¨

Trötter e precis vad jag e. . .

Det e fredags kväll och alltid lilla jag väldigt trött och bara vill hoppa ner i sängen och soooova länge, och det e precis vad jag snart ska göra, ska ta mig en kopp te och cigg först, sen borsta tänderna :) och sen ska jag soooova.

Det blev att kolla på maj brasa idag iallafall, med mamma och hennes vän, träffade även moster och kusin. . .

Ja mer en så orkar jag faktiskt inte skriva just nu.

Ha en forsatt ¨trevlig valborg :)

kram

Emelie L

Steg 3. . .

Ja då va man klar med en ytterligar 3 månaders planering.

Och den ser ut så här. . .


* Jag ska lägga in lite mer tid för plugg.

* Ska med påbörja pluggandet till körprovet och uppkörningen ett slut datum är ej satt men det ska jag sätta i slutet på juli. . .

* Jag ska sluta röka, iallafall dragit ner till 3 cigg per dag innan agusti. . .

Ja den blev inte så lång, men lite lite förändringar , det e det som krävs, att bygga på lite i taget när man som mig har hamnat på botten och ska försöka ta sig upp igen. . .

Har försökt med både det ena och de andra och det som hindrat mig i hur jag presterar, tar allt på en gång och tror jag ska lyckas, men nuevo och framsteg det är det bästa som hänt mig dem har gett mig såååå himla mkt.

Ja och så va det valborg, inget som jag direkt brukar fira, mer i unga dar, men det va länge sen jag firade valbord tror jag gick i nian sist. . .

Så jag har inget planerat denna valborg heller, det blir en lugn kväll, mamma och hennes vän ska komma förbi och det kanske blir så att jag ev följer med och tittar på en brasa nånstans i e.tuna, få se, har inte bestämt mig en om jag ska följa med, men jag tror det, känner för att komma ut lite, dels umgås med mamma min :)

Ja så mkt mer har jag inte att komma med för denna stund. . .

Ha en bra valborg till er som firar den. . .

Kram

Emelie L

Åhh va skönt . . .

Det e så skönt att min handledare är tillbaka på nuevo, nu jävlar körs det igång med posetiv engeri. . .

Har saknat henne enormt när hon varit borta. . . Hon är så himla bra på sitt jobb, och hon hjälper en mycket genom härliga samtal. . . I dag satt vi i grupp och samtalade, körde en annan variation av avslappning. Vi gjorde en skriftlig eller en teckning av sitt liv en vecka, en månad ett halv år eller ett år baoåt i tiden, ja för mig är det inte så himla nytt men det behövdes faktiskt, och det slog mig igår att jag behövde ta och reflektera lite utav dem senaste månaderna på detta år och känner mig att det e dags att kolla av vad som blivit gjort och sedan göra en fortsatt planering ytterligare några månader. det kommer bli en tajt planering, men många intryck har gjorts från olika håll av samtal och disskution, och är nu återigen beredd att offra lite mera tid att pluggande och en mer föjdjupnings pluggtid. . .

Känner att jag kommit så långt att det e dags att trappa upp ytterligare steg i min vardag. . .

Många bitar har fallit på plats så att säga, jag har sen jag börjat där, kommit tillbaka till en mer normal emelie och ni som inte vet vad en normal emelie är, så är hon glad, pratglad, tycker om att disskutera, plugga lära sig saker, ta hand om andra på ett lite annorlunda sätt, jag sätter längre inte alla andra först utan mig först sen lyssnar jag och hjälper till så gott jag kan och hinner och har lust med. . .

Den normala emelie är mer aktiv, rör sig mkt ute, på promenader, fika på stan, eller bara sitta på stan och glo på folk, gå i affärer är heller inga problem längre, jag vågar gå överallt själv utan att ha en annan att gömma mig bakom, jag börjar ta mer ansvar få mer struktuerad vardag, så som att städa och tvätta regelbundet, det sm fattas i den biten är mat och måltider, har ännu inte kommit in i matcirkeln en. . .

Jag fräschar upp mig mer, det e längre inte denmörka dystra , bleka tjej som man ser ute. . .

Jag är inte helt återställd, jag har min svackor men det bästa av allt jag är medveten om dem, jag kan stoppa dem, och jag har användbara vertyg för att prestera istället för att stänga in mig själv.

Ja det väl de.

Och med att trappa upp menar jag att, ja jag kan ju ta allt från början. . . 

Steg 1

* va att bara ta sig upp på morgonen. 

* Hitta vertyg till att bryta deprissions tillståndet.

* Jobba lite annorlundare med psykologen.

* Ta ansvar för att sluta dricka helt och sköta min antabus bättre.

* Lyssna på docktorn när det gäller medcin intag.

* Våga ta mig ut ur dörren i vissa tillfällen. 

*  Sluta stänga in mig.

*  Våga ta hjälp av både profissionella och närstående.

*  Våga pröva nya sätt av deltagande, så som skapargruppen, högläsning av livsguiden samt dem tysta timmarna i kyrkan.

Steg 2:

* När vardagen börjades sätta i rullning och rutin efter rutin fall på plats, va jag redo att sätta relativa mål en tid framöver.

* Börja simma som inte alls har gått vägen.

* Längre timmar i skolan kundes läggas på.

* Jag började ta för mig mer på nuevo och framsteg, stängde inte längre in mig i ett rum utan började steg för steg att vara närvarande i huvudrummet, som ledde till väldigt mycket, mer kontakt med lärare och omgivningen, man började hitta sin plats i gänget vilket har lett till att den sociala emelie steg för steg kom fram :)

* Känslan av att vilja sluta röka, det har inte gått vägen ännu men jag är på gång. . . det känner jag. . .

* Intresse för att börja laga mat och bjuda på middagar börja växa fram e heller inget som blivit av men jag är på gång. . .

* Intresset för att börja fota igen börjar komma upp till ytan. . .

Ja steg två har väl mer handlat om att blivit mer närvarande i sig själv och i omgivningen,  samt fullfölja och vänja sig vid den nya vardagen . . .

Och nu är jag gjort det känner jag och vila har jag med tagit ut, och det ska jag fortsätta med men jag ska även vänja mig av att "ta det lugnt för mkt" visst man kan ta det lugnt men lite lite mer ska jag lägga till i vardagen behövs även för att kunna sluta röka, det e inte så att jag ska lägga till en jävla massa men lite smått och gott som även är stimulernade " vilande"

Så steg tre : (det steget återkomer jag till senare idag , för där har jag ännu inte riktigt fått ihop allt, men det e det jag ska pyssla med idag har tänkt mig )

Kram

Emelie L







Seeeg

Det e precis vad jag är idag, seg, seg och seg. . .
Det va iallafall skönt att få sova ut :) Men motivationen idag är på låg nivå, så det blir nog ingen simning känner inte alls för det. . .

Så det blir att ta en lugn förmiddag, sen runt 14 ska jag vara på nuvo för ett möte.
Sen hem och det blir nog förmodlingen att plugga lite om lusten finns, där, har ingen lust att tvinga mig till saker och ting, men jag måste försöka sätta upp lite mer tid för pluggningen känner jag, inte att komma fortare framåt utan mer sätta in plugg för inlärning, så allt sitter som smack. . .
Ja jag har inte så mkt mer planer för denna dag.

Återkommer senare. . .

Kram

Emelie L

Hemma igen.

Hej har inte så mkt att säga men några rader ska jag nog få ihop.

Det har varit en bra dag hittils. Det har gått bra med pluggandet, har faktiskt tagit igen mkt efter veckans omotiverade attityd jag haft. men nu e jag back in the normal stadium.

Och inte har jag barat tagit igen, mkt har fallit på plats föstår mer av engelskan, men det finns mkt att plugga in för detta prov jag ska skriva, eller mkt och mkt, e det väl inte, mer att inte blanda ihop vissa gramatik med andra.
Men det ska nog bra, det kommer nog gå bra på provet har jag på känn, tänk sen har ja bara två kapitel kvar i grundläggande engelska, fi fan känner mig riktigt stolt att jag kommit så långt på vägen nu på kort tid. känns underbart faktiskt.

Och sen pratade jag lite med daniel och hans kanske kommer några timmar ikväll :) men det e inte fastställt men ev. . . Hoppas , hoppas.

Det som återstår att göra idag e att :

* Diska

* Äta gröt

* Ver ej.

* Handla

* Laga mat

* Duscha

* Vet ej.

* Se på andra avenyn :) ev anna anka söker assistens.

Återkommer nog senare med mer rolig info om denna dag :)

Kram

Emelie L

Vackra onsadagen :)

Då va det onsdag igen då, halva vecka har nu gått, och jag känner mig lite lite mer motiverad idag , fast inte fullt ut, men försöker komma någon vart så gått det går.

Men det e fint väder sol och skönt fast något kyligare idag en vad det va igår.

Håller nu på med kap 6 när jag e klar med det och pluggat in ord och gramatiken så är det provskrivning, men det blir nog itne denna vecka utan slutet på nästa vecka skulle jag tro. . .

Men ska försöka ta och påbörja pluggning av ord nu på dagen innan jag ska iväg och handla.

Få se hur det komemr gå. . .

Känner inte för det direkt men ska försöka så gott jag kan. . .

Ne nu ska jag sätta gång igen med engelskan.

Ha en bra dag allesamamns.

Kram

Emelie L

Underbara kvällen. . .

Jag har haft en underbar och härlig kväll, helt själv, den har varit mysig på nåt sätt, jag har egentligen inte gjort något speciellt, den har bara varit naturligt mysig, det jag gjort e att sätt en serie kriminalaren winter, sen ätit mat, sett på förkväll, katrin va ju med idag, då måste man jue se :P ;) sen duschade jag, och sen såg jag slutet på förkväll, och nu sitter jag här och skriver och lyssnare på nyheterna :)

Ja jag vet inte vad jag mer ska säga, e rätt tom på ord.

Ha de gött ikväll :)

Kram

Emelie L


Vilken dag :)

Det har varit en stålande fin dag idag, och lagom varmt för min smak. . . Fast motivationen och lusten till plugg har ej funnits idag, men har kört på lite iallafall, och det känns jue skönt .

Och nu ska jag ta och vila mig och ta det lugnt, har inte hunnit med det på ett tag nu, så nu ska jag ta tillfället i akt och göra det. ska med tillaga mig lite mat om en stund, tills dess blir det att äta gröt. . .

Jag har varit på långpromenad med jenny och marius, vi gick till tuna park fram och tillbaka . . .

Ja passade på att köpa hem schampo och balsam från hm då det va jätte billigt, och sen köpte jag mig en längre tishirt jätte fin, lägger upp lite mer bilder nån dag av mina köp :)

Ha en fortsatt bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Underbar kväller. . .

Det e en riktigt underbar och fin kväll idag tycker jag, varm men lite lite kylig, doften är frisk det gillar jag, det börjar kännas mer och mer vår för var dag nu. . .

Det va en riktigt skön visit hos mormor, det va lite små glatt och avkopplande, fast mormor mådde dock inte så bra, hon börjar bli lite lite sämre nu igen :( fast inge allvarligt men det e tråkigt ändå, trodde hon va på bättrings vägen . . .

La precis i en tvätt, påslakan, så inatt kommer man sova bra i nytvättade sängkläder :), känns skönt att man kommit igång med lite rutin på tvättning och städning, diskning och sånt små pyssel, det flyter på bra, det blir aldrig någe berg disk eller  tvätt, städningen det kommer  väl lite som den kommer, men ska försöka hålla efter mer på de planet med.

