¨

Dag 6

Nu har det snart gått en vecka sen jag skulle börja om med mitt liv, med nya rutiner och sluta röka och börja träna, börja med nya maträtter.

Vad har hänt, inte mycket, promenaderna är väl dem som håller i sig, men har inte fått in rytmen en, det har inte blivit en rutin i mitt liv så att säga, men jag kämpar på med det.

Nya mat rätter och träning får jag vänta med tills ekonomin tillåter det.

Rökningen är jag på gång med. återkommer mer om det när jag lyckas tagit mig igenom den första veckan som är svårarst.

Jag ska ju på intervju för hoppningsvis nästa måndag väntar på besked om ledighet innan jag vet om det blir måndag eller ej.

Och skrev fel det är ett företag som heter provoice och ni som undrar (madde och annso) Så är det ett säljar jobb men inte det e lite mer en så man jobbar åt företag som behöver hjälp med olika bitar mer en så vet jag inte just nu. Men det låter som ett bra jobb iallafall, bra möjligheter och bra lära för framtida jobb.

Har precis varit på första passet idag kom hem för en stund sen, och dem ringde nyss nästa kund jag hade är sjuk så sitter nu och väntar på om det dyker upp nå mer det får vi se annars är jag ledig resten av dagen.

Emelie L

Helgen + dag 5

Hej, helgen i gbg va trevlig, jätte kul att äntligen få träffa min älskling igen.

Idag har det med varit en trevlig och givande dag. Dagen började med morgon mys med min storasyster madde och hennes super gulliga liam.

Vi drack kaffe och såg lite på nyheter och våra bästa år sen bar det ut i kylan, en promenad till moster Där åt vi frukost som vi köpt med oss på vägen och sen ytterligare kaffe och en god muffins kladdkaka som kusinen bakat.

Sen vidare hem till mig bytte då till varmare skor sen vidare tills stan vi gick en snabbis och tittade på skor sen vidare till mitt jobb där skildes vi åt, idag va det försterputs utbildning på schemat, det va roligt med fönsterputsning det va lite svårt med rörelserna till en början men sen rullade på bra :)

Väl hemma så ringde en från provice upp mig sökte jobb där förra vecka och ska på intervju nästa måndag om det går bra att ändra mitt schema :) Ska bli riktigt kul, men vet när dem väl har fångat upp intresse för mig så har det alltid varit iallafall då e min plats given, men man kan aldrig vara säker men det kommer nog gå bra sen får vi alla hålla tummarna att platsen blir min :) Är taggad nu iallafall, riktigt jävla taggad ska verkligen kriga för denna plats :) för vill ner till gbg, och detta jobb är en väldigt bra början för framtida yrken som jag ska ta mig an :)

Denna dag har varit väldigt posetiv behövde detta, träffa syster, gå på denna utbildning pröva något nytt och sen detta erbjudande om jobb. Min glädje är på topp just nu och det är skönt har varit alldeles för nere dem senaste veckorna.

Det va allt jag hade å erbjuda för denna dag.

Emelie L

Dag 4 och 5

Det har varit ett par trista dagar, har inte gjort så mkt mer en att jobba, promander har heller inte blivit av men det tog jag igen idag. Va ute e tre timmar och gick och delade ut reklam i strängnäs, så det va kul riktigt härligt.

Sen blev det en städning i kjula, till kontoret och pappa sen hem, städade upp så att man kommer hem till ett rent hem.

Snart bär det av till Gbg :) ! Riktigt härligt ska det blir att äntligen få träffa min älskling igen va över 4 veckor nu !

Ne jag återkommer sen när jag kommer hem ha en bra helg allesammans !

Emelie L

Dag 2 och 3

Ja igår va jag ledig och det blev inte alls som jag tänkt mig, först och främst skulle jag ta en promenad på morgonen efter att jag lagt i tvätten kl 7 men inget av det blev gjort varken tvätt eller promenad.

Gick upp vid 9 satte på kaffe och sen blev det kaffe och cigg och våra bästa år.

