¨

Något bättre idag.

Men inte helt, hade väldigt svårt att komma upp imorse, va med väldigt nedstämd och orkade inte mkt, så det blev mysisar idag, mkt lätt och enkelt, det va sjukt längesen jag tog på mig mys pys dräkt på dagtid. . . Men jag kände att jag behövde piffa till mig iallafall, så det blev att sminka sig lite, även det va väldigt jobbigt, men väl färdig för att gå så började humöret lätta något, inte mkt men lite, det va även trögt att plugga idag, så det blev mest en massa babbel med en del deltagare och lärare.

Lite matte klarade jag av på morgonen men sen efter lunch tog det stopp det fanns ingen energi eller ork och började känna av lätt ångest, trötthet, kallsvettig fick även vääääldigt ont i magen. . .

Men jag satt tiden ut, runt halv tre gick jag ner till nuevo , satt där en stund och pratade om mitt mående, sen gick vi och två deltagare till och vibbade, under vibbningen mådde jag bra, det va som all värk och sveda försvann men kort efter jag va klar så kom allt tillbaka igen, kom hem sent idag, runt kvart i fem, så det blev att lägga sig och andas ut lite och sen ut igen , ut och övningsköra, och det gick bra börjar får slyt i detta :)

Inte alls långt ifrån körkortet, måste bra nu till nästa vecka lägga mer energi på teorin också.

Ja ne det blir en lugn kväll, ska laga mat snart, se lite på idol och sen vet jag inte, blir nog att somna tidigt ikväll. .
Ha en bra kväll allesammans

Emelie L

Nedstämd.

Ja idag har det varit en sådan dag, har mått skit skumt, känner mig nedstämd, tung i kroppen, har ont i hela kroppen också, vilket brukar bero på att förskyldning e på väg, gå väl se imorn hur jag mår.

Själv tror jag att jag legat i så mkt, och nu säger kroppen i från. . . Har varit hemma hela denna dag, det blev at s ova fram till 13.00, sen har jag pysslat med bloggen, börjar komma någon vart nu, men nu ska jag lägga det på hyllan fram till nästa vecka.

Jag har lagat mat, varit ute och hadlat, sen har det bara blivit slapp fram tv, halv åtta hos mig och idol. . .

Ne nu orkar jag inte skriva mera.

Emelie L

Seg e precis vad jag e.

Ja idag är det en riktigt segar dag, hjärnan e heller inte med idag, i väldigt trött faktiskt, och det va väldigt svårt att komma upp idag, men upp kom jag iallafall, och va i skolan redan halv 9, har tragglat lte matte, och sen sista timme körde jag på med engelskan. . .

Ska nu fortsätta här hemma med att göra klart kap 4 och 5. sen fortsätta å traggla matte. vill med få in lite tid med att justera bloggen rätt, men få se, vet att jag inte kommer lyckas med det, men vill heller inte ge upp, vill ju gynna er som läser den, det ska vara lätt att ta sig igenom min blogg utan massa hinder som gör det svårt.

Ja ne vi få se hur denna dag slutar och vad jag bestämmer mig för att konsentrera mig på.

Emelie L

Ny vecka och nya tag :)

Vilken fantastisk start på denna vecka, har haft väldigt roligt och skojigt på framsteget idag. . .

Och så är jag klar med kap 3 i matten (funktioner)

Ska nu under kvällen gå igenom det vad jag kan mindre och inte, så ska vi gå igenom det imorn det som jag inte greppat en.

Är nu hemkommen, och ska hålla på med bloggen fram tills 18.00 sen blir det mat, dusch, diska och gå igenom matten sen blir det glass och godis framför idol :)

Ja ne jag får bli kort nu så jag hinner med det jag ska.

Emelie L

Somvanligt går helgen yberfort.

Nu är det söndag och snart ny vecka att se fram emot, det blev inte som jag tänkt mig denna helg, hade tänkt pluggat igår, men istället fastnade jag framför bloggen, försöka alllt jag kunde för att få ordning på det sista med bloggen, men ikke, lyckades nästan men då kom jag i mot en knappt som gjorde att allt jag fixat med försvann. började om men då hade jag glömt av en del, fixade det jag kom ihåg, inget som ni lägger märke till. . . skulle vilja sitta idag med, men vette fan om jag orkar. Blir så trött på att det ska vara så jävla komplicerat det jag vill få gjort.

Ni märker kanske att om man ändrar upplösning tex från 100% till 75% så hamnar både inläggs sida till väntser samma med menyn, och ni som har firefox så blir det likadant. . .

Jag vill liksom få texten att stanna kvar i mitten som bakgrunden gr när jag miskar på sidan eller för er som har en annan upplösning. . .

Jag skulle kunna sätta mig ner med det, det e inte så att jag behöver plugga för att komma ikapp, pluggar mest på helgerna för brist på annat och göra. . .