Och har nu under dagen hållit mig från cigg i 4 timmar, rökte en nu när jag kom hem ska försöka hålla mig till 22 nu och om jag gör det så innebär det att jag bara rökt 9 cigg, inte långt i från sju cigg som jag ska ligga på i min sluta röka process. men jag e nog där snart, tror att innan den har veckans slut så kommer jag nog ha kunnat legat på sju cigg i tre dagar i rad. . . Hoppas :)

Det som återstår nu e att tillaga mig lite mat, pyttipanna och ägg blir det. sen duscha, och se på tv, kanske blogga en snabbis få se. . .

Ha de gött så länge.

Kram

Emelie L

Ny och härlig vecka framför mig :)

Hej på er allesammans, i dag är det en glad och harmonisk Emelie som skriver. . .

Det har varit en bra dag hittils, va trött till en början, men iväg kom jag med nya vår looken :)

Det blev att en sväng till nuevo och göra veckans planering, och prata lite skit, det va mkt trevlig morgon där nere på nuevo. sen upp till framsteg och plugga engelska. blev klar med kap 5 text a och imorn blir det att köra igång med kap 5 text b och sen göra lite övningssättnings övningar från eng till sve , sve till eng om jag hinner. annars så blir det att ta översättningarna på onsdag. ja det blir att gå ditt på onsdag för vi e lediga på torsdag.

Det va trevlig stämng på framsteget med. solken och värme gör mkt med människor, känner att min attityd har ändrats, fast det har tagit ett tag att vänja sig vid vår, omställning med klocka, sol och värme och ljushet.

Men nu har jag tagit mig igenom den perioden levande :) ;)

Det e så himla bra allt just nu, det går inte att beskriva med ord. trodde aldrig det skulle kännas så här bra att vara nykter, nu är det slut med festande, krogen och drinkar och träffa kille efter kille.

Det e dags att börja leva livet på en annan nivå och det känns fantastiskt och spännande att gå över från ungdom till vuxen, för känner mig vuxnare en sånsin just nu, hela kroppen känns förändrad, sinnet , tankesättet ja allt.

Jag har sådan skön inställning till allt , och det känns underbart härligt.

Resten av denna dag blir att ta hand om disken från helgen, vika kläder, små städa, besöka mormor sen hem och laga mat, äta ,se på tv och blogga.

Jag ska samt försöka hålla mig ifrån cigg fram till 19 ikväll ev till 22 men det kommer bli knepigt, få se. ska föröska ialalfall. har nu rökt 6 redan så det e därför jag helst vill hålla upp till 22 för då hamnar jag på sju rökta cigg som jag ska. . . Men känner även där att jag är på gång med rökningen det blir lättare och hålla sig ifrån mer och mer faktiskt.

Ja de va allt så länge. ha en härlig dag ute i solskenet :)

Kram

Emelie L

Det sista innan läggningsdags :)

Denna dag har gått fort, men samtidigt har den varit lång, har varit seg hela tiden, har bara vilat/ halv sovit från då daniel åkte till det va dags att röra sig till pappsen och se på film, filmen va jätte bra, fast kom inte ihåg vad den hette, kan komma med namnet imorn, det kändes verkligen som en sann histroria, att det e så det funkar med världen och allt.

Den växer upp och två utvalda en tjej och kille får börja om världen på nytt, och sen fortsätter det så därifrån jorden gått under därifrån början man om och så håller det på så i alla evighet. . .

Jag har alltid tänkt och undrat hur allt kommer sig och jag har nu fastnat att så här är det, kan inte släppa det. . .

Det finns en "gud" som skapar jorden, men inte den sortens gud som kan förhindra olyckor, hjälpa en i nöden osv osv. . .

Utan en "gud" är två helt vanliga människor som över levt en undergång och som sedan bygger upp en värld därifrån allt slutade. . . Det tror jag på och så kommer det hålla på i en all evighet.

Och nu e man hemkommen och ny duschad, nu fattas bara te och lite mackor och se en snutt av wallander innan det e dags att krypas till kojs.

Ha en bra kväll allesammans, så hörs vi imorn :) :P !

kram

Emelie L

Helgen börjar närma sitt slut då. . .

Tråkigt som fan, men det har varit en riktigt bra helg tycker jag.

Daniel har varit här, mamma och bengan kom på besök igår, vi strosade på stan träffade även sabine och hennes kompis robban, dem sällskapade när vi åt mat sen en stund efter det, efter en stund strosande på stan gick vi hem till mig igen, när jag sen blev klar med tvätten, åkte vi alla, mamma, jag , bengan och daniel till v-rås och åt lite middag. ja lördagen den försvan i ett svep den med och jag och daniel fick inte så mkt tid för oss själva denna helg, men trevligt det har vi haft och den lilla stunden vi fick för oss själva va med toppen :) och nu e han på hemgång, jätte tråkigt, e så glad och lycklig när vi två är tillsammans, sen händer nåt när vi skiljs åt, e så tråkigt att inte kunna få träffa han varje dag, trivs verkligen i hans sällskap, han gör mig så glad och lycklig, kär och galen. . . Älskar han så mkt, ingen person på denna jord har gjort mig så tillfreställd, glad , lycklig, lugn och harmonisk med mkt mer där till. . .

Ja och nu e det snart slutt på denna dag och helg, det som återstår att göra nu e att vika lite tvätt, diska, äta nåt, duscha och sen iväg till pappa och se på film, hem och somna till wallander. . .

Sen kör nästa vecka igång, ser fram emot denna vecka, daniels visit sätter sina spår, blir piggare, gladare, mer peppad och får mkt mkt energi av honom, varför ? jo för när vi väl ses så känns allt s himla bra och man blir återigen på mind att han är en del av mitt liv, och mina nedgångar och ansvarslöshet ska inte få förstöra eller komma i mellan, känner så att det jag gör påverkar också han och oss, jag har någon att leva för som  bryr sig och blir påverkad om jag tex gräver ner mig, ger upp eller skiter i saker och ting, så ja det jag gör påverkar inte itne bara mig och min framtid utan även hans och min, jag blir stark av han. . .

Så denna vecka kommer det nog bli mkt gjort och ett prov i engeslska siktar jag mot att göra slutet på veckan :)

Veckans planering är ännu inte gjort, den gör jag imorn på nuevo, men det kommer inte bli så mkt mer en att plugga engelska, betala räkning , göra upp en hållbar budget med lite sparande, handla, hälsa på mormor samt träffa moster och kusin i samband med det, ytterligare försöka påbörja min sluta röka process som inte alls går så bra, men en rutin på rökning börjas sättas mer och mer, och jag har faktiskt heller inte lika röksugen längre, jag kan hålla mig väldigt länge, okey inte om jag bara sitter hemma, men det e lite de med att hålla sig sysselsatt dem timmar man inte tänkt röka, det e väl lite där det spricker, men ska klämma in en promenad på sen eftermiddagar. . . Ja vi får väl se hur det går med detta, men vill det vill jag, och jag försöker så mkt jag kan, men måste hålla ut mera och ha mera tålamod och det har jag ännu inte riktigt, men det kommer, det e bara öva öva öva, hålla ut och ha tålamod.

Ja det va lite utav denna helg.

Jag kanske återkommer lite senare.

Kramar

Emelie L

Fredagen försvann i ett svep likaså. . .

Veckan i sig. . . Denna vecka har gått otroligt snabbt, och mkt har man hunnit gjort kan jag säga.

Måndagen känns som om det va en månad sen. . .

Veckan i si nhelt het :

* Prov skrivning som inte riktigt gick som förväntat, stannar på G

* Fikat med alex

* Gått på stan med jenny

* Hälsat på mormor två ggr.

* Köpt två par jeans, ett par skor och en kavaj jacka

* Träffat moster och kusin i samband med träff med mormor.

* Handlat och sätt på film med pappsen.

Ja det e väl set som har skett denna vecka.

Nu återstår helgen.

Väntar på att daniel ska komma, när han kommer blir det en tripp till donken, sen hem och sov / små prata.

Imorn får vi besök av mamma och bengen, förutom det så blir det lugnt å skönt, ev se ta oss ett par promenader om vädret tillåter det.

Har inte så mkt mer att komma med för denna dag, e så trött och har varit väldigt trött denna vecka, så det har inte blivit så mkt intressant skrivet, men lite hoppas jag :) :P !

Ha en fortsatt bra kväll /natt

Kram

Emelie L


Fortfarande väldigt seg.

Hej på er allesammans. ja jag e fortfrande seg fast jag fått sovit omkring 9-10 timmar. va heller inte så länge kvar på framsteg idag, satt väl okring 1½ timme.

Sen ner på stan kolla lite skor och jackor, hittade ett par skor och kavaj :)

Nu ska jag ta och beställa lite kläder från hm.

Sen vet jag inte va som mer händer idag, daniel vet inte om han kan komma :(

Ja jag återkommer senare mer med babbel om allt eller inget :P !

Kram

Emelie L

Trött och daann

Va mer ska man säga. . . hehe.

Vet faktiskt inte . det har varit en jääääävligt seg dag idag, och frusen e man i mellanåt , sen svettar man, och sen fryser man och så håller det på hela tiden. . . Trodde inte alls jag skulle få mkt gjort idag, men det blev det allt, det vart lite små seegt där ett tag, men sen tog jag en jävla fart igenom det mesta, och imorn blir det att fortsätta med gramatiken sen påbörja kap 5 text b sen e jag klar med det kapitlet.

Tror jag ska göra klart kap 6 sen när jag kommer hem, då har jag faktiskt hunnit med en del av planeringen för pluggandet denna vecka, det som bli uteslutet är övning på orden för kap 4 och 5 men det spar jag till nästa vecka, tror nog jag kommer kunna skriva prov på kap 4 -7 på fredag sen har jag bara två kapitel kvar sen e jag klar med hela grundläggande engelskan :) jiiihu, så ja i mitten på maj så är det klart, då påbörjas resan igenom matte b och engelska a fram till mitten på juli, sen tar jag ledigt och påbörjar pluggandet för teoriprovet, funderar på att ta och plugga till det en dag iveckan, typ på mina lediga onsdagar. . . Det skulle vara en idé :)

Efter timmarna på framsteg blev det raka vägen ner och köpa mig två par disel jeans :)

Hem vila ett slag sen vidare till mormor :)

Och nu hemma, ska ta mig en natur diet och duscha sen slappa framför tv, det kommer nog med bli att somna in tidigt känner jag på mig , då jag inte fick så mkt sömn i natt. . .

Ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L


Då va födelesedagen förbi

Ja då va den dagen förbi, hade en mysig dag igår, hittade med två diselbyxer som jag ska hämta idag :)

Det har varit en förjävlig natt, har inte alls sovit många timmar, glömde ta min medicin, men upp kom jag och nu sitter jag på framsteg men det går stegt, kommer göra det hela dagen.

Dagens planeringar är

* Sitta på framsteg till 12

* Ner på stan handla byxor

* Hem vila ett slag.

* Till mormor idag igen. . .

* Sen vet jag inte det blir en lugn kväll.

Orkar inte skriva mer nu,.

Ha en bra trots det jävla vädret. Blir så trött

Kram

Emelie L

I´m ready :)

Då va jag klar för att gå ut och möta världen :)

Har nu sätt på våra bästa år, diskat ett berg med disk och duschat och gjort mig i ordning för dagen.

Nu återsåter det att:

*Uträtta lite ärende på stan

* Köpa fika

* Gå till mormor och fika och umgås med henne.

*Handla med pappa

* Se på film med pappa

* Hem och se andra evenyn och sova.