Pratade i telefon med Daniel sen iväg till Nuevo, för att skriva ut fortsättningen på boken som jag höll på med för två helger sen.

Väl hemma satte jag mig ned och läste igenom allt och gjorde lite ändringar och skjusteringar. Har fått tips om att det e så man ska göra för att få ihop en bra bok. Sen rens skrev jag ytterligare ett kapitel på boken.

Sen blev det att laga mat, duscha se på tv, prata lite med daniel och sen sova.

Idag blev det att jobba hela dagen, ingen morgon promenad som jag tänkte mig, och det blir nog ingen promenad denna kväll heller.

Känner mig nere just nu, har gjort det hela dagen. Vill jobba mer, tjäna mer och kunna spara mer, denna månad och nästa blir två tuffa månader efter det så ska jag kunna spara undan lite har jag räknat med iallafall. . .

Är deppig för att jag inte får något jobb i gbg och att jag inte kan flytta ner ditt . . .

Just nu känner jag mig rätt borta, livet står still, det känns inte som om jag har någon ljus framtid inte dem senaste månaderna framåt.

Det e väldigt mycket just nu, inte så mycket pengar kvar att leva för, det blir inga nya rutiner som jag tänkt mig för det finns inga pengar till det just nu iallafall.

Visst promenaderna dem kostar inget så dem ska jag väl ta och satsa på men när inte allt faller på plats så är det svårt att vara glad och positiv till det lilla man kan göra pga sitiatonen jag just nu lever under.

Mycket ensam tid kommer det återigen bli , väldigt mycket av det, ska försöka göra det bästa för att inte deppa ner mig helt totalt.

Emelie L

Dag ett !

Ett steg närmar ett sundare liv.

Idag hade jag sov morgon kram till 12.30, hade bara ett 3 timmars pass idag, är precis hemkommen.

Jag klev upp runt 9 i morse, satte på kaffe, fixade mig för dagen, satte på mig arbetskläderna, sen blev det kaffe och en cigg, efter det diskade jag upp, sen blev det våra bästa år, efter det iväg för att tanka och sen åka in till kontoret för att hämta nyckeln som en hade lånat förra veckan.

Det fanns ej någon nyckel på kontoret så fick sitta och vänta i 45 min innan jag fick tillbaka den, vilket resulterade till att jag blev sen, det va mycket halt ute på vägarna så det gick häller inte att köra så fort.

Nu är jag hemma, och det är nu tänkte att jag ska ta med en 50 min promenad, väl hemma blir det att tillaga når enkelt, fiskpinnar och makaroner med majonös , tråkigt men rätt så gott, blir sådan mat när man inte har så mycket pengar.

Efter maten blir det att duscha sen vet jag faktiskt inte vad kvällen har att erbjuda, antar att det blir tv-tittande tills jag blir trött.

Emelie L

Soffpotatis eller ej !?

Det är frågan, håller jag på att bli en riktigt soffpotatis, Ne egentligen inte anledningen att jag bara suttit hemma nu tredje helgen i rad är för att jag inte har några pengar till att göra annat.

Men på köpet har jag blivit en aning deprimerad, jag känner mig så himla ensam, uttråkad och det gör att jag mer och mer bli trött på allt, det känns som man får bygga upp ett liv nu igen efter en ganska så fartfylld höst med många bollar i luften. . .

Men nu är tiden inne och börja täcka lite logiskt, tänka på hälsan och ekonomin, tänka på att göra det man är bra på och göra nåt där man prövar sig fram och utvecklar något.

Just nu pratar jag om matlagning och bakverk. Jag älskar det och det tar tid och det ger en styrka det är trevligt att stå i köket och sen varma ner med en massa gott och äta det e faktiskt en riktigt härlig tidsfördriv. . .