Få se vad jag känner för, skulle så gärna bli klar med detta så jag kan börja fin justera anant på bloggen.

Det va lite av denna förmiddagen.

Återkommer senare.

Emelie L

En riktigt dona dag. . .

Har det hittils blivit, har dammat, skrubbat badrummet, diskat upp disk för hela veckan som gått, sen har jag rensat kylskåpet gå. Jag har dels photat lite på det jag inhandlade igår, kommer ha de som bild gång, inredning som kommer inhandlas under denna höst samt alla höst / vinterkläder.

Har ju ej hunnit lagt upp bilder på min nya möblering samt den nya soffan så bilder på det kommer öven upp längre ner i inlägget.

Samtidigt som jag photade och la upp bilder på datorn så tog jag mig tid och rensa på bilder samt städa upp allt i mappar osv.

Resten av dagen så blir det att snart mig en promenad i ett väldigt grått och trist väder, men det hindrar inte mig, det e friskt och skönt ute, ett riktigt mörkt höstväder helt enkelt. . . Och det e mysigt även om jag verkligen inte ser framemot höst och vinter detta år, det va så himla lång och kalla vinter detta år och dålig sommar, så vill helst av allt att sommarn hade hållt i sig fram till nov hehe . . .

Nu kommer bilder på nya soffan som jag kpte för nån månad sen samt mina frsta höst köp detta år.








Helgmys helgen lång :)

Det är grått väder, mysigt med det ibland, det blir en mys dag inne i "mörkret" ska plugga matte och eng, fast ska även ta mig en lite promenad, älskar promenader oavsätt väder.

Det va otroligt skönt att få sova ut idag. . . Man börjar mer och mer uppskatta helgernas charm, sova ut, ta det lugnt, slappa, bara njuta, har sen tre år tillbaka haft svårt att bara vara, och slappa. Men nu har jag hittat charmen med helgerna igen, och mkt beror nog på att veckorna blir betydligt längre när man är hela dagar i skolan. . . Så när helgen kommer e man så slut att det blir svårt att göra annat en att slappa och bara koppla av.

Ja ne det va nog allt för denna morgon. Återkommer senare under dagen.

Kram

Emelie L

Underbar fredag. . .

Nåt jag börjat uppskatta mer och mer som jag har lagt märke till, det e att ta mig en sväng på stan, helst själv, lite senare på eftermiddagen, det som e så mysigt, det e att göra nåt mellan 16-18 sen komma hem, köpa mat på vägen, sätta sig ner och mysa med maten framför tv. . . Dessa timmar på dygnet e dem mest tråkiga, men jag har hittat min grej, då jag känner att det bara bli slö timmar så ska jag ta en vända på stan, behöver inte köpa nåt, men det e något jag tycker e behagligt, förut va det en pest att gå på stan och ute överhuvud taget,men nu har jag hitta tillbaka av en knutta mig . . . Det kommer bara mer och mer fram inom mig hela tiden, blomman inom mig börjar blomma ut :)

Nu sitter jag och ser på nyheterna eller ja dem e slut, så det e dags att ev ta sig en dusch.

Ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L

Toppen, Toppen, Toppen !

Känner mig väldigt tillfredsställd av mitt liv just nu, det kan inte bli bättre. Hade en bra möte med min handledare på nuevo, vi gr så att varannan vecka har jag samtal med henne och varannan vecka med psykologen. 
 
Och idag pratade vi mkt om hur långt jag har kommit med mig själv, sen om att sätta in andra saker i vardagen som inte innefattar studier, så att säga saker som ska få mig att släppa studier ett tag och ha något med mig som tillfredställer mig och som kan värdesätta mitt liv som då inte har med prestation inom studier att göra.

Så från och med nästa vecka ska jag börja lägga in träning (vibb) til latt börja med, få in det i min vardag, två dar i veckan, tisdag och torsdags efetrmiddagar.

Jag ska med nu lägga in tid för lite djupgående pluggning i kör teorin, jag e inte långt ifrån mitt körkort nu kan jag säga, körningen går yberbra, självklart finns det små saker att träna mer på, men nu är den värsta biten över, så nu är det bara att köra på :)

Jag kommer med få en vecka ledigt i slutet på okt, ska då åka ner till Daniel och vara med han en vecka :) Så kul att jag fick igenom detta beslut, har nu något att se fram emot, vilket kommer peppa mig att göra bra i från mig av den studie tid som jag har plus annat.

Lite roligt, hon blev glad över det beslutet, eftersom jag inte uppskattat ledighet förr så tyckte hon att bara de va en framgång i mitt måeende , att jag verkligen kan ta till mig ledighet och vila från det normala. . .

Har så mkt stabilitet i mitt liv just nu ska denna ledigheten kommer jag njuta av till 200%.