Det har varit en perekt dag hittils, sovit lite längre, ta en lugn förmiddag innan jag ska ut och spring, kommer få lite ärende uträtt och sen ska jag gå för bi gina och prova det jag tänkt köpa så får vi se om det passar fröken Emelie :)

Återkommer senare, kanske , jag vet inte.

Emelie L

21 april 1987 kl 09,38 . . .

Föddes jag :) och nu är jag hela 23 år gammal. . . Fast det känns inte som det, jag har visst fastnat vid ålder 21, för frågar folk mig hur gammal jag e så svara jag oftast 21 år. . .

Pratade med psykologen om det och hon tror att det va ett stark minne av första planering för det nya livet utan alkohol. . .

Kan vara det, tror det. . .

Och nu sitter jag här 23 år senare. . .

Och vad har hänt under Emelies liv hittils ?

Jag kan ju ta det kort annars blir det en bok skriven här denna förmiddag hehe. . .

Mitt liv har gått väldigt upp och ner under nästan hela livet, det e egentligen nu det senaste halvåret, som livet varit på sin topp både fysiskt och psykist. . .

Hade en ganska så rörig uppväxt, med farande fram och tillbaka mellan mamma och pappa, och eftersom det va helt olika levnadssätt dem hade gentemot varandra så fick man ständigt byta roll för att kunna anpassa sig till föräldrarnas förhållande. . .

Hos pappa där kunde jag vara barn, vara ute och leka, och hade aldrig några funderingar på mat, städning eller pengar, eller att jag behövde hjälpa till hemma. . .

Hos mamma va det helt tvärt om, där fick jag växa upp fort, ta tag i saker och ting , hjälpa min mamma med tvätt, handling, städning och diskning, gjorde mkt av detta för att själv trivas, jag tog med mkt hand om små syskonen. . .

Så innan för mammas väggar fick man bli vuxen väldigt snabbt medans jag hos pappa kunde vara barn och slappna av mer. . .

Ungdomen, ja den var vild, fullt med festande och förhållanden, dåliga sådana dock. . . Jag var en lite struling ett tag, men kom fort ut ur det stadium, och försökte tänka smart och ligga i med studier, men fest och supa lockade mest, så det blev en blandning av allt, ibland så va jag väldigt ansvarsfull och tog tag i saker och ting och gick verkligen in för plugg och skolan, och andra stunder då blev jag en annan person som festade och gjorde en massa tokiga saker. . .

ungdom / "vuxen": Jag flyttade hemifrån tidigt, ihop med min då varande kille, det gick jätte bra ett tag, ett halvår eller så, han jobbade, jag studerade och jobbade.

Efter ett halvår, började jag ge upp och skita i skaer och ting, mkt inom familjen hände, och jag fick ta tag i det mesta och hjälpa min systrar ur en jobbig situation, och det tog på mina krafter, jag slutade med studierna, började jag på hårt på viking line, och sen tog supandet en jävla fart och sen va jag helt totalt fast i det.
Jag var inte alls nöjd med mitt liv förutom jobbet, det va de jag levde för, det va där jag va glad och lycklig så länge en viss person inte la sig i och smög efter mig. . . Men annars va det min frihet och detta gjorde mig lugn och harmonisk, där fick jag komma bort från allt ett tag. . .

Sen började dem psykiska problemen komma upp på ytan, det gick längre inte att svälja alla problem och gå vidare, det blev för fullt, och så sprack jag inom bords, visste inte vart jag skulle ta vägen, det fanns ingen utväg en att gå och dö eller jobba sig igenom detta.

Och nu sitter jag här, pigg och glad, jag e en helt annan person, jag har tagit mig igenom ett liv på 23 år levande.

Mitt liv nu ser ljusare ut en nånsin, jag pluggar och står i , i eng och matte och snart kommer körkortet in och de ska tas detta år.

Sen vidare till högskolan, plugga och ta det lugnt, och sen har jag en färdig utbildning och kan börja jobba med mitt dröm jobb :)

Ja det va väl lite snuttar av mitt liv, mer om hela mitt liv kommer i bokformat sen någon gång när jag blir klar med den. . .

Denna dag kommer bli lugn ar min lediga dag, tänkte först skita i den och gå till framsteg, men somnade om och vaknade för en stund sen och känner att jag behöver lite space.

Dagens planeringar då.

Jag ska snart se på våra bästa år

Ner på stan gå lite ärende, kolla in lite kläder osv.

Sen lite mormor och hälsa på henna och fika lite.

Sen handla med pappsen

Hem till han och se på film.

Sen hem till mig se andra avenyn och sova :)

Ha en bra dag trots de gåra trista vädret.

Kramar

Emelie L


Trött och sliten. . .

Känner jag mig, förtstår inte varför. . .

Jag har nu pöbörjt eng och gjorde klart kap 4 nu återstår kap 5 och 6 sen är det prov på det, men jag känner att jag vill öka min kunskap i engelskan, och inte då bara i skrift och förståelse, utan i utal och prata mer engelska, jag kan gramatiken bra, det finns väl vissa delar som rör ihop det lite men ska gå in för det här nu så att jag får väldigt bra kunskaper i det, för det vill jag verkligen. . .

Så jag ska föröska planera upp en lite mer djupgående pluggning, samt använda mig av språket mer, typ skriva dessa inlägg på engelska e en idé . . .

Ja jag vet inte hur jag ska gå tillväga, men nåt sätt ska väl finnas . . .

Allt snörrar i huvudet på mig just nu, och sen mitt i allt ska jag reglera syket med att röka mindre osv osv, den prestation gör en väldigt trött och sliten. . .

Men jag ska, jag kan det vet jag. . . och jag främst av allt jag vill verkligen, för att kunna spara ihop en massa pengar.

Ja ne det va nog allt så länge, ska nu spåna i hur pluggandet med engelskan ska gå tillväga.

Ha en fortsatt bra dag allesammans.

Kram

Emelie L

Mådde si så där igår. . .

Det va därför jag inte skrev nåt, gjorde slutpprovet igår och det gick inge bra eller jo jag fick ett  väldigt starkt G och hade jag itne gjort sådana små fel som jag gjorde så hade jag fått vg. . . men men, inget att hänga upp sig på, men gjorde det igår ialalfall, va lite deppig, träffade även alex och jenny på stan igår, fikade en snabbis med alex,. sen hem och när jag kom ringde jenny och frågade om vi kunde ses på stan, så jag gick ner igen, det va mysiga timamr i solen med henne. . . Känns skönt att ha börjat umgåts med henne mera nu , det blev ju ett lite avbrott nu b örjan på detta år, men nu har jag även mer tid över så nu kommer det nog bli mkt mkt mer, om hon har tid vill säga hehe :)

Nu sitter jag på framsteg e nyss inkommen här och vi har rast nu till tio, så jag passar på att skriva några rader här eftersom jag inte orkade igår, Idag blir det att köra gång med eng, det blri att pyssla med det till jag e klar med denna bok, sedan blir det säkert att skriva ett slut prov i det med . . . Hopaps det går bättre hehe :)

Sen e jag klar med grundläggande eng, och då tänkte jag köra igång med det och hålla på med det hela somamrn, plus plugga till körkortet, sen kör jag igång med eng A till hösten. . .

Ja det va väl itne så mkt mer jag hade att komma med för tillfället, men återkommer senare vid lunch :)

Kram

Emelie L

Ny vecka :)

Så jävla skön början på denna vecka, pigg och glad opch solen skinner och det e dags för att snart skriva det efterlängtande slut provet i matte A :)

Sen blir det hem en snabbis, äta diska och blogga en snabbis, det kommer äve då en bild på min första vår/somamr outfit :) Så håll utkik :P ;)

Sitter nu på nuevo och har precis blivit klar med veckans planering. och det blir en lugn planering denna vecka, med 3 timmar varje dag på framsteget, sen hoppas jag över simningen på onsdag och börjar med på riktigt nästa vecka på onsdag istället, känner att jag vill komma i kapp lite i eng. :) Sen blir det lugna dagar hemma . Det som ska pluggas hemma i ord i kap 4-5 i eng på torsdag och fredag.

Sen blir det besök hos mormor idag och om hon kan äta som hon ska och känna smak så ska jag även gå ditt på onsdag också och äta bakelse med henne, det e ju min födelsedag då :) 23 bast, fick tom fråga pappa hur gammal jag blev , jag har fastnat för åldern 21.

Ja, ne det va nog allt så länge.

Ha en bra dag och passa på och va ute i det fiiina vädret dock är det kyliga vindar så en lite varmare jacka skadar inte annars e det underbart ute :)

Kram

Emelie L


Så jävla ont har jag :(

Mensen är kommen, har haft den till och från nu hela veckan men nu slår den till med onda :) fast det e ändå inte alls mkt som har kommit brukar kunna "forsa" när värkarna kommer. . . Men tacka fan för att det inte gör det, men samtigt , e det nåt som e fel kanske ?

Det blir inga bilder från paris idag, för känner ingen lust med det just nu. . . Tålamodet e inte direkt på sin topp om man säger så.

Och hoppas värken och humöret e bättre imorn, för ´ska ju skriva slutprovet imorn, eller vill iallafall, och det krävs ju sin konsentration, och har jag så här ont och deppig så kommer det ej gå att skriva det.

Men det visar väl sig imorn.

Ha pluggat större delen av dagen, men gav upp när jag kom till funktion och statestik, okren och lusten bara dog ut . . . Sen dess och då va väl klockan 16 har jag legat och tyckt synd om mig själv, ätit och pratat med daniel mellan varven.

Och stor besvikelse fick jag när jag skulle se på en av mina favo serie, brother and syster och så va det fooooootboll istälelt :( så nu funderar jag på om jag ska se den nya svenska serien på svt1 som jag missade förra måndagen. få se annars sitter jag och slö surfar lite tills wallander börjar och se på de tills jag somnar.

Ja mer en så har jag inte att säga för denna dag.

Ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L

Konstiga drömmar.

Ja det e bara för namnet, har haft så skumma drömmar sen hela denna vecka, dem e så konstiga så det går inte ens att besriva dem, känns nästan som man drömmer om hur framtiden kommer se och bli. . . Allt i drömmarna är konstiga, människorna , miljön, man setts på prov och på olika uppdrag, typ sådana konstiga drömmar, mkt om sjukhuset, in stängd med ett gång vänner i ett slott, osv osv osv, kan tyvärr inte kommentera dem bättre.

För jag kommer inte ihåg typ handligar, bara snuttar.

Jag vet inte om det har med medicinen eller att jag har mens eller om det bara är en sådan period då jag drömmer skumt.

Känner mig heller inte utvilad fast jag sovit omkring 7-8 timmar. . .

Nu till dagen i sin helhet.

Har precis stigit uppp så , så mkt har ännu inte hänt, och det kommer dessvärre inte hända så mkt mer, ska snart ta och äta frukost, jag mig klar för dagen, promenera, plugga ma, göra om alla test för alla kap i matten, äta middag lägga upp mera bilder från paris, se lite serie och försöka sova tidigt. . .

Helgen i sin helhet ?

Den har varit bra, skön, rogivande och vettig :)

Det finns inte så mkt mer att säga om den hehe. . . 

Veckan i sin helhet då. . . 

Ja den har intevarit som den brukar kan jag säga, några dagars ledighet, mkt konsentration på bloggen, har även väldigt snabbt sväng om dygnet, är stolt, jag har haft besök av anso, det har varit väldigt kul, jag har storstädat, pluggat, varit på framsteg två dagar. 

Jag har mått lite upp och ner, har varit lite sorgsen vissa stunder då det kändes som slutet för mig och daniel, men vi har pratat om det och det är som normalt nu igen. . . 

