¨

Dag 20. . .

Denna dag blev en katastrof, igår så gick jag och la mig halv 9, men det räckte tydligen inte för att komma upp tidigt idag, ne då istället så sover jag som en stock fram till halv 1, det e ju helt otroligt, 17 timamrs sömn, det va länge sen måste jag säga, jag sov bara så mkt när jag va deprimerad och kände mig helt slut körd. . .

Men det hela började förra helgen då jag sov runt 12- 13 timmar i sträck. . . Jag kanske håller på att hamna i någon fas, oftas när det blir så att jag bara sover och sover då brukar det grunda på att jag kör på för hårt, men denna gång tänker jag inte lyssna på kroppen, jag tänker köra på så här som jag gjort under denna vecka + lite till. . . Nu ska det inte segas mer.

Måste börja vänja kroppen vid långa timmars plugg, tålamod plus dra ner på timmarnas sömn, det går inte och hålla på och sova så mkt som jag gör, har dels läst att sover man mer en 7 timmar eller mindre så kan man ha lättare för att få hjärtinfarkt osv.

Och det e faktiskt något som jag tycker låter logiskt faktiskt, för när man sover så mkt som jag tex gör så blir nog kroppen van med väldigt lite ansträngning och pulsen ligger lågt, så jag tror då att man blir extra utmattad om man kör på som en normal människa gör.

Jag klarar typ inte det, och jag tror att det beror mkt på sömnen faktiskt. . .

Men som sagt det gäller att vänja kroppen vid mer ansträngning . . . Det kommer nog ta sin lilla stund, men ska ha tålamod med det. .  .

Det e väldigt mkt att hålla koll på och kämpa med just nu, man blir lite förvirrad ibland. . . Det e nu minskning av rökning, minskning av sömnen, mer ordentlig plugg i ma  och eng, samt plugga teori och övningsköra. . .

Och på det hela börja jobba med psykologen på ett helt annat sätt. . .

På det hela ska jag med börja med lite bättre och varierad kost samt promenad och vibbning till oc börja med, sen ska vi utveckla denna vibbning till styrketräning.

Som jag sagt förut, denna höst kommer bli spännande, mkt nytt att ta tag i , det känns ibland lite för mkt, men det e nog nu i början innan man fått rutin på det hela, men jag vet att jag kommer inte ge upp, och det e jag helt inställd på nu jävlar ska det blir ett liv av mitt med !

Ja denna vecka har det inte alls gått någe bra med rökningen, men med allt annat så har det flyttit på bra, känns visserligen inte som det men tänker ja efter så har allt gått väldigt bra denna vecka. . . Jag har legat i så att säga.

Halva denan dag blev förstörd men ska inte tänka på det för det som har hänt det har hänt, ska nu betala räkningar planera upp lite en tid framöver, med kost, promenader, plugg och ev nåt litet projekt att ta tag i.

Sen blir det att gå och handla mat som ska räcka till nästa onsdag.

Ja det va allt så länge .

Ha en bra dag ute i solen :)

Kram

Emelie L


Hemma mys. . .

Så då va sista skoldagen slut för denna vecka, och medicin och antabus är hämtad, ska snart övningsköra. . .

Sen när jag kommer hem från de , ska jag sätta mig ner och göra lite grundlig planering för pluggandet framöver.

Det blir nog inge matte pluggande denna kväll känner jag, ska påbörja att gå igenom de jag har svårt för ännu en gång och det gör jag imorn efter retreaten. Sen resten av helgen blir det mys med Daniel :)

Det va nog allt så länge, återkomemr senare.

Kram

Emelie L

Dag 19. . .

Igår kväll fick jag min dagliga dos av kärlek , det va härligt att ha daniel här mitt i vardagen, mysigt hade v i, såg på tv, åt i hop han duscha jag duscha, sen mys i sängen innan vi somnade som stockar.

Det va även mysigt att vakna upp med honom, jag va schysst och gick upp med honom, så att det skulle bli lättare för han att komma upp, han gjorde iordning sig och sen tog vi en cigg ihop sen va han tvungen att åka iväg, sen gick jag och la mig.

Och kom upp i tid sen.

Nu mspte jag avsluta, frukost rasten är slut,

Återkomemr senare.

Kram

Emelie L

Äntligen (Dag 18)

Idag kom jag upp i tid , det va härligt, men jag e trött som fan.

Sitter nu på framsteg, har hållit på med matte fram tills nu. . . Vi har lite frokust rast nu, så passa på att näta mig lite . . . :P

Idag har jag med något att se fram emot, daniel kommer till mig under dagen :), ska bli riktigt skönt att få träffa han några timmar, ev sova med han om han bestämmer sig för att natta över.

Dagens planering då :

* Plugga matte fram till 12.

* Äta lunch

* Plugga eng

* Gå ner och hälsa på dem på nuevo under dagen.

* Hem vila ett slag.

* Övningsköra med pappa.

* Umgås med daniel, ska väl med ta itu med disken som bara växer hemma, sen ska jag unna mig lite snabb mat, pizza eller nåt annat gott.

Återkommer senare ev.

Kram

Emelie L

Dag 17

Ja den började inge vidare, men jag fick annat viktigt gjort, jag tvättade, och sen har jag hållit på med matten, börjar komma någonstans nu, men det blir dock inte någe prov denna vecka, det får bli på tisdag eller onsdag nästa vecka. . .

Så jag e rätt nöjd över min prestation denna dag trots försovning och miss av framsteg.

Ser på lite tv samtidigt som jag skriver, blir nog att kika en stund till sen sooova.

Det har gått mindre bra med rökningen, men ska försöka ta igen lite imorn med att inte röka så mkt. . . Det kommer nog gå vägen :)

Det får räcka för idag . . . Återkommer imorn med mer trevligheter.

Kram

Emelie L

Jäääävla försovningar.

Nu är det andra dagen jag försover mig kraftigt, igår kunde jag förstå det, det räknade jag med eftersom jag somnade så himla sent i söndags.

Men igår somnade jag vid halv ett, sent visst, men skulle ändå få åtta timmars sömn tills jag skulle gå upp igen, men icke, faaaaaaan, jag blir så jävla irriterad. det som har gått så bra att komma upp dem senaste två veckorna, och nu pang, så kommer jag inte alls upp. . . Hoppas på bättre lycka imorn.

Dessa försovningar förstör så himla mkt, men ska försöka plugga igen det nu idag under eftermiddagen, om jag nu hittar en bra matte sida där man kan få hjälp med det som man fastnat vid.

Om jag hittar det så kommer jag garanterat hinna med att plugga igen en hel del, måste med göra om dessa tal (ekvationer med nämnare) så att det sitter. Men det gör jag imorn, ska med skriva denna lilla engelksa texten idag, och sen imorn planera lite inöför test ett. . . Måste lägga in tid för att plugga ord också, det e full rulle nu, har massa att göra, inge mer slöa dagar och helst inga dagar där jag försover mig . . .

Känner mig kluven nu över dessa försovningar , blir stressad av dem, men ska försöka tänka posetivt ändå. Jag måste det för att överleva.

Ne nu måste jag sätta igång med allt.

Skriver av mig mer senare.

Kram

Emelie L

Soliga härliga dag. . .

Men bakom dessa fina vädret har det varit en förjävlig dag, ingen bra sömn inatt, ingen bra start på morgonen, inge direkt lycka i skolan, rökt för mkt, övningkörningen gick som den skulle, inga konstigheter, är inte exept men e så bra som jag borde vara, sen hem inge bra plugg med matten, fastnade, borde klara av det, men icke , får ta mer hjälp imorn.

Kvällen har varit hyfsad, har fått i mig mat, fått duschat, handlat cigg, fått läst lite på fb och bloggar, och nu delar jag mig mig lite till er om min väldigt jobbiga dag, fick med en fin syn av katrins lilla baby som börjar förflytta sig, redan, lillen e bara tre månader :) så sör så.

Hoppas på bättre lycka imorn :)

Kram

Emelie L

Dag 16. . .

Denna dag började inge bra alls, först så glömde jag ta min kvälls medicin igår så jag fick inte sova så mkt i natt och heller inge bra. . .

Försov vid i morse, vaknade runt 9, kunde gått iväg fort hemifrån, men jag va tvungen att reda ut en sak innan jag kunde få ro i kroppen att gör mig iordning och gå iväg, och klockan gick och nu är det lunch dags i skolan, så stannar hemma 20 min till, på vägen till skolan blir det med att posta ett brev.

Sen till framsteget och lära mig ekvation med nämnare, har glömt bort hur man räknar. . .

Ser inte fram emot det, men jag kommer känna mig nöjd efteråt, det vet jag, efter skolan blir det hem en snabbis , vila en snabbis om det behövs, gå till pappa för att övningsköra, de ska bli kul, just nu känns det tugnt men om jag känner mig rätt så kommer det kännas annorlunda så fort jag kommer utan för dörren.

Det slutade inte gott i rökningen igår, blev väl inte överdrivet mkt men hamnade på 12 rökta cigg. . . inge bra, idag har jag en känsla att det inte kommer bli mindre en sju, har redan rökt tre, men ska försöka hålla mig till minst sju max åtta, få se hur det kommer gå.

Ja munter e inte direkt vad jag är som det kanske märks, känner mig ofokuserad, irriterad, arg och vill bara slänga allt i sopporna just nu. . .

Det va allt för denna morgon och förmiddag, förhoppningsvis kommer jag med ett roligare och trevligare inlägg senare.

Emelie L

Tiden står stiiiiil.

Vill så gärna att klockan ska bli 21, så jag kan se på filmen som jag väntat på hela dagen. . .

Under tiden jag väntar så har jag duschat, och skrivit ner lite om mina drömmar, kan tyvärr inte dela med mig om det för det kanske finns som där ute som snor min idé. . .

Jag har inte så mkt mer att säga om denna dag. Känns tomt untan daniel, har nu fått träffat han varje helg och nu blir man helt ensam en helg , det tar emot lite. Men nu får ja se fram emot nästa helg för då ska han komma, för hoppningsvis :)

Ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L


Söndagen hittils.

Hittils har söndagen varit bra, mysig, skön och avkopplande, men nu börjar det stå stilla, har inget att göra.

Det jag hittils har gjort e, ätit frukost, sett på nyhets morgon, gjort mig ordning för dagen, promenerat ner till stan, kollat vad dem 2 par skor kostar som jag vill ha. 900:- sammanlagt, få se i slutet av sep vad jag har över från pengarna som kommer på fredag. . .

