äta röra mig mer, bli lite mer social med mina nårstående har börjat plugga teori till körkortsprovet samt börjat övningsköra. . .

Och jag vet inte alls hur jag ska få ihop allt,kanske ska dra ut på tiden lite . . .

Jag vet faktiskt inte, inte så länge jag vet hur länge det kommer ta tills rutinerna sitter igen. . .

Jag ska ge det ett försök nästa vecka, hoppas det går vägen. . .

Ja min dag har sett ut så här ungefär, gått upp tidigt, gått till framsteg och sen en sväng ner till nuevo och pratat samt bokat in lite saker till nästa vecka, upp till framsteg igen och pluggat lite eng, sen efter ett tag pluggande försvann lusten i ett svep och då gick jag min väg ont i magen fick jag med på vägen hem , jävligt ont, när jag komm hem la jag mig direkt i sängen pratade även med daniel i telen ett tag, e alltid så skönt att prata eller denna gång lyssna på han, man kopplar av lite på ett annat sätt en när man helt stänger av, och stänger in sig.

Jag är verkligen lyckligt lottad som träffat denna underbara Daniel. Jag älskar han av hela mitt hjärta.

Det va nog allt så länge.

Kram

Emelie L

Tankarna bara snörrar !

Är nyss hemkommen från psykologen, och somvanligt va det skönt att prata ut med henne , jag förstår inte varför det går så bra att prata ut med henne, men skönt e det iallafall att ha någon att prata ut med, och klok e hon med, och känner mig alltid så lättad när jag går därifrån, känner mig alltid mer samlad, kommer lätt in på realistiska tankar och får ideér på lösningar på vissa problem, ett ja det e ett väldigt stort problem, tänker inte nämna vad , men det e ett problem som har följ efter mig hela livet, och som jag inte vågar bryta, men jag borde mer och mer fokusera på mitt liv, det kommer annars aldrig att gå vidare riktigt, fokusera på mig ett väldigt bra tag, ge mitt liv mer glädje och rofylldhet. . . Innan jag sakta men säkert kan gå tillbaka till det gamla mönstret, eller gå tillbaka men hanskas med det på ett bättre sätt, inte låta det ta över min ork, energi och lust. . .

Men det är svårt att bryta på ett mönster, och samtidigt bygga upp sitt liv igen, nu när ja fallit lite, det e iof inte så mkt jag fallit inte i praktiken men i psyket, engergi har tagit slut och det blir nu återigen att tvinga sig själv till en fungerande vardag, ja det e inte direkt något lockande, när man närsom kan faller ner i groppen igen. . . Men det gör heller inte det lättare att tänka så , jag vet ! Men det e svårt att låta bli, låta bli och tänka det värsta hela tiden. Det bara blir så. . . Det e verkligen inget jag har kontroll över, det e verkligen inget jag kan styra över. Det e något som jag verkligen måste jobba med, att få tillbaka styrkan och tron om sig själv.

Men nu jävlar ska imorn försöka rätta till nåt som tynger mig väldigt mkt, en stor räddlsa jag under en tid ha burit på.

Hoppas det går vägen så att jag kan slappna av igen. . .

Det va väl allt så länge.

Kram

Emelie L


Jag är så avis. . .

Jag blir så lycklig av att se bilder på katrins baby . henne och baby tillsammans, på binga och baby osv osv.

Det strålar så om henne, exakt så drömmar jag om att det ska stråla om mig, men jag tror det, älskar dem små liven, älskar och pyssla, leka, busa, ta hand och finnas där för sin dotter eller son. . .

När ag ser bilder och läser det hon skriver, så längtar jag såååå himla mkt, vill med vara i det stadiet. . . men min tid kommer  väl hehe :)

Man känner verkligen vilken plats hennes ringo tar, och ingen sån här jobbig plats utan han e med överallt, hon tar kort och skriver om honom så mkt, man får verkligen följa den lilla ringos liv. . . :) Det e kul faktiskt. . .

Det e nog i rätt ålder att skaffa barn där omkring 30 år jag tror man ser allt på ett lite annat sätt man har liksom hunnit utvecklas väldigt, prövat sig fram på olika stadier hitta sin plats på denna jord liksom, och sen när man gjort det då e man oftast omkring 30 och det känns nog så mkt mer speciellt att få ett barn i den åldern skulle jag tippa på. . .  Då är det som en ny färsk utmaning kommer in i vardagen, då man även heller inte behöver beskymra sig över allt annat med ev jobb, pengar saker man kanske inte hunnit gjort än osv osv. . .