Fast jag tog ut lite lediga dagar så kändes det rätt, få göra lite roliga saker som att "städa" på bloggen, fixa till den utifrån min vardag, för nu är den ljus , rolig och den innehåller mkt färg och glada miner för det mesta. 

Ja det va lite vad jag hade att komma med hittils. . . 

Återkommer senare. 

Ha en bra dag, och passa på att vara ute i det någorluna soliga vädret :)

Kram 

Emelie L 


Meeera bilder från paris :)

Okey, nu kommer det mera bilder från paris, och nästa stopp med bussen blir Collorado och en skymt av eifel tornet sen en närma titt på eifel tornet.




















Det va den turen mer bilder från nästa stopp kommer imorn :)

Hoppas ni haft en trevlig titt, tänkte nu slänga upp lite ego bilder, va ju ett tag sen :)  ;)

Här komme dem, från detta år.

Lite från min syster tessans födelesedag, dem här första e från en Krog / Mat.











Fin vinterbild, den ända med min kamera också :) hehe.



Min nya sängstomme :)







Jag på trappa utanför operan i paris :)



Dagen efter jag kom hem från paris :)





Hemma hos mammas kille, över påsken samt så firande vi mammas 47-års dag :) !







Hoppas ni har haft en trevlig titt :)

Ha en fortsatt bra och mysig lördags kväll :)

Kram

Emelie L






Flitig e precis vad jag e idag :)

Ja det tycker jag alla ggr, jag har följ min dags planering väldigt bra.

Det som hittils är gjort :

* Ätit frukost.

* Diskat

* Promenerat.

* Pluggat geometri och gjort testet till de kapitlet. ( och det gick bra alltihopp) slutade på 14 rätt av 17 gjorda :)

Resten av dagen ska jag :

* Hjälpa min yngsta syster med att hitta ett sommarjobb.

* Äta middag.

* Lägga upp mer bilder från paris.

* Sen vet jag ej mer vad jag ska göra.

Jag kan också meddela att räkningen har gått väldigt bra idag, och om jag fortsätter efter planeringen så kommer jag endast ha rökt en mer cigg en tänkt. . .

Det va väl ungefär det jag hade och komma med hittils.

Återkommer senare.

Ha en fortsatt bra dag allesammans.

Kramar

Emelie L



Lugna dagar framför mig :)

hej på er allesammans.

Ja denna helg blir då lugn, ska bli skönt.

Dagens planeringar:

* Diska

* Äta frukost

* Promenera (Låååång promenad )

* Hem :

1 duscha

2 Göra sig ordning för dagen

3 Plugga geometri

4 Äta middag

5 Lägga mer bilder från paris

6 Se en del av en serie som jag missade i måndags

7 Valfri sysselgöra , som jag ej vet vad ?!

Det va nog allt så länge. återkommer senare.

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L


Lugna dagar framför mig :)

hej på er allesammans.

Ja denna helg blir då lugn, ska bli skönt.

Dagens planeringar:

* Diska

* Äta frukost

* Promenera (Låååång promenad )

* Hem :

1 duscha

2 Göra sig ordning för dagen

3 Plugga geometri

4 Äta middag

5 Lägga mer bilder från paris

6 Se en del av en serie som jag missade i måndags

7 Valfri sysselgöra , som jag ej vet vad ?!

Det va nog allt så länge. återkommer senare.

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L


The box

Det va då en märklig film, men bra va den allt. men dåligt slut om man inte ser ditaljerna för dem vissas snabbt.

Jag har inte så mkt mer att säga om den en SE den. . .

Och nu efter en hyfsad bra dag så mår jag konstigt, känner mig yr, kallsvettig och skakis, ådrerna syns och händerna är stela. . . Ångest ?

Alla ggr.

Men för vad ?

Det kommer helt plötsligt nu för tiden, men jag tror jag vet, jag har hållit igång med en massa, har heller inte fått så mkt ensam tid, och nu är hjärnan död. känner mig som en sombie just nu, e inte helt närvarande.

Och sen är jag början av min mens, som även kan vara den stora boven till måendet.

Det har även blivit många reflektioner kring nuet och förr.

Kan vara bra men samtidigt obehagligt, jag spyr på 2008-2009, det va absolut den värsta tiden i mitt liv.

Det e så obeskrivligt äckligt. . . att stå halv vägs upp på toppen och se ner i den hemska mörka leriga gropen.

Den som dricker för att vara cool eller för att andra andra gör det eller för att det e det ända livet man känenr sig trygg i, tänk längre , tänk på vilket helvete du KAN hamna i. . . För det helvetet är verkligen inge coolt, roligt, hälsosamt varken för dig eller dina nära och kära. Tänk längre, livet är ett kämpar projekt, vart vi en är i livet så måste vi kämpa, är vi en baby ska man kämpa med att lära sig gå, prata, äta gå på toa själv, är jag 7-19 så går just då livet ut på att lära sig läsa, räkna, lära sig ett annnat språk, få kunskap om olika ämnen, naturen , geografi, historia, världen , politik, om samhället, vad man har för rättigheter och inte.

Lära sig kommunicera, lyssna, vara en bra vän, prata inför människor, lära känna sig själv, lära sig sina brister och kunskaper och förmågor,  erkänna sina fel, inte vara konflikträdd, lära sig av sina misstag, lyssna till dem äldres kunskaper och erfarenheter.

Vuxen blir man aldrig, livet slutar inte efter en viss ålder, livet som vuxen blir inte lättare, man kämpar lika mkt som ett barn, ungdomar och pansionärer, det finns inget slut, vilken åldersgrupp man än är i så kämpar man för att komma vidare.

Man slutar aldrig att lära sig nya saker, det finns inte för mkt eller för lite att lära sig.

Men varje minut sekunder av sitt liv ska man ta vara på inte kasta bort det, vart man en i livet är så blir det varken lättare eller svårare. . .

Man ska ta vara på sitt liv vilken åldersgrupp man en är i . . . Det jag ångrar idag får jag idag ta igen istället.

Så att skjuta upp saker, leder ingen vart man minskar bara tiden på att gå vidare och lära sig ännu mer, se ännu mer, göra det man vill hinna göra. . . Ju mer man skjuter upp saker, eller slarvar med saker som studier ett jobb eller vad de nu kan vara man vill uppnå, så minskar man helt enkelt att uppnå allt man vill, skjuter jag upp en sak så kan jag räkna med att jag får ta bort en sak från mina mål. . . Jag fick ta bort två års arbetslivserfarenhet. vilket betyder väldigt mkt, jag förlorade 2 års inkomst, 2 års pansionsparande, 2års skatt som jag kunde ha bidragit med till sverige. Erfaranhet av service jobbet, resor, ett ännu starkare självförtroende, 2års icke självförsörjande, 2års fattighet, 2års sparande till mitt egna företag jag vill öppna och till en lång resa till usa.

Men tur i oturen kan jag säga att jag hade, för nu har jag fått så mkt mer starkare syn på saker och ting, val och ting, mig själv , omgivningen , min familj, jag har börja tänkt på ett annat sätt, ett klokare, vuxnare sätt. oc fram för allt, jag tar ingenting för giivet, jag är dessutom mkt mer realistisk när det gäller planeringar framåt, jag är en mkt bättre människa nu en förr. . .

Jag har stängt min dörr till det förflutna, nu står jag på andra sidan och ser bara ett oändligt ljus framför mig fyllt med olika ljusa behagliga färger.

Jag vill bara säga , det är aldrig för tidigt att börja tänka klokt, realistiskt, smart, moget, det är aldrig förtidigt att börja fatta smarta och kloka och mogna val. . . Men det är heller aldrig försent. . .

Kram

Emelie L







Snö sen sol, hehe, vädret e då roligt.

Jaha, det va en rolig morgon med vädret hehe, först vaknade jag 05.05 då va det grå mulet, sen när jag gick upp halv åtta, då snöade det för fullt tom med att det la sig på bildar och gatorna, sen när jag gick till psykologen, då slutade det snöa och så började det droppa precis över allt.

När tiden sen va slut med mötet med psykologen så va det solsken och blå himmel. Ja som sagt vädret e då bra lustigt.

Men glad e jag att solen kom fram och lite värme fast dock kyliga vindar.

Denna dag har varit bra, rolig och intressant. först och främst tittade jag igenom tal jag ej kunde kollade upp dem noggranare och sen föll poletten ned för vissa utav talen, det ända jag behver koncentrera mig på nu e att plugga på alla räknesätt för geometri och prefix sen e jag redo för slutprovet, som jag siktar på att skriva på måndag.

Och när jag sen äntligen e klar med detta så blir det att plugga engelska för hela slanten. ska plugga på som fan nu i tre veckors tid med engelskan ska försöka hinna med två prov och sen göra det slutliga provet om 4 veckor.

Och sen har emelie om 4 veckor förhoppningsvis ett slut betyg i grundläggande engelska. . .

Och sen blir det att blanda plugg i matte b och engelska a fram till början av juli, sen tänkte jag ta mig två veckors ledighet från studier och koncentrera mig på körkortet, (teorin) ska försöka hinna med på dem två veckorna att kunna det mesta utantill så man bara behöver repitera en gång i veckan samt beställa ett paket på internett så att man kan få tillgång till att öva , öva och öva på teriprovs frågor :)

Detta kommer gå galant det känner jag på mig, jag kommer ha mitt körkort innan okt :) fatta tänk om det blir så, helt otroligt.

Det roliga idag har varit samtalet med psykologen umgånget i skolan och samtal med daniel.

Det som har varit intressant e att jag har fått vetat varför paris är uppdelat i trianglar mellan huvudgatorna.

Det e för att om det skulle bli krig så ska dem kunna sätta ut kanoner och skjuta genomgatorna hej vilt utan att förstöra byggnader, och dem som inte aktar sig för huvudgatorna för skylla sig själva om dem blir ned sakjutna.

Det andra som säkert många av er redan vet och har hört och läst om det i tidningar osv. Det e att det finns vulkaner på island, jag har helt missat den nyheten att det blev ett riktigt vulkanutbrott på island och att med drabbar sverige med regn av aska. . .

Helt otrolig, att jag helt har missat det, betyder att jag verkligen levt i min egna lilla värd, brukar ändå har rätt stor koll annars vad som händer och sker överallt.

Resten av denna kväll blir att umgås med pappa äta lite gott och nyttigt och se på film, the box heter den, den handlar om en liten box som ett gäng hittar, och den innehåller flera miljoner men det finns en haka med att öppna den , för öppnas den kommer en människa dö men vem det vet dem inte osv osv. låter skit spännande jue.

Sen blir det hem och kolla talang och sova tidigt.

Fortsättning av bilder från paris komme imorn.

Ha de gött.

Kram

Emelie L

Då va det fredag igen då :)

Hej på er allesammans, ja då har fredagen infallit, och vad ska lilla jag göra denna helg, jag har faktiskt inte så mkt planer, daniel pratade om att försöka komma hit, men troligtvis så bir det inte så, men jag hoppas innerligt.

Även om han kommer eller ej, så måste det pluggas, ska plugga in geometrin så jag kan alla räknasätt utan och innan, och sen några av prefixen, och sen göra om alla test återigen.

Och dag ska jag gå igenom alla mvg uppgifter för vissa kapitlen, och det blir att plugga till lite mvg uppgifter i några av kapitlena, för jag vill ju satsa på mvg, vg vet jag att jag kommer kunna skrapa ihop, men det nöjer jag inte mig med när jag vet att jag skulle kunna plugga på lite extra med lite svårare uppgifter. . .