Har hittat min sätt att plugga på, jag ligger i en tid sen tar jag mig en paus för då ökar min prestation och inlärningsprocessen. . .

Jag är med nu på gång, på gång för förändringar, jag har hittat mina verktyg, jag hakar inte upp mig lika mkt på saker och ting utan viftar bort det och går vidare, tex en sån enkel grej med att försova sig, förur gick jag ned mig väldigt mkt över bara en sådan grej, nu går jag upp tittar på klockan fan jag har försovit mig, sen tänker jag inte mer på det, fixar mig då istället inför dagen, går till skolan och gör det jag hinner. . . Ingen big deal. . .

Jag står nu och väger lite , men är jag har byggt upp min grund, som göra att jag blir mer trygg med mig själv, jag har mina verktyg ifall det skulle komma en svacka i mitt liv, detta ger mig bättre självinsikt, bättre självförtroende och självkänsla, att hitta sin självinsikt och självdistans det e nyckeln, för mig iallafall.

Allt går yber bra, som jag nu under en veckas tid tjatat om, sorry om det blir uttråkande, men eftersom jagaldrig mått bra i mitt liv, det har alltid varit nåt, så betyder detta allt för mig, det betyder enormt, detta i liksom nytt för mig, att må bra i hela mig, min prestation är på topp, jag har rutiner i vardagen och jag följer det fullt ut, jag börjar bli männsika igen, känns nästan som en nyfödelese av Emelie, den gamla Emelie börjar träda fram men samtidigt en ny Emelie, det e svårt att förklara denna underbara känslan, att jag lyckas, fatta, det jag lyckas med e enormt, jag börjar inse det. . .

Jag känner mig väldigt stark, och denna styrka kommer jag bära med mig, denna vetenskap om att man kan om man bara vill , bestämmer man verkligen sig för en grej då jävlar då genomför man det, och vilket tålamod jag har haft, jag e helt förvånad, Jag är stark. . .

Denna helg vet jag ännu inte hur den kommer blir, antingen blir det plugg hela helgen, eller så blir det att vara med daniel hela hegen. . .

Ha en bra helg allesammans.

Kram

Emelie L

Stress = lagom päst.

Hehehe, jag vet inte vad jag får mina ord ifrån :S, det e sån dag idag. . . 
 
Och vad jag menar med det, vet jag inte riktigt, mer typ att nu är det stressigt hos mig men lagom stressigt som sen blir lika med lagom päst.

Känner stress men behaglig stress, man kommer mer och mer närmare sina mål och det e ju e jue bra, men det triggar igång en lite, man känner sig nästa lite rädd att kanske denna gång gå imål med positiv feedback.

Många av mina pusselbitar börjar falla på plats, snart är Emelie hel igen. . . Och det e faktiskt ett skrämande moment, för efter allt detta har man återigen ingen kontroll på vart vägen ska leda en.

Och där ska jag vara väldigt uppmärksam med att tidigt börja känna efter och ev rycka in med mina vertyg, för jag tror att när jag väl kommit i mål e det återigen luddigt vart jag ska bära mig upp till och där tror jag att det kommer komma en liten svacka för mig, men ska försöka förbereda upp en stragedi innan jag börjar närma mig slutmålet med studierna, för det e ju bara punkt ett, jag har 2 , 3 och 4 kvar.

Så vad det med det. Ska snart ut och övningsköra, ska lägga mig och blunda lite innan klockan slår fem och det e dags att ta sig en vända ut i livet igen hehe :)

Emelie L


Höst mys och vilodag.

Idag har det varit en vilodag för mig, eftersom det blev en väldigt hektiskt dag igår och många språng överallt. Först skola från halv 9 till 12, lunch sen sitta på nuevo och prata och plugga teori, efter det till vibbhälsa eller som det nu heter gym munktel tror jag, va där och vidda, sen raka vägen hem, tog då en rök sen kom mamam och hennes gubbe, vi gick direkt till mormor, va där några timmar senare vidare ner till stan och åt middag, nya joseh vet ej hur det stavas ?, grymt ställe jätte mysigt, och god mat, vi satt även där sov några timmar så jag kom hem sent igår runt halv 10 , raka vägen in i duchen sen sita vid datorn o sängen sen sova. . .

Eftersom det blev senare en vanlig med att ta natt medicinen så somnade jag inte så himla tidigt, inte så himla sent, men däremot så blir det så att det tar 12 timmar innan medicinen går ur kroppen så det blev att sova lite längre, inte så att jag försov mig, dels hade vi ledigt idag, men tänkte gå och plugga på nuevo från halv 9 till 10 för sen va det föreläsning om stress, mkt bra föreläsning, men jag kände att jag har redan gåt igenom detta, och det e nog med det, jag e över denna tröskel och behöver ingen direkt hjälp med det, det blev nästa en belasting för det e inget jag behver arbeta med. . .