Det blir heller inte så mkt kläder att shoppa denna höst, men jag har bestämt mig för att i slutet av varje månad innan nästa "bunt" pengar kommer, handla för dem pengar som blivit över, Måste ju ge mig själv nåt för mitt kämpande med att sluta röka :)

Efter jag kollat in dessa skor, gick jag vidare på min promenad, väl hemma så vet jag faktiskt inte vad jag har gjort, kollat in lite bloggar, bloggar som ej skrivit något nytt, kollat lite fb, ätit och så. det e nog bara det. 

Och nu väntar jag ivrigt på att klockan ska bli 17.00 för då börjar greek och efter det kommer one tree hill :)

Efter dessa serie blir det att ta en promenad, hem duscha och göra lite kvällsmål :) och se en film på kanal 5.

Det va allt så länge. . . återkommer senare. 

Kram 

Emelie L 


Söndags mys :)

Vaknade denna morgon med en behaglig känsla i kroppen, det känns som om det kommer kunna bli en väldigt mysig söndag, just nu har jag kollat lite bloggar, ser på nyhets morgon samtidigt och ska snart äta frukost, göra mig iordning för dagen, sen ut och promenera, ska med gå ner på stan och kolla in lite skor och deras pris.

Sen hem , jag ska kolla igenom lite från matte B hur man löser dessa ekvationer som jag nu håller på med i matte B lyckas jag inte förstå trots de , så får jag vänta tills imorn med att få en förklaring av läraren.

Det va allt för denna morgon, återkommer senare.

Kram

Emelie L

Poff så va kvällen här.

Vart tog tiden vägen ?, den försvann bara och nu börjar snart den filmen som jag väntat på sen klockan 18.00. Segt trodde jag det skulle gå men icke, och vill med meddela att det har gått bra med rökningen, det har faktiskt inte alls varit så jobbigt, under dagen vill säga, nu ikväll är det tufft, och jag kommer sluta på åtta rökta cigg denna dag, bättre en inget men 3 för mkt om jag ska följa planeringen, bättre lycka imorn :)

Och milla, stark jobbat !, och förstår att humöret sjunker, kommer nog mitt med göra. men hoppas inte, hehe ! Ha det så bra du med.

Nu ska jag stänga ner för denna dag och se på film sen sova.

Natti på er alla.

Kramar

Emelie L

Dagen har rullat på ändå.

Klockan är redan 18, fan va tiden gick nu då, skönt det med, och så har lilla jag bara rökt 5 cigg hittils, känner mig riktigt nöjd med det, det blir sen en innan jag ska lägga mig. så jag kommer hamna på 6 rökta cigg idag :)

Det e inte illa, okey jag ska väl kanske inte ta ut detta i förskott kvällen har knappt börja, men jag har en känsla av att det kommer gå att hålla sig hela kvällen. . .

Om inte så blir det iallafall inte mer en sju det vet jag, men nöjd kommer jag vara för det med.

Ne nu ska jag slöa framför tv.en

Kram

Emelie L

Min process framåt i livet.

Tänkte passa på nu när jag har tid och uppdatera helheten på min process framåt i livet.

Jag började min process för ungefär ett år sen, och jag har kommit långt, och jag har hållit mig fast vid det som skulle uppnås. . .

Och det va först och främst att hålla sig borta från alkoholen och fester, vilket jag har klarat galant, jag har gått och tagit mina prover som jag ska för att få körkort tillstådet, jag har tagit min antabus och skött mina medicin intag, det blev väl ett litet jack från april- agusti månad med att hålla den dagliga medicin intaget, men nu har lyckas hålla det under två veckors tid, och ska inte hålla på och missa den nå mer nu för det skadar mer en vad det nyttjar.

Jag har blivit klar med matte A min lyckades dock inte uppnå vg som jag ville, men jag va heller inte långt ifrån och ska nu satsa på minst vg i matte B, jag har klarat av högstadiets engelska, vilket är helt nytt för mig, känns skönt att äntligen blivit klar med den.

Och nu håller jag på med matte A och engelska A och det går väl si så där, har nu dem senaste 2 veckorna kämpat med att komma tillbaka i vardagen igen, vilket har varit ett jobbigt moment, men nu är jag tillbaka och nu ska jag satsa mer på att uppnå bra kunskap i matte B och engelska A, ska börja planera in mer tid för det som jag ännu inte har så bra kunskap i.

Jag ska med lägga in plugg för kör teori och övnings körning.

Så mål denna höst är att klara av körkortet, bli klar med Matte B och Engelska A samt komma ännu längre fram med min personliga utveckling, och det jobbet kommer göras hos psykologen.

Jag ska med bli rök fri under hösten.

Jag har många bollar i luften, men jag känner att jag har kontroll över dem, jag kommer klara dessa mål galant, det känner jag :)

Det krävs bara för min del att använda mig av min bestämda sida och mitt otroliga talåmod, så kommer jag klara detta. . .

För andra som vill komma framåt men inte riktigt vet hur, så har jag några förslag, dels så har jag tipsat om en bok som verkligen är läsvärd.

Om ni inte e någon läs människa, försök hitta er inre styrka, försök sätta er själva i centrum, va lite själviska för en stund, det måste man vara när det gåller att klättra sig upp ur en mörk grop.

Jag tänker så här, jag har hela mitt liv på mig att vara inom den sociala kretsen med vänner och familj, jag hinner. Jag känner mig väldigt ensam just nu, men jag ser det med så att så ensam e jag inte, jag har mig själv, jag pysslar med precis det jag vill och det måste jag ge tid, jag måste hitta mig själv, jag måste göra det jag vill, och jag måste ge det tid och rum i nuet, jag känner med så att blandar jag för mkt så blir det för mkt för mig, och jag lägger mer tid på annat , roliga saker istället för det som är bra för mig, som kommer kunna ge mig nåt.

Och så ser jag det så, att mina vänner vet detta, och om det sabbar en vänskap så gör det det, om det gör det så va det heller ingen vänskap att satsa på. Det låter hårt men så ser jag på saken . . .

Det jag är glad över just nu , det e mina framgångar och mötet med daniel, det va det bästa som kunde hända mig i nu läget, han gör mig stark , han får mig att vilja lyckas, han får mig att börja tro på mig själv, han gör mig med väldigt lycklig, jag känner att jag börjat blivit säkrare av honom. . .

Just nu känner jag att det bara kommer bli väldigt bra och lyckliga år en låååång tid fram över. Och det gör mig stark, det gör att jag vill kämpa.

Det va nog allt om min process framåt i livet.

Kram

Emelie L

Tråkga lördag :(

Denna lördag och helg  kommer bli super tråkig, har inget att göra, började plugga matte men fastnade med ekvationer och nämare, så får be min lärare gå igenom det med mig på måndag.

Så nu när man inte kan sysselsätta mig med pluggandet, vad ska då lilla jag hitta på. Det kommer blir en lång och trist helg känner jag på mig.

Jag har tyvärr inte så mkt mer att tillägga.

Ha en bra helg allesammans.

Kram

Emelie L


Ingen daniel denna helg :(

Det va trist att få messet att det sket sig med träff denna helg :(. . .

Så nu blir det en ensam helg, det blir att plugga matte så mkt jag orkar samt kämpa med rökningen, ska med skriva upp en tvätt tid imorn istället för på tisdag.

Och om jag ska klarar mig med fem cigg, så kommer det innebära mer promenader, och mer att äta. annars kommerjag aldrig klarar det. Det kommer bli lite enformigt, men vad gör det, det handlar ju om bättre hälsa och mera pengar över till annat :) och upp i vikt kommer jag nog inte gå, lite kanske , men inte mkt, eftersom allt jag stoppar i mig går jag av mig varje dag :)

Och jag ska ha som fokus att för varje cigg jag tar, dessto längre kommer det ta att spara ihop till inredning, och jag vill nu en gång för alla kunna spara ihop och göra som jag alltid velat ha det i min lilla lägenhet :) fokus på det när det gäller att sluta å röka.

Det kommer bli tufft det vet jag , men jag lyckades minska med 7 cigg varje dag under en till två veckors tid, så jag ska nog lyckas att minska ännu mera, till 5 cig per dag är målet från och med imorn tills nästa fredag.

Sen börjar jag om med att sänka ytterligar med 2 cigg. så då blir det tre per dag och det ska jag hålla tills nästa månad. sen sänka ytterligar med 1 cigg då blir det två sen veckan där på till en cigg hålla det en månad sen sluta helt.

Så november månad ska jag vara rökfri.

Kram

Emelie L

Dag 15. . .

Då va den dagen kommen , och mötet med psykologen gick bra, förutom att jag kom lite senare en vanligt. Vi disskuterade inte inte så mkt på djupet, utan det blev att disskutera hur vi skulle gå tillväga under hösten, hur många ggr vi ska ses och vad vi ska fokusera på.

Det blir nu att se varannan vecka, och vi ska lite lätt påbörja att gå igenom gamla beteenden som jag tror har betydelse för hur jag har betett mig under livets gång och vad som kan grunda till min räddlslor i nuet.

Så näst nästa vecka ska jag ta med mig en skrivtlig början. . .

Efter mötet med henne hämtade jag medicin och tog antabus, sen gick jag hem, slö surfa lite, såg på våra bästa år, gick till skolan för att hämta matte boken så jag kan plugga lite matten under helgen, få se om det nu blir så mkt pluggande, älsklingen ringde mig för ett tag sen och undrade om jag kunde komma om det nu blir så att han för sin lön idag. Så om, så åker jag till honom denna helg :)

Om inte så blir det att plugga matte och lite eng , kämpa mot rökningen , promera och ha mig.

Igår blev det 10 rökta cigg, e inte helt nöjd men nöjd att jag kan hålla mig till bara 10 cigg. . .

Ja strax ska jag kolla om det finns någon tvätt tid, om så blir det att tvätta åtminstonde två maskiner om jag ska till daniel om inte så blir det att tvätta kvällen lång . . .

Det va allt så länge.

Kram

Emelie L

Övnings körning ! :)

Jajjemen, nu är det dags för det också, ÖVNINGS KÖRNING. Som jag har väntat på i all evighet känns det som.