Ja denna dag blir att göra också , ska snart till psykologen, hämta antabus, hämta medicin, sen til lframsteg, gå igenom lite olika mvg uppgifter med läraren

Hem, äta, diska och ta det lite lugnt fram tills pappa ska hämta mig, det blir att se på lite film ikväll med han, the box ska vi se om den finns att hyra. . . om inte så blir det någon annan.

Ja mer en så har jag inte planerat för denna dag.

Återkommer senare.

Och ha en bra dag trots det väldigt tråkiga vädret. fan fr snö. . . :(

Kram

Emelie L

Ytterligare en dag till i det normala vardagslivet :P

Hej , jajjemen, denna dag gick jag upp tidigt, gjorde mig iordning, hann tom diska innan jag gick hemifrån, kom till framsteg klockan 9, gick igenom geometri, funktion och statestik, geometrin gick sämst, alla va som bortblåst med alla olika räknasätt, så det bli att plugga på det ikväll samt göra testet igen och om det går bra, så har jag bara några enstaka mvg uppgifter att gå igenom med matte läraren, och om jag fattar vinkeln på lösningarna så gör jag med slutprovet, iallafall påbörja det om jag får göra så, brukar kunna gå bra på vanliga prov, men slutprovet så tror jag nog nästan att jag måste sitta tills jag e klar med det, och om det e så , så håller jag minnet vid liv under helgen och sen gör jag det på måndag istället.

Få se, imorn eller på måndag, spännande. :)

Det va skönt att gå upp tidigt, fixa sig och gå till framsteg. . .

Efter framsteget gick jag ner på stan och mötte upp anso, vi gick sedan och kollade på lite skor som jag sen i slutet av månaden ska inhandla, sen ett par byxor och en topp, och sen blir det att beställa en massa från hm :) Jiipi, nya kläder, va skönt känner att jag riktigt är värd en ny sommar garderob nu när jag kämpat snart 10 månader med att vara fri från alkholen och på det med lyckas. . . Det e helt otroligt, vilken kraft som bara kom där i agusti. . .

Sen har jag med inte handlat nåt, bara lite lite förra sommarn, och sen lite lite i dec sen har jag faktiskt inte handlat nåt klädesplagg, sparat till en ny sängstomme i stället :) Men nu ska det bli kläder och skor , smycken och en massa mer sen efter det e inhandlat så blir det mera möbler och när dessa möbler e köpte e jag nästa klar med v-rummet/sov rummet. . . Sen ska jag konsentrera mig på hall och kök sen badrummet. . . .

Gud det finns så mkt att se fram emot känns så härligt, jag skinner som en sol känns det som.

Det som jag har att se fram emot är följande :

1.Göra slutprovet.

2.Köp av kläder m,m som tillhör det yttre.

3.Köp av lite möbler.

4.Bli klar med grundläggande engelska.

5.Beslut om körkort tillstånd.

6.Plugga till körkortet + övningköra.

7.Klara teoriprovet + uppkörningen

8.Fixa hall, kök och badrum.

9.Klara av matte B och engelska A innan årsskiftet.

10.Och efter det, klara av matte C och engelska B innan sommaren eller till nästa höst.

11.Sedan skriva högskoleprovet nästa vår eller höst och klara det galant.

12.Och om jag klarar det galant , blir det högskolan nästa (ekonomiprogrammet).

13.Och under tiden, växer mitt och daniels förhållande. Jag tror på oss. :)

Allt känns så duktigt planerat, jag har mål, jag har funnit kärleken, jag vet vad jag vill få ordning i min lägenhet och tänker även genomföra det.

14.Ja sen det svåraste av allt, sluta röka , jag ser fram emot det jätte mkt för det innebär 700-800 kr mer i månaden och det e väääldigt mkt för mig. . .

Och jag ska nu ta tag och kämpa gärnet från imorn, jag ger inte upp hoppet, tror mkt att ju mer man kämpar och ju mer man kanske håller sig till planen så blir det nog så att man klarar av att sluta någon gång, men det som gäller e att vänja sig av och det e det som e det jobbiga, men om man gör samma sak i 27 dar så ska det efter det uppgå till en vana, och när man kommit in i den vanan börjar man om med att dra ner ytterligare en eller två sig och håller sig till det i 27 dar till och efter det så drar man ner ytterligare cigg och håller sig til ldet i 27 dar sen håller man sig til latt vara rökfri i 27 dar och sen e man förhoppningsvis rökfri.

och om man räknar på det så blir det en process på 108 dagar.

Fick nu suget att påbörja min process redan nu och om jag håller mig til lden så kommer jag vara rökfri söndagen 1 agusti 2010. . .

Spännande, ska nu sätta mig ner och göra en hållbar planering :) Håll tummarna :P ;)

Det va nog allt för denna timme hehe, det kommer säkert mera tills senare.

Ha en fortsatt bra dag allesammans.

Kram

Emelie L





Dags att vakna till liv igen.

Hej på er alla, ja jag har en rätt så ovanlig vecka bakom mig, tidsrytmen har förändrats, medcinerna har tagits på fel tillfällen, ja har hållit på med bloggen vilket har tagit upp hela min tid i tre dagars tid.

Och ännu e den inte klar, men det får duga så länge, har fastnat med ideér på bakgrunden, inläggen och meny, vill att allt ska flyta ihop lite mer, så det som gäller nu e att kolla runt på lite nya brushes. . . Men inte ännu, om det inte händer nåt i helgen så blir det att pyssla och fin putsa allt på bloggen, och nu när man har hållit på några dar så sitter det bästa, med storlekar osv så det ska inte bli att sitta dag ut och dag in igen hehe. . .

Samtidigt som det har varit kul att håla på nåt som man tycker e rolig så känns det tugnt och lite stressande att vardags rutinerna har blivit drabbade, samt lite samtal med daniel också, känns tråkigt.

Och idag skulle jag till skolan, men efter att samtala lite med daniel igår kom jag på att jag glömt tagit medicinen halv 6 igår kväll, så jag tog den inte först klockan 22 ungefär , fast jag e uppe på bena hyfsat tidigt idag iallafall så e jag helt slut fortfarande, eftersom medicinen inte gått ur kroppen, samt att jag har fått i mig väldigt lite näring i kroppen, men tänkte ta och återställa mig idag, ta och äta lite mer, plugga så gott det går, ska med handla med pappa, laga mat , duscha se på tv, samt ta medicinerna som jag ska, så ska nog det kunna räcka som återställning för att börja om som vanligt imors, med skola och plugg. . .

Hoppas , hoppas , hoppas.

Men igår vad det en bra dag iallafall, va visserligen hemma , men mkt blev gjort, storstädning, rensning i garderoben, lång promenad med anso och en stund med jenny också, hon pratade och visade saker med sin nya iphone, vill med ha, den verkar väldigt praktisk :)

Ne nu ska jag ta och göra lite planering kring plugg, äta frukost, se våra bästa år, ta mig en promenad , hem och äta lunch, sen plugga statestik, gå igenom testavsnittet för det och se vad jag kan och ej.

Sen blir det att repitera alla avsnitt :) hur det går det visdar sig, om det går väldigt bra, så kanske det kan bli slut prov på fredag, men om jag ska vara realistisk så blir det nog inge slut prov först nästa onsdag, eller någon gång nästa vecka ialalfall .

Ha en underbar dag ute i det fina vädret , ni som kan och har tid til ldet iallafall :)

Kram

Emelie L

Ännu inte klar. . .

Men det får duga så länge, får fortsätta nästa helg med resten, nu måste jag konsentrera mig på skolan hela veckan lång, det svåra e fan nu menyn hur jag ska göra med den, få tänka ut nåt , men hyfsad nöjd är jag än så länge, fast inte med blommorna på höger sidan, men dem får vara där så änge bli så himla tomt annars. . .

Jaja, nog prat om det. . .

Har väl inte så mkt mer att säga, för det e det ändå jag hållit på med sen i lördag hehe.

Eller jo jag var på bio i går med anso och pappa, änglavakt såg vi, den va jätte bra tyckte jag iallafall hehe :)

Ja ne imorn blir det skolan nästa hela veckan lång , sen till helgen blir det mer blogg design.

Ha e så bra så länge.

Kram

Emelie L

Ändring i bloggen :)

Jajjjemen, denna helg har jag pysslat med bloggen, den e långt i från  klar, men det som syns nu e hittils det gjorda, men mera kommer det, :) har saknat att hålla på att mixra , tänka bygga upp nåt. . .

Det e väldigt sent nu dock, och jag ska upp 9 imorn äh får 5 timmar sömn iallafall.


Ha de gött så unde måndags dagen. så får vi hoppas jag lyckas bli klar med bloggen imorn, men tror inte det, men lite mera en det som e gjort nu.

Ha de gött.

Kram

Emelie L

En helt vanlig lördag.

Hejsan, ja idag e det inget speciellt med denna lördag, känner mig lite nedstämd efter små tjafset med daniel, jag har med pluggat hela dagen, det känns bra iallafall, men vart e solen  som vi blev lovade, den e väck och det e så grått och trist ute , och vad ska man göra nu då, inte fortsätta plugga iallafall, man ska inte plugga allt för mkt.

Ska ta statestik imorn sen e jag klar för repitition av samtliga kapitlen, ekvation och geomestri e väl något jag mest ska gå igenom lite grunligt, dem fyra räknesätten kan jag rätt bra, och funktion lika så, få se hur det går med statestiken imorn.


Jajaja, jag ska sluta prata matte och plugg, men vad ska jag skriva om, hm, såg talang igår, det va kul, anso och jag hade en mysig kväll ihop, det har varit trevlig med besök av henne.

Nu väntar jag bara tills nästa vecka ska köra igång, känns som man nästa vecka kommer komma igång ordentligt.

Ja jag har väl inte så mkt mer att skriva.

Ha det bra lördag så återkommer jag nog senare med lite lite mer tråkigheter :P ;)!

Kram

Emelie L

Onödiga beteende

i både kärlek och vänskap.

Det har nu hänt en sak inte så stor så men så här onödiga saker som gör en misstänksam eller orolig.

Det har nu varit så att daniel inte har haft tid när jag ringer okey det e okey det gör mig inget, men sen har han nu känts så himla off hela veckan, har inte alls knappt hört av sig, okey jag vet att han har mkt på jobbet, jobbar långa skift och sen lite problem på annat håll och sen att han e så trött, men man blir aldrig för trött att dra iväg en mess med en förklaring på att ja ne jag ska sova snart och e trött och nere jag orkar inte prata nåt idag, det är ett täcken på att man bryr sig och liksom meddelar läget så gör jag iallafall efter att ha sårat många pga av att jag skitit att svara eller slängt i väg ett mess när jag mår dåligt, det e klart oavsätt om det gäller en vän eller en poj/flickvän att man blir fundersam varför han / hon inte svarar , vad har hent, har jag gjort osv osv, tankarna går ju så atomatiskt för mig iallafall. Jag har börjat bli noga med det att meddela om jag e nere trött och inte orkar prata så att vännen eller pojkvännen vet och kan slappna av liksom, det visar ju på ett moget beteende och att man bryr sig om dem som vill få tag på en osv osv.

Det e det som har hänt denna vecka, har försökt varit lugn och så men igår så svarade han inte när jag ringde messade inte tillbaka osv osv, och fick faktiskt ont i magen då det nästan har varit så hela veckan, fick nu på morgonen en förklaring, som jag ser som bortförklaringar, eller inte helt fullt ut, men skadan är ju redan skedd och jag tycker ändå att han borde höra av sig om sitt läge så att man vet 100% att det e därför han inte svarar.