Man ser nog sitt barn som nåt helt annat när man e lite äldre, man rår nog om babyn mer och på ett annat sätt, för den tiden i livet så har man oftast kommit en väldigt bra bit på vägen. . . och är nog starkare och man blir nog mer lite familjeängelägen, man umgås kanske mer med familjen och barnen man värdesätter nog familjen mer än vad man kanske gör i yngre ålder. . . Jag vet inte känslan jag bara får. . .

Därför så vill jag vänta hur sugen jag en blir när jag ser hur lycklig katrin e , vill så gärna vara i den åldern. . . :)
vi
Ne nu ska jag sluta tjata om detta. . .

Denna dag har väl varit si sär där, gick upp helt i onödan idag, för vi hade hemstudier idag. så jag gick ditt och vände, väl hemma såg jag lite på våra bästa år. sen babblade jag i tel med Daniel en stund. . . Vi har det så underbart tillsammans, e nog för vi har mkt tålamod, förståelse till varandra, vi klarar os utan varandra, vi pratar iof mer i telen då, men det funkar väldigt bra, man känner sig nära han ändå. . .

Han tycker vi e väldigt olika varandra, men nu när jag tänker efter lite så e vi väldigt lika varandra på många sätt, just i vårat beteende. . . Vi säger tex inte alltid om en störning uppstår utan vi båda kan ibland dra ut på den störningen han eller jag har på varandra, vi har lätt för att låta varandra vara ett tag om det blir tjafs eller bråk, vi har väldigt lätt att prata om problem och lösa dem, visst ibland tar det längre tid, vi kanske e tjuriga en längre tid, vi både e väldigt posetiva, eller han är väl det men det smittar av sig lite i taget på mig, vi båda har ett starkt psyke, eller ja snarare han men det smittar även av sig det med, vi skrattar åt samma saker, vi har inga problem att prata om det förflutna, ja det finnst väldigt mkt mer, sen att vi kanske inte har direkta samma intressen, men jag vet att jag även har lätt för att fastna i andras intressen, det e väl min talang tycker om att lära mig om nya saker innan jag säger men usch osv. . .

Så som datorn nu, sen daniel börjat prata om det har ett intresse väckt hos mig, vill med lära mig och kunna mkt om datorer det kommer ju liksom bli en stor del av välrden fram över. . .

Så det ska han lära mig, och sport jo jag är väl intresserad av det i jämna mellanrum, men det blir extra kul att sätta sig in i sporten när man har någon att dela det med :)

Ja ne nu ser jag att klockan börjar blir mkt ska till psykologen snart.

Ha en fortsatt bra dag allesammans. :)

Kram

Emelie L

Är helt slut efter denna helg :)

Denna helg har varit fantastisk skön, igår låg jag och syster yster ute i hennes trädgård och brände oss, va jätte härligt låg flera timmar och barnlediga med :)

Och denna dag upp tidigt, iväg in till stan och såg på pettsson och findus, va lite kul sen traskade vi runt lite i stadsparken i hettande sol. sen till donken med en vän till syster och hennes barn och man. . .

Sen bar vi hemåt mormor och hennes gubbe kom ganska så tätt inpå när vi kom hem, blev att sola lite lite till sen pallade jag fan inte mer. . . Ska låta brännan lägga sig lite nu och sen ta och sola lite senare i veckan om vädret tillåter det :) Och sen en annan tråkig sak , jag glömde mobilen och nyklarna hos henne, men pappa så snäll som han är erbjöds sig att vi kunde hämta dem efter han slutat jobbet så imorn har jag telen igen :)

Ja ne det va nog allt för denna dag och helg. . .

Kram

Emelie L

Härliga söndag. . . .

Det e fint väder ute, vi är uppetidigt idag, vi ska snart in till stan och se på petsson och findus, sen hem då kommer mormor och åke. . .

Det blev av att sola igår, :) och idag med ska jag ligga och pressa :)

Ja ne det va väl allt så länge. . .

Kram

Emelie L

Morn morn. . .

Idag e det äntligen lördag och vädret ser lite halvdant ut :( hoppas det klarnar upp under dagen så man kan ligga ute och njuta av solen . . .

Snart ska jag bege mig så det blir inte så mkt mer att skriva. . .