Det har gått ett år med prover och medicin och antabus och samtal. Och nu är dagen kommen, nu får Emelie börja övnings köra, och så glad jag va efter att kört en runda, och jag och pappa samarbetar mera nu, att samarbetet går bra e nog mkt för att jag VILL lära mig jag VILL så gärna ta mitt körkort, känns nästan som man redan fått körkortet, e så himla glad och lycklig. Fatta när jag väl får körkortet, skit alltså längtar efter denna dag så in i nordens mkt.

Det gick faktiskt bra, men har mkt att lära och få in som rutin, måste med jobba att inte stressa upp mig själv.

Men detta kommer gå bra, just för att jag nu denna gång verkligen kommer gå in för det, precis som jag gjort med allt annat, med matten tex nu kan man mkt och mer kommer man bli tvungen att lära sig, men det e inte lika trögt just för att jag går in för det, eftersom jag kommit en bit på vägen nu så blir det bara lättare att trampa på framåt, det e jobbigt och körigt ibland men jag ger inte upp, jag ska komma någonstans här i världen, och det viktigaste av allt bli en bra förebild till barnen sina om man nu skaffar sig ett par. . .

Jag börjar mer och mer se mina framsteg, och jag känner mer och mer att det går framåt stegvis , så det ska göra i livets gång, nu ska jag plugga, sen jobba och plugga, och sen få jobba med det jag vill, samtidigt som jag ska bygga upp en rik kunskap inom foto som jag kan hålla på med på fritiden, samt teckna och läsa och bli duktig i det. . .

Sen är Emelie redo att ev skaffa sig en liten familj med älskade daniel.  .  .

På vägen ska jag med sluta röka, och för dessa pengar ska jag rusta upp lägenheten, sen när jag gjort det, börja spara och leva lite rikt på nöje, kläder , hålla sig fräsch och trimmad.

Och från den livsstilen är jag inte långt ifrån, har faktiskt på hela veckan inte kommit över 11 rökta cigg och det är ett rejält framsteg. . .

Och imorn ska jag verkligen kämpa imot suget, och jag har på känn att jag kommer kunna klarar det, klarar mig med 5-6 rökta cigg det e mitt mål imorn inom rökningen.

Jag ska med börja om med psykologen, nu när jag fått en normal och sansad vardag att leva efter så ska vi ta oss ett steg uppåt, det e jag nervös över, få se hur det kommer att gå.

Sen ska jag göra klart dem resterande matte talen som jag inte gjorde klart idag, skriva en kort engelsk text om en resan jag vill göra och varför. Det blir nog bara det jag kommer hinna med imorn. . .

Och denna helg e jag själv , så tänkte dels verkligen gå inför att inte röka mer en 6 cigg / dag under helgen, om jag lyckas med det så kommer det bli lättare nästa vecka att inte röka så mkt. . .

Sen ska jag plugga lite matte faktiskt.

Det va allt för idag från mig.

Ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L


Dag 14. . .

Igår vad det ingen bra dag, eller jo fram till två sen kom huvudvärken och sen ha mamma på besök just då va ingen höjdare, hon är så jobbig ibland, eller alltid, och har man huvudvärk och e trött så har man inge tålamod som man brukar.

Det gick heller inge bra med rökningen igår, rökte 11 cigg ja bra e väl det, men vill komma ner ännu lägre med rökta cigg idag har jag redan hunnit rökt tre sen jag gick upp halv åta i morse. e väl rätt okey på ett sätt, ska nu hålla mig tills efter jag har ätit lunch och efter det ska jag hålla mig tills efter jag har ätit middag. Hoppas det går igenom nu bara :)

Håller nu på med matten, ska göra det fram till lunch, sen efter lunchen skriva en liten text om vilket land jag vill besöka och varför efter det blir det att gå hem . . .

Vila en stund , sen gå iväg till pappsen och övningsköra, och sen kan jag pusta ut, mamma åker hem ikväll också , ska äta middag, duscha, surfa se på tv och prata med daniel. . . Sen soooova.

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Dag 13. . .

Det kommer bli en seg dag känner jag, det går med väldigt trögt med matten, ska göra några tal till, går det inte att lösa dem får jag helt enkelt be om hjälp. . .

Efter lunch sätter jag igång med eng, runt tre blir det å vibba. Sen hem, laga mat och diska, duscha och ev skriva ett till inlägg om mamma inte stör mig så himla mkt.

Det blier nog med en promenix mot kvällen och ev se lite tv. . .

Kommer nog slockna som en stock idag, men få se igår lyckades jag inte somna så himla tidigt. Känns som det kommer bli så , varannan dag somnar jag tidigt och varannan inte hehe.

Ne nu ska jag kika in vännernas blogg in snabbis sen sätta igång med pluggande.

Ha en bra dag , trots det tråkiga vädret.

Kram

Emelie L


Dagen försvann bara.

Sen jag kom hem har dagen bara försvunnit i ett svep, när jag kom hem ringde jag lite samtal, sen gick jag till mormor, mamma och madde kom ditt, vi fikade och hade oss, vi hade det jätte trevligt .

Sen hem till mig en liten stund,  sen promenerade vi till stan, gick runt där en stund, jag , mamma och madde. madde shoppade loss lite, och jag hittade en del som jag ville kunna shoppa, men icke :(. . .

Nu e vi hemma har ätit och så, nu glor vi på nyheter och madde provar kläder som hon köpte :)

Blir så himla störd på mamma för hon babblar så mkt så jag kan inte koncentrera mig . . .

Skriver mera imorn på framsteget. .  .

Kramar

Emelie L


Dag 12. . .

Idag kom jag upp, trött, men upp och iväg kom jag :) Sitter nu och har frukost rast på framsteg. Har pluggat matte tills nu och ska fortsätta med det fram till 12, sen slutar jag för dagen :) Ska då hem och ringa ett samtal, sen förbi syd, sen till mormor och sen hem, kommer ha mamma, syster madde och julia hos mig i natt och ev imorn ska bli kul med lite främande :)

Känner mig glad och nöjd idag, vet inte varför, allt rullar på bra, i studerna, vägen till körkortet, på kärleksfronten, på nuevo, nu e alla tillbaka, eller nästan, min handledare fattas. . . ska med vibba imorn, och den 27 ska jag på treaten i marie krykan :) ska bli mys . . .

Nu ska jag återgå till pluggandet, slänger in ett inlägg senare om jag får lite tid över.

Kram

Emelie L

Dag 11.

Denna dag började inte alls bra, försov mig , vaknade runt 11.30 :(. . .

Men dagen är ej slut, även om det inte blir någon skola idag så finns det annat att fylla ut dagen med, känns skönt nu när man har lite spritt och inte bara skolan å tänka på.

Fast den är det viktigaste just nu, som jag måste sköta. . . Men kommer inte bli lika nedstämd denna dag för att jag missat skolan, kommer denna plugga lite matte, det som jag skulle ha hunnit med idag, sen runt 15-16 ska jag tilbaka och övnings köra :)

När jag väl kommer hem, blir det att laga mat, diska blogga och ev se på tv om det kommer någe bra.

Hoppas med att jag kan hålla mig ifrån ciggen idag, inte helt men ska försöka hålla mig till sju. hoppas även på mindre rökta cigg , få se helt enkelt.

Jag återkommer senare.

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Blä på söndagar. . .

Jag och daniel har kommit fram till att det är den värsta dagen på veckan. . . Vi båda e sega, irriterade, lite nedstämda för att helgen alltid går så fort, och för att vi redan ska behöva skilja oss åt olika håll. . .

Jag börjar mer och mer tänka lite framåt, tänka på hans och min framtid tillsammans. Egentligen borde jag inte göra det redan nu, men kan inte låta bli, ska försöka slå bort tanken för ett år eller så, måste hinna med å tänka på mig själv, fortsätta å göra det, låter bissart men måste, får inte tappa fokus, ser det så satsar jag på mig själv som jag för en gång skull gör nu så har jag inget att fölora, inte för jag tror att det kommer gå dåligt för mig och daniel, men det är aldrig ett hundra procentigt kort, utan vad som helst kan hända. Så ja lite självisk får man vara iallafall när det gäller delar av sitt liv, så jag måste ha tålamod, klarar min pågående studier, fixa körkortet sen till nästa sommar skulle jag kunna planera om lite, det beror på hur det går med min personliga utveckling under detta år och en bit in på nästa.

Har så mkt jag vill skriva men får inte fram orden. . .

Jag har med glömt att berätta att mitt körkort tillstånd har kommit :) så nu blir det en extra grej att gå in för, det kommer bli lite kämpigt den första tiden men ska försöka kääääämpa så att jag har det innan års skiftet.

Jag pratar med daniel i tel nu samtidigt, så fortsätter mer imorn om helgen och mer därtill :)

Ha en mysig söndag ni som kan. . . :)

Kram

Emelie L

Dag 10. . .

Har så ont i huvudet idag, igeeeeeeen ! har haft det sen i onsdag.

Stannar hemma idag, känner att jag presterat så mkt jag orkar denna vecka, hårdare tag nästa vecka :).

Då jag vet lite mer vad jag ska göra och vad jag ska hinna med, så det kommer flyta på bra. . . Hatar när jag inte vet riktigt vad jag sla göra och vad jag ska hinna, måste sätta upp delmål hela tiden.

Men jag kommer inte sitta syssellös bara för jag e hemma, ska gå igenom lite vad jag ska ta upp med psykologen nästa fredag, hoppas jag har tillräckligt med mod när det väl gäller och prata om mitt mörka förflutna.

Sen ska jag ta och skriva om kost och hälsa.

Gå ner till soc och lämna in ansökan, sen handla gotti gott inför helgen.

Sen plugga lite matte, äta mat och duscha. Sen är jag fri hela kvällen lång, det blir väl då att blogga om kost och hälsa sen se på tv. . .

Daniel kommer även denna helg, så han kommer ikväll eller i natt, det återstår å se.

Nu ska jag kolla in lite bloggar. . .

Emelie L


Motivationsövning.

När jag började läsa boken så fick jag ett häfta med frågor som speglar boken har redan lagt ut en del frågor/övningar, nu kommer en motivationsövning med frågor.

Vad motiverar dig idag när det gäller att komma ut i arbete eller studier ?

Vad motiverar dig idag när det gäller dina personliga relationer?

Finns det någon du skulle kunna ta hjälp eller råd av för att utveckla din inre motivation?

Vad skulle du själv kunna göra för att utveckla din inre motivation ?

Ge exempel på personer du anser är motiverade .

Hur känns det när du är motiverad ?

Hur känns det när du inte är motiverad ?

Finns det människor som du blir motiverad av ?