Hur som helst jag tg lite sov morgon va på nuevo 10 och gick hem vid tolv, jag va riktigt trött så det blev inte att plugga någe, pratade lite med daniel i telen och vilade somnade til len stund innan han kom till mig, vi har haft en mysig kväll tillsammans i sängen framför tv, köpte även hem pizza :)

Nu sitter vi i sängen och ser på fotboll, det blir väl att somna till den.

Ha de gött.

Emelie L

Allt e på topp. . .

Allt e på topp nu igen, det går fort framåt och mkt hinner hända på vägen. . . Väldigt mkt må jag säga.

Många förändringar kring väldigt mkt, det e nu finjusteringen sker, nu är den värsta tiden över och vissa meen blir jag tvungen att få leva med, och jag kommer med få vara uppmärksam och försiktig när det gäller allt. . .

Men det e sånt som jag nu kommer börja jobba med, jag har hittat min taktik i plugget. Mat och sömn det börjar jämna ut sig, och det steg som nu behövs ta det e e vibb och träning, ta steget att gå själv en dag i veckan. Sen har jag ju rökningen som jag måste kämpa med, försöker men det kommer nog en dag då jag verkligen kommer lägga i en växel, det e ju heller inte bara att sluta, det händer ju så himla mkt i kroppen, psyket och vanor man man måste ändra på, men jag har en taktik i det med, nu gäller det bara att ha tålamod med att hålla sig till den taktiken, men som sagt den dagen kommer komma inom kort det e jag säker på.

Och körkortet e snart taget, det går kanon och köra, nu behövs bara lite fin justeringar sen e jag reeeedo, ska med nu denna vecka lägga i en växel med att verkligen plugga teori. . . Målet e att göra prov och uppkörning i slutet på nov ellr någon gång i dec :)

Som sagt denna höst kommer bli rolig och spännande, mkt kommer hända med och kring mig, ska kämpa så himla mkt . . .

Ja ne det va allt för idag.

Emelie L


Måndag, ny vecka, och valet är klart.

Somnade igår till valvakan somna en timme innan allt va klart, men när jag somnade så var det nästa klart, moderaterna skulle vinna, vaknade tre slog av tv, somnade om, det visade sig att jag glömt satt klockan på ringning, så jag frsov mig, vaknade tio gick upp på direkten och gjorde mig klar för dagen, kom en timme sen, så det kändes inte så farligt, va i skolan från till 15, pluggade på med matten.

Imorn blir det att plugga matte fram till lunch, sen äta lunch gå till soc med papper sen tillbaka till nuevo, plugga inför körarprovet, efter det gå och vibba sen hem, men dagen slutar inte där, väl hemma ska jag sätta igång med att plugga eng hela kvällen lång, behöver ej heller tänka på mat den gjorde jag idag, och kommer klarar mig på den fram till onsdag.

Ja och sen till valet, det blev  som jag ville, sen är det med en hel del snack om svergidemokraterna, alltså jag e inte så jätte insatt i just det partiet, eftersom dem inte fått så himla mkt talan i tv, men det jag vet e ju denna fråga om invandrarpolitik, och det jag inte helt förstår är varför det e så jävla farligt att dem kom in i riksdagen, alltså vi sverige behöver ju med ändra våra intag av invandrare, eller sätta mer krav osv, det e väl bra att det finns ett sådant parti i riksdagen, eftersom ingen andra av partierna ägnar sig åt den frågan. . .

Sen vad jag tycker om partiet i sig, ja det e ju inget parti som ska styra och ställa, men att dem ska få en chans i denna fråga som dem lever för det tycker jag, se vart det leder, sen kan man ju komprimissa osv.

För jag kan ju säga en sak, sätter dem sig emot dem nu så kommer det bli bakslag, för nästa val då kommer svergidemokraterna träda fram och ta över, och det vill jag verkligen inte, så jag tycker nu alliansen ska tänka ett steg framåt, man kan ju alltid lyssna och komprimissa, dem måste ju med få sin röst hörd.

Ja som sagt jag e inte helt inne i detta just nu men ska se debatten på 4 (kvällsöppet) så kommer mer om ytterligar åsikter. . . Vad tycker du själv lizy ?

Ha en bra kväll allesammans.

Emelie L


Val 2010. . .

Självklart ska jag följa valet i valvakan på tv4 , tänkte först inte göra det, kanske inte gör det programmet igenom, men vill gärna se hur det ser ut nu i början. . . Jag håller självklart på moderaterna, och har även varit iväg och röstat på dem. . .

Få se om jag håller mig vaken, vill ju vara med och veta på direkten vilka som tar hem detta. . .
Sjukt spännande är det i år.