Återkommer senare elller inmorn :)

Kram

Emelie L

Natti natti :)

Då va det det lägg dags nu då . Har sett klart på alla avsnitt av komissarie winter :)
Kommer kanske in med nåt inlägg imorn. . .
Kram och ha en bra helg allesammans.
Emelie L

Nu är mys stunden inne. . .

Nu har jag gjort allt som skulle gjorts idag, och väldigt nöjd e jag, känner mig även väldigt glad och uppåt , känns som en vandning på allt sker :)

Har nu bara tvätten att springa ner till under kvällen annars är det mys framför datorn med gottie sen duscha se på talang och sova. . .

Och hoppas vädret håller i sig, ska till med store syster imorn tills på söndag, och vill så gärna sola mig brun nu, så jag hoppas innerligt att det blir stekande varmt, så jag och syrran och ligga och steka oss på hennes trädgård, älskar att sola ute i någons trädgård, e så skönt att få bara vara ensamma osv. . . Sen till kvällen blir det att grilla av, och om vädret i fint söndag också så blir det sola av dela söndagen för mig med :)

Jag har även idag börjat pratat lite mer med en nära gammal vän sen tonåren, kul att vi fått kontakten igen. . . :)

Ha de fint så länge så återkommer jag senare. . .

Soliga kramar.

Emelie L

En riktigt härlig fredag kommer det bli :)

Denna fredag kommer bli riktigt härlig :) har nu varit i skolan, fick ej betyg i eng för han tyckte jag kunde lyssna på en ny text och skriva om den. Så jag fortsatte med maB

Vet inte vad som har hänt har riktigt koll på det nu, det kanske behövdes lägga sig lite all iärligtnfo man tagit in under vinter /våren. . .

Känns jätte härligt när det går bra och när man förstår sig på det man håller på, det flyter på så härligt.

Resten av dagen blir att tvätta, ta antabus, se tre delar av en serie så det blir omkring 3 timmar, efter det äta och duscha se talang sen sova. undere tiden blir det med att moffa massa gottie:)

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L


Uppe med tuppen idag :)

Idag kom jag upp, fast fick vekligen tvinga mig upp. . . e fortfarande väldigt seg och väldigt trött i huvudet.

Så det kommer bli en tuff dag i skolan, men de posetiva e att jag kommer få mitt slutbetyg i eng :)

Ja ne det va väl allt hittils måste röra mig till skolan nu.

Kram

Emelie L

Ny dag nya tag. . .

Fast det började inte så väl, försov mig denna dag med. . . Men ska snart ta och röra mig till skolan iallafall, göra klart slut testet och få betyg i grundläggande eng. och sen om det finns lite tid över plugga lite matte.

Känner mig si så där idag, e väldigt trött, vet inte om det e värmen som gör mig yr och trött och orklös, värdelöst i så fall, för en sommar är ju inte mer en varm och kvaf.

Men jag ska kämpa kämpa kämpa. . . Har nästa glömt bort vad det e jag måste kämpa för. kämpar så mkt och får bakslag i stort sätt hela tiden, att det ska vara så himla svårt att skapa sig ett någorlunda normalt liv. . .

Men vem har egentligen ett normalt liv livet bestär av lycka, smärta motgångar och framgångar, ett liv kan helt enkelt inte var perfekt, även om man har mkt pengar, framgång eller ej, så har alla sina problem, vissa döljer dem vissa visar dem, och dem som erkänner för sig själv sina problem och visar dem för allmänheten är starka personer tycker jag, men det som är problemet, sverige/världen fungerar inte så, vi som lever under stora problem nu vad det kan vara och sen är ärliga om dem ses som svaga och hjälplösa. Många tar det som om man använder det för att inte prestera , jobba, plugga eller nåt annat. . .

Tvärtom tycker jag, det många inte vet är att en som försöker leva så gott som med tung ryggsäck gör ett otrligt jobb med sig själv. . . Det tänker ´många inte på, många tänker jobb och känna pengar kan göra en lycklig. . .

Den insikten har inte jag, att vara trygg med sig själv, lära känna sig själv , älska sig själv , stå upp för sig själv, att ha sig själv som sin bästa vän är väldigt värdefullt i mina ögon, för det e inte först man för den insikten om sitt liv som man kan prestera som bäst, älska en annan på en normal nivå, att inte vara beroende av andra eller låta sig styras av andra , eller har insikten att finns jag inte där för denna person just nu e jag oduglig, så har jag många många ggr kännt, i nuläge väljer jag med själv först och främst, vad jag vill göra, vad jag har lust med osv osv. . . Det ses säkert som väldigt osjälviskt i många ögon, men i mina ögon så är det mer en rätt. . . att ta sig själv i första hand. . . Jag har fått väldigt med den proseduren och många runt om mig på nuevo och framsteg har exakt samma inställning och det e väldigt tryggt att ha folk runt om sig som har / går igenom något smärtsamt psykiskt eller fysiskt, man känner sig som hemma liksom. . .