Vad tror du skulle hända om du utvecklade din inre motivation ?
Finns det något negativt med att utveckla inre motivation ?
Vad händer med dig när du träffar någon som är motiverad ?

Vid vilka tillfällen har du varit mest motiverad i ditt arbete / studier ?

Vid vilka tillfällen har du varit mest motiverad i dina relationer?

Vid vilka tillfällen har du varit som mest motiverad ?



Självkänsla och vikten av att bekräfta sig själv. Detta stycke handlar om att bibehålla en god självkänsla och hur man kan gå tillväga för att göra det.
Jag kommer nu bara skriva av det som står i mitt häfte.

Att bibehålla en god självkänsla efter en lång tid av arbetslöshet kan vara svårt för många. Risken är stor att man sedan länge nedvärderar sina personliga egenskaper och allt det man egentligen kan och är duktig på.

Självkänsla handlar om medvetenhet om den egna personlighetens värde. Det vill säga mitt eget värde i dina egna ögon eller hur det faktiskt känns att vara jag.

Blir man arbetslös är det viktigt att med jämna mellanrum bekräfta sig själv för att ha kvar en hyfsat god självkänsla. Nedan följer en metod för detta. Nu tänker du kanske att nu blir det ett typiskt tänka-positivt-kör !
Der här bryr jag mig inte i, men stanna gärna kvar och läs en stund. Tänk på att i arbetslöshetens mörker är det snarare negativa tankar om dig själv som pockar på. Det kan vara läge att ändra p ådet.

Nedanstående författare har utvecklat ett jag-är-bra-bok, en form av en dagbok och tanken är att man i slutet av dagen ska skriva ner tre positiva om dig själv. Dagboken ska ha rubrikerna "Bra" "Tack" "Hjälp" "Mindre bra.

Vi börjar med "BRA"

Skriv minst tre bra saker om dig själv.

Detta är den viktigaste uppgiften i övningen och för många också den svåraste. Det är inte lätt för en otränad att börja skriva bra saker om sig själv.

Räkna upp saker som är bra just för dig och ingen annan. Beröm dig själv , det gör ingenting. Försök sätta etikett på dina punkter.

Några exempel:

* Idag var jag modig när jag äntligen sa vad jag kände.

* Idag ställde jag upp bra för min kamrat när han behövde hjälp

* Är du förälder så räkna upp bra saker som du gör för dina barn. Fokusera inte bara på de jobbiga stunderna eller tänk på hur andra föräldrar lyckas vid de tillfällena .

* Vad bra att jag inte tog åt mig personligen när Per som vanligt var sarkastisk.

* Vad skönt att jag bad Rolf om ursäkt frö det som hände förra veckan. Bättre sent än aldrig !

* Jag är en bra lyssnare och kamrat och det har jag ju faktiskt fått hört många gånger.

* Tänk idag har jag sökt tre jobb och skrivit väldigt bra personligt brev.

Säkert har du andra exempel som du kan fylla på listan med. Tränar du på detta så kan negativa tankar få konkurrens av lite mer ljusa tankar. vem vet ?

Affirmationer.

Att affirmera handlar om att upprepa positiva självbekräftelse för sig själv ända tills det blir sant och medvetet. Gör det gärna tre gånger varje dag. Om en självbekräftelse börjar "sitta" välj en ny som du börjar öva in. Skriv eller tala när du gör det. Välj det som passa dig bäst.

Några exempel:

* Jag är amitiös och vill alltid lära mig nya saker.

* Jag har ett öppet sinnelad och strävar alltid efter att utveckla mig som männsika.

* Jag är nöjd med mig själv som jag är och jag är stolt över de framsteg jag hittils gjort.

* Jag konsentrerar mig alltid starkt på varje mål jag sätter upp och jag fokuserar helt på de problem jag för tillfället brottas med.

* Jag organiserar idag det jag ska göra imogon och i framtiden.

* Jag är stolt över ett väl utfört arbete.

* Min vakna tid använder jag på bästa sätt och till största nytta för mig själv. Jag är produktiv och uppnår mycket bra resultat på minimal tid.

* Jag tror på mig själv och att jag kan uppnå de mål jag sätter upp och jag gör det genom planering och självmotivation.

* Jag vet vad jag kan och vad jag vill.

* Jag ser möjligheter istället för problem. Jag har en bra förmåga att fatta kreativa beslut och komag är ema med fina lösningar.

* Jag är en värdefull människa, jag duger precis som jag är och jag är stolt över och tycker om att vaa mig själv.

* Jag ser det positiva hos människor.

* Jag är inte fördömande.

* Ingen är bättre på att vara jag än vad jag är .

* Jag är viktigaste i mitt liv.


Tack

Tacksamhet handlar om att uppskatta det man faktiskt har och inte hela tiden seglar mot andra mot vad andra har. Istället för att fokusera mot det som saknas är det bättre att koncentrera sig på just tacksamhet. Tacksamhet är det bästa botemedlet mot självömkan och vi blir då starka och kan bygga vidare.

Många har säkert upptäckt att tacksamhet inte alltid kommer naturligt. Därför är det bra att öva för att känna oss nöjda med det vi har. Ett sätt är att skriva en tacksamhetlista för att inför sig själv synliggöra de saker man faktiskt är nöjd med.

Några exempel:

* Tack för att jag är frisk.

* Tack för min familj

* Tack för mina misstag. Det är en av dem jag lär mig och utvecklas av.

* Tack för mina vänner och bekanta.

* Tack för att jag lärt mig att förlåta.

* Tack för alla möten och nya människor jag får träffa.

* Tack för att jag är jag ( Tänk efter, det finns många vi kan vara glada över att slippa vara )

* Tack för mina hobbys och intressen som jag utvecklat genom åren.

När vi övar på att vara tacksam säpper automatiskt vår självcentrering och vi kan vara mer närvarande i möten med andra människor. Vi blir helt enkelt lyckligare av att välja tacksamhet.

Vem skulle du välja om du vill få hjälp med någonting ? En tacksam eller en otacksam person ?
Vem av dem har mest att ge dig ?

Hjälp (jag behöver)

Många oroar sig för morgondagen och att be om hjälp för att lösa sina problemär aldrig fel menar författare.
Det kan jag gärna hålla med om. Som långtidsarbetslös oroar man sig alltid för hur man ska få pengarna att räcka till för den närmaste framtiden. En mer avlägsen framtid vågar man inte längre tänka på. Då kan bilden bli väldigt mörk, helt enkelt. Att skriva ned det man vill ha hjälp med kan ge en lugnare nattsömn och lugnare morgondag.

För många kan det vara naturligt att söka andliga vägar när man på kvällen  söker hjälp, men för andra finns der andra vägar. Ett exempel är mental träning och vad som kommit ut ur det. Ett annat är avslappning och meditation. För andra kan det helt enkelt räcka med att man skriver ned punkter på ett papper. Man kanske helt enkelt ska tänka som att det är till den klokare delen av sig själv man skriver. Även här gäller det att öva och åter öva och skriver man ner punkterna varje kväll så är möjligheten stor att der kommer att fungera.

Om man varje dag skriver vad som varit bra, vad man är tacksam över och vad man vill ha hjälp med så har man gjort ett bokslut för dagen. Då har man även fått en bra början på morgondagen.

Har man svårt vid skrivandes stund att komma på något man behöver hjälp med så kan nedstående punkter fungera som uppslag.

Några exempel:

*Hjälp mig att klara anställningsintervjun och att sälja in mig på ett bra sätt.

* Hjälp mig att tro på mig själv och att jag duger.

* Hjälp mig att komma igång med träningen.

* Hjälp mig att acceptera att jag inte fick jobbet jag sökte.

* Hjälp mig att fortsätta utvecklas.

* Hjälp mig att finna mitt sanna jag.

* Hjälp mig att vara en generös och omtänksam person.

* Hjälp mig att inte känna mig kränkt av vad granne sa tidigare idag.

Skriver man ner punkter på en lista kan man få modet att anta utmaningar som man står inför och man kan då få den nödvändiga knuffen framåt " Be om hjälp" det kan fungera.

Mindre bra

När man blivit bra att skriva i sin "Jag-mår-bra-bok" och man känner att det fungerar väl, är det dags för den tredje rubriken. rekommendationen är att man gör detta 3-4 månader efter man börjat med övningarna. Vad har då detta med positiva saker om mig själv att göra, kanske du tänker. Jo, har man en låg självkänsla sp är den väldigt snabb med att släppa fram saker vi inte klarar av så bra.
 
Därför är det viktigt att komma igång med stt bearbeta en låg självkänsla och att skriva upp punkter är ett bra sätt. Men gör man det för tidigt i "Jag-är-bra-bok"är risken stor att vi ytterligare kritiserar oss själva. Målet är personlig utveckling och här handlar det om de saker man vil förbättra. Om man däremot känner sig riktigt nere efter en dag, ja kanske till och med usel och mindre värd, kna det vara läge att hoppa över denna kategori. Risken är annars att man fokuserar alldeles för mycket och under för lång tid på de mindre bra sidorna.
Målet med övningen är som sagt personlig utveckling, inte det motsatta.

Här följer några bra exempel på frågor till dig själv.

* Är det någonting jag borde ha gjort idag som jag skjutit upp ?

* Har jag missat att ringa några samtal idag?

* Ställde jag upp på något som jag inte borde ha gjort ?

* Brusade jag upp i onödan.

* Har jag varit oärlig mot någon eller kanske mot mig själv ?

* Har jag varit avundsjuk eller missunnsam mot någon idag ?

* Har jag känt mig kränkt idag ?

* Har jag varit självcentererad och självupptagen eller självömkande idag ?

* Har jag varit intolerant mot någon idag ?

* Har mina låga självkänsla vart på besök idag ?

Slutord

Jag funderar på hur mitt liv skulle se ut :

Om jag hade modet att vara tydligare i min kommunikation med andra människor.

Om jag var villig att acceptera och förlåta mig själv för mina misstag.

Om jag visade lite mer medkänsla med mig själv.

Om jag kunde känna och tänka om mig själv på samma sätt som jag gör inför en god vän.

Då skulle min självkänsla öka !

Då har man redovisat en del av boken, alla uppgifter i häftet som jag fick med boken är upplagda, ska nästa vecka ta och läsa ut boken och se om det ev finns mer att tillägga eller om det finns mer uppgifter som jag kan dela med mig till er :)

Ska med varje dag göra denna övning, bra, mindre bra, tacksamhet och affirmationer listor.