Resten av denna dag så har jag varit väldigt rastlös, Daniel åkte hem i förmiddags, det blev inte en hel vecka med honom :(, saknar han sjukt mkt. jag har tvättat och städat upp skrivit upp lite mål inför kommande vecka. Har även förberett med mat inför dem kommande två dagarna, mat som jag ska ta med mig till skolan.

Nu kommer dem första siffrorna i valet, måste vara delaktig så jag avslutar här.

Emelie L

Dålig uppdatering , ja vet !

Det har bara inte funnits tid åt att blogga och som ni kanske märkt så har jag jobbat med min design på bloggen, tyckte den blev väldigt bra, e tok nöjd, men det finns fel i den , och jag väntar nu med att få hjälp med det sista, daniel kompis kunde hjälpa mig hoppas det blir av snart, för stör mig  så himla mkt på dessa saker, och ni vet nog vad jag menar, texten hänger utan för själv bakgrunds bilden, på min skärm visar den exakt så som jag vill ha den men på andras så visar det helt fel, jag tror jag vet vad felet kan vara så ska sätta mig ner och justera lite själv, men hjälper det inte så får jag helt enkelt vänta med hjälpen. . .

Designen satt jag med från fredags natt till på söndag natt, det blev varken mat eller ordentligt med sömn och slarv med medicinen vilket förstörde mkt av vecka, plus att jag va helt inne i det jag höll på med, okey själva designen tog ingen längre tid, men resten att få allt att hänga ihop det va det som tog tid  och det e alltid det som tar tid, även om man håller på med design i jämna mellan rum så är det som att börja om från början när man sätter sig med det igen, visst inte allt men just detta att få allt att hänga ihop, om det inte e det som jag tror e problemet så kommer daniels kompis lösning vara värd guld då behövs det inte alls läggas någon tanke på just det.

Ja som sagt veckan har varit upp och ner och det blev bara två dagar i skolan, i onsdags och i fredags.

Men nu är det skärpning igen, och det jag nu behöver jobba med e att försöka göra lite i gången om jag verkligen sätter mig in i tex designen igen.

Jag har ändå hunnit gjort mkt, då jag avsatt tid hemma för plugg, har även hunnit med att göra prov på kap 2, vilket inte gick så himla bra, det hade gjort det om jag repiterat allt en gång till innan provet.

Men godkänd det blev jag. . .

Ska nu satsa att få väldigt högt betyg i just funktioner för det e det jag kommer har allra mest användning för.

Men ja, jag kan ju säga redan nu att det blir antingen g eller vg, och om jag verkligen sen satsar på att få fullt pott på slut provet då blir det garanterat vg. . . Ska sikta på det.

Helgen har varit mysig och härlig, en helg med daniel och inge plugg, det va lite svårt att bara lämna böckerna i skolan, har nu kommit in i det stadium att man känner att det e kul och plugga och man vill bara fortsätta och fortsätta å lära sig, man vill bara gå vidare och vidare. . .

Men måste även ta pauser speciellt när jag är klar med kapitlena , ta en paus och sen fortsätta med att repitera, har hittat ett bra sätt nu :)

Det va allt hittils.

Hoppas ni har haft en lika underbar helg som mig. . . Älskar att umgås med min älskling , det är det bästa jag vet.

Kram

Emelie L


Fredags mys :)

Efter lite vila vände humöret och orken till att fortsätta plugga matte, har suttit och gått igenom allt som behövs, nu sitter de mesta, men ska gå igenom mer imorn och på söndag, men imorn blir det att koncintera sig mer på engelska, det blir att träna på ord, både uttal och stavelse.

Nu blir att fortsätta att se på på idol. . .

Emelie L

Fredags trött.

Så en hel vecka har jag klarat mig, jag har varit i skolan hela veckan, och under dem timmar jag ska vara där.

Jag har sovit bra, kommit upp i tid, skött mina tider, jag har vibbat, ätit tre mål om dagen hela veckan ut. Jag har tagit med mig plugg hem och på så sätt har jag kommit ikapp mkt, och på måndag blir det prov i kap 2 (geometri)

Så det blir att sitta nån timme varje dag med att träna , träna och träna. . . Samt så ska jag träna på ord i engelskan, för kap 1-3 samt göra testerna på kap 1-3. . .

Den tid som kommer bli över kommer jag ägna mig åt promenader, se på tv, häcka vid datorn samt sova tills jag vaknar. . . Jag ska med kämpa med ciggen, igår blev det iallafal 11 rökta, mkt bra om man ser det så att jag legat kring 15-17 varje dag denna vecka. . . Så nu blir det nya tag med rökningen igen. . .

Resten av denna dag blir det att ägna sig åt matten, se på tv under kvällen , kommer nog med somna tidigt känner jag. . .

Det va nog allt så länge, återkommer ev med mera. . .

Emelie L

Mysig kväll. . .