Känner mig som en typisk flickvän nu som blir orolig över sådant, men tycker att man visar så mkt mer att man bryr sig om man kan vara så ärlig och öppen och säga som det e, det visar ju mkt på att man bryr sig och kan förstå att om jag inte hör av mig så blir hon / han kanske fundersam och orolig. . .

Aja kändes som detta blev mkt svamel hoppas ni förstår innebörden med detta.

Ja idag fick man kliva upp tidigt, skulle följa med anso till lokalen där han skulle skriva hög-provet.

Men nu e man rätt pigg va dunder trött innan jag gick upp.

Och denna dag ska jag plugga lite, hälsa på mormor med anita och sen blir det mys med anso framför tv, om det nu går nå bra, annars blir det väl att sova tidigt skulle jag tro.

Ha de fint.

Kram

Emelie L

Denna fredags kväll då.

Har egentligen inte så mkt och skriva, brukar kunna vara så när man inte e allt för på topp, men några rader ska jag väl få ihop hehe.

Det som stör mig lite e att jag har lite att ta igen i matte fast jag precis har läst alla sidor jag kan i matten, men vad har fastnat ?, ja det kanske känns som lite, men jag skulle nog klara mig bra upp tll vg, men vill ju så mkt mer.

Får se efter morgon dagens plugg vad det ger mig. vill bara bli klar så jag akn gå vidare och komma ikapp lite i eng sen påbörja matte B.

Ursäkta att jag svamlar om matten så mkt , men just nu e det mitt liv, jag och matte boken och slutprovet. Det händer inte så mkt mer en så. känns trist det med, fast egentligen e det inte sant, fan denna vecka har jag gjort så mkt mer en bara plugga matte, jag har skrivit det sista provet för denna bok, jag har deltaget lite nere på nuevo, jag har gått igenom, ekvationer och geometri, samt strosat på stan med jenny och annso och marius två dagar och idag har jag tvättat och  vart nere på stan och käkat med anso och nu ser jag på talang har även pluggat matte idag.

Det kändes skönt att rabbla upp det man gjort på en och samma gång känns lite lättnande faktiskt.

Ja snart slutt på denna fina kvällen, solen den kom fram när man kom in efter regn så klart, men det har varit skönt och vila och titta ut på den ljuva kvällen. . . och nu håller mörkret på att falla.

Ha en bra kväll alla, och förlåt att jag inte lagt upp några bilder, men imorn, då ni hehe :P !

Kram

Emelie L

Grå och trist dag. . .

Ja denna dag har inte varit någon speciell dag, den har varit grå och trist, har pluggat och tvättat pratat lite skit med anso mellan varven. . .

Och nu har jag ont i magen igen, hade jue likadant förra helgen. . .

Vi har med varit ute på hyttan och ätit en bit mat det va trevligt när vi väl va där men ditt och hem vägen va kalla , regnig och trist , burr burr. . .

Men nu e man hemma i värmen.  Skönt.

Har tvätt kvar att ta itu med, sen blir det talang 2010 :) ska bli kul.

usch e så frusen och dan.

Matten som jag gått igenom då, det har gått rätt bra men måste repitera lite från varje kapitel, det sitter det gör det men måste påminna mig lite om alla möjliga uträkningar. . .

Det känns som jag iallafall kommer hamna på vg nivån, men ska iallafall försöka kämpa till mvg, vill vill vill så gärna komma upp på den nivån.

få väl se.

Men tänker inte sitta och traggla för mkt, får ge mig om jag inte kommer upp till mvg nivån.

Ne nog prat om plugg hehe.

vill bara bli klar med matte A lääängtar så .

ne nu vet jag inte vad jag skriva.

ha en bra kväll allesammans.

Kram

Emelie L


Ändrade planer. . .

Det gick snabbt, och egentligen av en skit sak, blev så irriterad när jag efter jag köpt cigg kom på att jag glömt tändaren hemma. . . Men tänkt äh klarar mig nog, men så kunde jag inte släppa det och blev nedstämd av det och kände mig kraftlös helt plötsligt. . .

Så jag vände och gick hem, såg våra bästa år, har ätit lite nu igen, känner mig så hungrig och illamående på en och samma gång, vet inte vad det e med mig. . .

Så nu e jag hemma, ska skriva lite här känner att jag behöver. . .

Det posetiva idag va iallafall att jag och min sjuksköterska bestämde att från och med nästa fredag ska dela ut medicin för två veckor framåt då jag slutar med antabusen, och sen hålla på så ett tag och sen minska de steg för steg tills jag känner att jag kan hanskas med att ha så mkt medicin hemma, och det känner jag att jag kan, men det e även bra att ta det steg för steg så att det inte blir ett snabbt avbrot från att gå ditt osv osv...

Men en är jag inte återställd, fick jag på känn idag när en sådana liten sak som att jag glömde tändaren hemma skulle förstöra dagen. . .

Men plugg blir det iallafall ska snart sätta mig ner och gå igenom lite ekvation. . . Men det e heller inte aceptabelt att hålla på så att skita att gå till skolan för en sådan skit sak. . .

Men e allt bra på att vara efterklok.

Men nu ska jag försöka å inte låta detta förstöra ännu mer av dagen, för göra det bästa av den helt enkelt.

Känner mig utmattad. e känslig vid förändringar, ska bli skönt nästa vecka ta allt från början sköta mig, gå till framsteg och nuvo på mina tider, simma och ja, allt sådant . . .

Känns som nästa vecka kommer vara en nystart med allt igen. Skönt.

Behöver komma tillbaka till rutinerna.

Ne nu ska jag sätta mig ner och gå igenom lite ekvation. . .

Ha en bra dag allesammans.

Kram

Emelie L





Då va det dags för freeedags mys :)

Då v a det fredag, det har vrit en lång vecka tycker jag, men skönt att det nu äntligen är fredag.

Emelies planer för denna dag ? :

* Gå till syd, ta antabus, hämta medicin, oc vet ni va nästa fredag då blir det sista gången för mig att ta antabus :)
Det känns lite si så där och det kommer nog ta ett tag att vänja sig av vid att inte gå ditt plus nedkärning av möten hos psykologen. . . Det kommer bli tomt utan dem, dem har ju faktiskt varit en del av mitt liv nu en längre tid. . .

Men det känns samtidigt med härligt, att ta ett steg i rätt riktning med att ta ansvar lita på sig själv och mkt mer. .

Efter visiten där blir det att traska vidare till framsteg, och på framsteg ska jag tragla lite ekvationer, procent det sitter nu och ekvationer sitter hyfsat men det behövs mer träning för att det ska sitta helt, hoppas att jag kommer så långt idag att det sitter det mesta så att jag kan gå vidare, e så sugen på att göra slutprovet och bli klar med matte A skulle vara kanon. . .

Efter några timmar där blir det hem och äta lte mat, diska och blogga ska även lägga upp ytterligare lite bilder från paris resan så håll utkik :)

Och efter det har nog klockan blivit så mkt att det e dags att gå ut och äta lite mat, anso bjuder :) känns härligt att gå ut och äta lite mat med henne på vårat favo iallafall mitt favoställe när det gäller mat. hytta vill säga :)

Och efter det blir det en mysig hemma kväll talang har ju börjat så det ska jag se på :)

Och sen blir det väl att sussa kudde.

Ja det e min dag det , härlig dag va ? :P

Återkommer senare med mer av mina tankar och bilder.

Ha en bra dag trots det tråkiga gråa vädret.

Kramen

Emelie L

Soliga härlig dag :)

Idag har man skinet som en sol dagen lång. . . Det har varit en underbar härliga dag med plugg, en långpromenad med jenny, marius och anso.

Vi gick en rejäl omväg till en lägenheten som jag va sugen på at kolla. . .

Men det blir inge flytt en inte, ska bo kvar i min sketna lägehet som jag kallade den innan jag gick iväg och kollade på den nya lägenheten och när jag kom hem uppskattade jag min lägenhet så mkt mer, och tänkte bara visst den kanske inte är e det fräschaste lagret men den kan göras fräsch och fin plus att jag tycker ju faktiskt om lite när det e gammal högt i tak osv . . .

Men nu ska jag ta och lägga mig i trött nu, blev avbryten av älsklingen min. . .

Men fortsätter med mer spännande skaer i morn här på bloggen :P.

Kram

Emelie L



Nu kommer det bilder från paris. . . Ha en trevlig titt.



Utsikten från trumfbågen ska ni nu få ta del av. . . Om ni inte märker, så är staden uppdelade i trianglar mellan huvudgatorna :D !

























Mer imorn, och då ska vi besöka eiffel tornet :) !

Kram

Emelie L


Det blev en hemma dag iallafall. . .

Hej på er alla, har haft fullt upp hela dagen därför kommer det inte ett inlägg först nu. . .

Först och främst så vaknade jag som alltid innan klockan ringde, gick då upp och dog mig en cigg för kunde inte somna om först jag rökt en. . . Sen tillbaka til sängen somnade som en stock och stängde av klockan när den ringde kände mig väldigt trött och tänkte, äh kan ta vara på denna dag, är ju ledig i schemat så, så jag somnade om gick upp runt tio , gick direkt till tobak och köpte cigg, hem drack kaffe och rökte en cigg, ringde daniel en snabbis innan våra bästa år, såg på det åt även frukost til det, sen efter programmet, diskade jag donade upp lite innan anso skulle komma, när hon kom satte vi oss i köket och babblade på som vanligt :) sen beslutade vi os för att hälsa på jenny och marius, satt oss henne babblade gullade med marius, sen ner till stan och strosade runt lite, och nu e jag hemma helt slut efter denna långa dag, men känner att jag fått mkt bra saker gjort denna lediga dag, små städat umgåts med mina två bästa vänner, strosa på stan, vi har haft det mysigt. . .

Och nu blir det lugnt , ska tillaga mig lite mat, duscha, sen får jag se om jag kommer in här igen och lägger upp lite bilder som jag nu i dagar har lovat :)

Avslutar nog nu för magen den kuuuurrar. . .

Ha de fint.

Kram

Emelie L

Tiisdag kväll. . .

Det e så skönt att det e ljusare om kvällarna, dagen känns längre och man kan använda dagen fullt ut, utan att det känns som natti redan 4 på dagen. . . Och jag har mkt mer energi då solen skiner och ljuset varar längre. . .

Det e super härligt, och denna dag har jag med hållit igång hela dagen det har varit en skön start efter ledigheten, och det ska bli så skönt att hitta tillbaka till varadagen och vardagens rutin. . .

Och nu e jag super trött. ska snart ringa daniel , se lite tv, sen sova. . . E med för trött att lägga upp bilder, men imorn då lovar jag :) hehe.

Ja just det, istället för plugg denna eftermiddagen så besökte jag mormor. . . Jag kom lite tidigare en anita, det va lite skönt fick lite ensam tid med mormor då, va kul, åh fick en lite tår i ögat när han sa att hon saknat mig, hon har börjat sagt det nu väldigt mkt, det hände nåt efter tysklands resan, det sa väl kanske klick mellan oss, och vi började nog lära känna varandra på ett annat sätt och nu har det bara flytit på. . . E kul att jag fått en sån bra kontakt med mormor, det e det verkligen, älskar henne, hon e sån fin liten mormor, samt väldigt rolig och glad. . .

Det va med skönt att se henne lite piggare idag, hon såg nästa lite solbränd ut, och lite lite piggare fast att hon sa att hon va så trött. . .