Börjar redan idag.

Bra lista:

*Hjälpte en kompis på skolan med matten, känns som jag gjorde intryck och att jag kunde hjälpa honom att förstå.

* Jag kom iväg till skolan fast jag försov mig.

* Jag har bara rökt 7 cigg hittils, den åttonde väntar på mig , ska strax ta den.

* Jag tog mig med plugg hem , utförde en hel del i matten.

* Har jobbat med denna fortsatta redovisningen av boken.

* Jag har ätit okey samt diskat.

Tacksam lista.

* Jag är glad att jag kommit så långt som jag gjort på ett år.

* Är glad att jag hjälpte min kompis på framsteg, det tog fram något inom mig, kände mig hel och glad efter det.

* Är glad att jag kämpar fast jag har mens och huvudvärk och efter försovningar.

* Jag är tacksam att jag träffat en sån underbar människa som blev min pojkvän :) och jag är så tacksam att jag har honom vid min sida, han gör mer en han tror, han får mig verkligen att vila kämpa.

Affirationer:

*Jag är stark och mitt tålamod börjar komma tillbaka.

* Jag är pigg, glad och aktiv.

* Just nu lite väl självupptagen fast just nu är det på ett positivt sätt, ser det så att ibland e man så himla tvungen att vara det, ser det så , att nu är det min tur att bygga upp liv, med pojkvän, ev flytt, bra resultat i skolan så jag kan gå vidare med mina studier, så att jag sen kan öppna mitt egna eller på ett eller annat sätt göra det jag brinner för och sen få chans att bilda familj. . .

Det va allt för mig idag, sov så gott alla kära läasre !

Kram

Emelie L








Dag 9. . .

Har världens huvudvärk just nu, den kom från ingenstans när jag va på väg till skolan.

Har inte gjort så mkt i skolan idag, eller det beror väl på vad man menar med och lite.

Har översatt svenska ord till engelska, gått igenom det jag hunnit med i matten, det blir att repitera lite innan jag fortsätter.

Så det ska jag göra om ett tag, sen blir det att planera upp studietid och vad jag ska hinna med i både eng och matten. . .

Så ja nästa vecka blir det att köra i gång på riktigt, framåt marsh :)

Ska bli skönt ! att komma framåt . . .

Det som med ska göras e att ringa syd och boka in en tid för medicin hämtaning imorn samt ta antabus.

Efter att jag gjort det ska jag ringa trakfikvärket och fråga vad dem håller på med :P hehe, ne men det e så att jag har inte fått mitt körkorttillständ en, och det va ett bra tag sen jag skickade in läkarintyget, så ska vara på dem nu så att jag får det någon gång :)

Efter det blir det lite vila fram till två, sen kör jag igång med repitition av ma efter det så ska jag sätta mig ned och planera upp lite mer grundligt för ma och eng. . .

Om det sen finns ork över ska jag ta och skriva om kost och hälsa . . .

Sen är jag fri, det blir då att laga mat och diska promenera och lite två tittande från halv åtta till 9, det blir sygemer och prenthood.

Sen soooova.

Måste med meddela mina framsteg i sluta röka processen i mån- tis 12 rökta cigg igår (onsdag) 10 rökta cigg.
Få se vilken siffra jag hamnar på idag har hittils rökt fyra cigg sen jag vaknade 08.30 ska sikta på att bara röka minst 2 max 3 så antingen sex eller 7 rökta cigg kommer jag hamna på idag :)

Det va allt så länge.

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Dag 8. . .

Dagen började bra, gick upp tidigt, duschade och hade mig, åt frukost, gjorde mig klar för dagen, va klar runt 08.45, men valde att stanna hemma, kände att jag va pigg och så men hade ingen lust med att plugga denna dag bara, hade planerat upp en jätte bra dag med intresse aktivitet som är att fota, men så blev det inte.

Började med att se ett avsnitt på brothers and sisters, sen hände nåt med mig, blev väldigt trött, men gick inte och la mig, kollade runt lite på blggar sen såg jag på våra bästa år, nu är det spännande igen, känns trist för jag kommer inte ha någon tid till att se på det, är ju i skolan under den tiden det visas :(

Efter det gick jag och la mig, kände mig helt utmattad och mensvärk och huvudvärk slå plötsligt till , avbokad ankomst av mamma sen har jag pratat med daniel större delen av dagen, har med varit ute och gått, har ätit ordentligt denna dag med, sen rökt lite. . . kommer sluta dagen med åtta rökta cigg, förhoppningsvis :)

Imorn blir det skola av fram till tolv, om jag orkar ska jag försöka stanna längre en så.

Kvällen kommer bjuda på ett telefonsamtal av daniel snart, segemyr, en dusch ev lite fotboll sen avsluta kvällen med att se på livet på bb. . .

Ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L


Fortsatt redovisning av boken självkänsla. . .

Tillbörjan vill jag säga att ordet självkänsla är ett hett ord, och man kan tolka det lite hur man vill, oftast så drar man samma ordet självförtroende och självkänsla.

Många tror att det hör ihop och ja det gör det men inte på det sätt som många tror, många tror tex. att har man bra självförtroende så har man bra självkänsla, men så är det inte.

Grunden till ett rikt och värdefullt liv + bra självförtoende ligger i att ha bra självkänsla.

Så jag sammanfattar det kort med mina egna ord, bra självkänsla , det e livet det !

Nu ska jag presentera boken självkänsla och jag citerar från bokens baksida.

Mia törnblom är arbetar som personlig coach och hjälper människor att hitta fram till en positiv självbild. Här (i boken) presenterar hon sitt eget framgångsrika träningsprogram.

Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når- vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta det vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik- och i slutändan kan vi förlora vår livslust.

På ett enkelt och tydligt sätt visar författaren hur vi kan stärka självkänslan och bli medvetna om den egna personlighetens värde. Boken är som en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt.

" Coachen Mia Törnblom är en enastående barnmorska när det gäller att förlösa slumrande självkänslor. I sin bok delar hon generöst med sig av sin framgångsrika vertygslåda för hjälp till självhjälp och av sina- ibland hårresande - egna erfarenheter." detta är skriven av en som läst boken. . .


En till som läst boken säger:

" Det absolut första du behöver är att verkligen VILJA förändra din situation. Det andra är att den här boken ! I självkänsla nu ! visar Mia tydligt konkret och direkt klargörande av personlig utveckling kan vara. Så långt ifrån flummeliflum man kan komma ! "

Ja det kan jag lugnt påstå att det är flummeliflum det här med självkänsla och det e faktiskt med väldigt svårt att förklara på ett tydligt sätt. Men jag ska försöka så gått som. 

 

Redovisning av boken självkänsla av mia törnblom. . .

Jag har nu läst hälften av boken och den är väldigt lärorik för den som är intresserad hur människans psyke fungerar. . . Och jag kan hålla med om det mesta som tas upp, om jag tänker tillbaka på min resa och vad jag fått för tips och råd och hur jag själv burit mig åt och vart allt kämpande lett mig till. . .

Bokens huvudhandling handlar om självkänlsan, författare berätta väldigt mycket om just självkänsla och vad det egentligen är, för många ser inte så stor skillnad på självförtroende och självkänslan, så hon berättar väldigt djupgående, och det kan till en viss längd bli uttjatat men det e då man ska lägga ifrån sig boken och tänka till på den informationen du fått. Tänka tillbaka på ditt liv och jämföra med vad som sagt i boken och om du skulle kunna jämföra händelser, beteende osv med det som tagits upp i boken. . .

Om du skulle upptäcka att du har eller har haft vissa varnings signaler på dålig självkänsla så tycker jag att du ska ta dig tid till att göra dessa uppgifter som kommer längre ner.

Jag ska börja med at förklara lite närmare innan jag listar upp varningslamporna.

Citerat från boken samt lite egna ord.
Många av oss rusar som bekant genom livet med gasen i botten så smånningom kan en diffus olustkänsla växa fram . Känslan av att man missat något, glömt något, eller känslan av att springa runt i cirklar. Den känslan ska du ta på allvar. Det är själen som ber om uppmärksamhet.

Och vanlighetvis när denna känsla dyker upp så lägger vi i en högre växel i stället för att sakta ner och tänka efter, detta känner jag verkligen igen oss mig själv.

Vanligtvis kanske man tar en extra drink eller köper något onödigt för att skingra oron, om jag ska reflektera detta till mitt liv och handlingar så handlar jag exakt så här när oron börjar växa inom mig. Coolt så här i efterhand när man kan se ett så tydligt mönster som jag och säkert väldigt många lever efter, fatta vilken värld det skulle bli om alla jobbade med just detta. . . Att skapa en bra självkänsla.

Det som med kan uppstå är att man känner ett visst obehag att lyssna på den del som är otillfredsställd. Det kan skapa känsla av otillräcklighet, det kan till och med leda fram till beslut som innebär en konflikt med någon i omgivningen.

Varningslampor för låg självkänsla , som man bör lyssna till och eventuellt börja arbeta med sig själv.

* Du ser ner på och pratar mycker skit om andra.

* Du gör saker (presterar) för att bevisa för andra att du kan. istället för att göra det du vill.(stämmer in på mig)

* Du går runt och känner dig som en bluff och tror att du snart kommer bli avslöjad.( har stämt in på mig)

* Du jämför dig ständigt med andra och du är bra om ingen annan är bättre. (har stämt in på mig)

* Du tycker du är ful och tror att du vore lyckligare om du vore snyggare.

Så jag kan säga att på ett år har jag jobbat bort två punkter av tre, har nu en kvar och denna kommer nog ta tid att jobba bort. Det som är häftigt , det e att jag gjort detta utan någon som helst anning om att jag jobbade med min personliga utveckling, utan att jag vetat vart min psykolog och hon på nuevo har strävat efter, så har dem på nåt märkligt sätt lyckas få in mig på banan, dem har påverkat mig till det nya tankesättet. . . Det tycker jag e helt skumt, men men , jag ska inte klaga för jag mår 100 ggr bättre en vad jag gjorde för ett år sen.

Självcoachande frågor.

Vad är ditt behov, ditt problem, din frågeställning eller ditt mål ?
Vad vill du fokusera på?
Vad vill du ha med dig i bagaget ?
Vill du ha idéer, alternativa synsätt, stöd, en bättre känsla eller något annat ?