Det har varit en mysig kväll, sen jag kom hem har jag pluggat matte , det har gått bra :) sen efter det blev det mat och se på halv åtta oss och nu ser jag på idol medan jag sitter här, göööteborg suger hehe. :P

Det kommer inte hända så mkt mer ikväll, ska duscha efter detta program sen blir det att sova. . .

Det va väl vad jag hade å skriva just nu.

Natti

Kram

Emelie L

Vilken vecka. . .

Allt har rullat på, lite små besvikelse har man väl fått men i det stora hela så har veckan varit kanon !

Det går verkligen framåt just nu, och ingenting känns jobbigt, det flyter, jag sover äter mer en en gång per dag, jag får min dagliga promenad fram och tillbaka till skolan, jag pluggar och står i hemma hemma. . . Det e ett väldigt plus att jag nu tar med mig plugget hem också, just nu behövs det , komma ikapp, träna mer på sådant man inte riktigt förstått tidigare, men nu kan jag det mesta ch guuud vad jag kämpat, känner mig riktigt nöjd och glad över denna prestation denna vecka. . .

Och en e jag inte klar, nu e jag på hugget, ska bli klar med kap 1 och två ikväll, iallafall kap 1 ja det e inte så att jag gjort om allt, utan jag har tränat mer på dessa bitar jag inte klarade så bra på , på provet, men nu har jag gjort tränat på det mesta, har ytterst lite kvar sen blir det att testa sig, och bra det med att testa sig på det man klurat över och sen det man kan, har bestämt att sätta mig och gå igenom lite varje söndag, gå igenom kapitlerna så man inte glömmer bort. . .

Och nästa vecka blir det prov på kap 2 i matten, om jag hinner idag så blir det att gå igenom lite små delar på det kapitlet sen göra en test del, om det går bra på testdelen så blir det att repitera lite varje dag under helgen :)

Sen kör jag igång med kap 3, och det e ett långt kapitel så det kommer nog ta sin lilla tid, har satt upp ett mål och klara det på två veckor.

Och till engelskan , jo det går bra där med. ska nu under helgen, träna på gramatik och ord på 3 kapitlen samt göra testdelarna. . .

Det e skönt att ha fullt upp med sig själv, visst så behöver man pauser lite då och då, men nu under sommarn så har jag haft min paus och känner nu inge behov att ränna runt , vill plugga, vill komma vidare, vill bli klar så att säga. och känner nu att för att nå bättre en till bara g så måste man ligga i, vill liksom förstå med på inte bara göra. . . Gäller både eng och matte.

Jag vill bli bättre en bra om ni förstår mig rätt. För matten och engelska i viktiga delar i mitt liv, engelskan mer allment och matte ja mitt jobb kommer ju inbära matte (ekonomi) så det e klart att man vill blir bättre en bara någorlunda bra.

Så fritiden får ligga på hyllan ett tag, Ser inte så farligt på det, för det e någor man kan ägna sig åt resten av livet, där har man liksom inte bara en chans att ta vara på. . .

Och sen är jag inte så himla mkt i behov av den, jag har liksom min fritid på "jobbet" hehe , ne men skolan, man får uta av de sociala där med, under rasterna ibland under tiden man studiera så man e ju inte själv hela dagarna och man ängnar inte hela dagar åt att bara plugga, på framsteget får man allt i packet.

Emelie L

Mitten av veckan !

Nu har halva veckan gått, väldigt segt har det gått mot vad det brukar, e väl för att daniel e i turkiet just nu, och man längtar ihjäl sig på att bara få höra hans röst. . .

Idag har det bvarit en seg början på dagen, har ialalfall översätt en engelsk text för kap 2 ska nu efter lunchen översätta en till engelsk text för kap 3.

Blir väl klar med den runt 14, sen ska jag titta igenom matte boken och påbörja repitera det jag har mindre lätt med. . .

Sen runt 15 blir det hemfärd, ska fortsätta repitera klart det jag har svårt med sen göra blandade uppgifter för kap 1 och 2 för att sen kunna bedömma om jag har pej på det eller om jag måste gå igenom det igen, har jag pej på det, ska jag sätta mig ner och tränna på ordförrådet för engelskan, göra tester för kap 1, 2 och 3. . . Sen ska jag njuta av kvällen innan det e dags att sova igen. . .

Det va allt så länge.

Emelie L

Känner mig nere. . .

Känner mig nere nu igen, såg fram emot att se på idol idag, men känner mig bara ännu mer nere, känns som jag själv inte kommer någon vart, när är det min tur tänker jag. . . Vill med lyckas, vill med vara en som ger intryck och avstamp. 