Så det är nåt jag vill fylla mina tomma timmar i vardagen, jag vill med återuppta mina promenader 2 st 50 min promenader om dagen skulle sitta väldigt fint, jag vet att jag blir så mkt mer avslappnad klokare och väldigt mycket av bara två promenader kommer in på pluskontot. (i sig själv)

Även deppighet har sin charm för mig har det varit en tid där jag grubblat tänkt fram och tillbaka på allt möjligt ungefär en tid då jag har återhämtat mig, återhämtad mig för att få tid och tänka och planera upp en fungerande vardag som ger en lust och peppning till att utföra väldigt andra stora tuffa uppdrag. . .

Jag kan inte påbörjat nåt om jag inte är helt hel, jag måste finna ett liv bakom allt detta.

Sen jag fick jobbet har jag blivit slö med allt detta, jag har bara låtit allt sjunka och bara koncentrerat mig på att komma upp på morgonen , komma i tid, göra ett kanon jobb. . .

Så allt annat har jag bara lagt åt sidan, jag blev väldigt bekväm där ett tag, det funkar en tid men inte i all evighet man måste ha variation i livet. . .

Inte bara leva efter ett möster hela tiden, man kan göra det som ett grundläggande till något. . .

För min del vill jag bygga upp en grund som består av hälsa , något jag kan fylla mina dagar med som jag tycker om att göra och som jag även i efterhand får njuta av och det är ju matlagningen. . .

Sen bygga upp en ekonomisk trygghet, börja spara för att ha råd att göra det som kostar en pengar, bygga upp en ekonomi som går runt utan att aldrig gå minus men i vissa mån kan gå plus.

Att ha en budget över varje månad att jämt ha en bugdet att ta ifrån om det dycker upp ovöntade köp osv. . .

Att aldrig behöva ställa frågan har jag råd med detta denna månaden. . . Det är ett mål som jag ska jobba emot.

Efter detta år så jag aldrig mer behöva ställa mig den frågan !

Och det kommer krävas väldigt mycket i från mig, och det är det ständiga att ha nåt att göra. Men med min planering som kommer jag alltid ha nåt att göra utan eller med sällskap. Och det är väldigt bra saker som jag har att se fram emot.

Så jag är nöjd nu, nu har ytterligare en bra plan för detta år. Är riktigt glad !

Emelie L

Då va helgen kommen. . .

Och det kommer inte hända speciellt mycket denna helg, söka jobb, sova äta och skita hehe. . .

Det är trist , jävligt trist. . .

Och inte har man så mycket mer att skriva om mer en att beklaga sig.

Emelie L

Detta är mitt liv. . .

Jobba, söka jobb, äta se på tv, prata med älsklingen, sova.

Vilket röttet liv man har. Ingenting händer liksom, lever under jävligt tråkiga förhållanden just nu.

Vad ska man göra liksom, jag vill ut och gå, träna, simma, läsa om ekonomi, skriva på min bok, fixa till mitt hem helt och hållet. . .

Men vad gör jag, ingenting jag jobbar, sen hem och sätter mig och glor typ, varför ?

Vad hände med min positivitet, min charm, min livsglädje ?

Tyvärr finns det inge svar på detta, mer en att allt har försvunnit.

Jag tror att ekonomin kan ha påverkat mig lite, för känner lust för allt detta jag nyss beskrev som jag vill göra jag tror att så fort jag börjar gå plus varje månad så kommer min inställning atomatiskt vända.

Jag tror att det är det ända som tynger ned mig. . .

Vi får se och hoppas på att det är det ända !

Emelie L


Mörka tider . . .

Har nu läst lite olika bloggar och alla så som jag verkar en en mörk tid just nu. . .

Det kanske är så början på nytt år, det har jag aldrig tänkt på tidigare, alla kanske sätter nya mål, dem vet inte vart dem ska börja, ekonomin kanske är dålig för alla eftr juletider och nyårsafton. . .

Alla pengar kanske har gått till mat, julklappar, jullrean och ev besinpengar för att ta sig runt till alla. . .

För min del är det en mörk tid just nu för att jag slösat bort alla pengar på julklappar och besin för att kunna ta mig till dem jag vill vara med under jul och nyår.