Om det skulle vara så att detta som du ville ha eller behöver redan fanns - om frågan redan var besvarad, om målet redan var uppfyllt - hur skulle då situtionen vara ? Alltså, hur ser den ideala (perfekta) situtionen ut?

När vill du att det ska vara så?

Vem / vilka har kontroll över situationen ?

Vad skulle kunna vara ett delmål eller ett steg på vägen ?

Vad är det som gör detta till ett mål för dig?

Hur ser någon annnan som är inblandad på det ? Vem av er är mest poritivt inställd ?

Om du redan har prövat, vilken effekt har det haft ?

Vilka andra möjligeheter har du ?

Vad har du ytterligare för möjligheter ?

Vad finns det mera du kan göra ?

Skriv ner tre saker som du kan göra ?

Vad är det du har som du inte använder dig av ?

Om du hade obegränsad resurser - tid, pengar etc. - Vad skulle du då göra? Ta upp en av sakerna i taget.

Om du hade ett trollspö, vad skulle du då göra ?

Vad håller dig tillbaka, vad hindrar dig från att göra mer ?

Om någon, död eller levande, skulle ge dig råd eller stöd, vem skulle det vara ?

Vad skulle han / hon då säga ?

Om du hade en god vän som hade samma frågeställningar eller problem som du har nu, vilket råd skulle du då ge honom eller henne ?

Vem eller vad kan hindra dig från att ta steget ?

Vem / vilka behöver få kännedom om dina planer ?

Vilket stöd eller support behöver du och från vem ?

När kontaktar du din support ?

Hur fast besluten är du på en skala från 1- 10 att du verkligen kommer genomföra der som överenskommits nu ?

Vad hindrar dig från att ta 10 poäng ?

Vad kan du göra för att ändra eller öka din beslutsamhet så att den kommer närmare 10 ?


Kontrakt med dig själv !

Tre saker som jag lovar mig själv att jag ska göra inom ett år:

Dessa tre egenskaper tänker jag utveckla inom ett år:

Tre roliga saker jag vill ska inträffa i mitt liv inom ett år:

Så skulle jag vilja ha det på jobbet/skolan (får gärna vara helt orealistiskt):

Om jag vore min chef så skulle jag (när det gäller mig själv):

Detta tar för mycket av min tid och det tänker jag ändra på:

Detta vill jag ägna mer tid åt:

Detta vill jag lära mig mer om:

"Måsten" som jag tänker sluta med:


Underskrift.......................                   Datum........................


Självcoachande frågor. (Mina svar)

Vad är ditt behov, ditt problem, din frågeställning eller ditt mål ? Vad vill du fokusera på?
Vad vill du ha med dig i bagaget ?
Vill du ha idéer, alternativa synsätt, stöd, en bättre känsla eller något annat ?

Mitt behov är att jag vill kunna sätta ord på mitt förflutna till min psykolog.

Mitt problem med det är att jag är för feg.

Mitt mål: Att bli behörig till ekonomilinjen på högskolan.

Med i bagaget: Min vilja att lyckas, ett bra tålamod och styrka samt att kunna ge mig positiv feedback.

Om det skulle vara så att detta som du ville ha eller behöver redan fanns - om frågan redan var besvarad, om målet redan var uppfyllt - hur skulle då situtionen vara ? Alltså, hur ser den ideala (perfekta) situtionen ut?

Min ideala situation skulle då se ut så här: Jag skulle bo ihop med min nuvarande pojkvän, Daniel.
Han skulle jobba med sitt och jag med mitt som då skulle vara mitt egna café & bar samt ett projekt bakom cafét som jag ej nämner här. Jag skulle ha vunnit mina 137 miljoner som jag skulle lägga på min drömlägenhet samt mina intressen och mitt egna välgörengets företag. Jag skulle vara i mina bästa år runt 30, eventuellt ett barn på gång :).
 

När vill du att det ska vara så?
Vid 30-års åldern.

Vem / vilka har kontroll över situationen ?
Främst jag, min pojkvän och min psykolog.

Vad skulle kunna vara ett delmål eller ett steg på vägen ?
Börja öppna mig för min psykolog lite mer så att jag kan komma ännu mer framåt med min personliga utveckling. Börja använda mig av mina vertyg som jag utvecklat, mina vertyg för att dämpa ångest och nedstämdhet.

Vad är det som gör detta till ett mål för dig?
För jag vill utvecklas som person , steg för steg och genom att börja använda sig av dem vertyg jag utvecklat så kommer jag vinna väldigt mycket tid på det.

Hur ser någon annnan som är inblandad på det ? Vem av er är mest poritivt inställd ?
Den andre som då e min psykolog ser att bara jag bestämmer mig för något så lyckas jag alltid genomföra mina mål.
Psykologen är den som är mer positiv en vad jag är, för hon ser mer tydligt vart jag kommit och vart jag är på väg.

Om du redan har prövat, vilken effekt har det haft ?
Bara positiv effekt, jag kan numera vistas bland folk, jag kan gå och handla utan några som helst problem, jag tar mer ansvar för mina handlingar och ekonomin, jag har lyckas bygga upp vardagliga rutiner m.m.

Vilka andra möjligeheter har du ?
En hel del om jag tänker efter. Jag skulle kunna bli journalist, fotograf, metalskötare, kriminalare författare.

Vad har du ytterligare för möjligheter ?
Om jag inte vill sikta högt, så skulle jag kunna jobba med prencip vad som helst, och leva ut på fritiden med familj, vänner, eller intressen.

Vad finns det mera du kan göra ?
Inge svar.

Skriv ner tre saker som du kan göra ?
Jobba, hålla på med konstnärligheter på fritiden, så som fota, måla, skissa, skriva.

Vad är det du har som du inte använder dig av ?
Tålamod och uthållighet

Om du hade obegränsad resurser - tid, pengar etc. - Vad skulle du då göra? Ta upp en av sakerna i taget.
Jobba i en kläd affär och leva ett rikt liv med mina närstående.

Om du hade ett trollspö, vad skulle du då göra ?
Inge svar.

Vad håller dig tillbaka, vad hindrar dig från att göra mer ?
Prestationsförmågan, ångest och lätt nedstämdhet.

Om någon, död eller levande, skulle ge dig råd eller stöd, vem skulle det vara ?
Min psykolog.

Vad skulle han / hon då säga ?
Hon skulle säga att bara du bestämmer dig så klarar du av allt.

Om du hade en god vän som hade samma frågeställningar eller problem som du har nu, vilket råd skulle du då ge honom eller henne ?
Tänk inte så mycket, gör det du vill, och gör det också.

Vem eller vad kan hindra dig från att ta steget ?
Tron på mi själv.

Vem / vilka behöver få kännedom om dina planer ?
Lärare på ekonomilinjen.

Vilket stöd eller support behöver du och från vem ?
Dem som har hand om nystart företag.

När kontaktar du din support ?
När jag är klar med mina studier.

Hur fast besluten är du på en skala från 1- 10 att du verkligen kommer genomföra det som överenskommits nu ?
Jag är 100% säker på ditt jag vill komma. Sen kan mycket hända på vägen, men jag ska aldrig sluta kämpa men visst så finns det osäkerhet men då handlar det mer om mig själv och mina tankar på tex. ork och tålamod.

Vad hindrar dig från att ta 10 poäng ?
Ork och tålamod.

Vad kan du göra för att ändra eller öka din beslutsamhet så att den kommer närmare 10 ?
Stå ut och kämpa igenom dem delar jag behöver för att nå slutmålet.


Kontrakt med dig själv !

Tre saker som jag lovar mig själv att jag ska göra inom ett år:
Ta körkort, Bli klar med pågående studier, Börjat jobba / praktiser.

Dessa tre egenskaper tänker jag utveckla inom ett år:
Mitt tålamod, använda mig mer av dem vertyg jag utvecklat.

Tre roliga saker jag vill ska inträffa i mitt liv inom ett år:
En lång kort resa, hopp om att min vän anso ska flytta hit till sverige så att vi kan utveckla våran vänskap, hopp om att även daniel och jag flyttar ihop och ev förlovar sig :)

Så skulle jag vilja ha det på jobbet/skolan (får gärna vara helt orealistiskt):
Jag vill ha fast i vardagen , ha många projekt i luften så att det bli variation i vardagen.

Om jag vore min chef så skulle jag (när det gäller mig själv):
Ge mig varierande uppgifter samt oder om att gå in djupgående för varje projekt samt avsluta dem.

Detta tar för mycket av min tid och det tänker jag ändra på:
Sömn och vila ibland instängdhet.

Detta vill jag ägna mer tid åt:
Mina studier, foto, skrivning i min bok.

Detta vill jag lära mig mer om:
Psykologi, historia om musik / artister, film/skådespelare, konst, historia om världen.

"Måsten" som jag tänker sluta med:
Dessa höga krav på mig själv, (det måste sluta på topp annars e prestationen jag gjort inget värt)

Underskrift.......................                   Datum....................

Emelie L                                              2/8-2010




Det kommer mer text om boken samt mera uppgifter.


Dag 7. . .

Dag 7 är nu kommen, somnade väldigt tidigt igår, men  va ändå trött i morse, men tog mig upp kom till framsteg som bestämt, halv 9, har nu frukost rast, så jag passar på att skriva ett litet inlägg. . .

Sitter med engelskan just nu, och det e väldigt många ord jag måste plugga in, samt lite med tidsformer så att det blir rätt när man skriver och berättar något, så det e väl det jag behöver träna mest på faktiskt, ord och mer gramatik. . .

Få se om jag hinner med å plugga matte idag, tror ej det.

Kämpar även hårt med att inte röka under tiden här, är sjukt sugen just nu, men blir så illa tvungen att hålla sig, det blir nog att ta en halv ett sen ska jag försöka hålla mig 5 timmar, fåse hur det går, men vill så in i helvete klara det idag, igår blev det tolv rökta cigg, inte så farligt men ändå för mkt. . .

Återkommer senare med mer spännande saker om boken självkänsla :)

Kram

Emelie L

Dag 6 & helgen i sin helhet.

Jag börjar att berätta lite om helgen som gått, daniel kom hit , väldigt kul, vi avslutade även en serie som vi titta på ett tag, twin peaks. . .

Lite halv dann va den, och ett väldigt dåligt slut på det hela, för lite svar fick man så att säga, men annars va serie hyfsad bra, men som alltid så tar det väldigt lång tid innan jag faller för en serie, började inte komma in i den först i slutet på säsong ett, säsong två va där emot spännande för man väntat på svar hela tiden, visst svar fick man men inte så himla mkt ändå. . .