Plus med min älskade daniel, han är den mest stöttande, underbaraste förstående människa jag mött utanför dem proffisionella  väggarna. . .

Och magkänlsan säger att vi kommer leva ett väldigt lyckligt och rikt liv. . . Det känns som ödet uppstått i min värld. att jag träffat han och bara direkt kännt WOW och trygg i hans famn. . .

Det va nog allt denna förmiddagen. . .

Återkommer senare.

Kram

Emelie L

Testa din hjärna. . .

Det va rktigt kul att få göra det, har nu testat mitt psyke och resultat blev följande. . . 

Typ två – Givaren
  • Du är omhändertagande och bra på att skapa relationer, och din förmåga att förstå andra är väldigt stor. Du är vänlig, stöttande och självuppoffrande, men du har en tendens att bli sentimental, sällskaplig och behagsjuk. Din vilja att hjälpa andra är uppriktig, men ibland kan det vara ett självbekräftande sätt att göra dig själv oumbärlig på.
  • Ditt problem är i regel att du ägnar dig för mycket åt den du vill hjälpa och glömmer dina egna behov.
  • Du har potential för en nästan villkorslös och osjälvisk kärlek till andra.
Typ tre – Presteraren
  • Du strävar efter framgång och är ambitiös, energisk och skicklig. Du är självsäker och bra på att anpassa dig, och människor uppfattar dig som charmig och attraktiv. Du uppträder diplomatiskt och välbalanserat men tänker mycket på din egen utstrålning och på vad andra tycker om dig.
  • Ditt problem är i regel att du lägger för mycket tid på ditt arbete, och att du är väldigt tävlingsinriktad.
  • Du har potential att bli en förebild, som kan inspirera andra.
Typ fem – Iakttagaren
  • Du är uppmärksam, observant, insiktsfull och nyfiken. Du har förmågan att koncentrera dig och komma på lösningar på komplicerade problemställningar. Du är uppfinningsrik, innovativ och självständig men försjunker ofta så djupt i dina tankar att du förlorar kontakten med omvärlden.
  • Ditt problem är i regel att du ifrågasätter allt och blir en isolerad särling.
  • Du har potential att bli en visionär pionjär, som är långt före din tid.
Typ sex – Tvivlaren
  • Du är pålitlig, hårt arbetande och ansvarsfull. Du arbetar målmedvetet och är bra på att förutse problem och se till att inget går snett. Du har förmågan att lösa problem och samarbeta med andra, men ibland går du på defensiven och gör undanmanövrar för att inte behöva fatta beslut.
  • Ditt problem är i regel att du tvivlar på din egen förmåga och att du misstror andra.
  • Du har potential att leda dig själv och andra mot högt uppsatta mål.
Typ åtta – Chefen
  • Du är handlingskraftig, drivande och självsäker. Du besitter stor styrka samt många talanger. Du talar fritt ur hjärtat och är beslutsam, men du har en tendens att vara för självupptagen och dominerande. Du har ett behov av att kontrollera din omgivning och kan emellanåt verka skrämmande på andra, och du ger upphov till många konflikter.
  • Ditt problem är i regel att du inte kan styra ditt temperament.
  • Du har potential att genomföra storslagna och heroiska bedrifter.
Typ nio – Medlaren
  • Du är tyst och lugn, närmast självutplånande, och litar på andra. Du är kreativ, optimistisk och stöttar andra människor, men ibland följer du med strömmen bara för att bibehålla lugnet. Du vill helst att allting skall gå smidigt, och du undviker konflikter, så därför bagatelliserar du ofta problem och blir alltför nöjd med dig själv.
  • Ditt problem är i regel att du blir slö och oengagerad.
  • Du har potential att föra människor samman och lösa konflikter.

Det va allt för ikväll.

Ska nu se grays så får fortsätta med testerna :). . .

Adressen till den sidan är :

http://www.urdjuret.com/ql/iq/SE/index.htm


Härliga soliga dag.