Dels så har jag väldigt mycket som jag vill sätta igång med, och jag tror jag vet vart jag ska börja någonstans, det är posetivt iallafall.

Vill med kunna spara pengar detta år, just nu är det redan tajt med ekonomin men ska försöka spara in pengar på annat för att ha råd med att kunna spara, det är tufft, det kommer bli ett tufft år på många sätt, det tyngsta är nog att få ekonomin att gå runt. . .

Och bara att få ekonomin att gå runt kommer betyda stora uppoffringar, försöker tänka att ett år, ett år sen kommer jag ha en riktigt bra fungerande ekonomi men ett år är långt, och mkt hemma sittande kommer det bli på grund av det och det känns tugnt det kan vara skönt max en helg i månad sen vill man fara runt till mamma och systrar osv. . .

Men jag får se tillbaka, hur tråkigt första året va när jag slutade att dricka och festa, det va jätte tufft men det va nu i efterhand en  väldigt bra investering och kunde jag då stå ut ett år i väldigt mycket ensamhet så borde jag kunna det detta år också. . .

Grejen med att det kommer bli sjukt mycket tuffar detta år är för nu har man det väldigt tryggt och vill ta vara på den fritid man får och det vill jag inte bara göra med att sitta hemma. . .

Jag vill ut, ut , ut och ut. . . jag vill men jag kan inte , visst jag kan nån gång då och då, har räknat på det, jag kan ta en tur till mamma och min syster madde det innebär att jag kan ta och åka till min syster en helg i månaden och mamma en söndag i månaden . . . Och en helg till min pojkvän. . .

Så tittar man på det så blir det två helger själv här hemma. . . om jag ska vara ekonomisk så att säga. . .

Jag har alltid kunnat vara ekonomisk, men det va förut när jag inte hade en massa projekt, just nu vill jag bara fylla min ensamhet med att fixa och dona i hemmet, fylla upp en ny garderod, sköta om mig sjäv, med hår, min hy naglar osv, jag vill kunna gå ut och se på bio och äta på resturang, klä upp mig och bara njuta utan att tänka har jag råd med detta. . . Bara den tanken tynger ner mig, jag blir deppig av det och det ger mig då neagtiv inställning och så skiter jag i allt och sitter bara hemma och gämmer mig och det ger i sin tur ännu mer deppighet och dåligt självförtroende.

Min plan detta år är väldigt blandad, jag kommer inte ha ett projekt i taget utan jag kommer blanda min tid. . .

Lite struktuerat kommer det väl kunna vara men inte fullt ur, jag kommer dela upp det så att jag tar det som mest är aktuellt och mest bestydelsefullt först och sen lite annat titt som tätt. . .

Det viktiaste ju nu är att få ihop ekonomin och med detta jobb jag har som kommer det bli väldigt tajt. . .

Men för att inte göra det allt för tajt så är det dags att dagligen börja kolla runt på andra jobb mestadels i gbg men även här runt om kring.

När jag har fått ihop en någorlunda budget så ska jag beställa hem böcker om ekonomi och om att starta eget företag och när dem böckerna är hemma så blir det att läsa dagligen. . . Och böckerna har jag redan kollat och sparat så det är bara klicka på köp så den biten är klar. . .

Och den tiden är nog kommen efter sommaren skulle jag tro för det är inte dem billigaste böckerna att köpa, eller vissa är det och vissa inte men tillsammans blir det några tusen.

Så just nu ska jag börja med att söka jobb tre dagar i veckan mån, ons och fre. . .

Och dem helgerna jag inte gör annat en att sitta hem då ska jag skriva på min bok. . .

Och det här med rökningen dagligen tänker jag på det och förra veckan då va jag väldigt duktigt rökte mellan 8- 10 om dagen men sen blev det helg och då bröt jag det, men nu är det ny vecka och ska återigen hålla mig under 10 cig om dagen. . .

Det va allt så länge. . .