Det e väl de vi har gjort, sätt på serien och myyyst :) Vi två passa så jävla bra ihop , otroligt bra :)

Dag 6 då, på min tillbaka provess.

Jag började dagen med att försova mig, vaknade runt halv 10, men istället för att vara hemma hela dagen så gjorde jag mig i ordning och gick iväg till framsteget, andra dagen jag försover mig och ändå har gått till skolan, guldis till mig  ;)

Gick väl sådär i skolan, utförde rätt mkt ändå för att inte vara på G alls.

Ha även gjort upp en planering fram till onsdag. . .

Innehåller ma plugg och eng plugg samt lite sysslor hemma, så som att tvätta, städa möblera och det gjorde jag idag, ska lägga upp lite bilder imorn på hur det blev. . .

Ska även skriva klart min redovisning på boken självkänsla imorn, ska ge det hela min dag imorn, från 13 och framåt, får bli klar när jag blir, eftersom jag ska försöka göra det så proffitionellt så känns det som om det kommer ta en tid :)

Ja och under tiden får maskinerna gå runt , runt , :)

Och måste meddela att det gått rätt bra med rökning, både idag och under helgen, känner mer och mer att jag vill och kan dra ned på det sucessitvt. . . Och jag kommer med klarar att sluta röka innan året är slut, känner det i kropp och själv, många moment innan jag slutade drick och nu har ett helt år gått , ett nyktert år, nu blir det att kömpa mot ett år utan cigg. . .

Återkommer imorn med många och långa inlägg, känns som om det kommer kunna bli en sådan dag imorn.

Håll utkik :P

Kram

Emelie L

Svävar bland molnen . . .

När jag är med daniel , han kom till mig i fredags natt och åkte hem för ett tag sen, åh, vi får aldrig nog av varanda, iallafall inte jag av honom, triiiiiiiiiiivs grymt bra ihop med honom :)

E så tråkigt att skiljas åt, men fem dagar ska vi väl klara :P det känns som en evighet i nuläget, det va inte länge sen vi tyckte två veckor va så farligt att vara ifrån varandra.

Men nu, ne vi trivs så grymt bra ihop. . .

Ja ne jag har inte så himla mkt mer att skriva. . .

E helt inne på sakna daniel stadiet hehe :P

Ha de fint.

Kram

Emelie L

Dag 5. . .

Idag har det gått 5 dagar av min komma tillbaka process. . . Och jag måste säga att jag är förvänad att det gått så bra. Det har inte alls känns så jobbigt att ta sig upp på morgonen, gå till skolan, prestera och vara utan mitt våra bästa år.

Det som har varit det jobbigaste e att jag varit trött och sliten efter varje dag, har varit helt slut redan vid 5, halv 6 tiden varje dag, men inte så trött att jag kunnat somna, så kvällarna har varit väldigt lång tråkiga, och inte alls haft så mkt att göra, eller snarare lust att göra. . .

Varken sätt på tv, pratat med daniel en längre tid i telen, bloggat och legat i eller varit sociala med andra. . .

Och det e väl det ända som varit jobbigt, men inte kan allt vara lätt vill man verkligen prestera i nåt så får man alltid välja bort något annat, jag kan tydligen inte variera mig.

Har märkt att antingen lägg jag står energi på den sociala biten eller på skolan, det finns ingen blandning, får då säger kroppen i från. . .

Men det e så klart något jag ska arbeta bort, för jag mår inte bra i längden att ha de så. . . Men den tiden den kommer, nu är det fokus på att komma in vardags rytmen igen, och det kommer nog ta sin tid, och då menar jag att komma in så att allt flyter och att allt utvecklas till en självklarhet att detta gör jag under veckan från 7 till 4 sen när jag känner att det sitter i både prestation och i det psykiska, ja då ska jag börja lite smått med att plocka in annat smått och gott :)

Ja det va allt så länge.

Ha en fortsatt bra dag ute i det härliga vädret.

Kram

Emelie L

Nytt projekt att ta sig ann. . .

Jag och psykologen har nu svajat lite under våra samtal, det ena om vi ska börja en avslutnings process , de andra om jag ska påbörja en annan samtals kontakt för att gå lite djupare in på mitt förflutna, och idag pratade vi bland annat om det, och jag vill jue helt inte avsluta min kontakt med min kontakt med den nuvarande "psykologen" kallar henne fortfarande för det, (kurator e hon egentligen).

Hur som helst, vi avsluta lite kort med hur ett sådant arbete skulle kunna se ut, och det främsta om det ska ge någon effekt är att jag ska ta över komandot vara den såkallade driv motorn i samtalen, och om jag inte riktigt går inför det och tar mig an det så kommer det inte alls fungera om jag byter samtalskontakt osv. . .

Och för att hon direkt sa nej förra gången vi pratade om det så va det därför att hon kände att en helt ny fräcsh kontakt kanske skulle kunna underlätta att för mig att börja om från början och då helt från början, eftersom vårat fokus sen jag började hos psykologen har varit att jobba mkt under mina kriser samt ha fokus på nuet och att jag ska kunna få tillbaka en någorlunda vettig vardag, och så långt har vi nu kommit, det finns inte alls mkt kvar där att arbeta med, och därför menade hon att det kanske kan vara svårare att börja om från noll igen, fast på en annan nivå. . .

Men tillslut så sa hon iallafall att hon skulle kunna vara den som fortsätter att jobba med mig på ett villkor att jag verkligen gå in för det och att jag är drivmotorn i samtalen. . .

Och nu när hon sa på de viset så ska jag nu ta ann mig det, påbörja ett ny projekt i min personliga utveckling.

Verkligen lägga ner tid och förberedelse inför varje samtal med henne. Känner verkligen för det nu när hon sa att hon kan vara den som lyssnar och ev hjälper mig igenom det jag gått igenom. . .

Så får vi se vad som händer, men som hon sa när jag verkligen bestämt mig för en förändring då sker det också med kvalité.

Så större delen av denna dag kommer jag påbörja detta projekt, ser fram emot det :)

Det va allt så länge. . .

Ha en bra dag ute i solen :)

Kram

Emelie L

En riktigt trött fis e jag :)

Jag vet inte om det bådar gott eller ont, men trött som fan e efter denna dag och dem senaste två dagarna.

E så trött att jag orkar inte hålla ögonen uppna, men heller inte stängda, så fort jag lägger mig piggnar jag till och blir rastlös, fast idag vet jag inte vad det e med mig, känner mig smått irriterad , grinig, tjurig nästan lite arg, vet ej om detta ev beror på att jag inte tagit min dagliga dos medicin både idag och igår, tror att jag kan hitta anledningen där. . .

Måste verligen sköta den, för den är viktigt hur jag orkar prestera och inte bli så jävla trött hela tiden. . .

Trött kanske jag med bli för att jag inte helt e van vid dessa vardagliga rutinerna. Kommer förhoppningsvis in i det snart, hoppas jag gör det till nästa vecka, för vill så gärna vara en glad och pigg prick efter skolan också :)

Men man kan inte begära allt av sig själv , jag gör iallafall det som e viktigaste för mig just nu, och det e skolan, utan den, inga framsteg alls , och så vill jag jue inte ha det, får nog räkna med en viss trötthet, men det har jag jue helgerna till, vila upp mig , bara vara och göra det som faller en in.

Det blir en mkt lugn kväll, duscha, ev äta nåt litet, ev se på tv, fast känner att jag inte har någon lust med det, det blir väl ev att kanske somna tidigt idag med, om jag kan.

Ha en bra kväll allesammans,

Kram

Emelie L

Dag 4 . . .

Denna dag va det väldigt svårt att komma upp, jag la mig ändå tidigt igår somnade väl runt 22.00 men lyckades ändå itne komma upp vid sju tiden, gick väl upp strax efter tio, men gjorde då snabbt i ordning mig och gick till framsteget ändå, vilket jag aldrig förr skulle göra, så jag ser en lite framgång i mitt beteende / ansvars beteendet.

Även fast jag kände att den dag var förstörd och att jag skulle kunnat sova vidare hela dagen av deppighet, bröt detta mönstret denna dag, e så stolt :)

Sitter nu på framsteg och jag har hunnit gjort mkt sen jag kom hit, blir nog klar med allt som jag skulle bli denna dag när det gäller engelskan få väl se om jag hinner komma igång med matten lite innan det e dags att röra sig hemåt, eller hemåt ska jag inte, pappa kommer och hämta mig vid tre tiden, vi ska då ta en sväng förbi donken, sen hem till pappa och se dem två sista avsnitten av serier graven. . .

När jag kommer hem ska jag försöka att inte ta mig en cigg, ska istället ta mig en promenad, väl hemma ta mig en dusch sen efter det ska jag ta mig en cigg och då kommer nog klockan vara så mkt som halv åtta, så det kommer då heller inte bli så svårt att hålla sig utan cigg tills det e dags att ta den sista ciggen, om jag nu klarar detta så kommer jag bara rökt sex cigg denna dag :) Hoooooppas att mitt tålamod räcker.

Redovisningen av boken känner jag att jag väntar med till helgen, så att jag har nåt att göra denna helg, för detta kommer med ta sin tid att redovisa :)

Ha en fortsatt bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Alla proffs lämnar mig :(

Många av dem som betyder något för mig (proffitionellt) lämnar mig , först matte läraren , sen min docktor.

Det känns sjukt att vara lite nedstämd över just det , men har en anning vad detta kan bero på.

Jag tro psykologiskt att detta beror på att dessa två människor har funnits till hands på olika stadier såklart, men dem har funnits där under en lång period där dem har gynnat min vardag eller iallafall funnits där under min period där jag gått igenom sjukt mycket.

Och nu kommer dessa aldrig mer finnas där, det känns tugnt och hjärnan fungerar nog så, nu har jag haft det bra under en lång tid dem båda och hjälpt mig igenom detta, och det e en period i mitt liv jag föralltid kommer ha i åminne, tänka tilbaka på, minnas så vä som om det va igår. . .

Så dessa personer spelar roll i mitt liv, oavsätt vad dem gjort eller gör. Dem betyder något helt klart.

Visst jag kommer väl inte sörja om man kan kalla det ?, sörja hela livet ut, men ett tag kommer jag nog vara lite nedstämd, det känns som ett litet avslut med det gamla och nu kommer nya personer och nya prövningar framåt i livet. . .