Körningen går heller inte så bra, det vill bara inte sätta sig, vissa regler, förberedning innan rondeller och min kunskap som jag faktiskt har, huvudet har ett tänke men kroppen vill inte ta efter för det. . . Men jag vet , jag ska inte inte deppa ihop för det, jag kommer lyckas, någon gång, det e ju det, NÅGON GÅNG, det känns så långt borta.

Försöker tänka på vart jag va för ett år sen och hur allt kändes då, då kändes där jag är nu väääääldigt långt borta.

Allt kommer gå att klara, det negativa med mig e just att allt ska gå så snabbt. Behöver nog lite vila och lite sömn så tar jag nya tag imorn. Vila har jag redantagit ut sen jag kom hem försutom övningskörningen. 
 
Emelie L


Ännu e lysande dag e min vardag.

Det har varit en bra dag, det kanske inte alls blivit så mkt gjort eller ingenting, för kristdemokraterna och center kom idag och presenterade sitt "parti" det kommunala för sörmland, jag fastnade hårt på kristdemoktrater och just henne som förespråkade kristdemokraterna för sörmland, så hon ska få min röst helt klart, gillade henen VERKLIGEN!

Men sen blir det såklart en röst på moderaterna och rainfelt. . . Ska ta upp sen varför och ge er lite info för er som inet orkar lägga någon tid på det, vilket jag tycker e väldigt synd, dem som skiter i vilket, den person ska med sen akta sig för att klaga i så fall. . .

Så denna förmiddagen har handlat om val 2010. . .

Sen blev det lunch och snack med framstegets gäng :), och nu sitter jag på nuevo och ska snart göra två prov i körterori. . .

Och sen hemåt, översätta 2 engelska texter gå tillbaka lite i maten och repitera det som ej sitter så bra.

Efetr det blir det att övningsköra, hem äta mat ,diska och duscha och ev sätta mig ner och plugga lite matte få se vad orken orkar :P hehe !

Emelie L

Ny vecka !

Blev nyss påmind med guldstjärnor av peter, efter jag har gjort väldigt stor förändring under ett års tid så både kylskåpet vara :P :D

Och det kan jag säga att det är det :P

Denna vecka började vädigt bra, det har varit en underbar dag, på nuevo, på framsteg och sen blev det vibbning, plugg hemma och övningskörning.

Dagen har bara försvunnit och det känns som det kommer bli en bra vecka, det känns även som detta bara e början på en fantastisk höst.

Har har ett kärleksliv att se upp till, en framtid inom studierna, jag äter och sover som jag ska, nu fattas bara att träning och sluta röka. . .

Och idag kan jag säga att det inte alls gått har redan rökt 14 cigg och ihelgen gick det nästan, ena dagen, lördagen då rökte jag bara nio cigg, nya tag imorn vet hur jag ska gå till väga med att dra ner på ciggen, men vilja över det finns inte helt, få se hur det kommer gå imorn.

Sista timmen innan läggdags ska jag spendera framför kvällsöppet, ska med äta lite gott till det :)

Natti på er alla

Emelie L


One tree hill - Gör mig sentemental

Denna härliga helg är snart slut. . .  Och saknaden efter Daniel bara växer, nu när han varit här en vecka innan han begav sig till turkiet så har man en uppfattning på hur det kommer bli när vi bor ihop, och det kommer bara bli myyyysigt, vi har det så mysigt ihop och det lugnare mig, jag mår bra av slapp framför tv hämtmat och mys i mellanåt. . .

Vi kommer få en fantastisk framtid ihop, de känner jag verkligen, jag har aldrig känt det förr, drömt kanske men aldrig kännt mig så säker. Han är fel fri, jag är felfri för honom, vi tycker om film mysa, ta det lugnt bara slappa.

Och innerst inne så tror jag vi kommer kunna göra ännu mer tillsammans, jag tror nämligen när han får det tryggt med jobb och pengar och det rullar på, då kommer han nog  uppskatta promenader och träning :) Det skulle verkligen vara kul att dela det med han med. Men det kommer nog.

Jag har aldrig velat så här mkt med någon, han är underbar att umgås med i alla lägen, jag bara stormtrivs, jag får verkligen inte nog av han, det som nu bara fattas det är att ha annso i samma stad, det skulle vara så härligt, Hoppas gumman att du verkligen flyttar hit, saknar en trogen vän som dig väldigt mkt.

Saknar verkligen en vän i min närhet, och den vän jag saknar är du annso. . .

One tree hill är en magisk serie, den får mig alltid så här sentimental. Den får mig verkligen att tänka till, sakna och berömma. Det e en otrolig serie, den berör verkligen och kommer sakna den så mkt nu när den tar uppehåll ett tag.

Ha en bra kväll allesammans !

Emelie L


Söndags mys . . .

Då va härliga söndagen här igen då, har sovit ut denna helg, pluggat ikapp lite efter en väldigt långsam start.