Det har varit en super fin och härlig solig dag idag. . . Härligt att det börjar bli varmt.

Denna dag har varit en typisk uträttar dag, har gjort en budget planering för denna månad, planering för pluggandet, har varit på apoteket, på ica, bokat in tvätttid, ringt till dem ställerna där dem ej tragit räkninar från min bank, nu återstår det bara att ändra tid med psykologen och min sjuksköterska så att jag kan gå på tessans skolavslutning nästa fredag.

Och nu börjar dagen leda mot sitt slut. det blir nog att prata med daniel större delen av kvällen mys pys ska de bli :)  och sen se lite på tv ev.

Det va min dag de hehe. . . Återkommer nog senare ikväll.

Kram

Emelie L

Började dåligt . . .

Ja, denna morgon försov jag mig rejält, vaknade kvart över tio. Jag förstår inte vad alla rutiner och den ansvartagande Emelie har tagit vägen, hon är som bortblåst.

Men efter igår så känns det som om jag e på väg uppåt igen. . . Fast jag nu försov mig så ska jag gå till framsteget ska vara där runt 13 tiden till 15, göra det slutgiltiga provet få ett beslut för det slutgiltiga betyget, fortsätta med matte b sen hemåt. vet inte om jag nu innan jag ska gå kommer hinna med lite planering. tror det har ändå allt rätt klart i huvudet. om inte så ialalfall påbörja och fortsätta när jag kommer hem. ska med klämma in lite planering kring månads budgeten och lite smått och gott. . .

Denna dag kommer  bli bra känns det som, visseligen så e jag helt slut och trött och har ingen lust men ska tvinga mig själv så jag får lite ordning på mitt liv igen. . .

Ja det va väl allt så länge. återkommer senare under dagen med mer smaskiga skvaller om mit någorlunda rika liv :P hehe.

Ha en bra dag ute i solen. . .

Kram

Emelie L

:)

Jag kan inte sluta le, katrin har fått sin baby nu, så himla söt och go lite baby och så lycklig och kär hon ser ut, man bara ser hur mammakänslorna strålar runt henne. . .  Man blir så glad, att se henne så lycklig, glad och försiktig ut. . . Hon som annars har en rätt hård sida, inte för att jag diggar den för det gör jag, hon e gryyym.

Sen e man med på lite bättre nu igen, hoppas det håller i sig, har haft en kanon mysig dag med daniel på andra sida luren :)

Återkommer senare om jag orkar.

Kram

Emelie  L

Något nere idag med. . .

Ja kvällen slutade inte så väl igår, tänker inte gå in närmare på det, det hör till en något privat del i mitt liv. . .

Allt kan man inte bara häva ut sig jue. . .

Och idag när jag vaknade va jag inte alls pigg på nåt.
Men tvingade mig iväg till psykologen, för jag vet att det kan bara bli bättre efter att samtalat med henne.

Och som alltid känner jag mig litte lugnare och på något bättre humör, hoppas det håller i sig. Vi bestämde med att under en tid träffas lite oftare + ta antabus lite oftare nu igen. . . under en tid tills det blivit något stabilare i mitt liv.

Ja jag e väl inte helt nere på botten, men halvägs ner, så nu blir det återigen att klättra sig upp, men som min psykolog sa så kommer jag klara det galant och att jag snart e uppe på bena igen, bara en sådan sa stärker ens vilja, att höra utifrån att någon tror på mig , vet vilka framsteg jag göra, en som påminner mig om dem osv. bara en sådan simpel grej får en att tro lite mer på sig själv. . .

Jag vet allvarligt talat itne vad jag skulle göra utan henne, hon är en väldigt viktigt del i mitt liv och min framgång, det kommer hon alltid att vara. . .

När man själv kompilcerar allt är det skönt att ha henne vid sin sida som ger mig vertyg och pratar om mina problem utifrån en annan vinkel. . .

Men ja jag mår kanske lite bättre men känner att det inte e någon idé att gå till skolan nu, blir att gå ditt och vända i prencip. så det blir en hemma dag, en bra sådan tror jag , känner mig taggad att planera upp en förändring , rutiner igen osv. . . Känner bli klar i huvudet efter att samtalat med psykologen som alltid, det är en bra plats att rensa sina tankar och känlsor, ofta behöver man bara få sätta ord på dem utan tjurigheter och annat bara få ur sig sina tankar och sen inge mer. . .

Ja det va väl allt hittils.

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L