Emelie L


Veckans slut, nästan ! :)

Då va det fredag igen, och ytterligare en helg utan min älskling, tröttsamt :(

Men det är smällar man få ta när man har distans förhållande, det som känns rätt skönt e att man äntligen kommit över stadiet att det känns sjukt tugnt utan min älskling man börjar vänja sig och dels bli stark att klara av att det kommer se ut så här ett tag fam över. För några månader sen va man väldigt insnöade i att bo med han, man saknade han sjukt mycket, allt då menar jag sjukt mycket, man störde ihjäl sig på att inte kunna flytta ner ditt. . .

Man har väl olika stadier i ett förhållande har jag märkt, iallafall med detta förhållande så att säga.

Men nu känner jag mig själv säker och stark efter ett väldigt gungit förhållande som jag och daniel har haft en hösten. Jag känner mig lycklig  och ej stressad, det ända jag känner stress för är att jag ännu inte kunnat lägga upp en plan för detta år det känns lite jobbigt, jag har en väldigt besluts ångest. Men jag kommer nog på något snart förhoppningsvis eller så blir det impuls val hehe. . .

Just nu njuter jag för det är fredag och imorn får jag sova ut hehe :)

Tåkigt bara att inte kunna avsluta kvällen med min älskling och sen vakna upp brevid min älskling imorn.

Anledningen att jag saknar han så himla mycket är för att vi är inne på andra helgen i från varandra.

Under denna helg så vet jag inte vad jag ska göra. Nåt hittar jag väl på ! :)

Emelie L

Nytt år nya projekt. . .

Hej, ja då  va det nya året här och jag har som vanligt mycket på listan som ska göras, men som med allt annat så är det svårt att hitta en början, är för slö, trött men samtigit taggat, hur får man ihop nåt då. . .

Taggad samtidigt som man är slö att sätta igång, är det räddsla som ligger bakom allt ? är jag rädd för att börja med mina projekt ?

Jag vet inte, jag vet ingenting, samtidigt som jag är taggad till att verkligen föra mina ideér vidare så vill jag leva och det går inte hand i hand direkt. . .

Ska jag vänta lite till innan jag sätter igång med något.

Ska jag njuta och leva lite , njuta i att jag har ett tryggt jobb och en inkomst ?

Tankarna är på högvarv och det är väldigt jobbigt.

Har för närvarande inte så mkt mer att skriva.

Emelie L

År 2011 !

Ja detta år kan jag i korthet säga att det har varit ett år där jag byggt grunden för att gå vidare här i livet.

Jag har studerat klart och är intagningsbar på den linjen som jag någon gång i framtiden vill gå om annat inte går så bra.  Det ända som fattas är två års arbetslivserfarenhet och det är med redan klart 2013 är säker på det jobbet jag har nu tills dess och förmodligen längre en så om jag blir kvar så länge.

Jag har tagit mitt körkort :) !

Jag har avslutat min kontakt på psykmottagingen.

Det är dem stora saker som hänt 2011. . .

På den privata biten har det svajat en aning men nu har det svajat klart ! Vill inte gå närmare in på det !

I det stora hela så har det inte hänt nåt WOW utan det har varit mycket att vänja sig vid med jobb i det störtsta hela.

Det har varit ett väldigt bra år på många plan men som man säger går det bra på ett plan så går det alltid mindre bra på ett annat plan, och det kan stämma in på just mitt 2011.

År 2012:

Kommer blir ett mycket spännande år på väldigt många plan, det svåra just nu är VART SKA JAG BÖRJAN NÅGONSTAN !
Det e vad jag sitter och tänker på och klurar på just nu. . .

Det är därför jag inte har skrivit så mkt , för har hjärnsläpp och beslutsångest på hur jag ska bygga upp år 2012 på bästa sätt och på ett smärtfritt sätt, när man man mått väldigt psykiskt dåligt  så har man lärt sig att inte bara tänka på det praktiska utan även på den psykiska biten, det är därför detta blir så svårt att planera upp det måste ske efter vad mitt psyke klarar av också.

Det kanske kommer vara lite tyst från mitt håll medans jag ska försöka klura ut mitt 2012.

Emelie L