Ja det blev ett långt besök, fick träffa åke med, och han e lika rolig som alltid. förstår inte vad han får allt i från, ett ex, mickaela frågade om et fanns skohon innan i gick, åke direkt bara , ta du kan ju använda den nya mobilen till, (mobil med lock ) fiffigt och snabbt tänkt av han, och jag skrattade somvanligt högt åt hans "skämt"

Ja ne, jag avslutar nog för denna dag.

Kram

Emelie L

Ordet bara ska bort :) ! Forts . . .

Hej på er alla glada läsare, jag hoppas ni har en bra dag ute i det vackra min lite kalla vädret idag, i e.tuna är det iallafall sol och härligt, men molnen börjar komma fram så det kanske inte e så härligt väder längre hehe, sitter nu på nuevo och väntar på att vi ska dra igång med livsguiden, den blev lite försenad idag, eftersom det e första dagen denna vecka vi drar igång så har vi haft haft en planerings timamr nu på morgonen, ja itne jag , jag va uppe på framsteg klockan 9 och gjorde provet för kap ett och det blev vg på det :), tror att jag kommer få vg i slut betyget men ska försöka satsa på att få mvg, men blir det vg så blir jag mer en nöjd :)

nu ska vi dra igång med livsguiden så jag avslutar fortsätter när jag kommer hem :) !

Kram

Emelie L


Nu e man hemma igen, eftersom det bara va jag som deltog i livsguiden så tog vi bara enstaka sidor, e ju roligare när det e fler som lyssnar på högläsningen.

Ja denna dag började dåligt men "slutade" bra , den e väl inte slut en men förmiddagen är slut och nu glider vi in på eftermiddagen och vad ska då emelie pyssla med ?

Jo jag ska ringa länstryrelsen och höra om något beslut om mitt körkortstillstånd har gjorts.

För jag va jue hos doktorn för trygt en månad sen och då pratade vi om det och han skulle skippa ett nytt förslag till dem om att försätta ta prover fast e en mindre utsträckning, typ att nu kanske ta till sommarn en gång i månaden sen ta en gång va tredje månad i ett år och sen en gång i halvåret i ett år och att jag då med får mitt körkortstillstånd när vi påbörjar den nya provtagningen. . . Och sen om jag skulle dricka under den tiden att dem då dra tillbaka tillständet och jag får börja om. . .

Och eftersom dem inte har hört av sig om det så tänkte jag att nu ringer jag och hör med dem.

Efter det så så jag äta lite gröt sen har jag inte bestämt mig om jag ska föja med moster och besöka mormor, och sen plugga när jag kommer därifrån, eller om jag ska äta sen plugga, hm, vill ju träffa mormor. . . och det va ju nu ett tag sen jag va där. . .

Men frågan e om jag sen kommer orka plugga om jag känner mig rätt så brukar det inte bli av så sent på eftermiddagen. . .

Aja jag ska fundera . . .

Sen vet jag inte det blir nog disk, duscha och se på tv, blogga Lääägga upp bilder, sen sova.

Imorn har jag ledigt, fast funderar om jag ska ta ut den lediga dagen eller ej, jag har ju varit ledig så länge nu, så det behövs egentligen inte, ne jag går till skolan och sen nästa vecka ska jag på riktigt ta vara på den lediga dagen i veckan som jag faktiskt har.

så får det bli. . .

Och imorn då får jag stor besök :) min vän anso från finland kommer och besöker mig :), det ska bli kul, har inte sätt henne på väldigt länge, så man e lite spänd, vem e hon nu, vad har hon för vederingar, har hon ändrat sitt dygn tillbaka till ett vanligt dygn eller ska hon sitta uppe på nätterna och sova på dagen ? det visar sig väl och se, hoppas hon svängt om dygnet för då kommer det bli att umgås lite mer, kanske ta promenader, gå på stan kika runt, fika eller nåt annat kul hälsa på jenny kanske , sen har hon ju med lite och plugga dem sista dagarna innan högskoleprovet, vilket med e bra för jag har med lite att plugga men det gör jag ju med oftast på förmiddagarna, då jag är på nuevo, men nu vet jag med att jag kommer få sitta och plugga in eng ord och det gör jag hemma och så gör jag dem gramatiska delarna i skolan. . .

Ja ne men det ska bli kul att träffa henne igen, har varit lite spänd över det men nu känns det bara kul. . .

Ja nu nu ska jag ta och prata om den utvalda rubriken som jag har. . .

Och den handlar om , eller jag berättar från början.

Jag kom ju lite senare en vanligt till nuevo eftersom jag skrev prov, och när jag kom ner så hade dem ändå inte påbörjar högläsningen, och det va en ny kille där som jobbar där antar jag jag har inte sett honom men a iallafall han stod och föreläste lite om egna tillvägagående sätt att få en fungerande vardag bla bla bla. . .

Sen efter han pratat klart om det och efter han pratat med en kille där om han planering osv osv. så frågade han mig vad jag gjorde på framsteg han visste inte riktigt vad den verksamheten höll på mig. så jag så ja jag plugga bara matte och eng, och direkt hajade han till, vadå bara ? vill du plugga mer eller vad menar du med bara ?

Ja inte alltid tänker mab på hur man säger saker och ting så jag blev typ stum bara jaha vadå vad jag menar med bara, visste inte riktigt vad jag skulle svara, och så förklarade han att bara är ett typiskt negativt talesätt i många sammanhang, vi alla använder oftast , jag har bara gjort det idag jag borde ha hunnit med detta med, om jag bara hade gjort det, om bara kunde gör det för att få detta osv osv. . .

Och då hängde jag med, har jobbat mkt med det så att man nästa glömt bort just det negativa talesättet, slutade med det för ett tag sen men jag tror att jag börjat med att säga bara för att det har varit mkt nytt i mitt liv som dykt upp i vardagen, resa, ledighet osv osv, så att nu när allt kommit igång så känns det som man missat så mkt fast man egentligen inte har det, och du blev det nog att a men jag pluggar bara det, eftersom mkt med har försvunnit i min vardag så känns detta pluggandet igen som BARA, jag borde göra mer en att plugga och det känner jag att jag borde, nu när snart livsguiden e slut, mindre kontakt med psykologen, ingen skaparkurs att gå i så känns det plötsligt så tomt, vad ska jag mer nu sätta in i vardagen, nu måste jag komma på nya saker för att fylla upp den och inte bara med plugget. . . Fast plugget är ju heller inte så baaara, utan det e ju faktiskt värt guld, eftersom jag ska använda det till att komma in på högskolan och utbilda mig och sedan bli självförsörjande.

Så just nu så kanske det borde räcka med baaara plugg och lite smått och gott som simning börja träffa jenny, hälsa på mormor lite mer, åka iväg och hälsa på madde, nu kanske jag ska satsa på plugga och dem nära runt om mig. . . JA det ska jag faktiskt, för nu går det bort 3 på måndagar snart 1 timme på tisdag, 180 min med psykolgen alltså tre timmar i månaden, sommanlagt så blir det 9 timmar i månaden till att lägga in annat. . .

Det e mkt de. hehe.

Ja men tillbaka till ordet bara , alla gör inte bara si och så mkt varje dag, alla gör nåt det som gäller är vad man sätter för värde på det man gör. . .  om man har tex tio saker man ska göra en dag men bara hinner med 7 saker, då har man tre över och normalt så blir tankesättet så här fan nu hann jag bara med 7 av tio saker och så går man och stör sig på det  att man inte han med just dem andra tre sakerna man lägger liksom all energi på att man inte just har hunnit med den tre sista sakerna. . . istälet för att å fan jag han med rätt mkt i dag, 7 saker av dem tio e ju jätte bra, om man tänker så så blir man ju med glad, istället för att fan jag han inte med alla tio tre saker hann jag inte med, ja då e man ju tillbaka  den negativa cirkeln. . .

Och jag e nog det, för det ett tag sen jag la energi på att försöka se det posetiva som jag gjort under en dag, vecka eller månad, och det hjälpte mig mkt att resumera dagen i sin helhet, kom ihåg att jag tänkte inte så mkt, jag fastnade i det negativa tankesättet och jag sooov hundra ggr bättre, de e sant nu när jag tänker på det så hjälper det att påminne sig varje dag vad man har gjort och glädjas åt det. . .

så nu fick man en väldigt bra påminnelse av denna person. . . :) tack till honom . . . Och kände mig glad när jag gick därifrån, jag lyste upp och kom på fan det e nog där skon klämmer lite, mitt tankesätt, det måste ändra, problemet är löööst :)

Ja jag har ju helt glömt bort att redovisa helgen för er. . .

Den har varit kanon härligt fast har mått lite lite dåligt både jag och daniel så det blev inge besök och morsan, men det finns fler tåg :) Vi har ialalfall hade det kanon mysigt som alltid. . .

Och jag blev så glad i lördags efter vi vart och handlat, och direkt vi kom hem så säger daniel, jag känner nu, jag skulle kunna bo ihop med dig, känner mig så lugn i ditt sällskap, och tänkt sen när vi bor ihop , att dra iväg och storhandla gud så mysigt, jag blev fan chockad, känner desamma, just det där med att åka iväg och stor handla med en kär person det e något speciellt med det tycker jag, det e härligt, att strosa runt i affärer de  ska vi ha och de och de och ne inte de, osv osv. . . Det e mysigt. . .

Och självklart resten, jag längtar faktiskt tills den dagen kommer, då vi bor ihop, att bara få pyssla om han med mat när han kommer hem, mys och gott framför tv, på helgerna han sitter och spelar jag e ute och fotar eller sitter med bloggen, the sims och sen små myser vi mellan varven, känns så härligt att ha den tanken. . .

Men en är vi inte där, men det känns kul, allt känns så spännande med han, jag tar verkligen inte han för givet, jag känner att han med kan överraska mig med sådana menningar, allt känns inte så förutsägbart med honom och det e kul, jag förväntar mig inget av honom, utan det komme rden naturliga vägen, när vi känner oss redo, när vi har en trygg framtid framför oss på vårt höll, jag tror på detta ordspråk eller meningen eller vad man ska kalla det, en vacker dag så. . . Det tror jag på när det gäller daniel och mig. . .

Återkommer senare med mer roligheter. . .

Kram

Emelie L






Snörr i bollen igen. . .

tog mig nog ann för mkt, för mkt för att se at det finns en del att ta igen, eller ta igen kanske är stark ord, kolla av och plugga in olika räknesätt i alla kapitel så att dem sitter, det kan jag säga e vad jag behöver, för förstå det gör jag, det va längesen poletten föll på plats för mattematiken men sen om man kommer ihåg olika räknesätt det e en annan match hehe . . . Så som jag ser det iallafall. . .

Så det blev väl lite stress inom mig att det med behövs om jag ska få ett mvg i matte A.

Men det fixar jag och det få ta den tid det tar. . . för fixa ett mvg det vill jag :). . .´Och lära mig alla matematiska lösningar så att dem sitter vill jag med, en nu utmaning på gång då hehe :) det kommer nog ta tid, gäller sen bara att repitera lite sen så att det e glöms bort. . . Men ja när det väl sitter så gör det nog det för matte e ju nåt jag kommer hålla på med resten av mitt liv, eller en del av det kommer jag hålla på med. . .

Allt ska nog gå bra, skriver nu för att rensa lite i huvudet plus att peppa mig själv, skriver med för det får inte plats allt i huvudet, känns alltid skönt att få skriva ner tankar, ideér om allt, mitt sätt att rensa lite i systemet. . .

Men trött och dan blev jag nu efter denna dag då jag suttit med matten, kap ett sattes på plats till slut, sen va jag så inne i matten så jag ville se vad jag kommer ihåg av dem andra kapitlerna, fortsatte med procent, vilket e något jag kan väldigt bra, med det va några tal som jag behöver kolla upp lite info om, räknesätt alltså så fort jag gjort det och pluggar in dem så kommer det nog med sitta ganska så snart.