Men nu e jag på banan igen, känner mig taggad och nöjd över min sitution, denna höst kommer bli så bra så det finns inte, iallafall om det går som jag vill, jag har med räknat lite på det hela, om jag håller denna takt som jag gör nu som kommer jag dels bli klar i tid, men om jag ligger i så som jag gör nu kommer det ev gå framåt lite fortare, men det e bara en speculation inget annat, jag tänker inte satsa på det, för målet e redan satt ska inte ändra det nu. . .

Det har varit en skön helg i tystnad och för mig själv, det har varit jätte härligt, att bara få göra saker som man vill utan att ta hänsyn till någon annan, men visst jag saknar min daniel otroligt mkt, men ska ändå ta vara på denna tid med att ligga i både på helger som vardag men inte allt för mkt på helgerna men lite granna :)

Jag har med fått lite goda nyheter från pappa min som kommer förgylla mina månader.

Denna söndags kväll kommer bjuda på serier och film, ska med gå och handla mig lite gott, e så sugen och känner mig värd att mumsa i mig lite gotti gott. . . Vad det blir det har jag inte bestämt mig för, blir nog att gå till affären och titta sig runt om det finns någe som tilltalar mig  denna kväll. (i gottie gott form :P)

Det va allt för mig så länge, återkommer ev lite senare.

Kram

Emelie L


Härlig morgon :)

Då va det redan lördag, denna vecka har gått väldigt fort. . .

Det va skönt att sova ut, fast vaknade först klockan sex sen sju och sen 9, låg då och drog mig en stund, sen orkade jag längre inte, gick upp satte på kaffe, tvättade av mig lite, tog en kopp kaffe och cigg, sitter nu här framför tv och ser på nyhetsmorgon på tv 4 samtidigt.

Denna dag ska jag promenera, äta gott, diska och ha mig, tvätta klockan fyra, göra klart kap 2 i matten och ev påbörja kap 3 få se. . .

Jag ska med försöka hinna med att läsa mig in i moderaterna, och socarna, få se om jag hinner skriva nåt om det, om inte så blir det ett inlägg om det imorn. . .

Det va allt så länge.

Emelie L

Yaaay !

Dagen på framsteg slutade bra, fick närmare vg på matte provet, så känner mig vääldigt nöjd just nu. . .

Vi ska gå igenom provet imorn. . .

Resten av dagen ska jag övningsköra, kolla lite mer grundligt vad moderaterna och socialdemokraterna har att erbjuda, vet det jag behöver veta men ska ändå ta mig tid och uppdatera mig lite, har inte alls hängt med så mkt i debatterna och deras tal till folket så ska gå in och läsa lite om dem, sen kommer mina ord vad jag tycker och inte tycker. . .

Sen ska jag gå igenom kap 2 i matten  (geometri) kolla igenom det lite, små räkna se vad jag förstår och förstår mindre bra, sen göra en planering fram tills nästa prov.

Tänkte att jag gör det idag, för jag kommer komma senare till framsteg imorn för jag har psykologen och medicin hämtning på morgonen, sen ska vi gå igenom provet och efter det ska jag sätta mig med eng och planera upp tid för det med :)

Återkommer senare.

Emelie L

Dag 21-24

Har ju nu missat fem dagar med uppdatering för min come back.

Det har varit en bra vecka i sin helhet, har deltagit i möten, förändrat lite i vardagen, kommit upp tidigt och kommit iväg, alltid lättare att ha någon att vakna till, daniel har nämligen varit hos mig från förra fredagen tills idag.

Det har varit super härligt att haft han på besök flera dagar samt under veckan. Alltid lika kul att komma hem från skolan, det e kul att ha något att komma hem till.

Dem delar av veckan har varit väldigt bra.

Sen så har mitt självförtroende/självkänsla svajat lite när det gäller min prestation och läringång.

Få se nu efter lunch vad för resultat jag får . . .

Efter det så går jag hem och hämtar andan för nya tag i morn. Det blir en lugn dag med promenad, bloggande, har två inlägg som jag ska försöka lägga upp idag, kost och hälsa + politik :)

Återkommer senare.

Kramar

Emelie L

Känner mig värdelös!

Hej det va ett vad sen nu. Och idag har det varit en usel dag. Känner mig dum och värdelös för jag inte alls e smart , känner mig okunnig och det känns som jag aldrig kommer kunna lära mig någonting. Det tar sån tid för mig och jag blir så frustrerad mina är är väl förbi det kanske e försent och lära sig in nåt nu. Jag står fast och kommer inte kunna ta mig upp. Det e väl så här mitt liv ska se ut. Det blir nog inge god gärning gjord här inte. Vet att jag inte ska proppa mig full med dessa negativa tankar . Inte för att dem känns som negativa utan realistiska. Få se nu hur det kommer gå på matte provet som jag ska göra i morgon bitti. Kramar Emelie L.