Tänk om det skulle vara så sjukt, som om mit liv var planerat, det känns som det ibland. Speciellt under dessa tre år i mörker. . .

Det känns som om det va menat, att jag ska gå igenom ett helvete, för att tex bli intresserad av den psykologa biten, och när jag sen väl nu påbörjar mitt studerande så släppte allt, eller inte allt men fan helt plötsligt från ingen stans började jag med att avstå med alkoholen, och nu har det gott ett år, jag har heller inte vara riktigt deprimerad, lite i mellan åt men vertygen finns där nu. . .

Och nu slutar min docktor och min lärare, Det väntas nog nu nya prövningar . . . Det e nog meningen, att ev träffa en ny doctor som vill att jag tar om allt med, och då kanske vi kommer komma in på lite mer obehagliga stunder i mitt liv och så efter det kommer nog en väldigt tung sten rasa ner från mina axlar.

och sen en ny lärare, där kan det hända vad som helst, hon kan lär ut bättre och mer förståligare, hon kanske leder mig in på en ny väg vad vert jag. . .

Det känns iallafall som det kan vara något åt detta håll med dessa avslut med personer i mitt liv !?

Fan va skönt att få dessa tankar nedskrivet. Ska nu se på nyheter.

Ha en fin kväll.

Kram

Emelie L

Dag 3. . .

Nu är det dag tre i mina så kallad tillbaka process. . .

Det har gått utmärkt bra, kändes inte alls konstigt eller jobbigt att komma tillbaka och börja prestera i studierna. Behövdes nog lite leighet för att få tillbaka gnistan och motivationen till det.

Visst det går lite segare en vanligt, men jag har iallafall lyckas kommit upp , tom ätit frukost mån och tis och idag med men jag vet inte om jag kan kalla det frukost, (en proteindrink). . .

Jag har med hållit en ganska så bra kost cirkel eller vad man nu kan kalla det, det jag menar e att jag iallafall har ätit frukost lunch/middag och självmål, och heller inte så mkt gottie gott. 
 
Rökningen har varit svårare att hålla under tio cigg per dag. . . kommer heller inte lyckas med det idag, e redan uppe i 8 cigg men ska försöka hålla mig till 12 rökta cigg iallafall och klara jag det så ska jag utgå från denna dag och minska med en per dag. . . :)

Glömde boken självkänsla idag med, glömde nog den för att jag hade förliten väska å lägga den i, men tog med mig två eng häften som jag tänkte jobba mig igenom ikväll efter att jag har varit hos pappsen.

Det jag har hunnit med denna vecka e:

* Läst hälva boken självkänslan.

* Gjort ett helt häfte med övningar till den.

* Arbetat igenom första delen i gramatik boken, har två sidor kvar som jag ska göra ikväll.

* Första två sidorna med ord i eng boken kap 1.

Imorn blir det att göra klart kap ett , dem första 13 sidorna i en tredje bok som hör ihop med dem andra eng böckerna. I den är det mycket ord men en del övningar också som speglar till eng bokens kapitlen.

Detta kommer jag hålla på med från halv 9 till tolv, sen påbörja lite repitition av det jag hann med i matten innan semestern, sen kommer jag nog hinna göra nån ytterligare sida framåt innan det kommer bli dags att komma hem.

Ja om jag ska sumera hela veckans gång, (om jag nu med tar med det som e kvar att göra denna vecka)

Om jag hinner med allt så kommer jag vara riktigt nöjd med mig själv, om allt går enligt planerna så har jag gjort allt rätt från början, jag har gjort så mkt jag orkat tagit kanske lite för många pauser men det får man räkna med , med en come back.

Men trots det så tycker jag redan nu att jag hunnit med väldigt mkt, och om jag hinner med det jag har planerat så är det fan en guld stjärna till mig :)

Det har varit en perfekt start, lugn och sansad och inte för mkt krav .

Det va allt så länge.

Ha en fortsatt bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Redovisning om boken SJÄLVKÄNSLAN

Redovisning av boken självkänsla av mia törnblom. . .

Jag har nu läst hälften av boken och den är väldigt lärorik för den som är intresserad hur människans psyke fungerar. . . Och jag kan hålla med om det mesta som tas upp, om jag tänker tillbaka på min resa och vad jag fått för tips och råd och hur jag själv burit mig åt och vart allt kämpande lett mig till. . .

Bokens huvudhandling handlar om självkänlsan, författare berätta väldigt mycket om just självkänsla och vad det egentligen är, för många ser inte så stor skillnad på självförtroende och självkänslan, så hon berättar väldigt djupgående, och det kan till en viss längd bli uttjatat men det e då man ska lägga ifrån sig boken och tänka till på den informationen du fått. Tänka tillbaka på ditt liv och jämföra med vad som sagt i boken och om du skulle kunna jämföra händelser, beteende osv med det som tagits upp i boken. . .

Jag recommender denna bok stark till er läsare, men jag fortsätter min redovisning om denna bok, och kommer skriva om den uppfattning jag fått och vad jag lärt mig och vad jag har tänkt på och vad jag tycker stämmer in på min självkänsla och inte . . .

Och jag kan säga att utan att vara medveten om detta så har jag jobbat med detta, men på ett lite annorlunda sätt, jag börjar dels förstå hur mina psykologer, docktorer och andra kontakter hur dem jobbar och vad dem har för steg för steg mål med just mig. . .

Okey, nu e det så att jag har inte boken framför mig just nu, känner att jag skulle behöva gå tillbaka lite i boken just för att kunna förklara detta på ett proffitionellt sätt. . .

Men ska försöka så gott jag kan utan boken. . .

Boken tog upp skillnaden mellan självkänsla och självförtroendet. . .

Självkänsla har tex mer makt, om självkänlsan är vinglig så är resten av kroppen det, det liv man lever, det sociala, vänner och familj vingligt.

Många sager tex att men jag har iallafall bra självförtroende, och har man det så mår resten av kroppen bra, men det e inte så , I regel har många bra självförtroende, och väldigt liten självkänsla, men har man liten självkänsla så är oftast inte självförtroendet bra i längden , kanske vissa stunder.

Och många vet säkert att självförtroendet bara handlar om det yttre, och det är även det många människor koncentrerar sig på. . .

Att se bra ut, vara en rolig och busig prick, ha dem rätta kläderna, le och vara glad m.m , det finns hur mycket exemplen som helst.

Men som jag sagt innan, det e inte det som gör att man är hel som person, att man älskar sig själv, att man har tron på sig själv, att man litar på sitt omdöme, sin prestation, sin förmåga, sina brister, kan man inte se hela bilden av sig själv och acceptera den så är man inte hel som person.

Jag avslutar där, och fortsätter imorgon, då kommer mer info om just detta (SJÄLVKÄNSLAN) och lätta övningar som man kan göra och ha med sig livet ut för att påminna sig själv om hur bra just DU är och alltid kommer att vara. . .

Emelie L


Dag 1 & 2 :)

Nu är det andra dagen jag  går upp tidigt, fixar mig , diskar äter frukost och snart är det dags att gå til framsteg och prestera i eng och matte. Ska även vara där hela dagen lång fram tills klockan 15.00 , pappa kommer då och hämtar mig, vi ska hem till han och äta lite mat och se fortsättningen på graven :)

Gjorde detsamma igår, när jag sen kom hem efter att varit hos pappa så satte jag mig ner och planerade upp inköp, skrev upp allt som behövdes inhandla till v-rum, kök, hall och badrum :)

Det kommer kosta det kommer det, men gjorde även upp en spar stragedi hur jag ska kunna spara ihop så mkt pengar som möjligt för att ganska så snabbt få ihop pengar till de jag vill ha. . .

Sen efter det så hade hela kvällen gått, tog mig en duscha och sen samtalade jag med daniel en stund, somnade sen vid halv 11 som en stock :) och vaknade upp vid halv åtta idag glad, pigg och kände mig fräcsh och motiverad. . .

Det e inte alls vanligt i mitt fall, brukar vara trött, tjurig, tycka allt suger osv. . .

Men inte nu, försöker tänka så posetivt som möjligt, tänka på vad jag har i mitt liv som är värt guld, tänka hur bra ställt jag egentligen har det efter 4 tuffa år, jag e på väg upp, det går sakta men jag är på väg någonstans iallafall. Det kanske står stilla i mellan åt, men försöker se det så att detta egentligen bara är en känsla. . .

Försöker med aktivera mig med annat en prestation med plugget, och det gör mkt, försöker se till att inte få så mkt slö timmar under dagen. . . och det hjälper mig väldigt mkt.

Ja slutligen, det har varit två bra dagar hittils på denna vecka. . . och jag har fått mkt gjort, har samlat tankarna mer om budgeten, inköp och hur jag på bästa sätt ska kunna spara in pengar, efter denna dag blir det att sätta sig med studie planering. . . Efter jag har gjort det kommer jag kunna slappna av till 100% :)

efter alla planeringar så är det bara att köra på dag efter dag. . .

Detta kommer bli en spännande höst med mkt aktiviteter oc projekt, mkt kommer förändras, både i hemet, i skolan, på det personliga stadiet och kärleken mellan mig och daniel kommer blomma vidare till någor väldigt värdefullt, känner jag :)

Det va allt för denna morgon återkommer under dagen :)

Kram

Emelie L

En fantastisk början på denna vecka :)

Helgen har varit helt underbar, min älskling kom till mig i fredags och vi har haft en riktigt underbar helg tillsammans, och det kommer nu vara väldigt svårt och tråkigt att vara ifrån han . . . Vi har nu kommit in i denna delen av förhållandet att vi tok saknar varandra, och det bästa av allt är att umgås med han, man har honom i huvudet hela tiden och det börjar bli sjukt svårt att vara ifrån varanda. . .

Det fantastiska med denna morgon va att Daniel stannade kvar tills idag, vilket innbär att jag fick somna i hans famn och vakna upp med han brevid mig, det va en mysig morgon ihop med honom, vi såg med sista delen på en serie eller inte sista delen, men den sista delen som han hade utbränt. Så vi gick upp tidigt för att hinna se den delen som utblev igår kväll för jag va så himlans trött.

Och nu sitter jag på framsteg, har lunch just nu, det blir att vara kvar här till tre, varenda dag från och med idag :)

Ja ne jag e lite trött nu etfer maten så ska lägga mig ner en stund och vila innan det e dags att köra igång med pluggandet . . .

Ha en bra dag allesammans.,

Kram

Emelie L