Sen har vi ekvationer och det e väl något som jag tycker är krångligast, men jag fattar mer nu en förr så det e ju ett plus, tror det här med bara räcker att uppdatera lite räknesätt så kommer det nog gå bra samt plugga in dem.

Ja det va lite utav min dag, ska nog ta och vila lite nu så att jag e lite piggare när daniel kommer :)

Ha en bra påsk kväll så får vi se när jag nästa gång tar och skriver några rader. . .

Kram

Emelie L

Allt går så bra . . .

Med matten nu, känns jätte skönt jag har några till uppgifter plus övningstestet för kapitlet som jag ska gå igenom idag, tar nu bara en liten vila.

Känner jag glad och lycklig idag, det e så fint väder, jag kom upp hyfsat tidigt, kul att säga hyfsat tidigt, klockan va inte mer en halv 9, hehe, det skulle vara väldigt tidigt för bara ett år sen. hehe

men nu är man van att gå upp mkt tidigare en det.

Tänk så mkt som kan förändras på ett år, och vad jag har kämpat för att få ett hyfsat fungerande liv igen. . .

Och jag är inte nu långt ifrån, det e så skönt att ha lite rutin i vardagen, gå upp tidigt varje dag, göra sig iordning för dagen, äta frukost, gå iväg och och plugga, möta människor, skratta disskutera massa mellan himmel och jord. . . Även fast det är till framsteg jag går för att plugga så känns det ändå som ett jobb man går till, man går upp tidigt, man går iväg är borta från hemmet hela dagar, man "jobbar" jag kanske tänker helt galet men för mig är det inte så stor skillnad på att gå i skolan en att jobba, man jobbar för sin sak, för sig själv, man jobbar mot ett mål, på ett jobb jobbar man också mot mål, beroende på vilket jobb man har, så jobbar man ju alltid mot ett slutmål, mitt slut mål är att komma in på högskolan, när jag sen kommit in på högskolan är mitt jobb att jag jobba mot ett jobb som jag länge drömt om, jag sen nåt det målet jobbar jag med människor och deras ekonomi eller för ett företag med deras ekonomi, och under tiden jag jobbar med det så e målet att med hjälpa människor med deras ekonomi eller ett företag med deras ekonomi, och jobbet på det personliga stadiet är att spara så mkt pengar som möjligt så att jag sedan kan öppna eget, jobba med ekonomin inom mitt egna företag samt sikta på att kunna hjälpa dem hemlösa.

Ja det är ett livsjobb jag håller på med och det delas upp i olika stadier. och inte bara jobbar jag mig till att öppna eget, jag jobbar ständigt med mig själv. Försöka hitta ett liv utanför fest och dricka var helg som går, jag jobabr med att kunna leva mig min ångest och nedstämdhet, jag försöker hitta sätt att leva med det, att inte se det som ett hinder utan försöka bygga in det i mitt liv, för det e något jag kommer få leva med skulle jag tro. . . En tid framöver iallafall.

Ja man kan se saker på olika sätt, jag ser mitt pluggande varje dag som mitt tillfälliga jobb just nu, och inte bara tillfälligt utan det kommer kunna vara några år framöver, men inte rynkar jag på näsan för det, ett jobb är ett jobb på olika sätt, att gå hemma kan med vara ett jobb om man väljer det, gå i skolan kan vara ett jobb om man väljer det, att jobba i en affäer på ett hotell är ett jobb om man väljer det. . .

Allt man gör är ett jobb. . . Tänker jag knasigt eller har det någon poäng hur jag tänker ? vad tycker ni ?

Det e synd att samhället inte ser dessa saker som jobb på ett sätt. . . !

Tex när man söker jobb och ska fylla i vad man har för jobb erfarenhet. . . Så räknas i prencip bara jobb som jobb, så som att jobba på ica eller nåt annat. . .

Men som jag ser det, jag har mått dåligt väldigt länge nu, och mitt jobb har varit att komma på fötter igen, jobabt med mig själv och fått lärt mig att leva med vissa saker som i många ögon i ses som normalt, men egentligen är det väldigt normalt, med människor som går in i väggen för utbrändhet, alkohol/drog missbrukare, deprission och mkt mer därtill. . . Och tar man sig ur det så tycker jag att det om nåt visar mkt mkt hur man e som person, tar mig sig ut något slag "onormalt" beteende, så tycker jag att det visar väldigt mkt hur en person är, den personen är en stark person, den personen har tålamod till 100 % , den personen har en väldigt stor erfarenhet om sig själv och vet exakt vart hon / han har sig själv, den personen kan ta mkt mkt kretik utan att falla ihop, den personen är väldigt ärlig, den personen klarar att ta utmaningar väldigt bra, den personen är en bra lyssnare, den personen vågar ta steget att ta hjälp om det kniper det finns säker massa massa mer somden personen är. . .

Jag tycker det ska gillas som ett jobb för sig, samma med pluggandet, den personen som pluggar, är villig att lära sig, han / hon ger inte upp i första taget, han  / hon är en bra talare, Han / hon är en bra lyssnare, Han / hon vågar att satsa, Han / hon är bra på utmaningar, han / hon är bra på att göra klart saker och ting i tid, han / hon har bra på att jobba under press, och samma här det finns säkert mkt mkt mer som denna personen är bra på. . .

Ja så ser jag på saken iallafall. . .

Ja ne om man ska ta sig en liten liten vila och sen fortsätta med pluggandet.

Ha en fortsatt bra dag allesammans.

Kram

Emelie L


Strålande fint. . .

Väder är det ute, det e så mysigt att vakna upp solen skiner upp ute, det e blå himmel, underbart.

Det blir nog att traska ut en stund sen efter våra bästa år :)

Jag har sovit rätt så bra, trött lite konstigt men kan inte sätta fingret på vad jag drömt, men känner i kroppen, den är inte utvilad och jag är fortfarande trött, borde inte vara det då jag sovit väldigt länge.

Men som jagsagt förut, jag tror jag har hamnat i en sovar period nu. sen att det e så mkt att se fram emot snörrar till vardagen lite, det bli lite mkt att se fram emot och tänka på och prestera har nog med fått lite små ångest över det. . .

Men det e mitt liv, kommer nog få leva med ångest nedstämdhet, det jag kan göra åt det e att ta det lugnt, mer lugnare, men blir nedstämd av det med, för det känns som om det inte går framåt då, fast det gör ju det fast i en mkt saktare takt, får blanda lite. . .

Tror nu efter påsk att det kommer gå bättre, allt kommer nog falla lite mer på plats i huvudet och prestationen. . .

Men ska nog ta och gå igenom lite matte idag tills det känns att det sitter sen ska jag bara ta det lugnt :) fram till tisdag.

Jag min dag i helhet. efter jag skrivit här tänkte jag göra mig lite smått iordning för dagen, det bli mysisar denna dag, men sminka mig ska jag mår bra av det känner jag, att fräscha upp sig lite.

Sen blir det frukost och en cigg och kaffe, dona upp lite här hemma, vila mig en stund, se på våra bästa år, ta en promenad, hem och plugga, äta lite, vila, blogga lägga upp lite bilder tänkte jag då med göra, så håll utkik ;)

Sen blir det väl att se lite tv och sen senare runt åtta bär det av till k-holm och hämta daniel :) yaaay, har längtat så efter honom, det kommer nog bli en kanon helg, det behövs att vi träffas känns som man glidit ifrån varandra lite, så en mys helg med honom behövs alla ggr. . .

Det va väl allt hittils som jag hade å komma med.

Ha en underbar påskdag och passa på å vara ute och njut av solsken och lite lite värme, känns som det e lite varmt idag.

Kramar

Emelie L

Vaknade upp till kaos :/ !

Ja jag somnade till som en stock för några timmar sen, och drömde självklart konstiga drömmar . . . sen vaknade jag upp til kaos, strul på daniels håll, jag försökte fixa det när jag väl hade gjort det hade daniel med fixat för att komma hit och invisades med att komma hit och inte jag ditt, så då hade man suttit och kolalt upp allt i onödans, det va problem nummer ett sen problem nummer två va mamma som invisades med att vi skulle komma, förstår det va ju bestämt at komma ditt imorn på middag men ni är det med löst så nu kommer daniel som han ska, vi kommer till mamma o ch äter middag en dag sen visserligen med det gör ju inget.

fyyy fan hatar när det blir överraskande skruligt och kaos.
 
Och nu håller internet på och strular, kopplar av och på. faaan va allt ska gå så jävla bra ibland. . .

Och ingen mat har jag fått i mig heller, men handlingen har blivit av iallafall :) Skönt det.

Så nu återstår det att tillaga sig lite mat, diska , duscha och sen bara slappa vid tv:en.

Det blir nog heller inga bilder upplagda idag heller, tålamodet till det kommer inte finnas.
Känner på mig att det med kommer sturla till sig. . . så det e lika bra att låta bli, för annars kommer jag inte få en god sömn hehe :P !

Ha en bra kväll allesammans. kanske kikar in senare med några rader.

Kram

Emelie L

Jag hajar :)

Har nu suttit länge med ett par mattetal, och nu hajar jag tillslut hur man ungefär ska tänka och räkna, nu ska jag bara öva mer och mer och mer på dessa tal tills dem sitter sen på mån när daniel åker hem ska ska jag gå igenom test delen en gång till så att jag sen på tisdag kan skriva provet :)

Ska bli så skönt att få skriva och få det ur världen och gå vidare. gå vidare och förhoppningsvis ha räknesätten i åminne annars så är det bara att traggla om, för det ska sitta det måste. . . hehe :)

Sen ska jag öva inför slutprovet, förhoppningsvis så sitter det mesta redan så att det inte behövs att gå igenom så mkt. . . det ska jag pyssla med nästa vecka, prov i kap ett samt det sista för denna matte kursen A sen öva inför slut provet och förhoppningsvis skriva det innan nästa veckas slut.

Seeeeeen ska jag ta igen en massa i engelska och skriva prov för kap 4-6 sen har jag bara två kap till i engelskan samma där blir det säkert ett slut prov att skriva för att se över lite vilket betyg som ska sättas.

Åhh efter dessa två veckor jag har framför mig och om jag lyckas genomföra det som jag vill få genomfört så komma jag må såååå hiiimla bra och nöjd och lite lugnare och ännu ett steg i rätt riktning, det har ju stått lite stilla nu ett tag med matten och eng. . .

Ja jag kommer nog nå minna del mål som jag satt upp för detta halvår. . .

Sen blir det att plugga till körkortet i sommar och dels skriva och köra upp senast sista okt. . .

Yaaay fatta om jag klarar det galant, fan va nöjd och glad jag kommer vara länge länge över bara det. . .

Ja denna dag började väldigt tröttsamt, har drömt en massa konstigt i natt och jag vaknade till runt 3 och gick upp och rökte hade sen iof inge problem att somna om. . . Skönt det iallafall.

Men utvilad va jag inte direkt, men jag kämpade mig upp och iväg kom jag och nu känner jag mig lite halv trött och seg så ska ta lite vila, sen handla tillaga lite mat sen plugga om dem uppgifter jag hållit på med idag, samt skriva om testet och se hur det går. . . om det går bra låter jag allt vila sig in i huvudet och sen så skriver jag om slut testet en gång till på måndag. . .

Jag orkar tyvärr inte just nu lägga upp några bilder men det kommer senare, i promise :)

Ha en fortsatt bra dag så länge.

Kram

Emelie L